Hybridivaikuttamista

Jos teidän on ihan pakko lukea iltapäivälehtiä, niin lukekaa muutakin kuin otsikot. Jos ette jaksa lukea muuta, niin lukekaa ainakin myös muiden medioiden otsikot samasta asiasta, jotta teille ei käy kuten kansanedustaja Wille Rydmanille (kok) ja valtavalle määrälle kansalaisia. He lukivat ulkoministeri Pekka Haaviston rajojen mahdollista sulkemista koskevista puheista vain Iltalehden otsikon, jonka mukaan Suomi ei sulkisi rajoja täysin joutuessaan hybridivaikuttamisen kohteeksi samalla tavalla kuin Puola.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra on samoilla linjoilla.

Jos Rydman ja Purra olisivat lukeneet koko jutun ja vielä toisen kerran siihen otsikkoa myöten tehtyjen muutosten ja lisäysten jälkeen, niin he tietäisivät Haaviston pitävän rajojen sulkemista täysin mahdollisena. Jos he olisivat lukeneet myös muiden medioiden samasta asiasta julkaisemia uutisia tai edes niiden otsikoita, niin he tajuaisivat kirjoittaneensa Twitteriin täyttä hölynpölyä.

Samasta asiasta kertovat myös Yle ja MTV:n Uutiset. Laitetaan vertailun vuoksi vielä kuvat niidenkin otsikoista.

Nyt Iltalehden alkuperäinen juttu alkaa näyttää juuri niin tarkoitushakuiselta kuin se onkin. Suomen rajat ovat auki eikä hallitus aio tehdä asialle mitään. Kansanedustajina Rydmanin ja Purran on pakko tietää asian oikea laita, mutta he eivät kerro sitä. Heidän kannaltaan on edullisempaa levittää virheellistä tietoa. Iltalehden Mika Koskisen motiiveja en tiedä, mutta ainakaan hän ei ole profiloitunut Marinin hallituksen kannattajaksi.

Näin toimii hybridivaikuttaminen kotimaassa silloin, kun halutaan nakertaa luottamusta hallitukseen näinkin vakavan paikan edessä. On täysin mahdollista, että myös Suomen rajalle tulee pakolaisia Venäjän kautta, ja silloin rajat voidaan tilapäisesti sulkea. Hallituksen poliittiset vastustajat levittävät kuitenkin väärää tietoa, jonka mukaan hallitus aikoo pitää rajat auki kaikissa tilanteissa.

Jos Valko-Venäjän meneillään olevan hybridioperaation tarkoitus on aiheuttaa sekaannusta Eurooppaan, niin siinä tapauksessa nämä kotimaisen opposition reaktiot ovat juuri sitä, mitä Valko-Venäjä haluaakin. Operaatio on onnistunut Suomessa ihan ilman pakolaisiakin, kun osa mediaa ja oppositiopuolueet lähtevät siihen täysillä mukaan.

Yleensä en puutu ulkopolitiikkaan, mutta nyt onkin kyse sisäpolitiikasta sekä Suomen ja EU:n ulkorajojen valvonnasta. Olisi kaikkien etu tukea maan hallitusta tällaisessa tilanteessa, mutta tärkeämpää näyttää olevan hallituksen mustamaalaaminen. Mitä itse asiaan tulee, niin siihen minulla ei ole ratkaisua. Kannattaa kuitenkin lukea täältä asiantuntija-arvio, jonka mukaan julmuuskilpailulla ei asiaa ratkaista.

Suomi voi tarvittaessa sulkea rajat ja hoitaa silti kansainvälisten pakolaissopimusten mukaiset velvoitteet pitämällä auki vaikkapa vain yhden rajanylityspaikan, jossa otetaan vastaan kansainvälistä suojelua pyytävät pakolaiset. Tämä ei tullut mieleen vuonna 2015 istuneelle hallitukselle, mutta ehkä juuri sitä peittääkseen silloin hallituksessa olleiden puolueiden edustajat vaativat nyt kovia toimia ja epäilevät nykyisen hallituksen kykyjä.

Se siitä, nyt voittekin taas mennä lukemaan tämän päivän otsikoita.

puheenaiheet politiikka yhteiskunta
Kommentit (93)
 1. Markku T Koivisto
  10.11.2021, 10:05

  Kaikki normaalilla älyllä varustetut tietävät Mika Koskisen, Wille Rydmanin ja Riikka Purran motiivit.

