Tuuliviirit

Olen tottunut siihen, että ihmisten mielipiteet muuttuvat nopeasti jopa päinvastaisiksi, mutta joskus vauhti yllättää. Monta kuukautta on huudettu, että rajoitukset pois ja Suomi auki, mutta kun uusi virusvariantti ilmestyi, niin Suomi jäikin rajoitusten ja kolmannen rokotuskierroksen suhteen lähtötelineisiin. Varotoimia ei tehty tarpeeksi ja ne rajoituksetkin purettiin liian aikaisin.

Puoli vuotta sitten ja sen jälkeenkin perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru oli kaiken pahan alku ja juuri, ja sitä aiempaa virusvarianttia Pietarista hakeneet haistattelivat hänelle kuorossa. Sen jälkeenkin juuri Kiuru on ollut vihan kohde siksi, että hän on vaatinut rajoituksia ja pitänyt niistä tiukasti kiinni. Se kuuluu hänen tehtäviinsä asiasta vastaavana ministerinä, mutta monien mielestä hän tuhosi esiintyvien taiteilijoiden elinkeinon ja esti kaiken harrastustoiminnan. Joidenkin somettajien mielestä hän on toiminut suorastaan rikollisesti.

Yksi ainoa esiintyminen A-studiossa muutti kaiken, ja nyt Kiuru on koronakuningatar. Minusta hän on toiminut oikein koko ajan, mutta eilisillan haastattelussa hän oli vielä tavallistakin suorapuheisempi ilmoittaessaan rokotusten vauhdittamisesta. On hyvä, että hän saa viimeinkin sen kunnian, joka hänelle olisi kuulunut koko ajan.

Mutta yksi asia ei sentään muutu. Kaikki on pääministeri Sanna Marinin syytä, ja Kiurun onnistuminen syö Marinin uskottavuutta, kuten Setä Arkadia julistaa. Kaverini Kari Allan Niemelä kuvaili Facebookissa hyvin tätä ajattelua, jonka mukaan jonkun onnistuminen on aina joltain toiselta pois, ja tässä tapauksessa Kiurun vakuuttava esiintyminen oli pois Marinilta. Kun Kiuru toimii tehtäviensä vaatimalla tavalla ja onnistuu vakuuttamaan kansan, median ja jopa opposition, niin se on Marinille noloa. Jos Kiurun puheita pidetään vaikeaselkoisina, niin se on koko hallituksen ja erityisesti Marinin vika. Jos koko hallituksen koetaan epäonnistuvan, niin Marin epäonnistuu. Kun Marin onnistuu, niin hän on onnistunut väärin ja keskustelu siirretään hänen kaula-aukkoonsa.

Lehtien on kirjoitettava jotain joka päivä, joten eilisen epäonnistuja on tämän päivän sankari ja huomenna hän voi taas olla epäonnistuja. Paitsi tietysti pääministeri, joka epäonnistuu aina. Kirjoittelusta paistaa läpi vahvan johtajan kaipuu, ja erityisesti vahvaa johtajaa tuntuu kaipaavan kansa. Kun joku ottaa johtajuuden, niin sitten ruvetaan änkyröimään vastaan ja syytetään johtajaa itsevaltaisuudesta. Tähän inhimilliseen käytökseen ei ole rokotetta.

Koronaan sen sijaan on, ja sehän tässä on se tärkein asia. Kiurun lupaamat toimet ovat ehdottomasti tarpeen, jotta kolmas rokotuskierros saadaan vietyä läpi nopeasti. Rokote ei suojaa tartunnalta, mutta se suojaa taudin vakavalta muodolta. Jos ette vielä ole ottaneet yhtään rokotetta, niin lopettakaa terveydellänne ja hengellänne leikkiminen ja menkää ottamaan se. Jos ette mene, niin se on enimmäkseen teidän murheenne. Ketään ei pakoteta ottamaan piikkiä ja kaikki sairastuneet hoidetaan, mutta te olette riski itsenne lisäksi myös rokotetuille.

