Tuomas Enbuske: Muslimin ei tarvitse kätellä naista

Ruotsin vihreiden miespoliitikko Yasri Khan ei kätellyt naispuolista tv-toimittajaa.
Khan sanoi saaneensa kasvatuksen, jonka mukaan naiseen koskeminen tuntuu väärältä. Toimittaja loukkaantui ja Khan lopetti politiikassa.

Tuomas Enbuske

Tuomas Enbuske

Suurin osa länsimaiden muslimimiehistä kättelee naisia. Tunnen henkilökohtaisesti monia ex-muslimeja, jotka pitävät näitä kättely- ja naisten kasvojenpeittelysääntöjä käsittämättöminä. Ja itsekin pidän, sillä kaikki uskonnot ovat mielestäni mielikuvituksen tuotetta ja harhaa.
Surullisinta on, että länsimaiden feministit suhtautuvat islamin naisia syrjiviin rakenteisiin täysin kritiikittä, kun taas kristittyjen yhtä ääliömäisiä rakenteita kritisoidaan surutta. Kaikki tilastot osoittavat, että naisten asema muslimimaissa on huomattavasti huonompi kuin länsimaissa. Sama koskee myös Eurooppaan tulleita muslimeja.
Feministijärjestö Naisasialiitto Unioni suostui viimein pitkän painostuksen jälkeen ottamaan kättelykohuun kantaa. Sen mielestä on ok, että mies ei kättele naisia. Jos siis mies on muslimi. Jos mies olisi ollut vaikka Timo Soini, se olisi tietysti ollut väärin. Myös julkifeministi Anu Silfverberg kirjoitti Me Naisten kolumnissa, kuinka muslimimiehen ei tarvitse kätellä naisia.
On liikuttavaa, minkälaiselle epäloogisuuden solmulle feministit vääntäytyvät yrittäessään puolustaa kahta eri ryhmää, naisia ja muslimimiehiä. Heidän kommenttinsa olivat puhdasta kulttuurirelativismia, per se.
Feministit näkevät molemmat ryhmät uhreina, valkoisen miehen syrjiminä lapsenomaisina jaloina ääliöinä. Koomista kaikesta tekee kuitenkin se, että näiden ”uhrien” edut ovat myös ristiriidassa keskenään.

Ei minusta muslimimiehen tarvitse kätellä naista. Jos joku taikauskonsa takia ei halua koskea johonkin, se on ok.
Koska yritän olla moraalissani kuitenkin johdonmukainen, olen silloin sitä mieltä, että lääkärin on voitava uskonnollisin perustein kieltäytyä myös abortin tekemisestä. Suomessa kristillisdemokraatit ovat ajaneet terveydenhuollon henkilökunnalle oikeutta kieltäytyä.
Mutta kristillisten vaatimus terveydenhuollon työntekijöiden oikeudesta kieltäytyä abortista on saanut feministit raivon valtaan. Mutta eikö kyse ole pohjimmiltaan samasta asiasta?
Kaikkien yhteisöjen tavat, tulivat ne sitten uskonnosta tai muusta moraalikoodista, ovat laajentuneita neurooseja. Yhteisön tavat ovat aina ulkopuolisen silmissä outoja. Mutta ne pitävät ryhmää kasassa.
Olen itse saanut sellaisen kasvatuksen, että rinnat paljaana Espalla kulkeva nainen tuntuisi oudolta, vaikka monessa maassa siinä ei olisi mitään outoa. Miksi tissejä ei saa näyttää, mutta nilkat saa? Saan vastaukseksi vain kehäpäätelmän: se vain tuntuu väärältä. Samalla tavalla kuin Khanista tuntui väärältä kätellä naista.

