Joutavilla jotain

Isävainajallani oli tapana sanoa, että joutavilla jotain, ja jos ei muuta, niin sitten ihan mitä tahansa. Koska minullakaan ei ole näin pyhinä mitään tärkeämpää tekemistä, niin luon lyhyen katsauksen eilisen uutisiin. Niiden perusteella mediakin on paremman puutteessa lykännyt palstojen täytteeksi suunnilleen mitä tahansa.

Helsingin Sanomat sanoi pääkirjoituksessaan poliittisten taistelujen palanneen yliopistoihin ihan 1970-luvun malliin. Nyt kommunistien sijaan asialla ovat intersektionaalisen ideologian kannattajat,  jotka haastavat miehisinä, valkoisina ja länsimaisina pidetyt ajatustavat. Mitä kauemmas tieteen ytimestä edetään yhteiskunnallisille, humanistisille ja lopulta taiteellisille aloille, sitä vähemmän akateemisessa kilpailussa on empiriaa ja sitä enemmän ideologiaa.

Tästäpä eivät ilahtuneet humanistit, yhteiskuntatieteilijät eivätkä oikeastaan ketkään muutkaan. Jotkut äärioikeistolaiset olisivat saattaneet ilahtua, mutta eivät he tällaisia pääkirjoituksia edes lue. Eivät hekään mitään menetä, sillä kun samassa kirjoituksessa vaaditaan tieteen sovittujen kriteereiden palauttamista tutkimukseen ja omakohtaisiin kokemuksiin perustuvan omakustanteen liittämistä tutkintovaatimuksiin, niin minäkään en edes yritä ymmärtää mihin pyritään.

Helsingin Sanomien Marko Junkkari vaatii ihan otsikkotasolla saada tietää, päästäänkö juhannuksena katsomaan joukolla juhannuskokkoa. Hallitus kuulemma valmistelee salassa rajoitusten purkamista, mutta ei kerro tarkkoja päivämääriä. Toisin on Tanskassa, jossa rajoituksia jo puretaan suunnitellusti.

Tanskassa oli täydellinen lockdown vuodenvaihteesta lähtien, joten tilanteen helpotuttua siellä on päästy jo purkamaan rajoituksia. Meillähän niitä rajoituksia ei saada edes tehtyä, mutta silti pitäisi tietää jo päivälleen niiden purkamisaikataulu. Epäilemättä hallitus nyt viimeinkin pyyhkii pölyt kristallipallostaan ja kertoo meille, saako niitä juhannuskokkoja polttaa vai ei. Ylen mukaan puoluejohtajat ovat ilmeisesti jo nähneet siitä pallosta, että ainakin kuntavaalit tullaan pitämään kesäkuun 13. päivänä.

Tähän sanon Ahti Karjalaista siteeraten, että ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen. Ilmeisesti maan hallituksella pitää kuitenkin olla tämäkin taito, sillä pitäähän kansan saada tietää jo kuukausia ennen talttuuko tauti juhannukseen mennessä.

Vaikka puoluejohtajat tietävät vaalien järjestämisen onnistuvan, niin silti heillä kaikilla ei ole mielipidettä keskeisesti kuntiin liittyviin asioihin. Erityisen mielipiteettömänä joukosta erottuu perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, jolla ei ole mielipidettä neljään asiaan viidestä. Ehkä kysymykset olivat vääriä, sillä yksikään niistä ei liittynyt maahanmuuttoon.

Kaikkein joutavimmaksi osoittautui eilen kansanedustaja Ano Turtiainen, joka kirjoitti ”uhkauksenomaisen” twiitin. Joku hänen ystävänsä oli sanonut olevansa valmis tappamaan, jos eduskunta säätää maskipakon, ja Turtiainen kertoi, että ei itsekään jää sivustakatsojaksi. Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen lupasi palata asiaan heti pääsiäisen jälkeen.

Turtiainen on ongelmatapaus, mutta se olisi pitänyt olla tiedossa. Hän pääsi eduskuntaan yllyttämällä polttamaan SPR:n toimipisteitä, ja kun hänet puheistaan tuomittiin, niin hän piti sitä sulkana hattuun. Viime aikoina hän on vastustanut kaikkia koronatoimia pitäen koko epidemiaa kommunistien salaliittona. Kun ajatusmaailma ja luonne ovat tällaisia, niin on ihan turha odottaa hänen muuttavan käytöstään. Häntä on vain siedettävä vielä pari vuotta, ja sen jälkeen hän ilman minkään puolueen tukea poistuu kuriositeettina historiaan.

Sitä ennen hänestä tosin saisi varmaan hyvän intersektionaalisen feminismin sekä yhteiskunnallisten, humanististen ja taiteellisten alojen koulutuksen vastustajan, joita maan suurin päivälehti tuntuu kaipailevan.

Uutiskatsaus päättyy tähän. Hyvää pääsiäistä.

puheenaiheet yhteiskunta
Kommentit (52)
  1. Pääsiäistä. Niin ja juhannuksen odotusta⛈

  2. Samoin sitä hyvää pääsiäistä sinne Juukaan sinullekin!

Kommentointi suljettu.