Kun ketään ei kiinnosta

Tuomas Enbuske neuvoi eilen Twitterissä vasemmistoa ja vihreitä lopettamaan tekopöyristelyn ja fasismihöpötyksen, koska ketään tavallista äänestäjää nämä asiat eivät kiinnosta paskan vertaa.

Siinäpä se ongelma onkin. Tavallista äänestäjää nämä asiat eivät kiinnosta, koska ne eivät kiinnosta median sitä osaa, jota valtaosa tavallisista äänestäjistä jatkuvasti seuraa. Mitä media ei kerro, niin sitä ei ole olemassa tai jos onkin, niin se näyttää siltä kahden ääripään kinastelulta, johon tolkun ihmisten ei kannata kiinnittää huomiota.

Sen seurauksena luokattoman huono poliittinen keskustelu on normalisoitunut. Niinpä nykyisin on normaalia, että eduskunnan puhemiehen mielestä on hyvä asia, että muita kansanedustajia uhkaillut kansanedustaja lupaa sentään olla toteuttamatta uhkauksiaan. Tapaus on loppuun käsitelty.

Nykyisin on myös ihan normaalia, että kansanedustaja voi sosiaalisessa mediassa jakaa kuvan kuntavaaleista valtakunnan siivouspäivänä, jolloin kierrätykseen laitetaan yhdenvertaisuutta ajavia ideologioita ja ongelmajätteisiin neljä isoa puoluetta. Mediaa ei kiinnostanut tippaakaan, ja asiasta närkästyneille sanottiin tuttuun tapaan, että kyseessä oli tietenkin vitsi. Se ymmärrettiin tahallaan väärin ja sananvapaus on uhattuna, jos ei edes vitsailla saa.

Vitsin kertojan uhriutuminen noudattaa tätä tuttua kaavaa, jota Minja Koskela kuvasi Facebookissa näin:

Mutta koska mediaa ei kiinnosta, niin myöskään tavallista äänestäjää ei kiinnosta paskan vertaa. Sitten rupeaa kiinnostamaan, jos se “toinen ääripää” käyttää vaikka vain tavallisuudesta poikkeavaa kieltä. Kun Li Andersson sanoi Jussi Halla-aholle suorassa tv-lähetyksessä “paskapuhetta”, niin media suorastaan järkyttyi ja kansa vaati Anderssonin eroa. Kun Anderssonin erityisavustaja Dan Koivulaakso sanoi perussuomalaisia trollioikeistoksi, niin silloinkin kauhistuttiin ja muisteltiin Koivulaakson 2000-luvun alun nettikirjoittelua. Kyseessähän on selvästi poliittista väkivaltaa ihannoiva henkilö. Sankariksi nostettiin Jussi Halla-aho, joka vastasi puhumalla hollituvasta salin puolelle päästetystä antifalaisesta punakaartista.

Yhdellä puolueella on erioikeus sanoa ihan mitä tahansa median siitä kiinnostumatta. Kun toiset käyttävät samantapaista kieltä, niin se on kauhistus. Tämän etuoikeutetun puolueen arvostelijoiden on lopetettava arvostelu, koska ketään ei kiinnosta paskan vertaa. Sananvapaus ei koske kaikkia samalla tavalla.

Ehkäpä myös tavallista äänestäjää rupeaa kiinnostamaan sitten, kun hän saa mitä tilaa. Siinä sivussa tulee paljon tilaamatontakin, mutta kauppoja ei voi perua. Mediaakin saattaa ruveta kiinnostamaan sitten, kun sen sananvapautta ruvetaan kaventamaan Unkarin mallin mukaan, mutta sitten sekin on myöhäistä.

Siinä vaiheessa minä olen onneksi jo eläkkeellä ja sanon valittajille, että ei kiinnosta paskan vertaa. Olisitte tekin kiinnostuneet aikaisemmin.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (88)
 1. Surullistahan tämä alkaa, olla, nykyisin sivuutan kaikki ko jutut, jättämällä ne lukematta.
  Voisiko syynä näihin, puuttumatta jättämisiin olla maalittamisen pelko? Paksu nahka pitää ola
  jos paskaa haluaa niskaansa. Kännissä ja läpällä, tuntuu oevan se yleisin selitys.

 2. Kuuluuko tuon persukehän yläosioon myös rasistisen ja loukkaavan lisäksi valheellista.

  1. Voisi hyvin kuulua. Ja oikaiseminen on hyödytöntä.

   1. Hiedän oiikaisemisensa on sananvapauteen puuttumista.

   2. Erkki Pekola
    13.4.2021, 00:44

    Kokeile nyt alkajaisiksi toivottaa Herra Työmies Matti Putkoselle Hyvää päivää!
    Tuollaisen toivotuksen jälkeen tiedät pelkällä pika-analyysillä, minne itse-asiassa oletkaan itseäsi asemoimassa Tulevaisuuden Persulandiaan.
    Siunaa ittes enstä!

Kommentointi suljettu.