Rokotus tyhmyyttä vastaan

-Ei vieläkään mitään eriarvoistavasta ja yhdenvertaisuuden vastaisesta koronapassista.

Tällaisia kommentteja on tipahdellut viikonlopun aikana blogiini, joten puhutaan sitten koronapassista. Kun eduskunta perjantaina hyväksyi sen käyttöönoton äänin 105-33, niin somessa ja ravintoloiden ovilla alkoi järjetön sirkus. En tiedä tarkkaan miten passia vastustaneet perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja Ano Turtianen vastustamistaan perustelivat itselleen ja muille, mutta ainakin he päästivät pirun irti.

Nyt ravintoloiden ovilla valitetaan, uhataan oikeustoimilla ja häiriköidään. Somessa yllytetään tehtailemaan suuria pöytävarauksia ja  ”unohtamaan” mainita, että varaajilla ei ole koronapassia. Salaliittoteoreetikot väittävät ihan vakavissaan, että joillain paikkakunnilla lisätään koronarokotetta vesijohtoveteen. Rokotus ja passi ovat totalitarismia, natsismia ja kommunismia. Jotkut ilmoittavat boikotoivansa koronapassia vaativia ravintoloita tajuamatta, että passin tarkoitus onkin pitää rokottamattomat ulkopuolella.

Helsinkiläinen perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu näkyy hahmottavan ison kuvan.

Minä en kerta kaikkiaan tajua näiden ihmisten ajattelua. He ovat koko ajan pitäneet koronaa huiputuksena, ja nyt he vastustavat koronapassia. Salaliittoteoriat ovat syrjäyttäneet kaiken tieteellisen tiedon, eikä siinä auta edes presidentin tai piispan järkipuhe. He ovat tietenkin osa sitä salaliittoa, kuten salaliittoihin uskovien ajatteluun kuuluu.

Eivät he usko edes päivittäin koronapotilaita hoitavia tehohoidon lääkäreitä. Koronaan voi oikeasti kuolla, ja moni hengissä selvinnytkin vammautuu loppuiäkseen. Jokainen tehohoidossa oleva koronapotilas vie paikan vaikkapa kiireellistä leikkausta ja sen jälkeistä tehohoitoa tarvitsevalta. Jossain vaiheessa jokainen meistä saa hyvin todennäköisesti koronatartunnan, ja on ihan oma valinta, saako sen rokotettuna vai rokottamattomana.

Minä olen aikoja sitten valinnut rokotteen, eikä se valinta ollut vaikea tehdä. Lyhytnäköisesti itsekkäät ja omat oikeutensa kaikkien muiden ihmisten oikeuksien yläpuolelle nostavat ovat valinneet toisin. Rokote suojaa taudin vaaralliselta muodolta, joten otan mieluummin sen lievän version, koska jossain vaiheessa se tarttuu kuitenkin. Sitä varmemmin se tarttuu, kun kaikkialla juoksentelee rokottamattomia huutamassa oikeuksensa perään sylki roiskuen.

Heillä on oikeus kieltäytyä rokotteesta ja valita taudin vakava muoto. Heidät hoidetaan samalla tavalla kuin kaikki muutkin, ja niin pitääkin tehdä. Se ei muuta sitä tosiasiaa, että jokainen rokottamaton rasittaa terveydenhoidon rajallisia resursseja ihan vain itsekkyyttään. Paitsi tietysti ne, jotka lääketieteellisistä syistä eivät voi rokotetta ottaa.

Entä sitten se yhdenvertaisuus, jota vastaan koronapassi muka sotii? Passin tarkoitus on avata yhteiskuntaa ja sallia elinkeinojen harjoittaminen pitkien rajoitusten jälkeen. Tähän asti on aina vaikkapa syrjinnästä puhuttaessa muistettu huomauttaa, että ravintoloilla on oikeus valita asiakkaansa, mutta nyt se on unohtunut. Nyt ravintolat eivät saisi enää valita, vaan juuri MINUN pitää ehdottomasti sinne päästä.

Jos niistä yhdenvertaisuutta vastaan sotivista rajoituksista puhutaan, niin eivät nämä passinvastustajat pidä ajokorttia, ulkomaanpassia tai vaikkapa tulityökorttia ja hygieniapassia yhdenvertaisuutta vastaan sotivina. Eivät he myöskään vaadi, että kuka tahansa voisi ruveta lääkäriksi, juristiksi, insinööriksi tai minkään muunkaan ammatin harjoittajaksi ilman vaadittavaa koulutusta. Yhteiskunnassa nyt kerta kaikkiaan asetetaan erilaisia vaatimuksia yleisen turvallisuuden takia.

Nyt olen puhunut koronapassista ja rokotuksista. Jos ette vielä ole ottaneet rokotusta, niin menkää ottamaan se. Jos ette ota, niin se on teidän asianne, ja pitäkääkin se omana asiananne. Älkää tehkö itsestänne julkisesti hölmöä levittämällä älyttömiä salaliittoteoriota. Ja kun saatte taudin, niin älkää sitten valittako, että totalitaristit tartuttivat sen teihin tahallaan. Omaa hölmöyttänne te sen saatte.

Tyhmyyttä vastaan ei ole rokotetta, vaan sitä vastustetaan tieteellisellä tiedolla. Valitettavasti some levittää sitä tyhmyyttä paremmin kuin oikeaa tietoa.

puheenaiheet yhteiskunta koronavirus
Kommentit (108)
 1. Risto Penttinen
  18.10.2021, 13:46

  Onhan se somaa, että kommunistit yhdessä suuryritysten kanssa orjuuttavat ihmiset. Luulin, että nämä ovat eri puolilla,mutta onneksi Laura Korpinen valisti.