Ratkaisu tähänkin – kuten kaikkeen muuhunkin – on markkinatalous. Annetaan asiakkaan päättää. Jos ter­veydenhuollon työntekijä kieltäytyy abortista, minusta sairaalan ei tarvitsisi häntä silloin palkata.
Sama koskee näitä urpoja, jotka eivät halua kätellä naisia. En liberaalina ikinä määräisi pakolliseksi kenenkään kättelyä. Mutta sen sijaan Yasri Khan joutui – aivan oikein – luopumaan politiikasta. Ja Yasria kritisoivat myös todella monet pohjoismaalaiset muslimimiehet.
Itse kättelen naisia ja kannatan todellakin aborttioikeutta. Välillä julkista keskustelua seuratessa tekee mieli kannattaa myös aikuisaborttia.

Kommentit
 1. 1

  Mika Tse sanoo

  Enbuske ”kättelen naisia”. Hmm. Onko hän ajatellut asiaa loppun asti?

  Entäs jos naisella on kuukautiset, jolloin hän on saastainen – sehän on muslimikättelykieltosäännön tausta – niin Enbuske kättelee saastaista naista. Sellainen on vähän niin kuin tuuppaisia sikaa saparoon. Kyllä suomalaiset feministit ovat oikeassa. Naista on voitava pitää osan kuukaudesta saastaisena.

  • 1.1

   VarttiHullu sanoo

   En tiedä, oliko provo vai ei, mutta Embusken mainitsema aikuisabortti olisi sinulle paikallaan.

 2. 2

  Juippi sanoo

  Kiitos Tuomas! Hyvä että edes joku nostaa esiin feministien epäloogisuuksia ja tekopyhyyttä. Monet muut toimittajat harjoittavat itsesensuuria tämän aiheen kanssa.

 3. 4

  Jyrki Kosonen sanoo

  YLE Hki toimittajanaiset kertoivat tänään (17.5.) että Britanniassa on noussut kohu naisten korkokengistä, piikkareista! Kas kun kerrotun mukaan Brittein maissa on sellainen työelämäsääntö, että eräissä ammateissa ( – ilmeisesti toimistotyö, sihteerit yms. – ) VAADITAAN naisia käyttämään virka-aikana korkokenkiä!? Olen kuusissakymmenisä oleva mies ja luultaavsti hetero. Olen aina pitänyt ( – ja uskon että hyvin monet muutkin miehet pitävät – ) korkokenkiä naisella positiivisena asiana, ikäänkuin kirsikkana kermakakun koristeena, silloinkun se on asiaksi; vapaa-ajalla ja juhlisa jne. Mutta että VAADITAAN 2010-luvulla. Johtavassa länsimaisen yhteiskunnan työelämässä? Mutta voihan olla, että jos olennaista on vain se, mikä tieteellisesti todistetaan, niin maailma voisi olla paljon harmaampi ja tylsempi paikka ?

  • 4.1

   Karri sanoo

   Mutta se on ok että samassa työpaikassa vaaditaan miehiä käyttämään pukua?

   • 4.1.1

    Jii sanoo

    Hmm, veikkaisin (pohjautuen asiaan perehtymättömään omaan mielikuvaani), että kyllä niiltä naisiltakin vaaditaan tuolla samassa työpaikassa tietyntyyppistä pukeutumista – niiden korkokenkien lisäksi.

 4. 6

  Eero Tillanen sanoo

  Enbusken kanssa samoilla linjoilla tässä, mutta vien asian vielä pidemmälle: Miksi näille tänne saapuneille islamisteille annetaan ylipäätään mitään erioikeuksia? Miksi millekään taikauskolle pitäisi antaa mitään erioikeuksia? Esimerkkeinä vaikkapa muslimien omat uima-allasvuorot ja oikeus käyttää pitkää säkkiä altaassa, jolle on annettu kaunisteleva nimi burkini. Miksi nämä islamistit saavat alistaa naisia, niin musliminaisia kuin suomalaisia kristittyjäkin?

  Maassa maan tavalla, tai maasta ulos!

