Puolestaloukkaantujat

Sosiaalisen median idea on, että kukaan ei ole ymmärtävinään mitään, ja iltapäivälehtien tarkoitus on tehdä tästä ymmärtämättömyydestä juttuja. Varsinkaan huumoria ei ymmärretä, ja kaikkein vähiten sitä ymmärretään silloin, kun se kohdistuu itseen. Lauantai-illan ratoksi seurasin Sanna Marinin Instagram-päivityksen aiheuttamaa närkästystä. Se päivityshän oli tällainen:

Tästä kiirehtivät loukkaantumaan kaikki ne, jotka ovat koko ajan heittäneet kuraa Marinin päälle, ja Iltalehti kiirehti tekemään siitä loukkaantumisesta uutisen. Ensimmäisenä loukkaantui Harry Harkimo, ja muut oppositiopoliitikot ja toimittajat seurasivat perässä. Nyt Marin pilkkaa sodan jälkeisiä suuria ikäluokkia ja heidän työtään hyvinvointivaltion rakentamiseksi, ja erityisesti Marin näyttää keskisormea omille äänestäjilleen.

Voi pienet piimäsuut, ei Marin meille demariboomereille henkistä keskisormea näyttänyt, vaan teille. Se oli kuittaus aamiaiskohulle, reppukohulle, tissivakokohulle ja erityisesti kaikille niille, jotka kuluneella viikolla nimesivät hänet Bile-Sannaksi ja ruotivat ivallisesti hänen yksityiselämäänsä ja jopa epäilivät hänen mielenterveyttään. Se oli keskisormi niille, jotka ovat koko ajan haukkuneet häntä kassatytöksi ja puhuneet huulipunahallituksesta.

On oikeasti huvittavaa, että kaikkein eniten meidän demariboomereiden puolesta närkästyivät juuri ne, jotka muutenkin vastustavat Sanna Marinia ja pyrkivät heikentämään hänen asemaansa kaikin keinoin. Tämä tekonärkästys ja puolestaloukkaantuminen kertoo närkästyneiden oikeasta tai teeskennellystä ymmärtämättömyydestä. Kiitos kaikille minun puolestani loukkaantuneille, mutta me demariboomerit emme tarvitse teitä loukkaantumaan puolestamme, sillä me näemme teidän tekopyhyytenne läpi. Itseänne te vain olette nostamassa käyttämällä suuria ikäluokkia keppihevosena.

Jos teistä ja kaltaisistanne olisi kiinni, niin Suomi ei olisi hyvinvointivaltio. SDP:n ja keskustan yhteistyöllä se hyvinvointivaltio rakennettiin oikeiston pannessa hanttiin. Perussuomalaisia ei ollut vielä olemassakaan, kuten  ei ollut myöskään sosiaalista mediaa ja siellä työkseen riekkuvia oikeistolaisia, jotka nyt käyttävät jopa isänmaallista retoriikkaa suurten ikäluokkien rakennustyötä kehuessaan ja Marinia moittiessaan.

Minä täytän kohta 64 vuotta, joten kuulun melkein sodanjälkeisiin suuriin ikäluokkiin, joita boomereilla alun perin tarkoitettiin. Nykyisin boomereiksi sanotaan meidän iäkkäämpien lisäksi myös nuorempia, joiden asenteet ovat jämähtäneet paikoilleen jo vuosia sitten. Boomerius ei ole ikäkysymys, vaan asennekysymys. Niitä henkisiä boomereita alkaa olla enemmän kuin meitä oikeita boomereita, ja erityisen paljon heitä on nuorissa oppositiopoliitikoissa. Emme me ikääntyvät niin tyhmiä ole, että emme näkisi heidän toimintansa todellista motiivia.

Heitä vain ärsyttää pääministeri, jonka asemaa he yrittävät horjuttaa likaisilla keinoilla, mutta joka ei suostu horjumaan.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (172)
 1. Ukkolan miehen muisti on aika lyhyt kun sinne ei mahdu ihmisten haukkuminen loisiksi ja roskaksi, kaikkien pienipalkkaisten julistaminen turhiksi kulueriksi ja muu jatkuva rasistinen, naisvihainen ja muita kuin rikkaita solvaava mölyäminen jota on tiettyjen poliitikkojen twiserrykset täynnä.
  Jännää on myös tämä yleinen asenne jonka mukaan justkohta 36-vuotias nainen on ikänsä takia tyhmä pikkulapsi mutta parikymppisten naisten pitäisi olla mahat pystyssä kasvattamassa suursuomalaista arjalaissukupolvea kaiken maailman henkisille Rautajärville.

