Johtaja ja joukot

-Husu ja Suldaan voivat saunan takana hyvin, tuomiopäivä lähestyy.

Muun muassa näin sanoi perussuomalaisten  veteliläinen kunnanvaltuutettu, puoluevaltuuston jäsen, kansanedustaja Mauri Peltokankaan vaalipäällikkö ja Suomen Sisun Keski-Pohjanmaan piirin varapäällikkö Jarno Vähäkainu sosiaalisessa mediassa kahdesta siastaan. Sikojen nimet ovat selkeä viittaus Abdirahim ”Husu” Husseiniin ja Suldaan Said Ahmediin. Aiemmin viime viikolla Vähäkainu sanoi Twitterissä, että ”punikkien politiikka alkaa näyttää siltä, että kohta taas joitakin viedään saunan taakse”.

Jussi Halla-aho ei näe mitään tarvetta avata asiaa julkisesti.

Kun entinen perussuomalainen ja Halla-ahon hyvä tuttu Teemu Torssonen vangittiin epäiltynä perussuomalaisten vaalipäällikkö ja eduskunta-avustaja Pekka Katajan murhayrityksestä, niin Halla-aho ei ollut uskoa silmiään, mutta ei kokenut tarpeelliseksi avata Torssosen puolueesta erottamiseen liittyviä asioita julkisesti.

Tähän tyydyttiin. Perussuomalaiset on ainoa puolue, jonka asiat eivät muille kuulu, mutta näkyvät sitäkin räikeämmin. Kun Helsingin kunnallispolitiikassa toimiva Abdirahim ”Husu” Hussein vuosi sitten jäi kiinni valheesta, niin rähinästä ei ollut millään tulla loppua. Iltapäivälehdet jahtasivat Husua päiväkausia, ja erityisesti perussuomalaiset olivat tohkeissaan, kun maasta oli löytynyt valheen suustaan päästänyt kunnallispoliitikko.

Kaikki on suhteellista, ja perussuomalaisilla näyttää olevan erioikeus toimia kuin salaseura. Puolueen poliitikot saavat sanoa ja tehdä mitä tahansa, ja niistä sanomisista ja tekemisistä kyllä silloin tällöin uutisoidaan. Siihen asia sitten jääkin. Kun Halla-aho sanoo, että ei näe mitään tarvetta avata asioita julkisesti, niin siihen tyydytään.

Miksi tyydytään? En tiedä. Ehkä rasistisia ja äärioikeistolaisia ulostuloja on niin paljon, että niistä ei enää jakseta uutisoida. Ehkä syynä on pelko maalitetuksi joutumisesta. Tai ehkä politiikkaan on tullut uusi normaali, joka koskee vain perussuomalaisia.

Ei kuitenkaan pitäisi tyytyä, vaan Halla-aholta pitäisi saada selkeitä vastauksia puolueen yhteyksistä äärioikeistolaisiin liikkeisiin, joiden jäseniä on puolueessa liikaa. Halla-aho pitäisi kutsua tv:n ajankohtaisohjelmiin vastaamaan tiukkoihin kysymyksiin. Jos hän kieltäytyy haastatteluista, niin tutkivan journalismin olisi etsittävä vastaukset itse.

Minä en jaksa uskoa perussuomalaisten olevan pahojen ihmisten puolue. En jaksa uskoa, että 20 prosenttia äänestäjistä olisi pahoja ja ilkeitä ihmisiä, jotka haaveilevat kanssaan eri mieltä olevien ja ihonväriltään tai uskonnoltaan erilaisten ihmisten viemisestä saunan taakse. Sellaisia on kuitenkin puolueessa selvästi liikaa, ja juuri Halla-aho avasi heille ovet. Tai oikeastaan ovet avasi Timo Soini ottaessaan Halla-ahon taustajoukkoineen mukaan keräämään ääniä. Hän ei varoituksista huolimatta uskonut menettävänsä heille koko puolueen.

Niin kuitenkin kävi, kun Soini väsyi juoksemaan joukkojensa perässä. Jos Halla-aho ei saa puoluetta siivotuksi, niin hänelle uhkaa lopulta käydä samoin. Ääriainekset ottavat tosiasiallisen johdon ja muodollinen johtaja joutuu juoksemaan joukkojensa perässä. Nyt Halla-aho joutuu tasapainoilemaan uskottavan yleispoliitikon ja ääriaineksia hyssyttelevän laumanjohtajan roolien välillä, ja se ei onnistu enää kovin kauan. Tai onnistuu, jos media ja muut puolueet antavat sen onnistua samalla tavalla kuin tähänkin asti.

***
Kommentteihin ei sitten yhtään nimittelyä, solvaamista tai alatyyliä ketään kohtaan, tai muuten kommentointi menee kiinni.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (53)
  1. Suhteellista. Pari hiusta päässä on vähän. Ruokalautasella paljon. Molemmista (hiuksista, ei päästä tai ruoasta) voi luopua. Kuvien mukaan persuporukassa hiuksista, ei ruoasta, luopujia on enemmänkin. Osa on tukastaan luopunut osa käytöstavoistaankin.
    Muoti muuttuu.
    Lähtölaskenta jatkuu.

    1. Hiukset eivät ole vesikasveja.

  2. Kun kommentointi varmaankin kohta menee, jos ei ole jo mennyt, överiksi ja koska laajat kansalaispiirit seuraavat kirjoittamistasi, niin olisi ehkä hyvä nähdä muutama malli siitä, millaista sontaa joudut lapioimaan.

Kommentointi suljettu.