Kuntavaaliteemoja

-PS voi jopa voittaa kuntavaalit, jos se saa listansa riittävän kattavaksi. Se voi voittaa ne hyvin yksinkertaisella sanomalla. Vastustamalla EU-tukipakettia ja maahanmuuttoa. Enkä muista yhtään valtuuston kokousta, jossa olisi päätetty polttoaineveroista.

Näin ennustaa entinen työministeri Jari Lindström (ps, sin) blogissaan, ja hänen ennustuksensa voi osua oikeaan. Monet ovat kyllä eteviä vaatimaan kunnalta kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta käsitys kunnan toimivallan rajoista on hakusessa. Niinpä vaalikentillä ja vaaleissa voi menestyä ihan hyvin tietämättä edes oman kuntansa asioista mitään. Riittää, että osaa vedota äänestäjiin vaikkapa vastustamalla EU:n tukipakettia ja maahanmuuttoa. Näistä asioista ei päätetä kunnissa, mutta sehän ei haittaa sellaista ehdokasta, jolle valtuustopaikka on tärkeämpi kuin kunnan asioiden hoitaminen.

Jos EU-tukipaketin ja maahanmuuton vastustamisella ei pärjää, niin aina voi laskea rimaa vielä alemmaksi. Siinä näyttävät esimerkkiä jotkut kansanedustajamme. Eduskunnassakin voi istua vuosia ihan vain keskittymällä puhumaan itselleen tärkeistä asioista. Tässä muutamia esimerkkejä.

Päivi Räsänen (kd) on pärjännyt jo kauan oikein hyvin tuomitsemalla toisen elämää ja ihmissuhteita oman ahdasmielisen uskonnollisuutensa varjolla, ja nyt hän on edennyt jo salaliittoteorioiden asteelle. Niin saattaa helposti käydä, kun keskittyy liikaa yhteen asiaan. Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä tilapäisesti erotettu ja vuodenvaihteen tienoilla takaisin palaava Ano Turtiainen vertaa pakolaisia naakkoihin, joita jo ammutaan.

Tuttuun tapaansa Jussi Halla-aho (ps) politikoi ihmisten hädällä. Tuhannet turvapaikanhakijat ovat joutuneet jättämään tulipalojen vuoksi leirinsä Kreikassa Lesboksen saarella. Halla-aho ei kuitenkaan osoita mitään myötätuntoa, vaan syyllistää turvapaikanhakijoita ajaakseen omaa asiaansa. Hölmölällä hän tarkoittaa tietenkin Suomea ja muita maita, jotka ottavat leireiltä pakolaisia.

Kun valtakunnanpolitiikassa pärjää ahdasmielisyydellä, ennakkoluuloilla, typerillä vertailuilla ja kansankiihotuksella, niin kyllä sillä pärjää kunnallispolitiikassakin. Niinpä tulemme näkemään paljon sellaisia ehdokkaita, joiden vaaliteemat eivät liity millään tavalla kunnissa päätettäviin asioihin.

Tulemme näkemään heitä myös valtuustoissa ja muissa kunnan päättävissä elimissä. Ei heistä siellä mitään hyötyä ole silloin, kun päätetään kaavoituksesta, varhaiskasvatuksesta, koulujen toiminnasta, terveydenhuollosta, sosiaalitoimesta, kunnan investoinneista ja muista kunnan päätösvaltaan kuuluvista asioista, mutta eihän se sitten enää haittaa. Valtuustossa voi istua tuppisuuna ja jatkaa paasaamista siitä ikiomasta aiheesta vaikka sosiaalisessa mediassa. Sieltä voi ponnistaa eduskuntaan asti.

Kyllähän se tollous jossain vaiheessa paljastuu, mutta sekään ei haittaa. Kukaan ei kehtaa myöntää olleensa niin tollo, että on äänestänyt tolloa.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (33)
 1. Heli Heikkinen
  10.9.2020, 09:53

  Miksi se on nyt ajankohtaisempi aihe kuin joskus toiste?

  1. samasta syystä, kuin bensan hintakorotuksetkin ovat tällä kertaa ajankohtaisempia, kuin esimerkiksi persujen ollessa korottamassa niitä 2015-2017.

 2. Ei kaiketi pitäisi yhdellekään enää olla epäselvää mitä persut edustaa. Se on äärikonservatiivinen, oikeistopopulistipuolue joka ajaa kovia arvoja. Jos ja kun äänestäjä on valmis hyväksymään sen että ihmiset voidaan jaotella ihonvärin, uskonnon, tai taloudellisen tuottavuutensa perusteella hyviin ja huonoihin, niin sitten vain persuja äänestämään. Menipä persujen idolli rapakon takaa jopa niin pitkälle, että hän laski sodassa kaatuneet luusereiksi. Tätä tuskin kuulemme sivari Halla-ahon suusta, mutta voisiko hän ajatella niin, kukapa tietää? Halla- ahon visio talouden elvyttämiseksi näyttää paperilla hyvältä, mutta konkretia on sitten niin ja näin. Halla- aho osaa vedellä oikeista naruista ja saa vakuuttavalla esiintymisellään äänestäjät uskomaan että uudistusten esteenä on vain ja ainoastaan vihervasemmisto.
  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006630416.html (maksumuuri)

  Mitä tulee muihin aloituksessa mainittuihin henkilöihin, heillä lienee oikeus mielipiteeseensä. Se että kielletään jotakuta esittämästä ahdasmielisiä,rasistisia, tai muuten idioottimaisia ulostuksia ei vähennä kyseisten ajatusten tai ihmisten määrää, päinvastoin. Seuraavat kunta/eduskuntavaalit ovat ennen kaikkea vaalit ideologioiden välillä. Minkä taloususkonnon suunnan valitsemme ja miten suhtaudumme niihin jotka eivät edusta sitä ahdasmielisyyden suuntausta jota itse edustamme. Jossain tuon kaiken takana on toivottavasti tarpeeksi ihmisiä, jotka keskittyvät puuduttaviin faktoihin, työhönsä, arkeensa ja pitävät maata pystyssä. Poliitikot ja populistit eivät sitä tee.

  1. “…heillä lienee oikeus mielipiteeseensä. Se että kielletään jotakuta esittämästä ahdasmielisiä,rasistisia, tai muuten idioottimaisia ulostuksia ei vähennä kyseisten ajatusten tai ihmisten määrää, päinvastoin. Seuraavat kunta/eduskuntavaalit ovat ennen kaikkea vaalit ideologioiden välillä.”

   Eipä heiltä kukaan ole mielipiteitään kieltämässä. Sikäli kun niitä julistamalla eivät syyllisty rikokseen.

   Mutta sitä ihmettelen kun kaikenlaisia hölmöyksiä laukovat ihmiset eivät niillä mitenkään onnistu vakuuttamaan minua, että olisivat mitenkään osaavia missään asiassa niin miksi äänestäisin heitä hoitamaan asioitani? Kenenkään asioita? Miten tehdään homovastainen kaavoitusohjelma?

   – “Onko Römppäinen hyvä putkimies?”
   – “Se vastustaa maahammuuttoa ja homoja.”
   – “No mutta sittenhän se pitää äänestää kunnavvaltuustoon.”

   1. Luukas Pyykorpi
    11.9.2020, 16:41

    Täytyy myös varmaan olla todella isämmaallinen, kun on noin painava leijonakoru kaulassa

Kommentointi suljettu.