Haikea huominen

Saatatte ehkä muistaa sen Jope Ruonansuun sketsihahmon, joka varoitteli haikeasta huomisesta, jos ei tuommoinen peli lopu. Nyt kun Joe Biden vannoi virkavalansa, niin se haikea huominen koitti kaikille niille, jotka eivät uskoneet sen koskaan tapahtuvan. Kaikkein kovimman iskun kokivat salaliittoteorioihin ja niitä tukeviin profetioihin uskovat, jotka odottivat Donald Trumpin ratsastavan vähintään ukkospilvellä oikaisemaan kärsimänsä vääryyden.

Näiden salaliittoteoreetikoiden ja QAnon-hörhöjen tarinat menivät lopulta ihan mahdottomiksi. Ennen virkaanastujaisia piti syttyä sisällissota, joka laajenee nopeasti Harmageddonin taisteluksi. Koko maailma piti puhdistaa, ja muun muassa Barack Obama ja paavi ovat jo ihan varman tiedon mukaan vankilassa ja hallitukset ympäri maailmaa kaatuneet, mutta siitä ei ole uutisoitu. Valtaa pitävä eliitti yritti viimeiseen asti pimittää totuuden, mutta juuri virkaanastujaisissa sen piti paljastua. Profeetaksi itsensä julistaneet ja salaliitoilla häikäilemättä rahastaneet ovat viimeiseen asti lukeneet loitsujaan.

Nyt se on ohi, ja monet näihin höpisijöihin uskoneet ovat jääneet ihan tyhjän päälle. Osaa heistä se ei tietenkään haittaa, sillä kyllä nämä sananselittäjät osaavat ohjata heidän ajatuksensa uusiin salaliittoihin. Toivottavasti osa tulee järkiinsä ja alkaa elää reaalitodellisuudessa.

Haikea huominen koittaa myös populisteille ympäri maailman, kun heidän idolinsa ja esikuvansa on nyt poistunut näyttämöltä. Vuosia kestänyt vastakkainasettelu, oman kansan ja koko maailman jakaminen heihin ja meihin ja jatkuva valehteleminen eivät vieneetkään toiselle virkakaudelle, eikä siihen auttanut edes epäonnistunut vallankaappausyritys. Nyt nämä vallankaappaukseen yllytetyt ovat hylkiöitä, jotka odottavat ankaria rangaistuksia. Johtaja petti johdettavansa ja ratsasti auringonlaskuun.

Populistien pitäisi nyt oikeasti miettiä, kannattaako jatkaa Trumpin tiellä vai pitäisikö vähitellen ruveta keskittymään asioihin. Meillä Suomessa on tulossa kuntavaalit, ja tällä hetkellä maan suosituin puolue jatkaa populismin tiellä ja on suunnannut kritiikin peruskouluopetukseen. Se on kuulemma heidän puolueensa vastaista, kuten ovat myös Yle, muu media heidän omaansa lukuunottamatta ja yleensä ihan kaikki, jotka eivät ole heidän kanssaan kaikista asioista samaa mieltä. Kunnissa ei päätetä maahanmuutosta, rajojen sulkemisesta, maan hallituksen kohtalosta eikä edes niiden peruskoulun opetussuunnitelmien perusteista. Niissä päätetään vain oman kunnan toimialaan kuuluvista asioista.

Meille kaikki maailman trendit tulevat aina muutaman vuoden myöhässä, joten voi olla, että meidän on koettava jotain vastaavaa kuin USA koki. Demokratiassa äänestäjät päättävät, ja jos äänestäjät haluavat muutaman vuoden matokuurin tullakseen järkiinsä, niin sitten heidän pitää saada haluamansa. Edellinen populistien hallituksessa oleminen vuosina 2015-2019 on ilmeisesti jo unohtunut.

Lopuksi vielä terveisiä Ilpolle. Jos se päivittäinen kunnianloukkauksien kirjoitteleminen tänne ei lopu, niin kuvat kommenteistasi lähtevät poliisille. Sinullekin koittaa haikea huominen.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (80)
 1. Eikä missään tapauksessa saa unohtaa sitä erityistä perussuomalaista, joka ehdotti Trumpille nobel-palkintoa ja piti/pitää häntä poliittisena idolinaan.

  1. Ompa näitä Nobelin Trumpille haluavia muitakin .Sanna Antikainen Outokummusta Ked .Ps.On myös julkisesti ilmaissut tahtonsa samasta asiasta.Liekö Laura hänen oppiäiti?

  2. Matti Eskelinen
   21.1.2021, 00:41

   Meidän Outokummun tyttären kanssa olen jutellut.

  3. Poliittisesti koditon
   21.1.2021, 01:44

   Jos nyt ihan tarkkoja ollaan niin hän taisi ehdottaa tuota rauhan nobelia siksi ettei Trump aloittanut yhtään sotaa, eikös tämä pidä kuitenkin myös paikkaansa?

   1. Pyrkimyksestä lopettaa loputtomien sotien aikakausi ja, totta tosiaan, ”maansa sisäisen yhteenkuuluvuuden ja vakauden tukemisesta?!”

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006666845.html

   2. Ralf Karlsson
    21.1.2021, 09:51

    Pommitukset kuitenkin yltyivätTrumpin aikana.

   3. Jarmo Mäkinen
    21.1.2021, 12:13

    Kyllähän Nobel-palkintoa myönnettäessä pyritään huomioimaan myös ihmisoikeudet, vaikka se ei aina olekaan onnistunut

   4. Trump ponnisteli ansiokkaasti Lähi-idässä rauhan miehenä;
    Hän veti yllättäen amerikkalaiset joukot Pohjois-Syyriasta ja jätti ISIS:in voittamisessa tärkeää osaa näyttäneet kurdiliittolaiset Turkin armoille.
    Iranin suhdetta Trump kärjisti tarmokkaasti irtautumalla Iranin ydinsulkusopimuksesta, tapattamalla Iranilaisen kenraalin jne.
    On myönnettävä, että Iran aiheuttaa epävakautta Lähi-idässä mm. tukemalla Hamasia ja Irania tuleekin pitää tarkasti silmällä.

 2. Mark Andersson
  20.1.2021, 21:09

  Emme me voi uhrata joka neljäs vuosi maatamme siihen, että jotkut puupäät ottaisivat opikseen.

  1. Mikko Rintasaari
   20.1.2021, 23:25

   Näinpä. Hinta on liian kova, niinkuin nähtiin Sipilän kanssa.

  2. Siihen on helppo ratkaisu. Pitää vaivautua sinne uurnille, ja äänestää niin, ettei maata tarvitse uhrata populistien leikkikentäksi.

   Se vaatii hieman vaivaa, mutta demokratia on julma palvelija. Jos populistit voittavat vaalit, niin ei siinä auta muu kuin hyväksyä, että näin se nyt meni, ja toivoa että uudet vaalit vielä joskus tulevat.

   1. Juha Sinkko
    21.1.2021, 11:22

    Olen samaa mieltä. Olen omalle jälkikasvulle yrittänyt teroittaa tämän merkitystä ja onneksi on tuntunut menevän perille. Jos ei muuten halua olla aktiivinen politiikassa, niin edes käy äänestämässä. Jos ei, niin sitten on oikeastaan turha kitistä epäsuotuisasta tuloksesta, koska äänestämättä jättämällä antaa tavallaan äänensä sille, jota sinne vaalien kohteeseen ei todellakaan haluaisi.

Kommentointi suljettu.