Akuutti uhka

Suomi on tuhon partaalla, kohta pommit paukkuvat ja suomalaisten kurkut leikataan, kun jihadismi valtaa maan. Kohta alkaa sisällissota, kun hallituksen salakähmäisyyteen kyllästyneet kansalaiset nousevat kapinaan. Tämä johtuu siitä, että maahan tuotiin al-Holin leiriltä kuusi lasta ja kaksi aikuista naista. Tältä se somessa näyttää, eikä ihme.

Jo monta päivää tiedotusvälineet ovat antaneet tilaa kauhua kylväville oppositiopoliitikoille. Hallituspuolueiden poliitikoilta tivataan, että eikö nyt olekin niin, että nämä naiset ovat ihan konkreettinen turvallisuusuhka, eikä toimittajia tyydytä mikään muu vastaus kuin että onhan se näin. Asian vahvistavat turvallisuusviranomaiset, jotka nyökyttelevät uhkan todelliseksi.

Varsinkin perussuomalaiset poliitikot Jussi Halla-ahon johdolla maalaavat uhkakuvia kaulojen katkomisesta ja puhuvat hallituspuolueiden tahallisesti joulun alla järjestämästä operaatiosta. Jostain syystä he itsekin tuntuvat uskovan, että Suomen yhteistyökumppani Saksa on mukana tässä salaliitossa ja on junaillut palautuksen suomalaisen sisäpolitiikan intressien mukaisesti. Jostain syystä ei luoteta ollenkaan siihen, että Suomen turvallisuusviranomaiset pystyvät valvomaan näitä naisia. Tuntuu siltä, että näiden viranomaisten pitäisi kertoa kaikelle kansalle tai ainakin perussuomalaisille poliitikoille seurannan jokainen yksityiskohta.

Itse palautuksen juridinen puoli on kerrottu jo moneen kertaan, mutta sitä ei haluta kuulla. Itse asiassa se kerrottiin jo vuosi sitten, mutta ei se kiinnostanut silloin sen enempää kuin nytkään. Koska ette viitsi tuota linkkiä kuitenkaan avata, niin laitan sen keskeisistä kohdista kuvan.

Näin toimii oikeusvaltio, joka ei rajaa toimiaan niiden kohteiden miellyttävyyden mukaan.

Tämä oikeusvaltion toiminta ei selvästikään miellytä kaikkia. Jussi Halla-ahon mukaan nämä naiset myrkyttävät mieliä saadessaan olla vapaina. Hän ei piittaa siitä tosiasiasta, että poliisi on jo aloittanut esiselvityksen heidän osallisuudestaan rikoksiin. Esiselvitys on alku rikostutkinnalle, ja jos näyttöä rikoksista löytyy, niin ne tutkitaan ja tuomitaan. Unohtunut on sekin, että rikoslakia ei oikeusvaltiossa sovelleta taannehtivasti. Matkustaminen kriisialueelle ei ollut rikos naisten sinne matkustaessa, joten siitä heitä ei voida tuomita. Osallisuudesta muihin rikoksiin heidät voidaan tuomita. Heidän lapsensa voidaan ottaa huostaan Suomessa. Oikeusvaltiossa ketään ei kivitetä pelkän epäilyn tai poliitikkojen ja heidän villitsemiensä kansanjoukkojen mieliksi.

Voi hyvinkin olla, että nämä naiset yrittävät jatkaa oman propagandansa levittämistä, mutta kuka sitä kuuntelee? Kuinka moni suomalainen tai Suomessa asuva ulkomaalainen innostuu jihadismista? Kuinka moni kiinnostuu islamistisen kalifaatin perustamisesta, kun joku leiriltä turvaan autettu julistaa sen olevan hyvinkin onnellinen paikka? Tuskinpa kukaan.

Sen sijaan sitäkin useampi tuntuu innostuvan vihankylvöstä, joka kohdistuu näiden naisten ja lasten lisäksi myös hallituspuolueiden poliitikkoihin. Olen nähnyt sosiaalisessa mediassa paljon kommentteja, joissa ollaan lähdössä sotaan maamme hallitusta vastaan.