  1. Jos tosiaan vertaillaan vaikkapa oppositiojohtaja Halla- ahon aikaista viestintää tai mainitsemiasi ihmisroskaluonnehdintoja, Marinin boomeri heitto asettuu oikeisiin harmittomiin mittasuhteisiin. Toivoisin, toki turhaan, että Harkimo ottaisi takautuvasti kantaa myös näihin vihapuheisiin…

   1. On ihan turhaa antaa Hjallikselle mitään neuvoja. Suomen turhimman poliitikon (no ehkä Anon jälkeen) ja turhimman eduskuntapuolueen todellisia mielipiteitä kuvaa hyvin se, että ne mielipiteet muodostetaan keskiarvona jäsenkunnan mielipiteistä.

    1. Kyllä Ylen entinen johtaja Mikael Jungner on nyt ylpeä puolueensa kirkkainman tähden Harkimon ulostuloista. Ei tainnut muistaa kirjoittaa lunttilappua tästä asiasta. Näitä lunttejahan Harkimo sisälukee yleensä eduskunnassa suht koht sujuvasti.

     1. Kun Liike nyt aloitti toimintansa, ja Mikael Jungneria ja Harkimoa haastateltiin paljon, niin muistaa heidän molempien innostuneisuuden asiaan. Että nyt on syntymässä uusi puolue, joka on täysin irti vanhasta perinteisestä puoluepolitiikasta.

      Nyt tilalle on tullut Jungnerin täysi mediahiljaisuus, ja kukas se eduskunnassa ja mediassa pitää kovalla happamalla äänellä meteliä?

      Mihin se positiivinen tulevaisuuteen katsova hieno Liike nyt -puolue oikein hävisi.

      Taitaa muuten Jungneria ottaa päähän ja vituttaa, siis tuon yhden pellen naamanorsunvitulla älämöiminen ja Liikkeen pilaaminen. Näin suoraan sanottuna.

      Harkimohan vaikuttaa nykyisellään enemmän persulta kuin Hoskonen, ja se on paljon se.

      1. Muistan kyllä miten hehkutettiin uusia raikkaita tuulia politiikkaan, mutta kuinka kävikään. Sieltähän putkahtikin ulos tunkkaistakin tunkkaisempi ilmiö jossa ei tunnu olevan päätä eikä häntää. Tai pää ja häntä ovat samassa paketissa nimeltä Hjallis Harkimo. Voin yhtyä siihen että mahtaa Jungneria v…ttaa kun lähti tukemaan tuota touhua ja oli täysi tollo.Vaiko sittenkin ovela taktikko joka pelasi kokoomuksen pihalle hallituksesta. Kun ei tiedä?

       Tuo yhden tähteen liike lähti menemään täysillä päin seinää viimeistään sen jälkeen kun Hjallis uteli Lisää löylyä-ohjelmassa Soinilta neuvoja populismiin. Kyllähän se oli heti alkuun nähtävissä että tyhjä tynnyrihän Liike Nyt on, mutta että noin tyhjä ja vieläpä tunkkainen.Ainut hyvä puoli siinä on että se sotkee kokoomuksen ja persujen pakkaa😁.

       1. Harkimo on nielaissut koko Liike nyt:n ulostuloillaan ja möläytyksillään. Se on harmin paikka, koska itse kuuntelin mielelläni Jungnerin ulostuloja, joissa riitti asiaa ja erinomaisia ideoita tulevaisuuteen nähden.

        Nyt Liike nyt:stä on tullut jokin näköalaton yhden edustajan persujen apupuolue.

        1. Seppo Kinnunen
         24.10.2021, 20:07

         Niinpä on. Kutsukaammekin jatkossa nimeltä LIITE NYT.

        2. Ylen aamussa Mikael Jungner ja Unto Hämäläinen haastateltavana, kohdasta 02:47:18 alkaa.
         https://areena.yle.fi/1-50655404
         ”Politiikka-Suomi käynnistyi: poliitikon voitot, tappiot ja kohut. Juontajina Anna Lehmusvesi ja Ilkka Lahti.”

         Ihan hyvää jutustelua ja analysointia, myös pääministerin Boomer-ulostulosta.

         Hyvä Mikael, pitkästä aikaa hyvä nähdä sinua mediassa!

      2. Aikamoista, kuinka motiivina päästä eduskuntaan on itsensä munaaminen, etenkin kun sitä ei itse tiedä!

       1. Esa J. Veit jalat suustani. Nyt näyttää siltä ,että ei tarvitse hävetä ollenkaan tietämättömyyttään asioista. Pääasia on että on äänessä. Mihin mennään jos 12 vuotis asteella olevat( tai ainakin ulostuloillaan antavat ymmärtää ) alkavat valloittamaan eduskunnan.
        Ja iltapaskojen kiinnostus on edelleen boomer somepostauksessa. Naurettavaa porukkaa.

  2. Perspektiivi on aina erilainen iästä riippuen. Kaksikymppisten mielestä 36-vuotias on tosi kalkkis. Ja monella 36-40-vuotiaalla on bilettäviä lukioikäisiä lapsia. 50+ ikäiset ovatkin sitten nuorten mielestä jo haudan partaalle rollaattorin kanssa mönkiviä harmaahapsia.

