Tontut valvovat jouluna

Minun jouluni meni mukavasti, kun vietin pari päivää melkein kokonaan ilman sosiaalista mediaa. Eilen illalla katsoin Ylen loistavan dokumentin Suomen ikimetsistä, jotka ovat ihan eri asia kuin puupelloiksikin sanotut talousmetsät. Tätä eroa eivät tunnista läheskään kaikki. Se selvisi heti, kun kurkistin someen.

Politiikan Setä Arkadia eli toimittaja Timo Haapala närkästyi tästä dokumentista, jota hän piti metsäteollisuuden vastaisena ja peräsi Yleltä vastuuta. Ehkä kohta saamme lukea hänen kolumninsa, jossa syytetään Yleä vihervasemmistolaisesta hapatuksesta, jota ainakin hänen seuraajansa näkivät tässä dokumentissa runsaasti.

Suosittelen heille tutustumista ikimetsiin, tai jos se tuntuu liian raskaalta, niin uskomaan luonnonsuojelijana tunnettua pitkän linjan kokoomuspoliitikkoa.

Tässä nyt sentään puhuttiin oikeasta asiasta, mutta jotkut töräyttelevät joulunakin ihan mitä sattuu. Tai oikeastaan he tekevät niin aina, mutta joulun somehiljaisuudessa tonttuilut näkyvät tavallista selvemmin.

Europarlamentaarikko Laura Huhtasaari ja hänen avustajansa Olli Kotro ovat varsinainen voimakaksikko. Huhtasaari on ilmeisesti ihan itse ajatellut ja tullut siihen tulokseen, että vihervasemmisto ei piittaa faktoista.

Tässä kohtaa tekisi mieli nauraa kunnolla, mutta vielä enemmän naurattaa, kun Huhtasaaren avustaja Olli Kotro uskoo kritiikittä ilmiselvää kuvamanipulaatiolla valehtelua ja vielä levittää sitä.

Kotro ei ilmeisesti ole vilkaissut oman passinsa kantta, jossa taatusti lukee yhä edelleen Suomi-Finland.

Mutta näin näitä asioita koetaan. Tästä ei puutukaan enää kuin Suomen nykyisestä edustuksellisesta demokratiasta luopuminen, ja siitä pitää huolen Päivän Byrokraatti. Oman kuvauksensa mukaan se on ”yhteiskunnallinen ja poliittinen ajankohtaissivusto, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapautta, ja markkinataloutta. (Pilkkuvirhe PB:n.)

Näin siis nämä libertaarit, jotka uskovat rajoittamattoman markkinatalouden ylivertaisuuteen, yövartijavaltioon ja valumisteoriaan. Nyt he ovat tulleet siihen tulokseen, että rikkaille pitäisi saada eduskuntaan oma ylähuone, jotta rahvaan edustajat eivät pääsisi sotkemaan asioita. Säätyvaltiopäivistä meillä päästiin eroon jo vuonna 1906, mutta vanhoja hyviä aikoja voi aina kaipailla.

Joulun somehiljaisuudessa näkyvät selvästi somen ikävimmät piirteet. Ylilyönnit, valeuutiset ja suoranaiset typeryydet ovat ihan arkea, mutta yleensä ne peittyvät muun kohinan alle. Taidan sittenkin pyhittää vielä tämän päivän ja lähteä kävelylle tällaisiin maisemiin.

Juuan Myllymuseo, kuvattu 25.12.2020.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (42)
 1. Enpä ihmettele Saku yhtään. Nuo ylläolevat tonttuilut vievät kenen tahansa täysijärkisen jalkoja kuin itsestään twiiteistä ja muista toisenlaisiin sielumaisemiin. Niissä metsä saa olla metsä, mylly on mylly, joki virtaa ikiaikaisesti sitä pyörittämään ja aidasaita täydentää maiseman silmänhivellystä. Kaiken kruunaa vitivalkea lumi. Olispa Juukassa…

  1. Minusta on aika omituista tuo kun sitä yleä haukkuvat vihervassareiksi vaikka kokoomuslaista on johto. Luulenkin että ihan tarkoituksella yrittävät omat tekosensa oikeisto tuolla syyttelyllä saada tietämätön kansanosa luulemaan ”vihervassareiden” tekosiksi.

 2. Kun PS:n kansanedustaja tahi kannattaja kommentoi haukkumalla toisia, niin hän puhuu itsestään.
  Näitä samaan tyyliin kommentoivia tuntuu löytyvän eniten oppositiopuolueista.

  Valheella on lyhyet jäljet, mutta pitkä häntä.

  Näin nämä koen.

  Hyvää loppuvuotta ja parempaakin parempaa vuotta 2021

  1. ihan samoinhan persut syyttävät kaikkia ei-persuja kaikesta siitä, mihin he itse pyrkivät.

   varsinkin nämä persvallankuomukselliset, jotka ovat menneet horinoissaan niinkin pitkälle, että ovat syyttäneet vallassa olevaa hallitusta vallankaappausyrityksestä.

   ainoastaan persu kykyenee olemaan niin epälooginen, että tällainenkin on heidän harhaversumissaan mahdollista.

   1. Niin, PS=persu 😉

    Huhtis tuossa syyttää ”vihervasemmistoa”, mutta todellisuudessa tarkoittanee omiaan.

   2. Täsmentäisin mieluumminkin: antipersut! Eli persujen vastakohdat.

Kommentointi suljettu.