Hiljainen hyväksyntä

– Äärioikeistoa sympatisoivat äänestävät mielellään perussuomalaisia ja perussuomalaiset tietävät tämän oikein hyvin. Perussuomalaisten ei tarvitse tehdä asialle yhtään mitään. Heille paras strategia on olla täysin vaiti. Liian tiukka tuomitseminen tai toisaalta ääriliikkeiden puolesta rummuttaminen karkottaa äänestäjiä.

Näin sanoo äärioikeistotutkija Niko Pyrhönen perussuomalaisten ja äärioikeiston yhteyksiä kartoittavassa uutisessa. Periaatteessa äärioikeistoyhteyksiä ei sallita, mutta käytännössä piirijohtajien näkemykset vaihtelevat. Kukaan ei suoraan kannata äärioikeistolaisten ottamista mukaan puolueen toimintaan, mutta monikaan ei ole tunnistavinaan äärioikeistolaisuutta. Jotkut eivät ole edes tietävinään sellaisten porukoiden kuin PVL, Soldiers of Odin ja Kansallismielisten liittouma olemassaolosta tai ainakaan toiminnasta.

Eipä tarvitsekaan, sillä yhteistyö pelaa hyvin koirapilliin viheltämällä. Otetaanpa esimerkiksi vaikka Vantaan mieliä kuohuttanut kouluväkivalta. Vantaan perusopetuksen johtajan mukaan tapauksessa ei ole mitään etnisyyteen, uskontoon tai poliittisiin suuntautuneisuuksiin liittyvää. Silti koululla kävi yön pimeydessä natseja sotkemassa seiniä iskulauseillaan.

Mistähän natsit saivat päähänsä mennä juuri sinne julistamaan aatettaan? Ehkä koulun tiedetään olevan monikulttuurinen, kuten se avoimesti kertoo, mutta ainakin sosiaalisessa mediassa Jussi Halla-aho antoi ymmärtää syyn olevan maahanmuutossa. Tietenkään hän ei sanonut mitään suoraan, sillä hänen ei tarvitse. Pillin vihellys kuullaan kyllä.

Vähän suoremmin asian ilmaisi kansanedustaja Veikko Vallin.

Vihjeet ymmärrettiin ja kiistetyt kumppanit lähtivät liikkeelle. Näin sujuu yhteistyö, jota ei ole, ja jonka olemassaolon epäilytkin kiistetään jyrkästi. Jos Halla-aholta kysytään, niin arvaan hänen vastauksensa aiempien somekommenttien perusteella.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (42)
 1. Eikös nuo, Halla-aho ja Vallin ole puolueensa napamiehiä?
  Eivätkös nuo kannanotoillaan leimaa koko porukan?
  Onko noin “vaikeita” tapauksia joka kymmenes vastaantulija?
  Vastaisin: Kyllä, kyllä, ei.
  Mitä enemmän kasaa kaivaa sitä enemmän haisee. Somen kätköistä kaivelemalla löytyy “pahempiakin” kannanottoja. Edusmiesten ja naisten ulostukset vain tulevat helpommin esiin… Ja tulevat.
  Mitään ennustamatta uskon järjen voittavan ja hiljalleen siirryttävän asialinjalle. Tosin somekohina ei toivotavasti paljon vaikuta “valtiolaivan” kulkuun.

  1. Rauno Järvenpää
   27.9.2020, 13:11

   Paikkansa pitävää juttua Jussi/Veikko heitti,vai misä maailmas elät.Ruotsis palaa autot,pommit pakkuu konetuliaseet laulaa,meinaaks että Ruotsalaiset itse näitä tekee?Jopa Ruotsin pääministeri myöntää että maanhanmuutto on se isoin ongelma.Uskomatonta että esim uuninpankko koittaa muuttaa totuutta toiseks mitä se on.