Turhaan minä tätä sanon, ja siksi en aio enää sanoa tästä mitään. Jos kaupallinen media ja somekansa ovat liian herkästi pyöriviä tuuliviirejä, niin rokotusvastaiset ovat ruostuneet paikoilleen ja osoittavat jääräpäisesti vain yhteen suuntaan. He pitävät kiinni oikeuksistaan, mutta eivät suostu tunnustamaan velvollisuuksiaan muita ihmisiä ja koko yhteiskuntaa kohtaan. Ilmeisesti vain vakava sairastuminen saa heidät tulemaan järkiinsä.

***
EDIT 16.12.2021 klo 12.20
Koska Ilpo Sinettä on taas ruvennut häiritsemään ja lähettää tällä kertaa toistuvasti kielletyn natsijärjestön jatkajien linkkiä, niin kommentointi sulkeutuu kaikilta. Niin tapahtuu aina, kun Ilpo Sinettä aloittaa häirinnän.

”Joka häirintätarkoituksessa toistuvasti lähettää viestejä tai soittaa toiselle siten, että teko on omiaan aiheuttamaan tälle huomattavaa häiriötä tai haittaa, on tuomittava viestintärauhan rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.” (Rikoslaki 24 luku 1a §)

Lain esitöiden mukaan lainkohta koskee myös verkossa tapahtuvaa häirintää. Lisäksi Ilpo Sinettä tietää hyvin, että yhtään hänen kommenttiaan ei julkaista, joten hän kohdistaa viestinsä häirintätarkoituksessa minulle henkilökohtaisesti.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka koronavirus
Kommentit (99)
 1. Itselläkin vielä vaivaa tuo kun mentiin oikein ulkomaille haistattelemaan Kiurulle ja nolaamaan kunnolla Suomea.
  Muuten, se oli Pietarissa ei Moskovassa.

  1. Totta, korjaan tekstiin. Kiitos.

 2. Setämies Arkadian kannanotto Krista Kiurun “loistokkaasta” esiintymisestä pääministeriin verrattuna on tyypillistä “divide et impera”-taktiikkaa, jolla jopa saman hallituspuolueen ministerit yritetään saada napit vastakkain ja toistensa kurkkuihin kiinni. Timo Haapala tietää, että politiittinen vaikuttaminen on pitkän matkan juoksua jossa vähä vähältä yritetään vastustajan suojausta nakertaa. Seuraavat(kin) eduskuntavaalit ratkeavat pienillä eroilla, joten Haapalan tähtäimessä on hankkia tarvittavat kymmenykset Kokoomuksen vaalivoittoon.

  1. Toivottavasti siinä epäonnistuvat.

   1. Suuri tavoite, Haapalalla ja kumppaneilla, on saada valovoimainen Sanna Marin huonoon valoon tuomalla esiin vähemmän suosittu Krista Kiuru. Minun silmissäni molemmat, siis Marin ja Kiuru, ovat hoitaneet tehtävänsä enemmän kuin hyvin. Puhumattakaan kaikista hallituksen korjauksista edellisen kurjistuksista.
    Marin ja Kiuru jatkoon

    1. Juuri näin. Politiikkaahan tästä kulkutaudin hoitamisesta tuli. Samalla menetelmällä maa olisi hävinnyt olisi hävinnyt sodat jo ennen kuin ne alkoivatkaan.

     Haapajärven suuri poika Timo Haapala käyttää suurta ilmiantovaltaa. Isoa julkisuutta vastaan on vaikea taistella. Siitä iso hatunnosto Timoselle, jonka työ antaa tähän edes mahdollisuuden.

     Hankalinta on tietysti tämä korona. Sen tulevaisuudesta ja kehityksestä ei näköjään kukaan oikein tiedä mitään varmaa.

Kommentointi suljettu.