Normaalin rajat

Normaalin rajat paukkuivat eilen, kun keskustan uusi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs puhui kesäkokouksen päätteeksi sosiaaliturvalla loisivista elintasosurffareista, joita emme tarvitse. Kysyttäessä hän täsmensi tarkoittavansa turvapaikanhakijoita, jotka tulevat meidän yhteiskuntaamme hakemaan parempaa elintasoa ilman aikomustakaan tehdä mitään työtä. Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko totesi, että jokainen vastaa omista sanoistaan.

Jussi Halla-aho sanoi vaalivideollaan vuonna 2019, että perussuomalaiset muuttavat muita puolueita. Niin on nyt tapahtunut, kun keskusta näyttää valinneen eduskuntaryhmänsä puheenjohtajaksi perussuomalaisen ja Saarikko väistää oman vastuunsa täsmälleen samoilla sanoilla kuin Timo Soini ja Jussi Halla-aho aiemmin. Ei kuulu puolueelle millään tavalla. Itse asiassa Saarikko oli Pylvään kanssa samoilla linjoilla sanoessaan, että moni turvapaikkaa hakenut ei sitä saanut ja osoittautui siis onneaan onkivaksi todellisen hädän sijaan. Kuitenkin hän sanoo, ettei suostu työntämään puoluetta sellaiseen nurkkaan, jossa maailman hädänalaisia katsotaan vain järjellä eikä sydämellä.

Hän työnsi jo. Pylvään ja Saarikon sanojen mukaan turvapaikkahakemuksen hylkääminen osoittaa, että hakija on loisimaan pyrkivä onnenonkija, jolla ei ole aikomustakaan tehdä työtä. He sysäävät syrjään sen tosiasian, että turvapaikan hakeminen on ihmisoikeus. Sen saaminen ei ole, mutta saamatta jääminen ei todista, että hakijan tarkoitus olisi tulla Suomeen loisimaan sosiaaliturvalla. Tällaiset puheet todistavat vain, että puhujat eivät tunne turvapaikkajärjestelmää eivätkä edes suomalaisen sosiaaliturvan tasoa. Lisäksi puheet kuvastavat ylimielisyyttä ja hurskastelua, kun turvapaikanhakijoita pidetään elintasosurffareina kunnes toisin todistetaan, mutta muuten kannatetaan työperäistä maahanmuuttoa. Ilmeisesti keskustassa ollaan sitä mieltä, että turvapaikan saaneetkaan eivät tule tekemään mitään työtä, mutta heillä hädänalaisina on siihen oikeus.

Kyllä he tekevät työtä, ja niin olisivat tehneet nekin, joille turvapaikkaa ei ole myönnetty. Turvapaikka ei ole mikään elinikäinen vapaalippu sosiaaliturvalla elämiseen, vaan se on oikeus saada asua ja tehdä työtä Suomessa suomalaisen yhteiskunnan jäsenenä. Pylväs ja Saarikko jakavat karkeasti ihmiset kelvollisiin ja loiseläjiin, ja erityisen julmalta se kuulostaa juuri nyt, kun Afganistanista evakuoidaan ihmisiä turvaan. Sieltä pakenee paljon väkeä myös omin päin, joten ovatko nämä pakenevat automaattisesti elintasosurffareita? Tekisi mieli puhua vastaanottajista jakamassa tulijoita oikealle ja vasemmalle, mutta antaa olla.

Sillä sitähän nämä puheet kuvastavat, karkeaa kahtiajakoa kelvollisiin ja kelvottomiin. Ja kun tällaista jakoa ruvetaan kerran tekemään, niin sen laajentaminen on pelottavan helppoa. Sitä voidaan soveltaa suomalaisiin, jotka joutuvat elämään sosiaaliturvan varassa, ja seuraava askel on, että heistä ruvetaan puhumaan sosiaaliturvalla loisivina laiskureina, joita emme tarvitse.

Overtonin ikkuna on siirtynyt, ja perussuomalaiset ovat onnistuneet muuttamaan ainakin yhtä puoluetta. Vielä muutama vuosi sitten ei olisi voinut kuvitellakaan, että ihmisten karkea jakaminen hyödyllisiin ja loisimaan tuleviin haitallisiin on ihan normaalia puhetta, jota edes keskustan puheenjohtaja ei paheksu, vaan suorastaan tukee.

Valtakunnansyyttäjällä taitaa taas olla töitä tiedossa.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (97)
 1. Onko kepulla mielessään äänien kalastelu, ja yhteistyö persujen kanssa seuraavia eduskuntavaaleja ajatellen. Siltä tuo lievästi sanottuna vaikuttaa. Toivottavasti kansan enemmistöltä ei ole vielä unohtunut Sipilän hallituksen ajat, vaikka pahaa pelkään että niin on monella jo käynyt. Tosin osa ei edes tajunnut sinä aikana missä mennään.

  1. Kepulaiset huomasivat kuinka kokoomuksen pykälää kovempi persuuntuminen sai kannatukseen parin prosentin nousun. Nyt Kepulaiset yrittävät samaa temppua. Halvalla myydään kasvoja, kun on kannatuksesta kyse.

   1. työtön nro 716796
    26.8.2021, 13:43

    Törmäsin aamulla radiossa jonkun asiantuntijan siteeraukseen (hänen nimensä meni ohi), että muiden puolueiden perussuomalaisia mielistelevät ulostulot satavatkin perussuomalaisten laariin, koska heidän kannattajiensa usko oman puolueensa vaikuttavuuteen vain nousee, ja hallitukseen ollaan menossa suurimpana puolueena, kun arvot kelpaavat jo muillekin.

    Vielä tämä ei tosin ole näkynyt ainakaan gallupien pienen pienissä eroissa. Viimeisimmän, HS:n, gallupissa Kok:n ja Pers:n ero ei mahdu enää virhemarginaaliin, em. nousee ja jm. vähän sukeltaa. Mutta gallupeja tulee ja menee, eikä persut kai yleensä vastaa niihin. … Enkä minäkään, jos kysytään, vaikka en olekaan.

    1. En tiedä luettiinko samaa gallupia, mutta kaikkien hallituspuolueiden kannatus pysyi ennallaan tai nousi pl. Vasemmistoliitto (-0,3 ), ja kaikkien oppositiopuolueiden kannatus pysyi paikallaan tai laski pl. Liike Nyt (+ 0,3).
     Erot edelliseen kyselyyn ovat tosi pieniä, mutta ei tässä viimeisessä ainaakaan opposition voimistuvaa trendiä ole nähtävissä. Tekisi mieli sanoa, että päinvastoin, mutta jääköön sanomatta.

     1. Ennen kuntavaaleja Kokoomuksen kannatus pyöri noin 17% nurkilla viimeiset parit vuotta. Eli kyllä minusta kokoomuksen kannatus on noussut tuon pari prosenttia ihan viimeaikoina. Kuntavaalien yhteydessä Kokoomuksen persusiipi esitteli voimiaan, pakottamalla Kirsi Pihan perääntymään pormestariehdokkuudesta. Kokoomus on lähentynyt persuja, ja vei persuilta pari pinnaa kannatuksesta kuntavaalien nurkilla, ja tämä varmasti huomattiin kepulaistenkin piirissä.

 2. Voi Kepun tuskaa, voi Saarikko-ressukkaa. Olisikohan nyt Väyrysen aika palata ja pelastaa puolue !!

  1. Paavo on oikea populistien kirkkoherra joka surffailisi mielellään persuaallon harjalla.

   1. Lähtee kesä, lähtee talvi, vaan ei lähde Paavo – setä!

Kommentointi suljettu.