  1. Tietää ne Purran kannattajatkin mutta ovat olevinaan tietämättä ja paljastavat vain typeryytensä .

  2. Eilen seitsemältä maikkarin uutisissa kerrottiin, että kokoomuksessa ollaan sitä mieltä, että rajat pitäisi sulkea.
   Sen jälkeen oli Rydmanin kommentti asiasta.
   Haavistosta ei puhuttu sanallakaan.
   Outoa, jos mtvn sivuilla otsikotkin kertoo toisin

  3. Nollatunti ukko
   10.11.2021, 22:45

   Mitä teki Sipilän hallitus kokoomuksineen ja perussuomalaisineen vuoden 2015 pakolaisryntäyksen aikana, sulkiko rajat ? No ei sulkenut. Nykyinen hallitus sen sijaan on jo kertaalleen sulkenut rajat ja tekee sen tarpeen tullen uudelleen. Tämän soisi opposition ja tukijoidensakin muistavan ja myöntävän kaiken paskan puhumisensa keskellä.

 2. Seppo Kinnunen
  10.11.2021, 10:06

  Globaalisti ajatellen, mitään rajoja ei voida sulkea ikuisesti. Samat piirit, jotka meuhkasivat Berliinin muurista, ovat nyt itse rakentamassa muureja kohta kaikille rajoille. Murrettavaksi jonain päivänä ja joidenkin toimesta. Trumpinkin muuri sortui luonnonvoimien tuhoamana, eikä Mexico maksanut siitä senttiäkään, vaikka Trump uhosi, että muuri maksatetaan Mexicolla.
  Puola ja muut EU-maat ovat unohtaneet, että Puola itse oli aiheuttamassa pakolaisongelmaa yhdessä USA:n ja eräiden muiden Nato-maiden kanssa hyökätessään tekaistuilla ja valheellisilla tiedoilla Irakiin. Samalla Puola saa käännettyä toiminnallaan huomion pois ongelmista EU:n sisällä.
  Valitettavasti myös Suomen poliitikot ovat huonomuistisia.

  1. Berliinin muuri on sikäli huono vertaus, että sen tarkoituksena oli estää omia kansalaisia karkaamasta sosialismin paratiisista.

   1. Seppo Kinnunen
    10.11.2021, 10:53

    Muurin tarkoitus oli kuitenkin estää ihmisiä pääsemästä parempaan elämään. Tarkoitus oli täsmälleen sama, kuin nykyisilläkin muureilla.

    1. Sillä on oikeasti väliä, että kumpi osapuoli sen muurin rakentaa.
     Tarkoitus ei ole sama, eivätkä motiivit. Mutta se siitä. En kiistele täällä.

   2. Kommunismin, ei sosialismin.

    1. PiruRaamatunLuvussa
     10.11.2021, 17:20

     Kommunismia ei ole ollut missään, kyse kun on ideaalista/tavoitteesta.

   3. Se antifasistinen suojavallihan toimi loistavasti! – Kukaan ei yrittänyt paeta muurin yli itään!

  2. Juuri näin. Jenkkien liittolaisineen aloittaman sodan vaikutuksista pakolaisongelmaan vaietaan täysin. 2015 pakolaiskriisissä muistaakseni noin 90% tulijoista oli Irakista. Veikkaanpa, että suurin osa Suomessakin niistä jotka aikoinaan olivat Irakin sodan kannalla, nyt kauhistelevat pakolaisvirtoja, ja vihaavat pakolaisia.

   1. Tässä valossa Jäätteenmäen paljastus tulee uuteen uskoon.Tiedä häntä miten syvälle Suomenkin porukat olisivat tähän paskaan hukkuneet?

   2. Jos sinä vihaat ei se tarkoita että kaikki vihaa. Hyödytöntä niin väkevää tunnetta tuhlata sellaiseen asiaan mille ei mitään voi. Viha ”syö ” sitä vihan tuntijaa. Ja se että suomalaisia jotka kansoittaneet muita maita iät ja ajat on niin paljon että ne ja niitten jälkeläiset ei enää taitaisi edes mahtua suomeen.

