Joko ollaan pohjalla?

Nykyisin näkyy olevan tapana, että kun ollaan jo pohjalla, niin kaivaudutaan vielä syvemmälle. Muuta ei voi oikein päätellä yhä jatkuvasta pääministerin aamiaisgatesta. Ensin Iltalehti ”paljasti” pääministeri Sanna Marinin käyttävän samaa aamupalaetua, joka valtioneuvoston kanslian juristien mukaan kuuluu ja on kuulunut ministeripalkkiolain mukaan kaikille pääministereille perheineen Kesärannassa yövyttäessä.

Sitten reviteltiin saunakaljakohulla, joka osoittautui täydelliseksi kuplaksi. Saunan jääkaapin virvokkeet ja miedot alkoholijuomat maksetaan valtion varoista vain silloin, kun on kyseessä pääministerin tehtäviin liittyvä tilaisuus. Mahdolliset puolueen tilaisuudet laskutetaan puolueelta ja henkilökohtainen käyttö pääministeriltä.

Tällä asialla on huudatettu kansaa jo päiväkausia, ja yhä vain löytyy kerrottavaa. Nyt on tutkiva journalismi saanut selville, että SDP:n sisäisessä FB-ryhmässä Antti Rinne puolusti ja pyysi muitakin puolustamaan Sanna Marinia. Tältä osin Iltalehti unohti tarkistaa faktat, sillä Facebook-ryhmä Sosialidemokratia Suomessa on kyllä yksityinen, mutta se ei ole SDP:n jäsenistön sisäinen ryhmä. Sinne voi hakeutua jokainen, joka on kiinnostunut keskustelemaan sosialidemokratiasta ja ajankohtaisista yhteiskunnallisista asioista. Jäsenkorttia ei kysellä.

Olisi aika omituista, jos SDP:n entinen puheenjohtaja ja entinen pääministeri ei puolustaisi nykyistä puheenjohtajaa ja pääministeriä. Se olisi uutisen aihe, mutta kun nyt pitää yrittää lyödä löylyä jo jäähtyvään kiukaaseen, niin pitäähän puolustamisenkin ylle saada heitettyä negatiivinen varjo.

Sanna Marinin henkilön ympärille on kehitelty jos jonkinlaista kohua, mutta tähän mennessä kohun kehittelijät ovat onnistuneet tekemään vain itsensä naurettaviksi. Marin käy huippukokouksissa olematta samaan aikaan eduskunnan tentattavana kyselytunnilla. Marin pesee itse vessansa. Marin esiintyy lehden kannessa bleiserissä, jonka alla ei ole paitaa. Marin oli tyly saapuessaan kiireisenä ja myöhässä tv-studioon. Marin ei istunut mättäälle valokuvaajan pyynnöstä. Marin on entinen Sokoksen kassa.  Kun nyt saatiin selville, että Marin syö aamupalaa valtioneuvoston kanslian ohjeiden mukaisesti, niin johan tärppäsi. Ihan Aamu-tv:n Jälkiviisaita myöten on kehuttu töräkällä äänellä tutkivaa journalismia, joka itseään säästelemättä kaivaa esiin yhteisten varojen väärinkäytöksiä.

Niistä väärinkäytöksistä vain ei ole näyttöä, sillä Marin on toiminut koko ajan Valtioneuvoston kanslian laintulkinnan mukaisesti. Jos tulkinta on väärä, niin sitten kanslia muuttaa tulkintaa. Se ei ole pääministerin tehtävä, vaan valtioneuvoston kanslian juristien. Tämä tosiasia ei ole hetkeäkään hidastanut uutisryöppyä. Sen innoittamana tuhannet itseoppineet juristit julistavat ympäri sosiaalista mediaa, että olisihan pääministerin pitänyt osata tulkita lakia samalla tavalla kuin minä tulkitsen nyt, kun olen lukenut lehdestä nykyisen tulkinnan olevan väärä, vaikka en edes löydä sitä lakia lakikirjasta.

Epäilemättä juttu jatkuu, ja osviittaa tulevasta antaa tutkiva journalisti itse. Nyt taisi löytyä ihminen, joka on valmis viemään tikkarin lapsen suusta, jos se tikkari on ostettu veronmaksajien rahoilla. Sehän ei voi kuulua lain pitkäaikaisen tulkinnan mukaiseen aamiaisetuun.

***
Olen joutunut sulkemaan kommentoinnin kaikista aiemmista aihetta käsittelevistä jutuista. Nyt en avaa sitä ollenkaan. En viitsi lapioida paskaa lauantai-iltana.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (0)