Vanhaa ja vielä vanhempaa

Eilinen eduskunnan kyselytunti kuulosti vanhan kertaukselta ja tämän viikon somevirta on ollut suurta hupia, kun Convoy Finlandin järjestäjät ovat sekoilleet urakalla vallankumouksensa kanssa. Molemmat yhdessä saivat muistamaan, että onneksi olen eläkkeellä, joten voin halutessani keskittyä siihen ja vähät välittää maailman menosta.

Kommentoidaan nyt kuitenkin molempia. Perussuomalaiset aloittivat aluevaaleissa ja kannatusmittauksessa romahtaneen suosionsa palauttamisen tutulla ja turvallisella aiheella eli maahanmuutolla. Kuten puheenjohtaja Riikka Purra toisessa yhteydessä totesi, niin sote ei ole puolueen osaamisaluetta.

Tällä kertaa puolue otti kohteekseen hallituksen esityksen, jonka mukaan kolmannen maan kansalaiselle myönnettäisiin ensimmäinen oleskelulupa opiskelun perusteella suoraan koko tutkinnon tai opintojen suorittamisen keston ajalle, jolloin oleskelulupaa ei ole tarvetta uusia määräajoin. Myös kansainvälistä suojelua hakenut tai karkotuspäätöksen saanut voisi hakea oleskelulupaa, jos hän täyttää oleskeluluvan myöntämisen edellytykset.

Tämä kuulemma romuttaa koko turvapaikkajärjestelmän, kun laittomasta tehdään laillista ja jopa karkotuspäätöksen saaneille myönnetään oleskelulupa. Avainsana on karkotuspäätös, koska se kuulostaa ihanan dramaattiselta ja antaa mielikuvan rikoksiin syyllistyneistä.

Karkottaa voidaan monestakin syystä, kuten ulkomaalaislain 149 § kertoo. Ensimmäisenä siellä on maassa oleskelu ilman oleskelulupaa, ja nyt puhutaan vain siitä. Rikokseen syyllistymisen takia karkotettavat eivät täytä maassaolon edellytyksiä. Sen sijaan vaikkapa turvapaikkapäätöstä vuosia odottanut ja odotellessaan opiskelemaan ruvennut voi täyttää muuten, mutta koska hän on turvapaikanhakija, niin hän ei voi saada oleskelulupaa opiskelun tai työnteon perusteella. Kun tällainen henkilö sitten saa kielteisen turvapaikkapäätöksen, niin hänet voidaan karkottaa maasta, vaikka hän olisi jo valmistunut ja täysin kotoutuneena hankkinut työpaikan.

Tämän epäkohdan lakiesitys korjaa, mutta se ei luo mitään oleskelulupa-automaattia. Rikoksiin syyllistyneet karkotetaan edelleen, eikä oleskelulupaa opiskelun perusteella saa kukaan ilman sitä opiskelupaikkaa. Myös muut ulkomaalaislaista löytyvät maassaolon edellytykset toimeentuloedellytyksiä myöten on täytettävä.

Koska lakiesitys jää useimmilta lukematta, niin laitetaan perussuomalaisten toiminnasta kertova kuva, jonka alkuperäistä postaajaa en valitettavasti muista.

Perussuomalaisten jälkeen ääneen pääsi kokoomus, joka tuttuun tapaan pelotteli velan kasvulla, kritisoi hallituksen taloudenpitoa ja vaati työllisyystoimia. Puolue ei näytä piittaavan tuon taivaallista talouden myönteisestä kehityksestä eikä ennätyskorkeista työllisyysluvuista, joista kerroin viime viikolla. Hallituksen elvytyspolitiikka on turvannut yritystoiminnan jatkuvuuden ja pelastanut monta yritystä konkurssilta. Nyt uutisoidaan ennätyksellisestä osinkokeväästä, ja hallitus näyttää saavuttavan työllisyystavoitteensa etuajassa.

Kokoomuksen mielestä nyt pitää saada loputkin työttömät töihin leikkaamalla tukia, koska se on ainoa oikea työllisyystoimi ja köyhimpien ostovoiman heikentäminen parantaa taloutta. Laitetaan tästäkin kuva.

Kuva: Sira Moksi

Eduskunnassa siis pyöritetään samoja vanhoja levyjä, mutta tänään tulee kuulemma vallankumous, kun Convoy Finland tukkii Helsingin liikenteen niin pitkäksi aikaa, että kaikki koronatoimet lopetetaan, polttoaineveroa alennetaan 50 prosenttia ja hallitus eroaa. Tapahtuman järjestäjien sekoilu ja keskinäinen riitely on tuottanut somessa suurta hupia. Osallistujille on jaettu yksityiskohtaisia neuvoja mukaan otettavista eväistä ja tavaroista siihen malliin, että luulisi kyseessä olevan päiväkodin huviretki.