   1. Keitä maahanmuuttajia tarkoitat. Venäläisiä, virolaisia ,ruotsalaisia …? Mikä on se maahanmuuttajien määrä joka ei persujen mielestä olisi liikaa?
    https://www.vaestoliitto.fi/tieto_ja_tutkimus/vaestontutkimuslaitos/tilastoja/maahanmuuttajat/maahanmuuttajien-maara/

    Ruotsissa maahanmuuttajia on suhteessa noin viisinkertainen määrä joten rinnastus Ruotsiin ontuu siltä osin. Keskusteluun kaivataan myös suhteellisuudentajua ja ymmärrystä siitä että on monia konsteja välttää ongelmia, mutta ongelmia ei vältetä maahanmuuttoa vääristelemällä , etnonationalismilla, rasismilla, haittaisänmaalisuudella tai peräti natsismilla joita tietyt poliitikot vielä tukevat ja ohjailevat vihellyksillään.

    Toki rikoksiin pitää puuttua ja rikollisuutta ehkäistä ja väkivalta tuomita, syyllistyy siihen sitten maahanmuuttaja, haittaisänmaallinen kansanedustaja tai natsi. Ja eiväthän nuo kansallissosialistiset nuoret ole maahanmuuttajia vaan ihan aitoja haittaisänmaalisia suomalaisia. Siitä ollaan varmaan samaa mieltä, vai ollaanko sittenkään?

   2. lainaus
    Ruotsis palaa autot,pommit pakkuu konetuliaseet laulaa,meinaaks että Ruotsalaiset itse näitä tekee?
    lainaus
    ————————
    Palaako koko Ruotsissa autot?
    Paukkuuko koko Ruotsin alueella pommit
    Laulavatko konetuliaseet esim. Finmarkenin metsissä?
    Vastaapa yleistyksiltäsi noihin.
    Sitten.

    uusi lainaus
    ———————
    Uskomatonta että esim uuninpankko koittaa muuttaa totuutta toiseks mitä se on.
    ———————
    Voitko näyttää uuninpankkopojan tekstistä kohdan- jossa hän koettaa muuttaa “sinun totuuttasi toiseksi” Kiitos. Luin tekstin kahteen kertaan, enkä löytänyt mitään tuollaista. Onko sinulla Rauno ongelmia luetun ymmärtämisen kanssa? Minullakin on ja siksi luen monta kertaa tekstit, suosittelen. En millään löydä sanaa Ruotsi, pommit ym blogistin tekstistä.

   3. Vantaan koulukiusaaminen ei liittynyt maahanmuuttoon. Tästä huolimatta perussuomalaiset koettavat liittää sen maahanmuuttoon. Kaava populismissa on aina sama – syyllisiä ongelmiin haetaan aina ulkoa. Itse ongelma ja sen ratkaiseminen eivät populisteja kiinnosta. Omaa lähdekritiikitöntä totuuttaan julistavat perussuomalaiset eivät kuitenkaan ole Suomen ainoa ongelma. Toinen ongelma ovat vasemmisto ja vihreät. Heitä vaivaa täydellinen realismin puute ja naivismi.

    1. Vihreät nyt ovat ajatuksiltaan lähempänä oikeistoa. Koijärven suojelijoita ei pahemmin puolueessa enää ole.

     Haluatko täsmentää esimerkeillä tuon realismin puutteen ja naivismin?
     Nythän vain heitit sanoja, jotka eivät kerro mitään.

     1. Mikko Rintasaari
      27.9.2020, 21:30

      Koomikot on tulleet oikein joukolla tähän ketjuun. Jokseenkin hassua kun persu tulee julistamaan vihreät oikeistoksi 😀

      1. Sille voi nauraa, mutta esimerkiksi Helsingissä Kokoomus ja Vihreät ovat kuin paita ja peppu. Kannattaa joskus naurun ohella myös katsoa, mitä puolue tekee ja keiden kanssa, eikä vain tuijottaa muinaiseen asemaan puoluekentässä.

