Ihan väärin tehty

Olen viime aikoina tullut siihen tulokseen, että suomalaisten suojeleminen koronavirukselta on yhtä vaikeaa ja epäkiitollista hommaa kuin pillerin syöttäminen kissalle. Joka ikistä rajoitusta vastustetaan, hallitukselta puuttuu rokotusstrategian lisäksi myös kokonaisstrategia ja kaikki THL:n laskelmatkin ovat päin persettä. Rajoitukset vaikuttavat juuri MINUUN, ja se on verinen vääryys. MINUN pitää päästä ravintolaan, kuntosalille ja festivaaleille, eivätkä hallituksen vallanhimoiset akat saa sitä kieltää.

Rajoitusten ymmärtäjät ovat joko hallituksen aivopesemiä totalitaristeja tai muuten vain niin tyhmiä, että eivät ymmärrä elinkeinoelämän, koronan takia työttömiksi jääneiden ja erityisesti MINUN tarpeitani, jotka menevät yli kaiken muun. Kun eilen kysyin, miksi koronan takia vaikeuksiin joutuneiden yrittäjien ja työttömiksi jääneiden työntekijöiden kaikki ansionmenetykset pitäisi korvata toisin kuin muista syistä samaan tilanteeseen joutuneiden, niin en kuulemma ymmärrä yhtään mitään tästäkään asiasta. Tietysti pitää, koska se on ihan eri asia.

En minä ole koskaan vastustanut yritysten koronatukia, mutta yrityksiä on jatkuvasti mennyt nurin ja ihmisiä jäänyt työttömiksi ilman koronaakin. Heille sanotaan, että perustakaa uusi yritys tai hankkikaa uusi ammatti, jossa työllisyysnäkymät ovat paremmat. Vuosikausia on julistettu tukien suuruutta ja työttömien laiskuutta, ja nyt kun tukien todellinen määrä on selvinnyt yhä useammalle, niin saamme lukea surullisia tarinoita pakon edessä myydyistä moottoripyöristä ja muista kalliista harrastusvälineistä. Sellaista työttömän elämä on aina ollut, mutta kun omalle kohdalle kolahtaa, niin silloin se on erityisen epäoikeudenmukaista. Niin on, siltä se on aina kaikista tuntunut, mutta ei näistä kokemuksista ole lehdissä kerrottu. Sen sijaan on kerrottu Sossu-Tatuista, joita työnteko ei kiinnosta, koska tuilla elää paremmin kuin palkalla.

Kaikki epäoikeudenmukaisuus johtuu kaiken väärin tekevästä hallituksesta. Eilen Ylen aamussa Antti Häkkänen sanoi pokkana, että hallitukselta puuttuu rokotusstrategia, joka olisi pitänyt kirjoittaa jo monta kuukautta sitten. Kukaan ei sanonut hänelle, että rokotetta ruvettiin saamaan vasta tammikuussa ja rokotusstrategia on olemassa. Me kuulemme siitä joka päivä, ja jatkuvasti meille kerrotaan, että ensin rokotetaan riskiryhmiä, sitten ikäluokittain vanhimmista nuorempiin ja rokotuksia ruvetaan kohdentamaan alueellisesti pahimmille tartunta-alueille. Eilen kerrottiin, että kuntavaalien vaalivirkailjat rokotetaan. Minusta tämä on rokotusstrategia.

Tänään puhutaan taas vaihteeksi siitä, miten kuntavaalien siirto perustui kiireessä tehtyihin laskelmiin. Näiden THL:n laskelmien mukaanhan se kaikkein pahin skenaario oli, että juuri tällä hetkellä eli alkuperäisen vaalipäivän alla tartuntoja voisi olla  2 600–11 200 päivittäin. Tämä arvio ei osunut lähellekään, sillä tartunnat ovat laskusuunnassa. Hallitus ja THL siis munasivat tämänkin homman, ja vaalit siirrettiin ilman perusteita tai peräti poliittisista syistä, ja saatetaan siirtää vielä uudelleenkin.