Oikeusvaltiota ja sen yhteiskuntajärjestystä vastaan suuntautuva vihapropaganda on minun mielestäni paljon akuutimpi uhka kuin nämä naiset, joita valvotaan koko ajan. Oppositiopoliitikkoja ei valvo kukaan, vaan he saavat jatkaa vihankylvöä ihan vapaasti. Siinä heitä auttavat sekä heitä jatkuvasti esiin nostava media että erityisesti sosiaalinen media, jossa tiedotusvälineet julkaisevat näitä uutisiaan. Niiden kommentteja ei moderoida ollenkaan, tai se tehdään pahasti myöhässä.

Ihan hyvin voi sanoa Halla-ahoa muunnellen, että suurempi ongelma on se, että nämä oppositiopoliitikot saavat jatkaa myrkyllisen ideologiansa kylvämistä Suomen kasvavissa yhteiskunnanvastaisissa piireissä. Oikeusvaltiossa sekin on mahdollista.

Lopuksi vielä tuosta oikeusvaltiosta, jonka käsite on liian monille epäselvä. Oikeusvaltio noudattaa lakejaan ja suojelee myös niitä, jotka toimivat oikeusvaltiota vastaan. Oikeusvaltion vastakohdassa lakeja noudatettaisiin sen mukaan, kuka on niiden kohteena tai mitä kulloinkin vallassa olevat poliitikot päättäisivät.

Juuri tätä oikeusvaltionvastaisuutta on tänä jouluna paljon ilmassa.

***

Täällä moderoidaan kommentteja, joten vastustakaa oikeusvaltiota jossain muualla.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka laki
Kommentit (37)
 1. Eikö turvallisuusviranomaisten arviota tulisi ottaa vakavasti? Mihin perustuu tämä väite että ISIS -naisten levittämä propaganda ja verkostoituminen ei “kiinnosta ketään”?. Asiaan perehtyneet tuntuvat olevan aivan toista mieltä.

  1. “kun joku leiriltä turvaan autettu julistaa se olevan hyvinkin onnellinen paikka?”

   Tuo minun ymmärtääkseni oli yhtenä pointtina kirjoituksessa ? Turvallisuusviranomaisia ja heidän arvioitaan tuskin kukaan valtionhallinnossa jättää huomioimatta.

   Netti on tänäpäivänä niin täynnä kaikenlaista ideologiaa ml. jihadismi, että en minäkään kyllä jaksa ymmärtää tätä hemmetinmoista kohinaa kahden naisen osalta. Luotan siihen, että asianomaiset mm. poliisi-, ja lastensuojeluviranomaiset täällä kyllä osaavat ja tekevät työnsä.

   Politiitikkojen äänten kalastelua tämä kohina näyttää ainakin enimmäkseen olevan ?

  2. Turvallisuusviranomaisia kiinnostaa, ja se riittää minulle.

   1. Niin tuntuu kiinnostavan ja lausuntokin antaa ymmärtää että syystä. Itse uskon asiaan työkseen vihkiytyneitä viranomaisia, ja heidän mukaan naiset ovat turvallisuusuhka ja tulevat todennäköisesti jatkamaan jihadismin levittämistä.

    1. Viranomaisille tämä lisäys on olematon siihen nähden, että ihan ilman näitä leireiltä kotimaahan autettuja on Suomessa monta sataa riskiksi katsottavaa.