    2. Hyvä ESKIMO ( olen ollut vuoden pois somesta ja silloin tällä palstalla piti käyttää omaa nimeään…miksei enää)
     Kirjoitat..
     Toinen ongelma ovat vasemmisto ja vihreät. Heitä vaivaa täydellinen realismin puute ja naivismi.
     —————————–
     Olet saanut (miltei) ilmaisen koulutuksen, (miltei)ilmaisen terveydenhoidon, sosiaalilainsäädännön, jolla pysyt hengissä, kun ei ole rahaa ja jossa on monia tapoja auttaa sinua, olet saanut työhön liittyvät lait, ettei sinua riistetä hengiltä ja suuren määrän muita lakeja – jotka pitävät sinut turvaverkoissa.
     OLET SAANUT ne ainoastaan vasemmiston johdosta -50 -60 -70 ja -80 luvuilla.Silloin sinun oikeistopuolueesi vastustivat raivokkaasti jokaista parannusta tavan ihmisen elämään. Aikamoista naivismia ja realismin puutetta oikeistoltasi.
     Ja nyt sitten puret antanutta kättä. Kuten suomalaisen kuuluukin….

   4. Serkkuni asuu Ruotsissa, enkä ole nähnyt hänen kertaakaan viestittelevän sotatilasta, johon taas Raunon viesti vahvasti viittaisi.

    Luotan enemmän paikan päällä olevaan.

    Mitä taas Vallinin viserrykseen tulee, niin jo käsite “haittamaahanmuutto” on outo.
    Kuka määrittelee mitä on haittamaahanmuutto, ja mitkä ovat sen kriteerit?

   5. Suomalaisten mamujen alkoholismi oli iso ongelma Ruotsissa aikoinaan. Se on yhä sitä, mutta yritätkö väittää, että me suomalaiset olemme kaikki juoppoja? Tutkitusti juomisongelma on pahana noin 10%:lla väestöstä, joka juo 90% kaikesta alkoholista.

    Hyvin yksinkertaistettu on maailmankuvasi, eikä siihen sovi esim. se fakta, että Suomi on suomalaismiesten toimesta Euroopan toiseksi vaarallisin maa naisille. Jotenkin nuo teot ovat persuillekin ihan ok, kun suomalaismies tekee, onhan se vain sulka hattuun jakunniavirka puolueessa. Mutta viis naisista, viis faktoista, kunhan öyh ja möyh ja ulkomaalaiset teidän reviirillä.

    Olen niin kyllästynyt persujen tomppeliuteen että huudan kohta ääneen.

 2. Natsit, nuo touhukkaat puuhapetet puolestaan tarjoavat kaikkeen ratkaisuksi väkivaltaa, joka myös persujen puuhapeten Halla- ahon mielessä on liian vähän käytetty ja aliarvostettu ongelmanratkaisumenetelmä. Jotenkin itsekin näen tässä jonkinlaista sielunveljeyttä, “vihollinen” on sama, keinot hieman eriävät väkivallan määrän ja laadun suhteen.

  En voi nauramatta/ itkemättä lukea, kun natsit ilmoittautuvan kouluväkivallan lopullisen ratkaisun laatijoiksi ja toteuttajiksi. Totta mooses maahanmuuttajien lasten ja nuorten jengiytyminen, väärät vaikutteet, yhdessä muiden taloudellisten ja sosiaalisten ongelmien kanssa lisäävät myös kouluväkivaltaa. Mutta ratkaisu ei voi olla, että mininatsit alkavat pistää väkivalloin kuriin maahanmuuttajataustaisia ja siihen tuo seinätöhry kannustaa. Jos Halla- aholla, entisellä koulukiusatulla ei ole munaa irtisanoutua väkivallasta, hän on itse osa ongelmaa.

  “Koulukaverit haukkuivat, tönivät ja löivät. Halla-aho suljettiin ulos, eikä hänellä ollut juuri normaaleja ihmissuhteita. “Tunsin olevani sadistisen kiusaamisen kohteena. Opin vetäytymään sellaisen kuplaan sisään, missä mikään ei hetkauta millään tavalla”. (IL) Surullista, että kansanedustaja ei oppinut mitään toiseudesta, henkisestä väkivallasta. Kiusatuksi tuleminen ei oikeuta kostoon?

