Toiselle kierrokselle

Koronatartunnat ovat uudelleen lisääntymässä, ja samaa vauhtia lisääntyy taas korona-asiantuntijoiden määrä. Keväällähän maa oli täynnä omatekoisia asiantuntijoita, jotka tiesivät heti, mitä THL:n ja maan hallituksen olisi pitänyt tehdä ja mitä ei missään tapauksessa olisi saanut tehdä. Sama kinastelu on taas odotettavissa, ja tuttuun tapaan varsinkin oppositiopoliitikot tulevat löytämään hallituksen toimista virheitä.

Uusi korona-aalto näyttää tulevan nopeammin kuin oli oletettu, mutta sen tiedettiin tulevan. Sen tulemista edisti tietenkin rajoitusten poistaminen, joka näytti suunnilleen kieltolain ja tanssikiellon kumoamiselta. Matkailu vapautui, ravintolat ja yökerhot aukesivat, bussit ja junat olivat täynnä matkustajia ja turvavälit unohdettiin kaikkialla kaupan kassajonoja myöten.

Tämäkin oli odotettavissa, mutta ei maata voinut pitää suljettuna loputtomiin ilman että koko talous romahtaa. Me ihmiset nyt kerta kaikkiaan olemme sellaisia, että kuuntelemme kyllä, mitä meille sanotaan, mutta sen jälkeen teemme täsmälleen päinvastoin. Käsiä kyllä pesaistaan ja käsidesiä suihkautetaan mennen tullen, mutta siihen se sitten jääkin.

Eipä sillekään mitään voi. Jos meidät pakotetaan johonkin, niin tottelemme kyllä nuristen, mutta uhma kasvaa. Minuahan ei komennella ja eihän tuo tauti tullut keväälläkään.

Kun toinen aalto tulee, niin hallituksella on edessään uusien rajoitusten pohtiminen. Etätyön jatkamista on jo väläytetty, vaikka edellinen suositus päättyi vasta tämän kuun alussa. Nyt on tulossa myös suositus kasvomaskien käytöstä. Keväällähän sitä ei annettu, mutta maailmalta saatu uusi tutkimustieto tukee suositusta. Myös käyttöpakkoa on esitetty, mutta siinä tulee ongelmia. Jos ihmiset pakotetaan käyttämään maskeja, niin samalla on taattava kaikille tasavertainen mahdollisuus noudattaa pakkoa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että valtion on ostettava maskit ja huolehdittava niiden jakelusta. Kyllä sekin epäilemättä onnistuu, mutta siitä syntyy taas puhetta hallituksen tuhlailevasta rahankäytöstä.

Hallitusta tullaan moittimaan tekipä tai jättipä se tekemättä mitä tahansa. Hallituksella ei ole mitään yliluonnollista kykyä estää maailmanlaajuisen pandemian leviämistä, vaan se riippuu meistä kaikista. Pakot ja suositukset auttavat vain silloin, kun niitä noudatetaan, eivätkä aina silloinkaan. Ei sitä kykyä ole asiantuntijoillakaan, sillä heidän näkemystensä vaihtuminen kertoo vain siitä, että kenelläkään ei ole valmiita ratkaisuja. Ei edes niillä, joiden mielestä homma hoituu jollain yksinkertaisella tempulla. Ikävien asioiden kanssa on vain opittava elämään ja yritettävä omalla käyttäytymisellä olla pahentamatta tilannetta.

Tai sitten voidaan toimia kuten vaikkapa Juha Kärkkäinen ja kiistää koko korona salaliittoteoriana. Itse pitäisin parempana ideana vaikka perunakuoppaan linnoittautumista, mutta en valitettavasti voi tehdä sitäkään. Yritän vain hyväksyä sen, että maailma ei aina ole mukava paikka. Isävainajani sanoin elämä on raskasta, ja sitten on vielä sekin kuolemisen ruljanssi.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka koronavirus
Kommentit (17)
 1. Viisas isä 🙂

 2. Missä näitä Juha Kärkkäisiä oikeen piileksii. Täytyy olla pää aika sairas, kun tuollaisia natsihommia hautoo siellä. Tulin siihen päätökseen,,että en osta tuosta kaupasta. Ei niin tiukkaa paikkaa tule.

  1. Anu Kantolan ja Hanna Kuuselan Huipputuloiset kirjasta voi etsiskellä vastauksia…

   Kun ihminen menestyy taloudellisesti saattaa käydä niin, että hän alkaa ajatella itsestään lievästi liikoja. Se että on onnistunut ostamaan halvalla ja myymään vähän kalliimmalla, saa ihmisen ajattelemaan että ihmisen arvoa voi mitata pankkitilin saldolla. Että ikään kuin rahan määrä on suhteessa mielipiteen arvoon. Eli ihan suomeksi, on mennyt paska päähän.

   Sitten voi olla, että ihmisen ajatusmaailma tosiaan on jostain lapsuuden traumasta johtuen nyrjähtänyt. Ehkä omat vanhemmat tuputtivat omia ennakkoluulojaan ja lapsukainen peri ahtaat raamit omille ajatuksille. Syitä miksi joku 2020 vuonna vielä haikailee kansallissosialismin perään ja kehittelee influenssaviruksen ympärille salaliittoteorioita on jokaisen kylähullun oikeus, mutta harvalla on varaa julkaista omaa lehdykkää niiden levittämiselle.

   1. Suosittelen ko. kirjan lukemista, itselleni tärkein lukemani kirja tällä vuosituhannella. Haastattelututkimus Suomen rikkaimman promillen ajatuksista ja arvoista, siis niiden, joilla on paljon todellista vaikutusvaltaa Suomessa ja sen taloudessa.

  2. Kärkkäinen edustaa samanmoista uskontosuuntaa kun Amerikkalais Kamerunilainen nainen .Hänen mielestään Trump on asteroidin ja ihmisen siittämä olio. Hän myös vannoin jumalansa nimeen,että feisbook tuhoituu ,ettei se lopeta juorujen levittämistä. Noh se päivä oli jo,mutta feisbook jatkaa olemista. Pahinta oli,että Trump uskoi naisen juttuja ja levitti niitä totuutena.

Kommentointi suljettu.