    1. En ole sanonut vihaavani pakolaisia, lueppa kommenttini uudelleen. Tarkoitan, että aikoinaan kun Jenkeillä oli pakkomielle päästä hyökkäämään Irakiin, oli Suomessakin joukko sotahulluja, jotka kannattivat Irakin sotaa. Yleensä sotahullut ja pakolaisia vihaavat löytyvät samasta henkilöstä. Minä olin Rautatientorilla vastustamassa Irakiin hyökkäämistä tuhansien muiden mukana.

   3. Hanna Mäntynen
    10.11.2021, 16:02

    Miksi kuvittelet ihmisten vihaavan pakolaisia, Miika?

    Oletko niiden ihmisten jälkeläinen, jotka katsoivat Karjalan evakkoja nenänvarttaan pitkin kuin he olisivat syyllisiä talvi- ja jatkosotaan?

    No minä en ole, eikä suvussa vihattu myöskään neuvostoliittolaisia sotavankeja, jotka söivät samassa pöydässä muun talonväen kanssa. Heitä ei haluttu palauttaa sinne, mutta oli pakko.

    Veikkaanpa, että ne, jotka ”vihaavat pakolaisia” eivät järin hyvin pärjäisi Suomen historian tietovisassa tai edes lukutaidossa.

    1. Minusta siihen ei tarvita mielikuvitusta. Riittää kun lukee netin kommenttipalstoja, tai kuuntelee mitä kahvitauolla naapuripöydässä jutellaan. Suomalaisissa vaan on paljon rasistista porukkaa. Ei kaikki sitä ensitapaamisella näytä, mutta jossain vaiheessa monista ihmisistä tämä piirre tulee esiin, valitettavasti.

     1. Ja kaikkia näitä rasisteja riivaa pelko! Vapisemisella vaviskaa, muukalaisia tulee…!

      Helvetin pissapäät pelkurit!

     2. Eivät pelkästään vihaa, vaan myös pelkäävät.
      Kuten Miika kertoo, niin eihän tuon asian tajuamiseen tarvita muuta kuin kuunnella ihmisiä.

      Minä en ole itseäni lukuunottamatta kuullut kenenkään, huom. kenenkään, puolustavan maahanmuuttajia silloin kun se tavallinen suomalainen aloittaa rasistisen vihamölinän.

      Tämä kansa on rasistinen, ja vaikka seassa onkin minunlaisia suvakkeja, niin yleistäen suomalaiset ovat rasisteja.

      Punkt slut.

      1. Aina on pelätty muukalaisia, Monella on ennakkoluuloja maahanmuutajia kohtaan. Persut leimaavat kaikki mamut rikollisiksi tai terroristeiksi.
       Tunnen muutamia pakolaisia, he ovat sopeutunet tänne ja perustanet oman yrityksen , parturin ja autokorjaamon. Kaikki eivät ole sosiaalipummeja..
       ’ Yleensä pahimmat rasistit eivät tunne yhtään maahanmuuttajaa, he uskovat kaikki persujen valheet mamuista. Maahanmuuttajien joukossa on hyvin erilaisia ihmisiä, toiset ovat erittäin oppineita ja toiset taas eivät osaa lukea ja kirjoittaa. ei pidä yleistää, etä kaikki mamut ovat rikollisia,.

  3. Täytyy muistaa, että Berliinin muuri ja tänne rakennetut muurit ovat eri asia.

   Mistä tultiin jälleen siihen kuuluisaan eri asiaan.

   Minusta se kuuluisa ”eri asia” ei ole mitään muuta kuin oikeudentajun puutetta, itsekeskeisyyttä, ja sanonko sen viimeisen?

   No perkele sanon!

   Suurta tyhmyyttä. Idiotismia.

   Jo eilen sain lukea Haaviston rajojen avaamisesta sepposen selälleen. Itse kyllä ymmärsin aivan toisin Haaviston puheen, vaan täytyy varmaan pistää sen piikkiin, että asuin Ruotsissa niin pitkään. En pysynyt muiden suomalaisten kehityksessä mukana, eli en osaa ymmärtää väärin väärän henkilön sanomaa 😅🤔😡

   Sataa vettä, työkaveri joka leikkii pomoa on päissään, ja pitäisi tasoittaa sokkeli.

   Voiko päivä paremmin jatkua😜

Kommentointi suljettu.