  1. Tuo Iltalehden artikkeli Halla-ahosta 10.6.2017 kannattaa lukea. Jotenkin olen aina ollut vaistoavinani, että Halla-ahon somessa ja muualla harjoittaman ivailun ja ilkeilyn takana – joihin Saku usein viittaa – on jotain, mitä Jussi ei itsekään täysin ymmärrä. Siksipä juuri hänellä on tarve löytää syntipukkeja joille kostaa.
   Koulukiusatuksi joutuminen, alkoholistiperheessä kasvaminen ja seksuaalisen häirinnän kohteeksi jotuminen eivät ehkä kuulosta kovin kummoiselta. Mutta emme tiedä tarkkoja yksityiskohtia. Ne ovat voineet osua pahasti herkkään kaveriin jollainen Jussi Halla-aho on ilmeisesti ainakin joskus ollut. Nykyinen persoonasta huokuva jähmeys sopisi myös kuvaan.
   Tämä on pelkkää spekulointia, mutta mielestäni ihan relevanttia.
   Valitettavasti Halla-aho ei mitä ilmeisimmin ole päässyt yli menneisyydestään, vaan on käyttänyt ja käyttää sitä polttoaineena vääristyneen äärioikeistopopulistisen ideologiansa rakentelussa.

   Omia ongelmia ei tietenkään hoideta kuntoon parlamentissa tai puolueen johdossa, vaan esim. psykoterapiassa.

   1. On ymmärrettävä eräs asia.
    Halla-Aholle persut on työpaikka. Ei muuta. Hän on luonut roolihahmon – joka uppoaa tiettyyn osaan kansaa. Niin Trump USA:ssakin. Halla-Ahin projekti on ollut pitkä ja alkanut yrityksestä päästä vihreitten ja demareitten nuorissysteemeihin mukaan… proggis tuottaa nyt hänelle toimeentulon, rahakkaan elämän. Siihen pyrkivät myös muut persujen kaaderit.
    Halla-Aho on yliopistokoulutettu eliitin jäsen ja ymmärtää propagandan ja indoktrinaation nyanssit ja niitä käyttämällä on nyt asemassa – joka on työpaikkana hyvin tuottava ja aika varma.
    Sikis hän ei halunnut hallitukseenkaan viimeksi -vaan piti omaa duuniaan tärkeämpänä.
    Kuten olen monta kertaa maininnut, viime vaalien jälkeen istuin kuvaajien pöydässä ed.kunnassa ja takanamme joukko persujen johtoa hiukan jo huppelissa, sieltä kuului kovaan ääneen..”…ja jumalauta tällasta paskaa ne äänestää”.
    En usko – enkä ole koskaan uskonut, että halla-A on muut kuin näyttelijä – kuten kollegansakin, yhteiset vuorosanat jne. Ei heistä kukaan ajattele näkyvän ja kuullun tavoin…, tavallisia poroporvareita tyyliin Volvo ja rivari…, kunhan sauhuavat, että rahaa tulee. Kun tietää sen – niin heihin voi suhtautua hiukan vähemmän palaen.

    1. Suuri vedätys,koko allah-on systeemi.Pimeän Keskiajan markkinameininkiä . Yllättävän moni haluaa huijatuksi.

    2. Epäilemättä persujen johtaminen on Halla-aholle työpaikkka ja mieluisa sellainen,onhan hän päässyt muovaamaan puoluetta itsensä näköiseksi.
     Mutta en ollenkaan usko, että hän tekee sitä ensisijaisesti rahan vuoksi,enkä usko että hän näyttelee. Scripta blogista lähtien hänen tyylinsä ja tapansa ilmaista itseään on sellainen, että se kertoo tarpeesta purkaa ns. ihmismielen alarekisteririä. Akateemisten sanankäänteiden ei pidä antaa hämätä.
     Menemällä sanojen taakse ja Halla-ahon henkilöhistoriaan,hänen tämän päivän toimintansa motiivit on ehkä mahdollista nähdä uudessa valossa.

   2. Historiasta tiedetään, että hämmästyttävän monella merkkihenkilöllä ei selkeästi ole kaikki muumit laaksossa. Taustalta löytyy usein autoritäärinen isä, heikko äiti, perheväkivaltaa, sairasta uskonnollisuutta, alkoholia, insestiä jne. Selvää on että tuollainen jättää jälkensä tunne-elämään ja hyvitystä haetaan täysin järjettömillä tavoilla kun siihen tarjoutuu mahdollisuus.