  1. Virva Itäranta
   18.10.2021, 14:52

   Ajattelin juuri samaa 😀 Tätä se kai on kun menee ”puurot ja vellit sekaisin”.

  2. Seppo Kinnunen
   18.10.2021, 15:37

   Uutisten mukaan rokotusvastaiset ovat alkaneet terrorisoimaan yrityksiä, jotka ovat ottaneet passin käyttöön. Toivottavasti tekevät rikosilmoituksia terroristien toimista, sillä muu tuskin tehoaa.

   1. Geek Rousbeer
    18.10.2021, 21:56

    Ihmeellistä kiusantekoa, häiriköintiä ja sekoilua, mikä ennen somea olisi ollut mahdotonta sillä jokaisesta mielipidekirjoituksestakin löytyy vastuun kantava päätoimittaja.

    Tällä menolla saadaan aikaan vain yhteiskunnan toimintojen haittaamista ja vahinkoja, mistä olisi syytä joutua vastuuseen.

   2. Nollatunti ukko
    18.10.2021, 23:25

    Minkähänlainen meteli siitä nousisikaan, jos Elokapina kehoittaisi boikotoimaan ideologiansa vastaisia yrityksiä?

   3. Mihinkäs Sebastian Tynkkynen nyt on terroristien jahtaajana kadonnut…?

   4. Laura Korpisen muutkin twiitit ovat aivan yhtä pöljiä, ihmetyttää ihmiset jotka ovat häntä kannattaneet

  3. Miten meillä voi olla tuommoinen valtuustossa?

  4. Missä nämä laurakorpiset ovat olleet yhteiskuntaopin ja historian tunneilla, kun he näkevät kommunisteja ja kommunismia joka puolella? Kuka opettaisi heille että:”Kommunismi on sosiaalis-taloudellinen tai poliittinen järjestelmä, joka ajaa luokatonta, tasa-arvoista ja yhteisomistukseen perustuvaa yhteiskuntamallia” ja että Venäjä ei todellakaan ole enää kommunistinen valtio. (lainaus wikipediasta)

   1. Mika Järviö
    19.10.2021, 18:06

    Taitaa tuo kommunismilla pelottelu löytyä persujen aapisesta, niin usein siihen törmää somessa.

   2. Lähinnä puhdasta fasismia siellä ovat…

  5. Hannu Volotinen
   18.10.2021, 17:43

   Laura Korpiselle on annettu isolla kauhalla, nimittäin tyhmyyttä. Taattua persulogiikan jatkumoa. On tainnut kaveerata Brysselin Lauran kanssa. Hänhän lanseerasi kommunismin käsitteen uudelleen ja Korpinen laajensi sen nyt vielä yritysjohtajiin. Eli Nallekin on palannut sitten juurilleen.

  6. Vesa+Kauppinen
   19.10.2021, 20:06

   Sääliksi tulee helsinkiläisiä!

 2. Yksikään koronapassia vastustanut henkilö ei ole kyennyt perustelemaan sitä, miten passi olisi perustuslain vastainen, olisi yhdenvertaisuuden vastainen tai eriarvoistava kokonaisuus. Lähinnä aletaan huutamaan natseista ja verrataan natsisaksassa käytettyihin hihanauhoihin, jotka ovat täysin eri asia.

  1. Sari Anttila
   19.10.2021, 14:29

   Rokotus voi sopia jollekulle, toiselle taas ei. Itse olen influenssarokotteen vuoksi pyörätuolissa. Otin kyllä koronarokotteet, mutta en ymmärrä Uuninpankkopojan jatkuvaa rokottamattomien mollaamista. Koronapassi jakaa kansalaiset kahteen ryhmään, joista toisten, rokotettujen, ei tarvitse välittää mistään, rokottamattomat taas ovat pahiksia. Kuitenkin tautia voi levittää rokotettu ja rokotettu voi sairastua ja jopa kuolla koronaan, lähipiirissäni on näin tapahtunut. Sokea rokotususko tai koronadenialismi ovat yhtä vaarallisia. Molemmat ovat merkkejä ajatuksen kapeudesta.

   1. Jouni Hämäläinen
    20.10.2021, 12:39

    Saku Timonen ei mollaa ketään, vaan yrittää herätellä ihmisiä, ettei nämä lauraperusluulevatkorpiset saisi syötettyä pajunköyttä kenelle vaan.
    Kyllä, on koronaan kuolleita rokotettujakin, mutta vain muutama sadoista tuhansista rokotetuista.
    Ihminen joka sairastaa esim. sydän ja verisuonitauteja, kuolee todennäköisesti niihin, vaikka syö antikoagulantteja vuosia.
    Näissä kansantaudeissa puhutaan n.9500 :n ihmisen kuolemasta .
    vuosittain…..luku oli v. 2012 n. 12000….. että sillai. Työikäisisten kuolemista n. puolet johtuu em. taudeista.
    Tiede ja asennemuutos on mahdollistanut tämän kehityksen.
    Koronarokotuksen saaneet ja siihen kuolleet ovat sairastaneet myös muita sairauksia.
    Rokotevastaisille ei tiedekään voi todistaa mitään, koska heille luulo ja usko luulemaansa luo aivan omanlaisensa visiot maailmanmenosta.
    Osanotto vielä Helsinkiläisille!

Kommentointi suljettu.