Mitä nyt taas?

Tuskin olin eilen ehtinyt ihmetellä Perussuomalaisen Nuorison vaatimusta laittaa kaikki kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet jollekin Ahvenanmaan saarelle perustettavaan säilöönottokeskukseen, kun emopuolue pisti paremmaksi. Sosiaalisessa mediassa alkoi levitä kuva, jonka mukaan maan hallitus aikoo takavarikoida kansalaisten taloja ja autoja Venäjän hybridivaikuttamisen takia maahan mahdollisesti tulevien pakolaisten käyttöön.

Tämäkin meni täydestä. Sosiaalisen median mukaan nyt aiotaan sosialisoida ihmisten yksityisomaisuus ja lahjoittaa se laittomille maahanmuuttajille. Rajoja ei saada kiinni, vaan kaikki toivotetaan tervetulleiksi. Taas on unohdettu isänmaallisuus ja mennään punavihreä ideologia edellä. Nyt sosialisoidaan mummojen rollaattoritkin ja annetaan ne maahantulijoille.

Mistä tässä oikeasti on kysymys? Iltalehti kertoi perussuomalaisten puoluejohdon ensimmäiset reaktiot tänään esiteltäviin valmiuslainsäädännön muutoksiin, jotka valmiuslain parlamentaarisen seurantaryhmän jäsen Mari Rantanen (ps) oli saanut luettavakseen. Lukeminen on ollut ilmeisen kursorista.

Ilta-Sanomat uutisoi asiasta tarkemmin. Kyse ei suinkaan ole rajojen pitämisestä auki, vaan mahdollisuudesta sulkea ne. Lakimuutokset siis edustavat juuri perussuomalaisten vaatimaa ajattelua. Tarkoitus on mahdollistaa tiettyjen rajanylityspaikkojen sulkeminen kokonaan ja keskittää rajan ylittäminen muutamiin paikkoihin. Mitään yksityisomaisuuden sosialisointia ei tietenkään ole edes suunnitteilla, vaan rajan lähettyvillä sijaitsevia ja käyttöön sopivia rakennuksia voitaisiin valjastaa tarvittaessa väliaikaisesti keskuksiksi, joissa otetaan vastaan turvapaikanhakijoita.

Perussuomalaisia närästääkin juuri turvapaikanhakijoiden tulemisen pitäminen mahdollisena, ja siksi he aikovat vastustaa rajaturvallisuuden tehostamista, jota itse ovat koko ajan vaatineet.

Miksi turvapaikanhakijat voivat yhä tulla siinäkin tapauksessa, että he ovat osa Venäjän hybridivaikuttamista? Siihen vastasi jo eilen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanomalla, että ongelma on juridinen. Suomi on länsimainen, demokraattisesti hallittu oikeusvaltio, joka on sitoutunut kansainvälisiin sopimuksiin. Niiden mukaan turvapaikkaa on oikeus hakea. Mahdollisuus keskeyttää turvapaikkahakemusten vastaanottaminen on vastoin sopimuksia, joten siihen tarvitaan ainakin EU-komission näkemys.

Mutta ovathan muutkin maat sulkeneet rajojaan kokonaan. Niin ovat, ja se onkin aiheuttanut murhenäytelmän, jonka maailma näyttää jo unohtaneen. Kun Venäjä viime syksynä rupesi ohjaamaan turvapaikanhakijoita Valko-Venäjän kautta Puolan rajalle, niin Puola sulki rajan kokonaan. Sen seurauksena Valko-Venäjän ja Puolan rajalla lienee vieläkin ihmisiä, jotka eivät pääse mihinkään suuntaan. Näin ainakin oli vielä tammikuussa. Kuka haluaa Suomen ja Venäjän rajalle samanlaisen tilanteen? Mitä perussuomalaiset siinä tapauksessa tekisivät Venäjän kautta Suomeen pyrkiville ukrainalaisille?

