Pandoran lipas

Elokapinan mielenosoitus keskellä Helsinkiä näyttää sekoittaneen kuntavaalien rasittamat päänupit. Muuta ei voi päätellä somessa koko päivän jatkuneesta sekoilusta. Vähän aikaa sitten turvetuottajien liikenteen tukkinutta mielenosoitusta kannattaneet ovat nyt sitä mieltä, että mielenosoitusoikeuteen on puututtava kovalla kädellä. Tällä kertaa kuvakaappaukset somesta saavat puhua puolestaan.

Jussi Halla-aho kysyy muka viekkaasti, ohjaako sisäministeri Maria Ohisalo mielenosoitusta. Hän tietää oikein hyvin, että sisäministeri ei toimi poliisin operatiivisena johtajana, vaan kaikki päätökset kentällä tekee poliisi ja vain poliisi.

Kaikki hänen kannattajansa eivät sitä tiedä, joten epäilys lankeaa otolliseen maaperään. Sen todistaa Halla-ahon puheiden uskollinen kaikukammio Sanna Antikainen.

Puoluetoveri Pia Kopra puolestaan ei epäröi nimitellä mielenosoittajia takkutukiksi ja mielisairaiksi. Performansseihin erikoistunut Sebastian Tynkkynen kävi viime yönä häiritsemässä mielenosoittajia omalla lässytyksellään.

Näin siis perussuomalaiset kansanedustajat. Entäpä sitten muut? Ainakin kristillisdemokraattien Päivi Räsänen on sitä mieltä, että Ohisalo antaa avoimen valtakirjan anarkiaan.

Entinen sisäministeri ei siis tiedä, että Ohisalo on ihan oikeassa ja mielenosoittajat oikeasti vastaavat käyttämistään keinoista myös lain edessä. Laillinen, mutta hänelle epämieluisa mielenosoitus on anarkiaa, ja se ilmeisesti pitäisi tukahduttaa.

Kokoomuksen Antti Häkkänen on sitä mieltä, että lakia pitää muuttaa ja mielenosoitusoikeutta rajoittaa. Se koskisi tietysti  ihan kaikkia mielenosoituksia, mutta sen Häkkänen unohtaa sanoa.

Pohjanoteerauksen tekee Häkkäsen puoluetoveri ja entinen sisäministeri Paula Risikko, jonka medialle antaman tiedotteen mukaan Ohisalo on pelkillä twiiteillään avannut Pandoran lippaan, ja mielenosoittamisen perusoikeutta pitää rajoittaa. Risikko oli ihan eri mieltä kevättalvella 2017, jolloin joukko äärioikeistolaisia mielenosoittajia leiriytyi kuukausiksi Rautatientorille häiritsemään ohikulkijoita. Silloinen sisäministeri Risikko kävi näyttämässä heille peukkua.

Näiden poliitikkojen mielestä mielenosoitusoikeutta pitää siis voida rajoittaa poliisivoimin ja tarvittaessa jopa lakia muuttamalla, jos mielenosoituksen aihe ja keinot eivät miellytä. He saavat runsaasti kannatusta yleisöltä, joka on koko päivän ulvonut mielenosoittajien verta. Siitä huudosta ei viitsi edes ottaa kuvakaappauksia, sillä se on törkeydessään jotain käsittämätöntä. Luulisi poliitikkoja hävettävän niin verenhimoisten ihmisten yllyttäminen.

Mitähän tapahtuisi, jos nämä olisivat nyt hallituksessa ja saisivat päättää? Lähettäisikö sisäministeri mellakkapoliisit paikalle ja kutsuttaisiinko armeija apuun? En tiedä, mutta jos niin tapahtuisi, niin ainakin osa mediaa iloitsisi. Näin päättelen tunnetun toimittajan kaipailemasta omankädenoikeudesta.

Tämä maa tuli oppositiopoliitikkojen johdolla hulluksi yhden ainoan mielenosoituksen takia, ja se Pandoran lipas on totisesti auennut. Tai peräti Helvetin portti.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (59)
 1. Jukka Tujula
  18.6.2021, 21:28

  Joku Hesarin kommenteissa sanoi, että mielenosoitukselle vihamieliset kommentit kertovat autoliikenteen pyhyydestä Suomessa. No samaan viittaa se, että tänä viikonloppuna on maantipyöräilyn SM-kisat Vantaalla. Ajavat 14 km lenkkiä, mutta toisin kuin muualla Euroopassa järjestäjät eivät saa sulkea reittiä muulta liikenteeltä.

  1. Pyörätiet on pyöriä varten ja velodromit pyöräkisoja varten. Miksi autotiet pitää tukkia fillaristilaumalla?

   1. Kun pari tuttavaa on autoilijat murjoneet lähes hengiltä näissä pyöräily kisoissa, sitä miettii, miksi ne autoilijat saavat siellä toikkaroida, kun eivät osaa.

   2. Sovitaanko vaikka, ettei teitä tukita muulta liikenteeltä myöskään Neste-rallin aikana?
    Ainiin, eihän se käy, kun autoilu on pyhä asia. Reaktioista Mannerheimintien mielenosoitukseen sen näkee.

  2. Kallion Pekka
   18.6.2021, 23:16

   Kyllä vaan kilpailureitit suljetaan – kaikkialla.

 2. Marja-Leena Kuronen
  18.6.2021, 21:45

  Olen kauhistunut näiden poliitikkojen ulostulosta,
  varsinkin Häkkäsen (ent. oikeusministeri), Räsäsen (ent. sisäministeri)
  ja Risikon (myös entinen sisäministeri). Näyttää olevan vaarallinen väline
  tuo twitter kokeneimpien henkilöiden käsissä.
  Onko tosiaan noin helppoa unohtaa ihmisten perustuslailliset oikeudet?

  1. Perustuslakihan on pitkäön ollut inha wste ja hidaste oikeistopoliitikkojen ennennäkömettömän häikäilemättömyyden tiellä. Luulisin, että suurin osa sikäläisistä poliitikosta jo toivoisi, että mokomaa ärsyttävän humaania paperia ei olisi olemassakaan.

Kommentointi suljettu.