   1. P.S. boomerin käännös suomeksi on kalkkis. Joku 25-vuotias valitti somessa että nuoremmat ovat kutsuneet häntä boomeriksi. Eli nuorempi voi aina kutsua vanhempaa kalkkikseksi. Näinhän on aina tehty.

    1. Tuli mieleen 16-kesäisen mietteet siitä, miten jo kolmekymppiset olivat vanhoja fossilleja. Nykyisellään kun muistelee taas miten aatokset muuttuivat vuosien vieriessä, niin tajusi hoksta että vasta nelikymppisenähän se elämä vasta alkoikin.

     Terveisin boomeri vuosimallia -61.

    2. Pentti Renfors
     25.10.2021, 09:51

     Boomeri/kalkkis sana ei ole mielestäni ikään sidottu,vaan yläkoppaan eli päähän sidottu.Tarkoitan ajatusmaailman jäämistä tasolle josta puuttuu inhimillisyys,ihmisarvon tunnustaminen sekä muiden ihmisten kunnioittaminen.

     1. No parempi olla boomeri kuin boner! (Boner = juntti, siisti käännös.)

     2. Mirja Pekkonen
      30.10.2021, 08:56

      Nimenomaan. Ja tästä näkökulmasta jotkut nuoret ovat aivan boomereita eli kalkkiksia. Usein poliittinen suuntautuminen menee heillä sinne perussuomalaisten, kokoomuksen ja kristillisdemokraattien suuntaan.

  3. Voin vain kuvitella, kuinka nämä henkisesti Rautajärvet repäisevät pelihousunsa, kun Elovena Arjalainen tuo synnytyslaitokselta kotiin mulattilapsen!

  4. Mediapashaa ruiskukkapaketissa
   24.10.2021, 15:57

   Ennen Sipilän, Stubbin/Orpon ja Soinin SSS/SOS PersKeKo/SinKeKo-porvarihallituksen mediapalvontaa ja Rinteen/Marinin vääränvärisen demarijohtoisen punamultahallituksen pääministerin ja päähallituspuolueen mediamustamaalaamisagendaa en edes tajunnut, kuinka tärkeää on omistaa mainosvaltamediakenttä ja Ylen omistajaohjaus (Sipilä-Gate). Se joka omistaa propagandakoneiston, omistaa kansanlampaiden todellisuuskuvan. Entinen vallan vahtikoira, jos sellaista edes on ollut, on nykyinen suurpääoman ja uusliberalismin Lennu-sylipiski räksyttämässä isäntänsä propagandaa. Ja kaiken lisäksi tämä pasha näyttää menevän kympillä läpi enemmistöön.

  5. Hannu Kurkela
   25.10.2021, 20:08

   Ukkola ja Setä Arkandia ovat mielestäni pahimmat demarien polkijat ja asioiden vääristelijät tai sanotaanko silmän kääntäjät.Kirjoitin Iltalehden päätoimittajalle muutaman kysymyksen kaikesta Marin uutisoinnista. Eipä ole vastausta näkynyt.Itsekkin kirjoittelin noita kommenttejani samaiseen opukseen,
   mutta mitäs kummaa, ne jäivät moderoinnin käsittelyyn tai mustalle lapulle ,mahdollisesti loukkaan jotakuta ja kommenttiani ei julkaista..No tosi härskit ja kunnianloukkaus syyttettä hipovat tekstit julkaistiin , (evät olleet meikäläisen tekstiä.) Ukkolasta vielä,,kun hän ja harkimo ja muutama muukin on
   vaikuttamassa omilla ohjelmillaan mielipiteisiin niin esille tulo on varmasti voimakas lähellä seuraavia eduskuntavaaleja. suuri virhe on julkisen sanan neuvoston myötämielinen suhtautuminen tähän britti tyyliin joka on iltiksen ja iltasanomien kopioiminen meille.

   1. Entinen työtön
    25.10.2021, 22:09

    Itse olen hämmästellyt sannaukkoloiden persunnuolentaan perustuvaa uraa. Voi käydä kuin taannoin kotiryssäjärjestelyille, kun Neuvostoliitto kaatui. Silloin oli Paavo Suuri ja moni muu huonot housuissa pelkäämässä, kuinka käy.

   2. Täysin sama juttu. Aivan viattomat kysymykset, missä en takuulla loukkaa tai nimittele ketään, jäävät julkaisematta koska rikon sääntöjä.

    Hyvä esimerkki miten toisinajattelijat suljetaan ulos häiritsemästä oikeaa mieltä olevia.

 2. Seppo Kinnunen
  24.10.2021, 09:43

  Erinomainen kirjoitus. Todennäköisesti vain nämä surkoperse-puolestaloukkaantujat eivät sen sanomaa ymmärrä. Nuo heidän puolestaloukkaantumiset tulivat meille yllätyksenä ja täysin niitä pyytämättä.

  1. joku sen jo ehti ennen allekirjoittanuttakin lohkaisemaan: se boomer älähtää, johon kalikka kalahtaa.

Kommentointi suljettu.