Pelottava visio

-Media ja muu vasemmisto ovat kutsuneet minua rasistiksi reilut 10 vuotta. Kaikissa pidemmissä haastatteluissa kysytään, paheksunko rasismia, irtisanoudunko siitä tms.

Näin aloittaa perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ilmeisesti eilisen Marja Sannikan haastattelun inspiroiman Twitter-ketjun. Itse haastattelu löytyy Yle Areenasta, ja siitä voi jokainen tehdä itse omat johtopäätöksensä. Sosiaalisen median perusteella haastattelusta jäi ihmisten mieliin vain se, tuomitseeko Halla-aho rasismin vai ei. Sivuutetaan se kysymys tällä kertaa kokonaan, sillä Halla-ahon vastaukset muihin kysymyksiin ovat mielenkiintoisempia. Halla-ahon Suomi olisi pelottava paikka.

Halla-aho ei pystynyt nimeämään yhtään konkreettista työllistämiskeinoa, sillä puolueella ei kuulemma ole riittävästi resursseja niiden laatimiseen. Puolue saa puoluetukea ja sillä on oma ajatuspaja, mutta silti keinoja ei keksitä. Halla-aho pyöritteli sellaisia yleisiä tavoitteita kuin yritysten toimintaedellytysten parantaminen, palkkatyön kannattavuuden lisääminen sekä asumismenojen ja liikkumisen tekeminen halvemmaksi. Hän teki selväksi, että sosiaaliturvan tasoa ei alennettaisi, vaan työstä käteen jäävän palkan määrää lisättäisiin.

Suomeksihan tämä tarkoittaa veronkevennyksiä niin yrityksille kuin palkansaajillekin. Tämä tietäisi valtion ja kuntien verotulojen laskua, ja sen Halla-aho myönsi. Hänen mukaansa veronkevennyksillä on kuitenkin dynaamisia vaikutuksia, jotka ajan kuluessa lisäävät verotuloja. Tätä on kuultu ennenkin ja erityisesti tätä kuultiin Sipilän hallituksen aikana, mutta niitä dynaamisia vaikutuksia ei näkynyt. Niitä haettiin myös tukien leikkauksilla, ja ne olisivat ilman muuta edessä myös Halla-ahon Suomessa. Kun raha vähenee, niin on säästettävä.

Säästötoimista puhuttaessa Halla-aho pääsi omalle mukavuusalueelleen, kun hän halusi karsia valtion toissijaisia menoja. Niitä ovat tietenkin kehitysyhteistyö ja haitallisen maahanmuuton kustannukset. Tämä haitallinen maahanmuutto on perussuomalaisten oma mantra, jonka sisältöä ei kovin tarkasti avata. Se perustuu siihen kuvitelmaan, että Suomeen tullaan vain elämään sosiaaliturvalla. Erityisesti niin tekevät turvapaikanhakijat.

Tähän Halla-aho tarjoaa keinoksi säilöönottoa. Hän itse kutsuu sitä vetovoimatekijöiden poistamiseksi ja vapaaehtoiseen paluuseen kannustamiseksi, mutta tosiasiassa se tarkoittaa pelotevaikutusta eli uhkaa tulla vangituksi ilman rikosta ja tuomiota. Näin poistettaisiin houkutus tulla Suomeen hakemaan turvapaikkaa ja pakotettaisiin jo tulleita palaamaan takaisin. Säilöönotto maksaa noin 200 euroa henkilöä kohti vuorokaudessa ja ajatuksen toteuttaminen vaatisi lisätilojen rakentamista, mutta Halla-ahon mukaan se maksaisi itsensä takaisin nopeasti.

Ei se maksaisi, mutta vankilat kyllä täyttyisivät. Lisäksi maassa oleskelu ilman oleskelulupaa on ulkomaalaisrikkomus, josta seurauksena on sakkorangaistus, joten ajatuksen toteuttaminen vaatisi lain muuttamista. Se ei tietenkään olisi ongelma, jos vain riittävä enemmistö löytyisi, mutta turvapaikan hakeminen on ihmisoikeus ja sen kriminalisointi ihmisoikeusrikos. Myöskään kielteisen turvapaikkapäätöksen saaminen ei ole rikos eikä edes näyttö mistään rikoksesta.

En tiedä teistä, mutta minusta tuntuisi pelottavalta elää maassa, jonka julkinen sektori kuihtuu verotulojen puutteeseen ja jossa ihmisiä laitetaan lukkojen taakse pelottelu- ja pakottamismielessä vain siksi, että he tulevat tänne pyytämään ihmisoikeuksiaan.

***
Ei henkilöön meneviä kommentteja, kiitos.

puheenaiheet politiikka
Kommentit (48)
 1. Lasse Kosonen
  31.10.2020, 11:36

  Halla-Ahon julkisia esiintymisiä ei voi seurata. Tietoa hänen ajatusmaailmastaan on kuitenkin Suomalaisilla jo riittävästi jos ymmärtävät sen sanoman ja sisällön. Tämä henkilö voisi olla Suomen seuraava pääministeri vai voiko ?

  1. Hyvinkin voi olla, ja pahoin pelkään että onkin.
   Suomalaiset ovat rasisteja, jopa ne jotka eivät sitä myönnä -kuinka moni myöntää sen reilusti ja rehellisesti? Ei juuri kukaan -tai eivät tiedä olevansa. Siksi persuilla tulee olemaan vahva kannatus tulevaisuudessakin, ja suomalaisten tyhmyyttä ei koskaan voi yliarvioida.

