Huumorista totta

Vuonna 1982 huumorilehti Pahkasiassa oli sarjakuvaparodia, jossa perinteiseen Korkeajännityksen tyyliin pelkurista kasvoi rohkea mies. Pelkuri kuului poliisiin, jonka tehtävänä oli pitää kurissa erittäin sekalainen joukko yhteiskunnanvastaisia aineksia. Muistan joukon absurdin koostumuksen herättäneen hilpeyttä, kun täysin yhteensopimattomat ainekset vastustivat yhdessä yhteiskuntaa.

Enpä silloin tuon lehden Maaningan linja-autoaseman kahvilasta ostaessani olisi uskonut, että 38 vuotta myöhemmin muodostuu oikeasti suunnilleen yhtä sekalainen joukko vastustamaan Suomen EU-jäsenyyttä.

Tarkoitan huomenna pidettävää Fixit-mielenosoitusta, jota muun muassa MTV3 näkyy mainostavan ja josta kerroin kolme päivää sitten. Mainoskasvona toimii vielä vuoden loppuun omana eduskuntaryhmänään toimiva Ano Turtiainen, joka on myös yksi tilaisuuden puhujista. Tilaisuutta mainostaa myös kielletyn natsijärjestö PVL:n jatkajan julkaisu Partisaani.

Kerrataanpa vielä puhujien lista.

Sami Martikainen löytyy venäläisestä Facebookia vastaavasta VK:sta, ja hän näkyy kannattavan EU-eron lisäksi valkoista ylivaltaa sekä pitävän koronavirusta huijauksena. Olli Kotro on Laura Huhtasaaren avustaja. Jouni Koistinen esiintyy ”Donetskin tasavaltaa” edustavan Janus Putkosen videoilla. Myös Jarmo Ekmanilla on yhteys tähän ”tasavaltaan”, ja sen lisäksi hän on yksi johtavia QAnon-salaliittoteorioiden levittäjiä. Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaana olevan Helena Puustisen mielestä tarvitaan uusi Auschwitz. Hannamari Auvinen on KD:n valtuutettu ja seksuaalineuvoja, jonka mielestä vain perinteinen perhe on oikea.

Eiväthän nämä mellakoimaan kokoonnu, vaan ihan lailliseen mielenosoitukseen. EU:sta saa olla mitä mieltä tahansa, ja sen saa myös sanoa. Epäilemättä myös ulkoilmassa pidettävää joukkokokoontumista varten annettuja koronaohjeita noudatetaan. Joukon koostumus vain toi mieleen vanhan Pahkasian, kun Suomen eroa EU:sta vaatimaan kokoontuu yhtä kirjava joukko. Mukana on natseja, putinisteja, QAnonin salaliittoteorioiden levittäjiä, perussuomalaisia, aidon avioliiton nimeen vannovia ja muuten vain yleisänkyröitä.

Heillä on oikeus mielipiteeseen ja mielenosoitukseen, mutta me vanhat Pahkasian lukijat saamme usein hämmästellä aikoinaan mahdottomilta tuntuneiden parodioiden muuttumista todeksi vain vähäisin muutoksin. Parodiat muuttuvat todeksi ja todellisuus parodiaksi.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (35)
  1. Hoss Siivonen
    27.11.2020, 14:18

    Olen soittanut punkkia vuodesta 1977 asti ja näitten 43 vuoden aikana ei biisinaiheiden löytäminen ole koskaan ollut yhtä helppoa.

  2. Markku T Koivisto
    27.11.2020, 14:22

    Kyllä Brysselissä huomenna täristään pelosta.

Kommentointi suljettu.