Ei sentään kaikille

Kun kerron Jussi Halla-ahon tai oikeastaan kenen tahansa perussuomalaisen kansanedustajan sanomisista, niin paikalle ryntää kymmeniä ihmisiä kertomaan, mitä he oikeasti tarkoittivat ja että olen käsittänyt ihan väärin. Suurin osa kommenteista on julkaisukelvottomia. Niin käy tälläkin kertaa, mutta käyköön. Olen siihen jo tottunut.

Kun THL antoi kasvomaskisuosituksen, niin hallitus velvoitti kunnat antamaan vähävaraisille ilmaiset maskit. Tämän luulisi olevan perussuomalaistenkin mielestä yksistään hyvä asia, mutta ei se ole. Jussi Halla-aho arvosteli päätöstä Facebookissa pitäen sitä sekä hyvänä että huonona. Hyvää on se, että suositus annettiin. Huonoa on se, että maskeja annetaan ilmaiseksi myös köyhille. Hänen mukaansa köyhät käyvät hakemassa maskeja ilmaiseksi ja kauppaavat niitä muille. Etusijalle pitäisi asettaa työssäkäyvät vähävaraiset.

Kaikki ihmiset eivät siis Halla-ahon mielestä ole yhdenvertaisia tässäkään asiassa. Nyt voitte sitten tulla selittämään Halla-ahon sanojen tarkoitusta. Niinhän te aina teette, kun ette halua nähdä totuutta.

Ihan vain uteliaisuuttani esitän näille sananselittäjille muutamia kysymyksiä. Mitä haittaa siitä olisi, jos joku kauppaisi näitä ilmaiseksi saatuja maskeja ja joku toinen suostuisi niistä jotain maksamaan, vaikka itsekin saisi niitä ilmaiseksi? Vai onko kyse siitä perisuomalaisesta kateudesta, jonka mukaan köyhällä on asiat niin hyvin, että hänen saamiaan almuja pitää kadehtia? Vaiko siitä, että tähänkin asiaan piti heittää maahanmuuttoon ja kehitysapuun liittyvä täky, jonka vain asiaan vihkiytyneet valitut ymmärtävät? Eikö kaikkien suojaaminen olekaan kaikkien etu?

Toinen ja vielä pahempi asia liittyy Kreikan toimintaan ja samalla koko EU:n epäonnistumiseen pakolaisasiassa. Uutisten mukaan Kreikka on rikkonut kansainvälistä oikeutta viemällä pakolaisia salaa merelle ja hylkäämällä heidät vuotaviin kumiveneisiin. Perussuomalaisten kansanedustaja Ano Turtiainen pitää tätä ilmeistä ihmisoikeusrikosta ihan luonnollisena asiana.

Tämä ei tarvitse mitään selittelyjä. Turtiaisen mielestä kaikilla ei ole oikeutta elämään.

Näitä asioita voivat miettiä ne köyhät ja syrjäytetyt, jotka ovat asettaneet toivonsa perussuomalaisiin. Osa heistä osaa valehdella itselleen, että kunhan haittamaahanmuutto saadaan loppumaan, niin sitten köyhien asema paranee. He eivät voisi olla enempää väärässä. Kun puolueen ihmiskuva on voimakkaasti eriarvoistava, niin ei ole mitään syytä olettaa sen ajavan suomalaisen köyhän etuja. Rupusakki on rupusakkia ja sellaisena pysyy.

Ja päivän saarnan lopuksi vielä sana tolkun ihmisille, jotka kieltäytyvät näkemästä. Sen sanoo Sira Moksi yhdellä kuvalla.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (68)
 1. Mika Pajari
  16.8.2020, 10:05

  H-A ei näemmä vieläkään ymmärrä, että köyhät saavat ja tartuttavat virusta ihan samalla tavalla kuin työssäkäyvätkin. Ylipäätään työstä pitäisi saada sen verran palkkaa, että voisi ostaa maskit.

