Melua tyhjästä

-Tässä välikysymyksessä ei ole kyse maahanmuuttopolitiikasta. Tässä välikysymyksessä ei ole kyse taloudesta. Tässä välikysymyksessä on kyse perussuomalaisista.

Satuin eilen avaamaan tv:n juuri silloin, kun kansanedustaja Mikko Kärnä ryöpytti perussuomalaisten ja Liike Nytin tekemää välikysymystä perusteellisesti. Ensimmäinen ajatukseni oli, että oikeastaan tämä oli tässä. Maahanmuuton rajoitusten lieventämisestä ei ole vielä edes hallituksen esitystä, vaan pelkkä sisäministeriön työryhmän lausuntokierrokselle lähetetty lakiluonnos. Eveliina Heinäluoma (sd) huomautti samasta asiasta, ja Antti Lindtman (sd) kummeksui välikysymyksen tekemistä tilanteessa, jossa maahanmuuttajia on historiallisen vähän.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) tilitti illalla tuntojaan Facebookissa vähän turhautuneen oloisena, enkä ihmettele sitä yhtään. Keskustelussa menivät tuttuun tapaan sekaisin työperäinen maahanmuutto ja turvapaikanhakijat, ja puheissa vilisivät terrorismi, ankkurilapset ja jalkavaimot. Jos haluatte lukea koosteen puheseurannasta, niin katsokaa täältä.

Koko välikysymys on perussuomalaisten oman hännän nostamista, eikä heillä ole asiaan mitään uutta sanottavaa. Se entinenkin sanottava on kuultu sataan kertaan. Kärnä nosti osuvasti esille hallituksen saavutuksia:

-Perhevapaauudistus. Sote-uudistus. Hoitotakuu. Opintotuen tulorajojen nostaminen. Kotitalousvähennyksen korottaminen. Eläkeläisten työtulovähennyksen parantaminen. Mitä nämä ovat, jos eivät päätöksiä suomalaisten ja Suomen hyväksi? Sairaiden hyväksi. Pienituloisten hyväksi. Työttömien hyväksi. Lapsiperheiden hyväksi. Ikäihmisten hyväksi. Maaseudun lasten hyväksi.

Niinpä. Mutta mitäs perussuomalaiset ovat tehneet näiden asioiden hyväksi? Onko heiltä tullut konkreettisia ehdotuksia niihin tai vaikkapa sellaisiin asioihin kuin pienituloisten tai kokonaan tulottomien aseman parantaminen, työttömyys, vanhustenhoito ja hoitajapula? Eipä ole. Kun hallitus vuosi sitten teki 75 euron tilapäisen koronakorotuksen toimeentulotuen perusosaan, niin perussuomalaiset vastustivat sitä kiivaasti.

Perussuomalaisten politiikkaa voi luonnehtia lyhyesti sanoilla “sitten kun”. Sitten kun maahanmuutto on saatu lopetettua, niin ruvetaan hoitamaan muita asioita. Sitten riittää rahaa köyhille, sairaille, vanhuksille ja jopa pakolaisten auttamiseen lähtömaan lähialueilla. Puolueen puheenjohtaja Riikka Purra sanoi jotenkin niin, että konkreettisia ehdotuksia lähialueilla auttamiseksi tulee sitten, kun turvapaikanhakijoiden tulo on saatu lopetettua.

Ei tule, sillä ensinnäkään Suomi ei voi irrottautua kansainvälisistä sopimuksista, jotka velvoittavat auttamaan hädänalaisia ja joissa on sitovasti määritelty oikeus hakea turvapaikkaa. Toiseksi ei sitä rahaa annettaisi niille lähialueille sittenkään, vaan huudettaisiin, että suomalaiset ensin ja ei rahaa riitä kylvettäväksi pitkin savanneja ja aavikoita. Perussuomalaiset eivät ole koskaan kertoneet, miten kansainvälisistä sopimuksista irrottaudutaan ja sen lisäksi he ovat vastustaneet kehitysyhteistyöhön annettavaa rahaa. Ei ole mitään syytä olettaa, että niitä Purran lupaamia “konkreettisia ehdotuksia” tulisi yhtään sen enempää kuin tähänkään asti.

Yhden asian puolueella on vain yksi asia, eikä se näytä muuksi muuttuvan. Jos niitä omia linjauksia on, niin ne eivät koskaan tule esille, vaan puolue keskittyy muiden vastustamiseen ja vastaus kaikkeen on aina maahanmuutto. Se nähtiin taas eilen ja tullaan varmasti näkemään vielä monta kertaa.

Kuten Kärnä sanoi, niin välikysymyksessä ei ole kysymys hallituksen maahanmuuttopolitiikasta tai taloudesta, vaan ainoastaan perussuomalaisista.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (112)
 1. Väsynyttä vanhan kertausta oli välikysely. Ei taida maahanmuutto olla persuille ehtymätön kannatuksen lähde.