Järjestäjiä on tosiaan joka lähtöön ja jokaisella on omat tavoitteensa, kuten tämä Ylen selvitys kertoo. Pääjärjestäjä on syvästi uskonnollinen helluntailainen lääkäri, joka sanoo olevansa myös perussuomalainen. Facebookissa hän tykkää Suomen Sisun ja White Lives Mattersin kaltaisista äärioikeistoryhmistä. Mukana on myös Kristallipuolueen edustajia, Venäjän informaatiosotureita ja ainakin yksi VKK:n tuore aluevaltuutettu, vaikka VKK:n perustaja ja puheenjohtaja Ano Turtiainen on sanoutunut tapahtumasta irti erittäin jyrkin sanoin ja toivonut poliisin antavan osallistujille pamppua.

Näin sekalainen porukka aikoo siis tehdä vallankumouksen ja ruveta johtamaan maata, vaikka ei pysty kunnolla organisoimaan edes yhtä mielenosoitusta. Poliisi on valmistautunut myös kansalaistottelemattomuuteen, joten se ei tule sallimaan liikenteen tukkimista. Kuten jo sunnuntaina sanoin, niin säännöt ovat samat kuin Elokapinallekin. Mieltä saa osoittaa, mutta kansalaistottelemattomuus on lain rikkomista, jonka jokainen tekee omalla vastuullaan. Joukkoon ei voi piiloutua, vaan jokainen vastaa omasta toiminnastaan.

Sanotaan tämäkin kuvalla. Pahkasika kertoi jo vuonna 1982 mielenosoituksesta, jossa olivat yhteisrintamassa kaikkien mahdollisten asioiden vastustajat.

Minulle on sanottu, että koska hyväksyn Elokapinan kansalaistottelemattomuuden, niin minun pitäisi hyväksyä tämäkin. En minä ole koskaan sanonut hyväksyväni kenenkään kansalaistottelemattomuutta, vaan olen vain sanonut, että jos joku haluaa rikkoa tahallaan lakia, niin se on hänen asiansa. Ihan samaa sanon nytkin.

Eduskunnassa siis pyöritetään vanhoja levyjä ja eduskunnan edessä eletään tänään vielä vanhemman Pahkasian hengessä. Minä taidan jatkaa eläkkeellä olemista.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (95)
 1. “Kuten puheenjohtaja Riikka Purra toisessa yhteydessä totesi, niin sote ei ole puolueen osaamisaluetta.”

  kirjoituksesi kutakuinkin todisti, ettei maahanmuuttoasiat ainakaan ole sitä persujen vahvinta aluetta. vaikka kovasti niin kuvittelevatkin.

  1. Odottelen kovasti että mikä sitten päätyy olemaan perussuomalaisten osaamisaluetta. Henkeä en pidättele koska odottaessa voi happi loppua.

   1. Selkosen Roope
    4.2.2022, 10:22

    Nakkimuki oli jossain vaiheessa, mutta sen jälkeen kehitys on todennäköisesti mennyt vain alaspäin.

   2. Yrjö Perkko
    4.2.2022, 11:32

    Kaiken, tarpeen mukaan itsensäkin vastustaminen lienee persujen vahvin ala

   3. Nollatunti Ukko
    4.2.2022, 17:10

    Perussuomalaisten osaamisaluetta ? Autossa huutamisensa videointi, ehkä ?

  2. Jaakko Lautaoja
   4.2.2022, 10:06

   Ei sillä ole edes tarkoitus olla mitään osaamisaluetta. Sen on tarkoitus istua oppositiossa ja haukkua kaikki hallituksen päätökset. Oli hallitus mikä tahansa. Populistipuolue on suojatyöpaikka. Timo Soini asian ymmärsi ja meni hommaamaan itselleen paremman ministerinpalkan vasta, kun halusi lopettaa kansanedustajan uransa. Sai sitten hiukan paremman eläkkeen. Nykyiset kuvittelevat, että maahanmuutosta olisi oikeaksi agendaksi ja havittelevat tosissaan hallitukseen, he eivät ymmärrä puolueensa varsinaista ideaa ollenkaan. Pitäisi vain haukkua hallitusta ja luvata paljon kaikkea kaikille. Kun ei mene itse hallitukseen, ei tarvitse lunastaa niistä mitään.

   1. Persujen kannatuskupla puhkesi jo osittain aluevaaleissa. Kansalle selvisi ettei puolue pysty hoitamaan arkipäivän elämään liittyviä asioita ollenkaan. Sitä se populismi teettää.

    Kuplan lopullista puhkeamista odotellessa.

  3. PS osaamisaluetta ei ole maahanmuuttoasiat, vaan maahanmuutolla ja ulkomaalaisilla pelottelu. Sekä yleinen ihan kaiken vastustaminen.

   1. Hanna Mäntynen
    4.2.2022, 11:59

    Unohtamatta tärkeintä: takertumista henkilökohtaiseen hillotolppaan.

  4. Pelkuruus ei ole “osaamista”!

 2. Seppo Kinnunen
  4.2.2022, 10:01

  Näiden alkeissuomalaisten osaamisaluetta ovat sekoilu, rähiseminen, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, yksinkertaisten ihmisten sumuttaminen, itsensä häpäisy, jankutus, ay-liikkeen mustamaalaus ja hyökkääminen työntekijöitä vastaan jne.

  1. Ritu+Ripeä
   4.2.2022, 16:03

   Tuon kun edes yksi persu ymmärtäisi!

Kommentointi suljettu.