Selkeästi sanottu

Jo viime kesästä lähtien monet ovat kyselleet, mitä perussuomalaisten vaalislogan Äänestetään Suomi takaisin tarkoittaa. Eilen siihen tuli selitys, kun puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi sen puoluevaltuustolle pitämässään puheessa. Samaan aikaan tv:n mainoskanavilla pyörii puolueen mainos, jossa Halla-aho sanoo kuntavaaleissa äänestettävän myös arvoista. Nekin saivat selityksen samassa puheessa. Toivottavasti kaikki puolueen kannattajat ymmärtävät nyt, mitä ne ovat.

Ne ovat yksiselitteisesti sitä, että puolue haluaa turvata suomalaisen työntekijän aseman heikentämällä työttömyysturvaa ja irtisanomissuojaa, lisäämällä paikallista sopimista, purkamalla työehtosopimusten yleissitovuutta ja rajoittamalla lakko-oikeutta. Samalla kun maahanmuuttajille vaaditaan 3 000 euron tuloraja, vaaditaan suomalaisten työntekijöiden palkkojen alennusta ja yleistä työehtojen heikentämistä.

(Kuvakaappaus Helsingin Sanomien artikkelista.)

Samalla vaaditaan pieni- ja keskituloisten työssäkäyvien palkkaveron alentamista, palkan sivukulujen karsimista sekä yritysverotuksen keventämistä.

(Kuvakaappaus Ylen uutisesta.)

Tätä ei moni huomannut ja jos huomasikin, niin kieltäytyy uskomasta. Perussuomalaisethan ovat pienen ihmisen puolella.

Mietitäänpä mitä tapahtuisi, jos nämä vaatimukset saataisiin toteutettua. Jos maahanmuuttajille asetetaan 3 000 euron tuloraja, niin sitten on pienipalkkaista työtä suomalaisille. Jos työehtojen heikennykset toteutuvat, niin palkat alenevat lisää. Jokainen neuvottelee sekä palkasta että muista työsuhteen ehdoista itse ilman ay-liikkeen apua. Jos palkka ei miellytä, niin ikävä juttu, mutta lakkoillakaan ei voi, koska lakko-oikeutta on rajoitettu. Palkka on se, minkä työnantaja haluaa maksaa, ja jos ei miellytä, niin voi jäädä työttömyysturvalle, jota on leikattu.

Sitä ja kaikkia muita yhteiskunnan tukia olisi nimittäin leikattava, kun veropohja pettäisi verotuksen keventämisen takia. Samasta syystä romahtaisi koko yhteiskunnan sosiaaliturvajärjestelmä eläketurvaa ja sairausvakuutusjärjestelmää myöten. Jokainen vastaisi yhä suuremmassa määrin itse sairausvakuutuksestaan ja eläketurvastaan. Tämän joutuisi tekemään sillä palkalla, jonka työnantaja haluaa maksaa.

Tällä linjauksellaan Halla-aho ajaa kokoomuksestakin oikealta ohi, ja jos kansa haluaa, niin olkoon sitten niin. Kun puolueen pieni- ja keskituloisten kannattajien silmät joskus avautuvat, niin sitten on myöhäistä valittaa.

En minä oikeastaan edes arvostele perussuomalaisten uutta linjausta. Tai eihän se uusi ole, mutta nyt se on sanottu ääneen, ja se on juuri sitä miltä näyttää. On hyvä, että Halla-aho sanoo viimeinkin selkeästi olevansa kovan oikeistolaisen talouspolitiikan kannattaja. Minua kiinnostaisi vain oikeasti tietää, ymmärtävätkö kaikki varmasti tämän linjauksen. Ymmärtävätkö kaikki, miten sen toteuttaminen vaikuttaisi juuri puolueen kannattajien ydinjoukkoon eli niihin tavallisiin pieni- ja keskituloisiin suomalaisiin, joiden puolella puolue mainoksissaan sanoo olevansa.

Tuskinpa ymmärtävät, sillä ainakin somesta päätellen suurin osa kansasta ei edes huomannut eilen julkistettua linjausta. Kaikilla on liian kiire miettiä, mitä pääministeri Sanna Marin syö aamupalaksi, ja sen lisäksi puhutaan tietysti maahanmuutosta ja vaaditaan Suomea takaisin. Se Suomi näkyy olevan patruunoiden sanelua ja työntekijöiden nöyryyttä 1800-luvun tapaan.