  1. Ikävä kyllä taitaa olla.

   Olen oikeastaan kyllästynyt toistamaan jo kymmeniä kertoja kertomani asiat, vaan nyt tuli taas sellainen paikka, että pakko toistaa.

   Siis totuus on se, että suomalaiset ovat erittäin rasistinen kansa. Siitä on ihan tutkimustakin, joten ei tämä minun mutupuhetta ole. Sen lisäksi olen näiden 13 ja puolen vuoden aikana kuullut niin työpaikoilla kuin kapakoissa kuin ihan omassa kodissani appivanhempien toimesta rasistista mölinää. Eipä ole minun puolelle tullut kukaan kun olen ollut toista mieltä, joten siitä päätellen joko kaikki ovat olleet rasisteja, tai jos suurin osa suomalaisista ei ole rasisteja – kuten varmaan taas tullaan väittämään – niin suurin osa on sitten raukkoja, selkärangattomia raasuja.
   Niin, olen myös saanut ainakin kahdesti työpaikasta potkut, kun vastustin rasismia, joten riittäähän näitä todisteita…

   Joten ihan näiden faktojen perusteella rasistipuolue persuilla tulee olemaan kannatusta tulevaisuudessakin.

   Se voi hyvinkin olla maan suurin puolue muutaman kuukauden kuluttua…

   1. Olet valitettavasti oikeassa. Työelämässä olen huomannut kuinka lähes kaikki miehet joiden kanssa pidempään työskentelee yhdessä, alkaa jossain vaiheessa heittämään selkeän rasistista komenttia. Kaikilla on sama yhteinen piirre: ”En ole rasisti mutta…”
    Komentit on niin rasistisia ettei tulkinnan varaa jää, joten miksi sitten kieltää.

    1. Niin, miksi kieltää totuus? Oikeastaan persujen kannatus voisi nousta, jos nämä kerrankin osoittavat jotain selkärankaa ja myöntävät rasismin.

     Mutta mutta…

     Voihan se olla niinkin – kuten olen myös useaan otteeseen kertonut – että rasistit Suomessa eivät edes tunnista rasismia.

     Afrikasta tulleet ovat kumihuulia, arabimaista tulleet rättipäitä ja kamelinnussijoita, kaikki haisevat pahalle eivätkä osaa vetää vessanpönttöä, jne. Ja kaikki tämä on täysin normaalia, rehellistä suomalaista puhetta. Eikä takuulla rasismia.

     Ei pelkästään persut ole rasisteja. Kokemani perusteella ylivoimaisesti suurin osa suomalaisista on niitä. Sillä miten muuten pitäisi tulkita se, että koskaan ei kuule maahanmuuttajia puolustavaa puhetta livenä? Kyllä niitä rohkeita löytyy täältä netistä, mutta kysymys kuuluu onko nekään oikeasti täysin rasismivapaita. Kun liian monen kohdalla asia on juuri niin, että omaa rasismia ei edes tunnisteta rasismiksi.
     Tai ei tunnusteta.

     Minä olen harvoin väärässä, ja tässä asiassa en takuulla ole väärässä.

     Suomalaisista suurin osa on enemmän ja vähemmän rasisteja.

 2. Rönttä-Köllönen
  21.10.2021, 10:07

  Entinen puheenjohtaja totesi keväällä kuntavaalien siirrosta räyhättäessä, että ei perussuomalaisten tarvitse esittää mitään konkreettisia vaihtoehtoja, “eihän oppositio voi Suomessa lakiesityksiä tehdä.”

  Ja kun pelkkää ei ei ei:tä huutamalla kannatus pysyy turvallisen korkeana, miksi poiketa siltä linjalta?

  1. Näinpä. Kyllä kannattajia riittää, koska tyhmiä suomalaisia riittää.

   Ei ole mitään väliä, onko persuilla mitään konkreettista esitystä, tai rikkooko persut tai niiden ehdotukset lakia.

   Ei ole mitään väliä miten törkeästi persut puhuvat muista, mutta kun persuista sanoo minkä tahansa totuuden, alkaa kollektiivinen uhriutuminen.

   Maahanmuuton vastustaminen eli rasismi riittää helvetin hyvin …

  2. Hanna Mäntynen
   21.10.2021, 20:15

   Oppositio voi tehdä lakiesityksiä. Minäkin voin niitä tehdä kansalaisaloitteina.

   Mutta milläs teet, jos et ole viitsinyt olevaankaan lainsäädäntöön perehtyä? Jos et tunne edes perustuslakia ja yleisiä oikeusperiaatteita?

   Persuilta on pari esitystä lipsahtanut jo olevien lakien säätämiseksi. Saattavat varoa ettei näin käy taas, koska se saa heidät näyttämään todella hitailta. Yksi koski eläkekarttumaa vanhempainvapaalla, toinen oli (vahingossa) lievennys oleskeluluvan saaneen karkottamiseen.

Kommentointi suljettu.