Hyvinvointia harvoille

Kun somessa alkoi eilen levitä tämä kuva, niin luulin sitä ensin parodiaksi.

Ei se kuitenkaan ollut, vaan se oli kokoomusnuorten aktiivijäsenen ihan vakavissaan julkaisema ja liittyi järjestön uuden puheenjohtajan valintaan. Puheenjohtajaksi valittu Ida Leino ilmoitti kampanjassaan haluavansa kipeitä leikkauksia kaikille sektoreille. Arttu Rintasen twiitin alla neuvotaan tutustumaan liki vuoden takaiseen kokoomusnuorten varjobudjettiin, ja sieltä löytyykin niitä leikkauskohteita.

Hallinnosta esitetään leikattavaksi tasapuolisesti kymmenen prosenttia kaikilta sektoreilta, ja sen lisäksi ehdotetaan reiluja leikkauksia tukiin, eläkkeisiin ja muihin valtion menoihin, joilla turvataan hyvinvointivaltio myös tuleville sukupolville. Vastaavasti esitetään tuntuvia veronalennuksia. Listalla ovat miljardin alennus ansiotuloveroon, pääomatuloveron progression sekä varainsiirtoveron poistaminen sekä lahja- ja perintöveron korvaaminen luovutusvoittoverolla.

Hyvinvointivaltio siis turvataan leikkaamalla juuri niistä hyvinvointivaltion edellytyksistä. Rikkailta leikataan veroja ja köyhiltä tukia. Samalla linjalla näkyy myös uusi puheenjohtaja olevan puhuessaan jatkuvasta velkarallista, jolle on pantava stoppi tekemällä kipeitä leikkauksia. Kokoomusnuoret haluavat säilyttää hyvinvointivaltion, mutta eivät halua osallistua sen kustannuksiin. He sanovat oikeastaan ihan suoraan haluavansa hyvinvointia vain niille, jotka pystyvät kustantamaan sen itse.

Onhan tämä ainakin ilahduttavan suoraa puhetta, mutta minulla olisi näille velkarallista puhuville muutamia kysymyksiä. Moittiessaan hallituksen velanottoa he unohtavat kokonaan, miksi sitä velkaa on pitänyt ottaa. Suurin syy siihen on koronapandemia, joten miten se heidän mielestään olisi pitänyt hoitaa? Mitä olisi pitänyt jättää tekemättä? Olisiko ihmiset pitänyt jättää testaamatta, rokottamatta ja hoitamatta? Olisiko yritystuet pitänyt jättää myöntämättä ja antaa konkurssiaallon pyyhkäistä yritykset nurin? Olisiko vaikka ne Business Finlandin myöntämät jättituet pitänyt jättää myöntämättä?

Sivumennen sanoen itse olin jo huhtikuussa 2020 sitä mieltä, että Business Finland oli väärä työkalu tukien jakamiseen, mutta en muista enempää kokoomusnuorten kuin emopuolueenkaan moittineen niitä tai muitakaan yritystukia. Eivät ne moiti nytkään, vaan pitävät kaikkia yritystukia erittäin tarpeellisina. Sitten ne unohtavat juuri ne tuet, rupeavat moittimaan velkaantumista ja vaativat sen pysäyttämistä hallinnosta, koulutuksesta, terveydenhoidosta ja ennen kaikkea köyhimpien saamista tuista leikkaamalla. Leikkaaminen on hauskaa, varsinkin köyhiltä leikkaaminen, ja hyvinvointivaltio säilytetään tuhoamalla se. Hyvinvointi kuuluu vain niille, joilla on varaa maksaa siitä itse ja joita voidaan vielä sen lisäksi tukea veronkevennyksin. Köyhät pärjäilkööt omillaan.

Nuorisojärjestön kannanotot eivät ole puolueen kannanottoja, mutta nuorisojärjestöjen johtajat ja jäsenet ovat tulevaisuuden päättäjiä. Tämä kannattaa pitää mielessä.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (115)
 1. Toivottavasti mahdollisimman moni näkee tämän kokoomusnuorten mainoksen ja ymmärtää vihdoinkin olla äänestämättä Kokoomusta. Mitä liikkuu ihmisen päässä, kun itsellä ei ole rahasta pulaa, mutta silti pitäisi lisää saada, ja viedä köyhältä, muutaman satasen kuukaudessa saavalta viimeisetkin centit. Ajattelevatko koskaan, mihin se johtaisi?

  1. No mutta kun se on vaan niin hienoa äänestää kokoomusta. Ei ikinä!

  2. Tässä näyttääkin siltä, että kyseessä on jokin välitystoimiston ja parturin yhteenliittymä.
   Jos välität, leikkaat jne..
   Hah hah…

 2. Sanattomaksi vetää, kun
  pikkupirpanoilla on hauskaa…
  En tiedä, minkä suuruista tukea nämä keski-ikäisiltä näyttävät koknuoret saavat. Tukea olisi kyllä syytä leikata.

  1. tuen suuruus noilla on ”pappa betalar”. sitä kun ovat syntyneet kultalusikat ties kuinka monessa ruumiinaukossa, niin kylmäksi ja julmaksi sitä tuppaa kasvamaan.

   1. Näille lapsille ruoka tulee woltista, sähkö töpselistä ja raha seinästä.

    1. Aikamoista! Ovat leikkauspolitiikkansa toteuttamisen aloittaneet leikkaamalla empatiansa, järkensä ja inhimillisyytensä.

     Viis muista, bailaaminen jatkuu…!

  2. Seppo Kinnunen
   7.11.2021, 12:00

   Ida Leino ilmoitti IL:n jutussa haluavansa leikkauksia kaikille. Hieno homma, että köyhistä oloista yhteiskunnan kustantamana koulutettu haluaa leikkauksia yritystukiin, hävittäjähankintoihin, veronkiertoon ja verohelpotuksiin tasapuolisuuden nimissä nyt kun vähäosaisilta oikeisto leikkasikin jo edellisen hallituksen toimesta.

   1. Miten hävittäjähankinnat liittyvät tähän?
    Pitäisikö suomen ilmatilaa puolustaa vielä toiset 27 vuotta horneteilla, vai hankitaanko jostain Mustangeja? Sehän oli ihan hyvä kone 1944.

    1. Seppo Kinnunen
     7.11.2021, 18:29

     Tämä ei ole mikään keskustelupalsta, joten kysy Leinolta ja kokoomusnuorilta, miksi kaikilta pitää leikata.

    2. Otto+Liimatta
     7.11.2021, 21:58

     Ohjuspuolustusjärjestelmä on tarkoituksenmukaisempi ja paljon halvempi.

    3. Vielä parempi olisi Mustangin pohjalta rakennettu Piper Enforcer. Siihen oli heitetty nokalle potkuriturbiini ja edelleen riittävä asekuorma maataistelutoimintaan. Käytettiin Vietnamissa.

Kommentointi suljettu.