Näin siis päästiin varsinaisen asian jäljille, ja tiedotustilaisuus pidetään tänään iltapäivällä. Saa nähdä, puhuvatko perussuomalaiset vielä senkin jälkeen kyselytunnilla asuntojen ja autojen takavarikoinnista turvapaikanhakijoiden käyttöön. Saattavat hyvinkin puhua, koska se tarina on jo päässyt hyvään vauhtiin.

Totuus tulee sitten perässä, mutta se ei saavuta enää läheskään kaikkia.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (52)
 1. Suomeen Natoon valmistautumisen luomasta Venäjän hybridivaikuttamisestä tässä on kyse. Siitä jo Supokin varoitti.

  1. PiruRaamatunLuvussa
   28.4.2022, 11:30

   Ei kannata antaa tuolle ajatukselle liikaa valtaa, kiellät pian koko todellisuuden hybridivaikuttamisen

   1. Venäjä on sen luokan internet trolli, että pitäisi varmaan katkaista heiltä piuhat koko nettiin. Populistien suosio on pitkälti somevaikuttamisen tulosta, jossa Venäjällä on iso osa. Hajota ja hallitse toimii edelleen.

    1. PiruRaamatunLuvussa
     29.4.2022, 12:03

     Mutta jos eristää itsensä ulkomaailmasta kotona pelon takia ja nettimaailmasta Venäjän pelon takia, on pian aika yksinäinen sekopää.
     Ja näitä tuntuu tänä löytyvän runsaasti.

 2. Miten kommentoitte seuraavaa. Tarkoittaa kaikkia Sakua myöten.
  Voiko noin tehdä rikkomatta kansainvälisiä sopimuksia.
  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008778433.html

  1. sakutimonen
   28.4.2022, 09:49

   Ainkaan EU-valtio ei voi, ja kyseenalaista se on Britanniankin osalta.

  2. Miksi ei voisi. Missään laissa ei sanota, että vankeustuomio on kärsittävä samassa maassa jossa annetaan tuomio eikä laki sano vankiloiden tähtiluokituksesta mitään.

   Tämä on oikea ongelma. Meillekin tulee rikollisryhmiä Romaniasta, Georgiasta, jne ja jäävät joskus kiinni saaden ehkä 6kk tuomion. Heille ei ole mikään ongelma se istua kun saalis on useimmiten jo viety turvaan.
   Meille jää vain vankien elättäminen.
   Vankilalla on toki yhteiskuntaan sopeuttava tarkoitus, mutta nämä eivät aio sopeutua muutenkaan.

   1. sakutimonen
    28.4.2022, 10:45

    Sekoitat kaksi asiaa. Turvapaikkahakemus on käsiteltävä siinä maassa, jossa se jätetään. Rikoksen perusteella vankeuteen tuomittu kärsii rangaistuksensa, jonka jälkeen hänet karkotetaan kotimaahansa ja hänelle asetetaan maahantulokielto. Turvapaikan hakeminen ei ole rikos, kuten ei myöskään ole kielteisen päätöksen saaminen.

  3. Tanskan kova maahanmuutto linja johtuu siitä, että Tanskassa on maailman parhain sosiaaliturvan- ja työttömyysturvantaso. Pienin mahdollinen työttömyysturva mitä Tanskassa voi saada on 1500€ kuussa eli noin kolme kertaa suurempi kuin Suomessa.

   Jos Tanska ei pitäisi kovaa linjaa koko sosiaaliturva järjestelmä romahtaisi, koska tulijoita riittäisi. Tästä syystä Tanskan demarit, jotka kannattavat hyvää sosiaaliturvan tasoa ajavat myös kovaa maahanmuutto linjaa.

   Tanskan linjassa on kyllä omat heikkoutensa kuten se, että hyvä työttömyysturvan taso vaatii työtä kohtelua myös oman maan työttömiä kohtaan. Malli myös on johtanut äärimmäisen agressiiviseen kapitalismin, jossa kaikilla vippaskonsteilla yritetään lypsää rahat pois kaikkialta missä on vähänkään otettavaa. Johtuen siitä, että valtio painostaa kaikkia työllistymään hinnalla millä hyvänsä.

Kommentointi suljettu.