Kolikon kääntöpuolet

Eilen Suojelupoliisi julkaisi kansallisen turvallisuuden raportin, jonka mukaan terrorismin uhka-arvio on kakkostasolla eli ennallaan. Ääri-islamin terrorin uhka on yhtä suuri kuin ennenkin, mutta äärioikeistolaisen terrorin uhka on voimistunut. Tämä oli tietenkin väärin arvioitu, kuten voi päätellä Suojelupoliisin Twitter-ketjuun tulleista kommenteista. Suvakkien hapatusta, Ohisalon määräämää tekstiä, entä äärivasemmiston terrori, entä Antifa ja niin edelleen.

Suojelupoliisin työn kannalta on varmaan mukavaa, että äärioikeiston sympatisoijat ilmoittautuvat näin avoimesti.

Eilen myös tapahtui Ranskassa kaksi iskua. Nizzassa kuoli kolme ihmistä ja Avignonissa poliisi ampui ohikulkijoita uhkailleen asemiehen. Jussi Halla-aho vihelsi pilliin ja lauma reagoi odotetulla tavalla. Kun Avignonin uhkailija osoittautui äärioikeistolaiseksi, niin siitä joko vaietaan tai syytetään muslimeja. Mitäs lietsovat vihaa. Sitä paitsi se oli yksittäistapaus.

Niinhän ne äärioikeiston teot aina ovat. Jostain syystä äärioikeistolaiset toimijat ovat aina yksittäisiä sekopäitä, mutta kaikki muslimit ovat potentiaalisia terroristeja. Kuitenkaan en ole koskaan nähnyt yhdenkään Suomen muslimin kannattavan somessa ääri-islamilaista terroria, mutta sitäkin enemmän näen äärioikeiston kannatusta. Se ilmenee jatkuvana vihapuheena, mutta kun siitä huomauttaa, niin sekin on vain ymmärrettävä vastareaktio islamin kauheudelle. Sitä paitsi meillä on sananvapaus, vihapuheet eivät saa ketään toimimaan ja pidä sinä suvakki turpasi tukossa, tai se tullaan tukkimaan.

Ääri-islamilainen terrori on tosiasia, ja niin on äärioikeistolainenkin. Meillä on nähty yksi ääri-islamistinen terroriteko, mutta äärioikeistolaiset teot on kuitattu yksittäistapauksina. Jos järjestäytynyt terrori-isku jonain päivänä tapahtuu, niin kaikki tulevat olemaan vilpittömän hämmästyneitä. Eihän meillä pitänyt olla mitään järjestäytynyttä äärioikeistoa.

On meillä. Oikeuden päätöksellä lakkautettu Pohjoismainen Vastarintaliike (PVL) jatkaa toimintaansa eri nimellä, Soldiers of Odin on edelleen olemassa ja Kansallismielisten Liittouma pyrkii kattojärjestönä yhdistämään kaikki äärioikeistolaiset. Se on muuten se sama porukka, joka kesällä 2019 harjoitteli kesäleirillään jousiammuntaa vasemmistopoliitikkojen kuviin ja jonka järjestämissä tapahtumissa on nähty perussuomalaisia kansanedustajia edustamassa vain itseään.

Äärioikeiston vihollisia eivät ole vain muslimit, vaan myös vasemmistolaiset. Vasemmistolaisia heille ovat kaikki, jotka ovat heistä katsoen vasemmalla, eli käytännössä ihan kaikki muut. Väkeä he saavat rekrytoitua juuri ääri-islamistien pelolla, mutta nopeasti kuvaan tulee mukaan myös se todellinen tavoite, joka on demokraattisen yhteiskunnan korvaaminen oikeistodiktatuurilla. Ääri-islamisteilla on tavoitteena uskonnollinen diktatuuri.

Ääri-islam ja äärioikeisto ovat saman kolikon kaksi puolta. Ääri-islamilaiset terroristit katsovat olevansa sodassa länsimaista demokratiaa vastaan, ja samoin ajattelevat myös äärioikeistolaiset. Islamin vihaaminen on vain äärioikeiston sisäänheittotuote, mutta tosiasiallinen vihollinen on sama kuin ääri-islamisteilla.

Onneksi Suojelupoliisi valvoo tasapuolisesti kolikon molempia puolia.

***
Koska jo ensimmäinen kommentti lähti äärioikeistolaiselle laukalle, niin suljen kommentoinnin kokonaan.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (0)