Jos sitä halutaan, niin mikäpä siinä. Kuten olen viime aikoina yhä useammin sanonut, niin siinä vaiheessa minä olen eläkkeellä enkä piittaa enää tippaakaan.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (114)
 1. Joose+Norri
  30.5.2021, 08:38

  Eivät puolueen kannattajat pääsääntöisesti ole puolueen ohjelmaakaan lukeneet, tai ainakaan ymmärtäneet. Jos olisivat, heistä karkkoaisi välittömästi puolet. Kuinka pj. sitten uskaltaa puhua noin puoluevaltuustossa? Hänen on luotettava siihen, ettei tämä karkoita äänestäjiä; ja toisaalta siihen, että juuri puoluevaltuustossa on paljon samanmielisiä.

  1. Minä taas väitän pelkästään iltapäivälehtien kommenttien perusteella, että turhan monet persujen kannattajat ovat lukeneet korkeintaan riparilla katekismuksen eivätkä siitäkään mitään ymmärtäneet. Niin pystymetsästä ovat lukemattomat väitteet, ettei niitä miellä täysjärkisten tuotokseksi.

  2. Suomen Kuvalehden haastattelussa (SK 11/19.3.2021) Jussi Halla-aho mainitsee perussuomalaisten tärkeimmiksi äänestäjäryhmiksi pk-yrittäjät ja näiden yritysten työntekijät. Jutussa käydään läpi perussuomalaisten talouspoliittista ajattelua ja erityisesti linjauksissa tapahtuneita muutoksia verrattuna Soinin aikoihin. Ilmeisesti Purra ja Halla-ahokin ovat keskenään erimielisiä joistakin verokysymyksistä. Mielenkiintoinen ja valaiseva artikkeli kaiken kaikkiaan.

 2. Antti Linnanvirta
  30.5.2021, 08:41

  Väärin Saku kun toteat että siinä vaiheessa kun olet eläkkeellä et piittaa tippaakaan. Tuo Halla-Ahon politiikka ja täys oikeistolainen polititiikka saa kyllä sen myös aikaan että eläkkeet tullaan leikkaamaan ja rajusti. Ja tätä eivät monet elökeläiset tai kohta eläkkeelle pääsevät ymmärrä.

  1. Voi hyvinkin olla, että jo maksussa oleviin eläkkeisiin tullaan kohdistamaan leikkauksia sikäli kuin lait antavat myöten. Ehkä koko eläkejärjestelmä olikin vain suurten ikäluokkien ”kommunismia”, joka ajetaan piakkoin alas. Ja sitten siitä ei enää puhuta. Nuorillehan markkinoidaan jo kovasti vapaaehtoista eläketurvaa.

   1. Geek Rousbeer
    30.5.2021, 12:07

    Eräs tuntemani PS-puolueen ehdokas on tuonut julki juuri näitä ajatuksia, että eläkeläinen syö sinunkin pöydästäsi. Toisaalta toiset saman puolueen kannattajat, kuten kansaneläkkeellä olevat vammaiset, ovat innolla sahaamassa omaa oksaansa. Nurmen epävirallisen elämäkerran mukaanhan vaikuttaa siltä, että PS-Pj:n ideologinen koti on lähellä kansallissosialistista kultuuriperimää, missä heikompi aines on pohjasakkaa, minkä voi yksinkertaisesti eliminoida.

    1. Nurmen kirjaa en ole lukenut (enkä lue), mutta mainitsemaasi kulttuuriperimään karkasi vitkaan aatokset luettuani tämän blogikirjoituksen.
     Hurjaa. Pian niiden osuus kansan syvistä riveistä selviää.

     1. Sirpa+Kärkkäinen
      30.5.2021, 20:15

      Syvä kurkku eräältä nimeltä mainitsemattomasta puoluetoimistosta on vuotanut luottamuksellisesti julkisuuteen tiedon, että siellä kansantalouden rakenneongelmat on päätetty ratkaista niin sanotulla ”Kahden E:n lomakkeella”. Se tullaan lähettämään vastaisuudessa kaikille eläkeikää lähestyville. Lomake on helppo ja yksinkertainen täyttää; vastaajan tulee vain ruksittaa joko vaihtoehto E1 tai E2. Niiden selitykset löytyvät lomakkeen alta, pienellä präntillä (pica 5). Lukulaisten tai muiden kommunististen apuvälineiden käyttö on kielletty. Lukijoille kerrottakoon, mitä syvä kurkku on saanut tietää salaperäisistä kirjainyhdistelmistä – E1= eutanasia, E2=eläke.

      Lomake on digitaalinen ja sen tulkinta-algoritmi hyväksyy vastaukseksi vain E2-vaihtoehdon. Muuta ruksittaneet saavat uimahousut ja mahdollisuuden uida turvaan Ruotsiin tai Viroon.

      =)

Kommentointi suljettu.