Mutta emmehän me tarkoittaneet…

-Suokaa anteeksi, mutta minun on seurattava tuota roskajoukkoa. Olen heidän johtajansa.

Tämä Stanisław Jerzy Lecin aforismi tuli taas mieleeni, kun lueskelin mielenosoittajien yrityksestä häiritä drag-artistin vetämää lasten satutuokiota. Tapahtuma oli jo ennakolta herättänyt keskustelua sosiaalisessa mediassa, ja näkyvistä poliitikoista ainakin Riikka Purra (ps) ja Päivi Räsänen (kd) ottivat siihen vastustavan kannan.

Ilman tätä näkyvää somejulkisuutta tapahtumaan ei monikaan olisi kiinnittänyt huomiota, mutta kohu piti huolen siitä, että paikalle tarvittiin poliisia. Sen jälkeen tulikin kiire sanoa, että emme me tätä tarkoittaneet eikä ainakaan meillä ole mitään tekemistä näiden hakaristihihhuleiden kanssa. Sananvapauteen kuuluu kritisoida tämmöistä luonnonlakeja vastaan suuntautuvaa toimintaa ja sitä paitsi islamistit murhaavat sukupuolivähemmistöjä.

Näillä ja muilla asian esille nostaneilla poliitikoilla on asian kanssa tekemistä paljon enemmän kuin he haluavat myöntää. Juuri heidän puheistaan rähisevä roskajoukko hakee oikeutusta omalle toiminnalleen. Eivät poliitikot tietenkään yllytä eivätkä anna lupaa tällaiselle toiminnalle, mutta eivätpä he pyri sitä estämäänkään. He seuraavat sivusta ja miettivät, miten voisivat itse hyödyntää tapahtumaa.

Mitä kauheaa tämä drag-artisti sitten lapsille kertoi? Opettiko hän jotain luonnonlakien vastaista tai indoktrinoiko hän lapsia gay-ideologiaan? Ei todellakaan, vaan hän kertoi lapsille sadun, jossa opetetaan erilaisuuden olevan normaalia. Somessa kiertää parhaillaan kuva siitä satukirjasta, joten laitetaan se tännekin.

Jos naiseksi pukeutunut mies kertoo tällaisen sadun ja se pilaa lapset, niin siinä tapauksessa minun sukupolveni meni pilalle jo kauan sitten nähtyään Pekan ja Pätkän puistotäteinä. Nuoremman polven pilasivat Tyyne, Kummeleiden Satu ja Tuija sekä Lapinlahden Lintujen Trio Kikan siskot. Taisipa viime talvena joku Päivi Räsänen esiintyä laulukilpailussa peräti eläimeksi pukeutuneena.

Tämä tästä ja palataan näkyvien poliitikkojen vastuuseen, jota he eivät tunne ja josta he vapautuvat helposti sanomalla, että en toki tällaista tarkoittanut ja syvästi paheksun moista häiriköintiä. Jos ei ole moraalia, niin ei voi tuntea moraalista vastuuta, mutta kyllä sen puutteen kaikki näkevät. Tai melkein kaikki. Se rähinöintiin taipuvainen roskajoukko ei näe, eivät myöskään monet itsekseen samalla tavalla ajattelevat.

Toinen samantapainen jupakka on kehittymässä perussuomalaisten lakialoitteesta lisätä eläimiin sekaantuminen rangaistavaksi rikoslakiin. Siitä twiittasi Leena Meri (ps) jo jokin aika sitten.

Lakiesitys hylättiin siitä yksinkertaisesta syystä, että eläinten hyvinvointilaki tulee syksyllä eduskunnan käsiteltäväksi, ja siinä eläimiin sekaantuminen aiotaan kieltää ja tehdä rangaistavaksi. Ei olisi mitään järkeä säätää asiasta kahdessa eri laissa, mutta sitä ei Meri muistanut kertoa.

Nyt somen puskaryhmissä on lähtenyt kiertämään kuva niistä lakivaliokunnan jäsenistä, jotka vastustivat lakiesitystä edellä mainitusta syystä. Kuvan jakanut Kari Aaltonen on entinen sininen ja nykyinen kokoomuslainen.

Aaltonenkaan ei tiedä tai ei ole tietävinään todellista syytä. Vielä vähemmän se tiedetään somen puskaryhmissä, joissa on menossa täysi maalituskampanja ja joissa väitetään jopa suoraan, että nämä lakivaliokunnan jäsenet ovat eläimiinsekaantujia ja todennäköisesti myös pedofiileja.

Poliitikon ei koskaan pidä aliarvioida kansalaisten tyhmyyden määrää, sillä se on rajaton. Omasta mielestä viattomalta tuntuva postaus saattaa aiheuttaa valtavan ketjureaktion, jolla on hyvin ikävät seuraukset. Kun niin käy, niin poliitikko joutuu oikeasti juoksemaan sen johtamansa roskajoukon perässä.

Siis siinä tapauksessa, että hän myöntäisi johtajuutensa. Kuten olemme nähneet ja tulemme näkemään, niin yksikään ei myönnä, vaan jättää yllyttämänsä joukon selviytymään omine nokkineen.

***
EDIT 3.7.2022 klo 12.30
Koska joitain lukijoitani näkyy kovasti kiinnostavan eläimiin sekaantumisen kielto, niin se tulee uuden lain 14 §:än. Perustelut löytyvät lakiesityksen sivuilta 95-97.

EDIT 3.7.2022 klo 15.05
Rangaistavuus löytyy esityksen sivuilta 182-183.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (69)
 1. Oman ”black boxinsa” ajamina nämä räyhääjät ovat liikkeelle. Omia sisäisiä demonejaan jahtaavat. Psykoanalyysissa on paljon kritisoitavaa, mutta perusasioissa se osuu maaliin.

  1. Eivät taida tietää että ei vain ihmiskunnan keskuudessa synny ”erilaisia mieltymyksiä” vaan esiintyy eläinkunnassakin joten eiköhän se luotuun maailmanjärjestykseen kuulu…

 2. Jukka Tujula
  2.7.2022, 21:27

  Jatkuvasti saa ihmetellä tätä porukkaa, joka haluaa kieltää ihmisoikeudet henkilöiltä, jotka ovat erilaisia kun he itse. Siis vaikkapa seksuaaliselta suuntautumiselta, ihonväriltä tai jollain muulla tavalla. Mitä se on heiltä pois, jos hyväksyisivät muut ihmiset?

  1. Hannu Ala-Olla
   2.7.2022, 22:10

   Sillä tavalla se on heiltä pois, että heidän ainoa keinonsa pysyä pinnalla on näiden viholliskuvien ylläpitäminen. Ja mitäs he sitten tekisivät, jos tämä suoraan Yhdysvalloista kopioitu retoriikka ei toimisikaan?

  2. Tuo taitaa olla koko Priden ydinsanoma että keneltä se on pois, jos kaksi ihmistä rakastaa toisiaan.

   Pride-kulkueet muuten pitävät Suomen ennätyksiä mielenilmauksissaan . Parhaina vuosina 100 000 osallistujaa. Convoylla parisataa enemmän tai vähemmän liikuttuneessa tilassa olevaa möykkääjää.

   1. Tatu Itkonen
    2.7.2022, 23:05

    Olipa vaikea olla lukematta ”Convoylla parisataa enemmän” ja ihmetellä, että ei se nyt niin iso joukko sentään ole. 😛

    1. Niin kannattaa lukea virke loppuun vaikka vaikeaa se on näin klikkiotsikoiden aikakaudella.

Kommentointi suljettu.