   Suomalaisilla on luontainen taipumus rasismiin, siitähän Aatun mukaan lähtökin todistaa. Joten voitte huoletta varautua siihen, että Halla-aho voi hyvinkin olla seuraava pääministeri…

   1. Ei Halla-aho halua pääministeriksi, eikä edes persuja hallitukseen. Ainakaan hänen vahtivuorollaan. Silloin joutuisi ottamaan jopa vastuuta, ja keksittyä muuhun kuin maahanmuuttoon. Ei persuilla ole lainkaan ministeriainesta. Sinisten aikana oli osa sinisiin siirtyneistä ministereistä sellaisia joilla oli. Ei toki kaikilla sinisillä ministereillä. Nykyisistä persuista en keksi yhtään, olen yrittänyt keksiä.

    1. Arja Juvonen vaikuttaa sosiaalialan asiantuntijalta, mutta mitä ihmettä hän tekee persuissa. Hänhän on ilmiselvä demari arvoiltaan. Ihminen menossa pilalle PS:ssa.

     1. Entinen työtön
      31.10.2020, 18:01

      Näitä on paljon persuissa, jotka ovat arvoiltaan vasemmistolaisia, mutta eivät koe itseään vasemmistolaisiksi eivätkä halua olla vasemmistolaisia. Vähän aikaa sitten yksi persu kysyi, mikä hän sitten on, jos ei ole mielipiteiltään perussuomalaisen. Kumma kyllä ei kiistänyt vasemmistolaisuutta, kun siitä sanoin. Tämä onkin se iso hämäys. Jopa osa kansanedustajista uskoo persujen ajavan sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Ehkä näin jossain määrin oli Soinin aikana, mutta Halla-aho on vetänyt puoluetta kauas oikealle taitavasti niin, että kannattakunta ei sitä ole käsittänyt. Olen omin korvin kuullut persujen väittävän Halla-ahon mielipiteiksi asioita, joita hän missään tapauksessa ei kannata. Esim. työttömyystuesta Halla-aho on sanonut, että työkykyisten kuuluu olla töissä. Tietty osa kannattakunnasta on selventänyt tätä, että jos työt eivät maita, ei anneta rahaa. Tietty osa puolestaan uskoo Halla-ahon tarkoittavan, että jos töitä ei löydy, pitää olla nykyistä parempi työttömyysturva. Halla-ahon puheet ovat niin ympäripyöreitä, että tulkinnat voivat olla täysin vastakkaisia. Toki Halla-aho välillä peruuttaa kaikkein pahimpia puheitaan, ettei kannatus laske. Mutta hän tukeutuu eniten niihin 35 – 45 -vuotiaisiin hyvätuloisiin miehiin, joiden veroja hän on luvannut laskea. Olen nähnyt työttömän persun valittavan, että Halla-ahon mukaan hän työttömänä ei sitten ole Halla-aholle mieluinen kannattaja. Mutta hänelle ei kai tullut mieleen, kannattaako hänen turvautua perussuomalaisiin.

      1. Mika Riihimäki
       1.11.2020, 12:46

       Halla-Aho on ytodennut että suomalainen sosiaaliturwa on luksusta , mitä se nyt taarkottaa..

   2. Kaikkien suomalaisten niputtaminen rasisteiksi kuulostaa kyllä melkoiselta rasismilta.
    Ja tämä ihan ilman saivartelua.

 2. Juha Rintala
  31.10.2020, 11:40

  Pelottavaa Suomea tarjoaa myös Kokoomus: Iltalehti piilotti ovelasti Juhanan taksikorttiuutiseen sen, että Kokoomuksen kesäseminaarissa oli pelattu mölkkyä ministerien kuvilla.

  Lainsäätäjillä on siis työpaikka, jossa omista työkavereista voi tehdä tällaista pilkkaa.

  Aina, kun konservatiivit jne. ”pienen ihmisen edustajat”tulevat valtaan, se kummasti tarkoittaa myös viranomaisten pakkokeinojen lisäämistä eli kohdistuu ns. pieneen ihmiseen.

  1. Voipi kuvitella mitä tuleman pitää,jos Orpon mölkkyporukka ja perusnuivat lyöttäytyvät taas yhteen mahdolliseen seuraavaan hallitukseen. Luvassa on sen kuuluisan”huonomman aineksen” poikki ja pinoon laittaminen heti ensitöiksi.

   1. Joku nainen väitti minulle eilen Facebookissa että ei kokoomus leikannut köyhiltä, vaan keskusta. Googlella löytyi niin paljon todisteita Kokoomuksen leikkaushingusta, että käskin googlaamaan itse.

   2. Halla-ahon persuilla on sellaisia vaatimuksia joista useimmat haluavat irtisanoutua. Kokoomukselle ei käy että palkalla pitäisi elää. Vasemmistolle ei käy taas muut öykkäröinnit. KD olisi varmaan halukas periaatteella ”herra antoi, herra otti…”. RKP ei taas kelpaa persuille eikä persut RKP:lle. Vähemmistöhallitus ei taas eläisi vuottakaan, kun Halla-aho ei ole mikään laumanjohtajatyyppi jota totellaan edes omien joukossa.

Kommentointi suljettu.