Ei tule mieleen, että ehkäpä ne tartunnat ovat laskusuunnassa juuri niiden kirottujen ja maan hallituksen vain ihmisten kiusaksi asettamien rajoitusten takia. Kukaan ei tiedä, miten paljon niitä tartuntoja nyt olisi ilman rajoituksia ja miten paljon ne olisivat äänestyspaikoilla lisääntyneet, mutta se ei kiinnostakaan. Nythän on todistettu, että laskelmat olivat huitaisemalla tehtyjä ja vaalit olisi voitu pitää ajallaan.

Hallituksella pitäisi ilmeisesti olla aikakone, jolla voisi matkustaa tulevaisuuteen katsomaan eri vaihtoehtojen seuraukset, ja jos ne ilman rajoituksia olisivat hirmuiset, niin voisi palata takaisin ja säätää sittenkin ne rajoitukset. Koska sellaista konetta ei ole keksitty, niin on pakko perustaa päätökset laskelmiin ja skenaarioihin. Niitä on helppo arvostella sitten, kun ne eivät ehkä juuri niiden rajoitusten takia toteudu.

Koronalla on tehty ja tehdään härskiä politiikkaa, ja joidenkin mielestä sillä politikoi hallitus, joidenkin muiden mielestä oppositio. En kyllä näe syytä hallituksen politikointiin, sillä eiköhän senkin olisi paljon helpompi työskennellä, jos ei tarvitsisi syöttää sitä pilleriä vastahakoiselle kissalle ollenkaan. Mutta olkaa vain vapaasti sitä mieltä, että Krista Kiuru vihaa kuntosaleja ja haluaa kaikin tavoin estää niiden toiminnan. Olkaa vain sitä mieltä, että hallitus vihaa ravintola- ja tapahtuma-aloja ja haluaa tuhota ne kokonaan. Voitte vapaasti kuvitella myös, että hallitus asettaa rajoituksia vain osoittaakseen oman valtansa ja kiusatakseen juuri teitä.

Älkää kuitenkaan viitsikö kertoa sitä minulle, älkääkä puhuko yhteisöllisyydestä minulle mitään. Teillehän se tarkoittaa sitä, että te itse olette kaiken keskipiste.

puheenaiheet yhteiskunta koronavirus
Kommentit (113)
 1. Täyttä asiaa jälleen kerran,meinasin eilen kirjoittaa tästä entisestä oikeusministeristä onko koulu mennyt hukkaan,koska ihan tavallinen levyseppäkin on asian ymmärtänyt,rokote aikatauluista.

 2. Niin, eräskin näyttelijä kertoi joutuneensa myymään harrikkansa koronan takia, mutta onneksi muijalle jäi toinen, jolla voi ajaa yhdessä tai erikseen. Voi tätä korona-aikaa. Jokaiselle suomalaiselle pitäisi kustantaa HD valtion varoista.

  1. Niinpä. Monelle, hyvin monelle yksinäisyys, rahan ja työnpuute, mielenterveyden ongelmat jotka nyt on liitetty korona-ajan ongelmiksi ovat pysyvä olotila. Harrikan entinen omistaja voi parin vuoden päästä muistella tuoppi kourassa tätä aikaa ja ostaa uuden kulkupelin, mutta monelle korona-aika jää pysyväksi eikä tuoppiin ole varaa tai jos on, ei ole ketään kenen kanssa sen jakaisi…

   1. Totta! – Yksinäisyys oli monen vanhuksen ja nuoren syjärytyneen ongelma jo ennen koronaa. – Toki Marinin piikkiin on Häkkäset ja muut tietämättömät yksinäisyyttäkin laittamassa?

    1. Seppo Kinnunen
     17.4.2021, 20:08

     Joo, kun Marin ja hallitus ei ole tehnyt etukäteen yksinäisyysstrategiaa.

Kommentointi suljettu.