Tahallista järjettömyyttä

-Yritätkö sinä väittää, että kukaan normaali aikuinen ihminen tahallaan puhuisi järjettömiä internetissä?

Näin kysyi poliisipäällikkö Repomies animaatiosarjassa Pasila jo kymmenkunta vuotta sitten. Vastauksen hän sai mentyään lopulta tapaamaan poliisin nettisivulle järjettömyyksiä kirjoittelevaa:

-Nettikirjoittelun tavoite on juuri se, ettei normaalijengi jaksa vaivautua ja me höyrypäät saamme kaiken tilan ja vallan vaikuttaa kansalaismielipiteeseen siitä, mikä on kansalaismielipide.

Tässä on onnistuttu niin hyvin, että todellisuus on ylittänyt fiktion. Oikeastaan vihreiden kannabislinjauksen jälkeisen ”keskustelun” voi tiivistää tähän kuvaan.

Yksikään väite ei pidä paikkaansa, mutta eihän se internetissä haittaa. Vihreät eivät ole tehneet lakiesitystä eikä tämä hallitus tule asiaa edistämään, mutta sekään ei haittaa. Höyrypäiden mukaan lapsilta kielletään maito ja kouluruokaloissa ruvetaan tarjoilemaan sen sijaan kannabista. Sitten kaikki pakotetaan rokotusjonon kautta homoavioliittoon ja saatananpalvontaan.

Tämä tästä vihreiden linjauksesta, johon en vieläkään ota kantaa, vaan odottelen järkevämpää keskustelua. Sitä lienee turha odotella, sillä jo niinkin järkeenkäypä asia kuin oikeusministeriön Olen antirasisti -kampanja herättää vastustusta erityisesti perussuomalaisissa, vaikka heistä ei kampanjassa puhuta mitään. Kommentoijat yltyvät suoranaiseen raivoon kansanedustaja Leena Meren Facebook-sivulla. Veronmaksajien rahoja haaskataan sontaan ja rasismi on sen kohteeksi joutuvan oma syy. Sananvapauskin viedään ja suomalaisethan tässä rasismin uhreja ovat.

Sama juttu aina, kun vastustetaan rasismia tai vaikka natsismia. Jostain syystä perussuomalaiset kokevat niiden vastustamisen aina suoraan itseensä kohdistuvaksi hyökkäykseksi. Syytä siihen voi jokainen pohtia ihan itse.

Ei järjettömyyteen tarvita edes nettiä, vaan varsinkin oppositiopoliitikot osaavat sen hyvin muutenkin. Suomen taloudella menee nyt todella hyvin, kertoo Iltalehti. Tämä ei vaikuta millään tavalla opposition puoluejohtajiin, joista Petteri Orpo ja Riikka Purra kohtasivat politiikan toimittajien yhdistyksen järjestämässä ”väittelyssä”. Kaikesta päätellen he väittelivät siitä, kumpi on enemmän toisen kanssa samaa mieltä, sillä molemmat lupasivat tulevaisuudessa kovia leikkauksia. Laitetaanpa vielä noista linkeistä otetut kuvat näyttämään tämä järjettömyys.

Tästä voi päätellä, että Suomella menee nyt liian hyvin, joten pitää leikata ja antaa keppiä, jotta menisi huonommin. Sitten päästään nostamaan talous leikkaamalla ja antamalla keppiä. Hyvinä aikoina pitää säästää huonojen aikojen varalle ja huonoina aikoina pitää leikata kuluja. Jakamisen aika ei tule koskaan, sillä jakovaraa ei koskaan ole muuhun kuin hyvätuloisten verohelpotuksiin.

Netti on siitä huono, että se hieroo kaiken ryönän silmiimme vaikeuttaen näkemistä. Se on kuitenkin siitä hyvä, että kun sen enimmän ryönän viitsii pyyhkiä pois, niin näkee selvemmin, mistä se oikein on lähtöisin. Se on lähtöisin poliitikoilta, joille oma valta on tärkeämpää kuin järjen käyttö tai maan ja kansalaisten asiat.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (43)
 1. Sirkka Lehtinen
  14.9.2021, 13:38

  Katselin vähän aikaa tätä Orpon ja Purran ”väittelyä”, en jaksanut kovin kauaa. ”Höpö-höpö ja heiniä eteen”.

 2. ”Uhkaus ei ole teko.”, sanoi Zorro kersantti Garcialle.

  Tämä siis kannanottona rouva Purran tokaisuun!

  1. Toivottavasti Orpo ja Purra muistavan mainostaa kovaan ääneen ja jatkuvasti sitä, miten heidän päästessään valtaan on KiKy vain lasten leikkiä, ja kuinka rikkaiden kyseenalaisin keinoin tekemään verosuunnitteluun puuttuvat lait kumotaan.

   Jos se vaikka herättäisi jonkun.
   En kyllä usko. Iltalehden asiallisen artikkelin alla useampi kommentoija kun jo huusi kommunismia ja Kojamoa ja demarin kättä muiden taskuissa. Ilmeisesti aate on samanlainen kuin rakkaus: Sokea ja tyhmä.

Kommentointi suljettu.