    2. Itse uskon myös, että he eivät jätä asiaa siihen, vaan tekevät työtään.

    3. Ja mikä olisi viholliskuvilla, vihalla, pelottelulla, rasismilla ja salaliitoilla ratsastavien mestarien vaihtoehto, mitä näille suomalaisille tehdään, missä viettävät lopun elämäänsä. Onko isisiä vastaan taistelleiden kurdien velvollisuus elättää ja valvoa telttaleireissä vierailta mailta tulleita jihadisteja? Miten kauan; vuoden, kymmenen, vai kaiksikymmentä vuotta? Entä sen jälkeen? Jokin muu vaihtohto kuin näiden naisten ja lasten palauttaminen kotimaihinsa, sekö tekisi heistä parempia ja vaarattomampia ihmisiä? Entä jos Suomeen ulkomailta tulisi terrorismista viehättyneitä, nousiko kansa mestarin käskyn kuultuaan sotajalle, jos hallitus yrittäisi palauttaa nämä turvallisuusuhat kotimaahansa? Suomessahan on kaikenlaisiin epällyttäviin uskonlahkoon kuuluvia, jotka ovat lahkon taholta kokeneet kaikenlaista, ja lopulta vapautuneet painajaisestaan. Nätäkin uskonnon uhreja autetaan. Mutta tämä jihadismiko on ainoa uskonto josta ei voi irtautua.
     Yhdysvallat muuten on kotiuttanut kaikki isisiin liittyneet jotka ovat leireiltä löytäneet. He ovat suomineet eurooppalaisia maita vastuun pakoilusta ja ongelmien lakaisusta maton alle, kun eivät ole hakeneet kansalaisiaan leireiltä.

    4. Tatu Itkonen
     22.12.2020, 16:57

     Willhates, eikö se sitten ole sitä suurempi syy hakea ne lapset turvaan sellaisilta äideiltä?

    5. Jos ne naiset ovat turvallisuusuhka, niin sitten ovat. Sen asian tutkivat sitten asianomaiset viranomaiset, syyttävät jos aihetta on ja nämä naiset saavat sitten tuomion jos ovat lakeja rikkoneet. En ole vastaan, mutta:

     Minä luotan Suomen oikeusjärjestelmään sekä viranomaisiin. En “nettituomio-istuimiin”.

     Jotenkin tämä vouhotus on mennyt siihen pisteeseen, että talvi-, ja jatkosodan kertomuksia lukeneenani nyt näemmä pitää kysyäkin, että “mitäs sitten tehdään, jos se kolmaskin äiti tulee rajan yli”.

   2. “Ihan hyvin voi sanoa Halla-ahoa muunnellen, että suurempi ongelma on se, että nämä oppositiopoliitikot saavat jatkaa myrkyllisen ideologiansa kylvämistä…” Itsellä kävi tänään mielessä sama ajatus + miten tätä häikäilemätöntä, täysin kotikutoista vihan ja pelon kylvämistä voisi laillisin keinoin rajoittaa ennen kuin se menee täysin överiksi ja alkaa jostain vuotaa väkivaltaisesti yli.

    1. Lasse Kosonen
     22.12.2020, 17:45

     Tämä vihankylvö ja hyökkäily hallitusta ja oikeusjärjestelmää vastaan pitäisi olla valvonnan alla ja tarkkailussa. Mikään lakeihin ja sopimuksiin perustuva viranomaisten ja hallituksen toiminnan selkeä kertominen ja toisto ei tunnu menevän perille vaan jankkaus ja häirintä jatkuu jatkumistaan.

  3. Ei tunnu kovin monia kiinnostavan, ainakaan siinä määrin, että viitsisivät ottaa asioista selvää. Riehumista luulojen varassa ei oikein voi laskea kiinnostukseksi.

 2. Jukka Tujula
  22.12.2020, 14:46

  Mielestäni aika väsynyt idea toimittajilta, että kun leiriltä
  Suomeen saapuu ihmisiä ja asian tiimoilta pitää tehdä juttu, niin haastatellaan Halla-ahoa ja Purraa. Mitä mieltä olette siitä, että maahamme tuli al-Hol leiriltä porukkaa? Jos minun pitäisi valita 2 ihmistä, joiden vastauksen tuohon kysymykseen tiedän etukäteen parhaiten, niin Halla-aho ja Purra. Sitä varten ei todellakaan tarvitse tehdä haastattelua.

  1. Kyllä, rasittavaa…
   Kuitenkin: Vallankaan vahtikoirat eivät pure ruokkivaa kättä. Saavat sen minkä tahtovat. Halla ja Purra purevat ja myyvät aina.

  2. Kun siellä oli Tampereen suunnalla se leiri , missä kaverit ammuskelivat ministereiden kuvia, olisi voinut kysyä haholta kumpi leiri on hänen mielestään Suomen kansalaiselle vaarallisempi.

Kommentointi suljettu.