  1. Veijo Halttunen
   16.8.2020, 12:29

   Nämä kysymyksessä olevat maskit eivät suojaa virukselta vaan ainoastaan bakteereja vastaan.Viruksia vastaan tarkoitettuja maskeja käytetään sairaaloissa,esim. leikkauksissa ns.kirurgin maskeja.

   1. Eivätkös nämäkin maskit ainakin jossain määrin suojaa myös viruksilta? Lähinnä siis maskin käyttäjän ympärillä olevia henkilöitä?

    Eli juuri nämä ilmaismaskit suojaisivat (myös) rikkaita köyhien saamilta tartunnoilta.

    1. Miksi vain rikkaita pitäisi suojella tartunnoilta Myös rikkaat levittävät viruksia yhtä paljon. Heillä on varaa matkustella, joten he todennnäköisesti levittävät viruksia helpommin kuin köyhät!
     Maskit estävät viruksen leviämistä, jotka suojelevat sekä köyhiä ja rikkaita tartuttamasta toisia ihmisiä. Ei vain köyhät levitä yksin viruksia, myös rikkaat levittävät viruksia yhtä paljon !

     1. Kukaan ei ole varmaankaan muuta väittänytkään,mutta rikkailla on varaa ostaa maskinsa itse.

   2. Maskit suojaa kantajan ympärillä olevia ihmisiä kun pysäyttää mahdollisetmaskin kantajalla olevat viirukset ja jos kaikilla on niitä maskaja on kaikki suojattuja.

   3. Raili Sergejeff
    17.8.2020, 10:25

    Tiedoissasi on iso aukko.

    Maski ei välttämättä suojaakaan itse maskin kantajaa, mutta se kyllä suojaa kanssaihmisiä saamasta tartuntaa. Maski se rajoittaa maskinkantajan hengitysilman ja ysköksien levittämiä pisaroita leviämästä ilmaan niin laajalle alueelle kuin ne leviäisivät ilman maskia.

    Lue, kuuntele, opi! Älä valikoi kuulemaasi mielipidettäsi vahvistamaan.

   4. Mikko Rintasaari
    17.8.2020, 17:23

    Itseasiassa suojaavat, koska suurin osa viruksista matkaa pieniin sylkipisaroihin- tai muihin vesipisaroihin kiinnittyneenä. Keskeisimmin maskit suojaavat muita, eli tärkeää on että mahdollisimman moni käyttää niitä.

   5. Wanha hoitsu
    17.8.2020, 17:59

    Olet väärässä! Kirurgiset maskit eivät suojaa viruksilta, ne suojaavat roiskeilta, veri, sylki, mätä etc. Viruksilta suojaavat vain FFP2-luokitellut erikoismaskit, jollaisia käyttävät m.m. maalarit, ja toki niitä on olemassa sairaalakäyttöönkin. Olin 40 vuotta kirurgiassa töissä ja noiden vuosien aikana sairaalassa näin yhden pienen laatikon nk. SARS-maskeja. (niitä joita nyt on tarvittu miljoonia) Sellaisia toimitettiin yksi laatikko päivystykseen varuiks, silloisen SARS-epidemian aikana. Niitä ei koskaan päivystyksessä silloin tarvittu, eikä käytetty, m.m. niiden kalleuden takia.

 2. Halla-ahon sanoista tulee mieleeni Spede-vainaan toteamus, että suomalainen on halukas maksamaan satasen siitä, että kaveri menettää viisi kymppiä. Luulin häntä älykkäämmäksi.

  Herra Turtiainen taitaa kuulua niihin, jotka ovat onnellisia vasta, kun toiset ihmiset päätyvät taivasalle, jäävät ilman ruokaa ja joutuvat hengenvaaraan.

  Äänestäjät tulevat saamaan sitä, mitä tilaavat.

  1. Persujen maskigatessa on sekin erikoinen piirre, että Turtiainen valmistaa niitä. En ole nähnyt missään mainosta, että hän tai puolue jakelisivat tuotetta ilmaiseksi.

   Alkupääoma tuli veronmaksajien pussista koronakehitysrahana. Eli me rahoitimme persun liiketointa, jonka voitot hän yksityistää itselleen.

Kommentointi suljettu.