    Kouluväkivalta ei ole uusi ilmiö. Se tiedetään että se jättää arvet jotka eivät välttämättä koskaan täysin parannu.Viimeaikaiset tapaukset ovat ylittäneet uutiskynnyksen niiden harvinaisen väkivaltaisen luonteen takia. Viisas päättäjä ei varmasti hakisi selitystä etnisestä taustasta, varsinkin kun tiedetään, että kouluväkivallan kohteeksi joutuu myös usein maahanmuuttajataustaiset. Syitä voi lähteä hakemaan ihmisluonnosta, sen luontaisesta aggressiivisuudesta. Olosuhteet,kulttuuri, persoonallisuus,kasvatus ja tilaisuus tekevät koulukiusaajan.On käsittämättömän matalaotsaista sekoittaa populismi. Jos kotona vanhemmat opettavat tai antavat sellaista mallia, että syy on “rodussa” uskonnossa, taustassa, voimme olla satavarmoja, että väkivalta voi tulevaisuudessakin hyvin.

  2. Minuakin kiusattiin, pientä tyttöä. Kiusaaminen oli henkisen ja fyysisen väkivallan ohella seksuaalista.

   En silti ole kokenut tarvetta hankkia asetta, elätellä kostofantasioita tai mönkiä johonkin vihakuplaan piiloon. Se kuulostaa dissosiaatiohäiriöltä. Olen mieluummin koettanut selvittää kiusaajien motiiveja (kateus, alemmuudentunne, ihastus, ryhmäpaine jne.) ja oppia enemmän ihmisluonnosta, käytöksestä ja siitä, miksi olemme sellaisia kuin olemme.

   On toki sääli, että mies, josta olisi voinut tulla jotain rakentavaa – vaikkeivät nuo uliuli-tviitit vakuutakaan kirkkoslaaviosaamisesta tai minkään sortin tieteellisestä kyvykkyydestä – alentuu kiusaajiensa tasolle. Kiusaajat voittivat, hän tuli yhdeksi heistä.

  3. Kiusattiin minuakin, kansakoulussa 1960-luvulla. “Syyhän”ei ollut suuri, muuten kuin kehtasin erottua porukasta, tämähän oli laumassa törkeä kuolemansyntiin verrattava teko.

   Esimerkiksi syyksi riitti muun merkkiset farkut kuin Lee Cooperit.

   Minua myöhemmin lohdutti Sananlaskut 20:22. Älä sano: “Minä kostan pahan”; odota Herraa, hän auttaa sinua.

   Kuulin sittemmin kiusaajastani, ettei hänellä sittemmin mennyt ollenkaan hyvin. En ole katkera, en vihaa, sillä viha vääristää vain minun oman naamani ja tekee muutakin häikkää.

   1. Minun kohdallani riiti kiusaamiseen aikanaan se, että olin ylipainoinen. Vieläkin tosin joutuu taistelemaan herkkuruokia vastaan 😉

    Olen kohta kaksikymmentä vuotta ollut naimisissa maahanmuuttajan kanssa. Hän tekee, ja on lähes koko Suomessa asumisajan tehnyt töitä pieniä työttömyyspätkiä lukuunottamatta. Ei hän valita eikä rasita Suomen sosiaaliturvajärjestelmää millään tavoin.

    Minä taasen valitan sitä, että kaikki ihmiset laitetaan johonkin kategoriaan sen enempää miettimättä. Käsittääkseni tätä blogisti tarkoitti ?

    Olemme kotona useasti myös puhuneet siitä, miten jotkut väärinkäyttäjät pilaavat kaikkien maahanmuuttajien maineen. Se on tosi ikävää.

    Mutta järjellä maahanmuuttokin toki pitää hoitaa, eikä vain pelkällä vastakkain asettelulla, kuten nyt näyttää olevan ns. maan tapa ?

Kommentointi suljettu.