Vihan hedelmät

Kun perussuomalaisten vaalipäällikkö ja eduskunta-avustaja Pekka Kataja yritettiin murhata kotiovellaan heinäkuussa, niin perussuomalaiset eivät malttaneet edes näin karmean teon jälkeen olla kylvämättä ulkomaalaisvihaa. Vihankylvössä käytettiin siemeninä Katajan heti pahoinpitelyn jälkeen lausumia sekavia sanoja, joiden mukaan tekijät näyttivät ulkomaalaisilta. Ihan muistutukseksi laitan kuvia näkyvimmistä vihanpurkauksista.

Kun eilen selvisi, että teosta epäiltynä on vangittu kaksi äärioikeistolaista toimijaa, joista toinen on vieläpä oman puolueen entinen jäsen ja yhä kunnallispolitiikassa näkyvällä paikalla, niin nämä twiitit ovat kadonneet. Katoamisesta mainitseminen on sitten vihervasemmistolaista vihanlietsontaa.

Tämä on selkärangatonta toimintaa puolueelta, joka jatkuvasti vaatii selkärankaa poliittisilta päättäjiltä. Ensin lietsotaan perusteetonta ulkomaalaisvihaa ja totuuden paljastuttua luikitaan piiloon. Kerta ei ole edes ensimmäinen, vaan sama tapahtui vuosi sitten Porvoon poliisiampumisten yhteydessä. Kaava on sama: luodaan perusteeton epäily, sanotaan se varmana tietona ja jo valmiiksi rasistiset kannattajat saavat katetta rasismilleen. Kun totuus osoittautuu ihan muuksi, niin ollaan hiljaa ja siivotaan somepostaukset.

Poliittisen murhan yritys on niin vakava rikos, että kaikkien pitäisi viimeistään nyt havahtua äärioikeiston muodostamaan uhkaan. Natsikulkueet, väkivaltafantasiat ja kansankiihotus ovat muuttuneet toiminnaksi. Erityisesti perussuomalaisten pitäisi pysähtyä miettimään oman politiikkansa seurauksia. Puolue on kerännyt joukkoihinsa ääriaineksia, joita väkivaltainen toiminta viehättää. Heidät voidaan erottaa puolueesta, mutta se saattaa olla hengenvaarallista. Puolueessa oppinsa saaneet ja muualla pitemmälle jalostaneet käyvät vaarallisiksi maltillisille puolueen jäsenille.

Tätä ei näytä ymmärtävän edes puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho, joka vaikuttaa vilpittömän hämmästyneeltä asian saamasta käänteestä. On varmasti hämmentävää nähdä oman kylvön tuottavan tällaista satoa. Ei hänen pitäisi ihmetellä yhtään, sillä joka tuulta kylvää, se myrskyä niittää. Oppipojat ovat ohittaneet Mestarinsa ja siirtyneet sanoista tekoihin.

Oikeusvaltio ei voi hyväksyä minkäänlaista poliittista väkivaltaa, vaan sille on oltava ehdoton nollatoleranssi. Muuten käy niin, että olemme kaikki pelon vankeja. Väkivallan estäminen alkaa yllytyksen loppumisesta.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (83)
  1. Niin, Halla-Ahohan itse on sitä mieltä, että väkivalta on aliarvostettu ongelmanratkaisukeino. Jos ja kun tämä hyväksytään, se ei katso kohdettaan.

  2. Paavo Kilgast
    12.9.2020, 09:22

    Tuo viimeine lause:”Väkivallan estäminen alkaa yllytyksen loppumisesta”. Tuota on turha odottaa. Nyt on persuilla vuorossa uhriutuminen kuten tuo Tavion twiitti osoittaa.

    1. Persujen uhriutuminen ja asioiden selittäminen itselleen parhaimpaan päin ei pitäisi tulla kenellekkään yllätyksenä. Tällaisiä populistisiat(ps) ovat.

Kommentointi suljettu.