  • 6.1

   Johanna sanoo

   Ja samaan aikaan suomalaiset miehet ja pojat eivät saa hygienia syistä käyttää uimashortseja…

 5. 7

  Juhani Kotilainen sanoo

  Uskomatonta Tämä Naisliitto Unioni yms. ajattelun skitsofrenia.
  Abortista pitää lääkärin voida kieltäytyä – ja mahdollinen työnantaja voi vetää johtopäätöksensä.
  Mielestäni on kyllä outoa, että sairaalan toisella osastolla pelastetaan samanikäisiä sikiötä kuin vähän matkan päässä surmataan. Lapsille olisi Suomessakin paljon halukkaita isiä ja äitejä, jotka ei saa biologista lasta.
  Mutta tehkää mitä haluatte.

 6. 8

  Tatu sanoo

  Enbusken on hyvä provosoimaan. Hän ensinnäkin tekee selväksi oman ateisminsa, mutta tavalla, että ”minä olen varmasti oikeassa”, joka on maailman ideologeista tuhoisin. Silloin ihmiseltä puuttuu empatia ja hän tekee itsestään jumalan. Katsokaa Enbuskea: Hän pitää itseään jumalana, koska ei usko sellaiseen, joka voisi pitää hänet nöyrempänä.

  Ärsyttävä mies.

  • 8.1

   VarttiHullu sanoo

   Ei tuossa ollut mitään provokaatiota, vaan pelkkää kylmää faktaa. Tietty jos olet kenties sisälukutaidoton, niin voi olla ymmärryksen vikaa.

   No, minä olen Embusken kanssa 100% samaa mieltä. Olen siis Jumala. Hajoa siihen itkupilli.

 7. 9

  Kalevi Rantanen sanoo

  Kerrankin samaa mieltä Enbusken kanssa! Kaikkiin uskonnollisiin tapoihin pitäisi suhtautua samalla tavalla ja erityisesti julkisissa viroissa toimiminen niihin turvaavavilta tulisi estää. Kristillisdemokraattinen puolue pitäisi kieltää ja Keskustan, Kokoomuksen, Perussuomalaisten ja muiden puolueiden lestadiolaiset ja muut kristityt ja muslimit panna viralta. Heidän takapajuiset kantansa esimerkiksi naisen asemaan, koulutukseen ja nautintoaineisiin vaarantavat Suomen aseman sivistysvaltiona. Lähi-idän hiekka-aavikoiden muinaiset tavat ja uskomukset eivät kuulu 2000-luvun Pohjolaan.

 8. 10

  Eero Tillanen sanoo

  Tatun kanssa samaa mieltä ateisteista, eivät tässä mielessä poikkea mitenkään uskovaisista. Semminkin kun kvanttimekaniikka on osoittanut jo nyt, että ateismin perustana oleva materialismi seisoo savijaloilla.

  Tämä ei kuitenkaan muuta miksikään sitä tosiasiaa, että feministit toimivat täysin ristiriitaisesti ja järkeä vailla. He kannattavat naisten ehdotonta ylivaltaa ja samaan aikaan näitä naisten täydelliseen alistamiseen pyrkiviä islamisteja, eivätkä tietenkään näe mitään ristiriitaa.

  Tämän kuitenkin ymmärtää jos tietää, ketkä ovat tämänkin sairaan ideologian eli feminismin takapirut: Sionistit.

  • 10.1

   Tapioca sanoo

   Ei kannata edes mainita kvanttimekaniikkaa, kun et siitä selvästikään mitään ymmärrä. Sillä ei ole mitään tekemistä ideologioiden kanssa, vaan se on tieteellistä faktaa.

   • 10.1.1

    Eero Tillanen sanoo

    Kannattaa muistaa, että Enbuske on ateisti. Ateismi taasen nojaa materialismiin, minkä mukaan ei ole olemassa muuta kuin tämä materiaalinen todellisuus. No, kvanttimekaniikka on jo osoittanut, että materiaalinen todellisuutemme kumpuaa kvanttimaailman ilmiöistä, jotka eivät noudata ollenkaan samaa logiikkaa.

    Missä kohtaa muuten väitin ymmärtäväni kvanttimekaniikkaa? Ymmärrätkö sinä? Ainakaan et ymmärrä asiayhteyksiä, se tuli jo selväksi.

 9. 11

  Nikke sanoo

  ”itsekin pidän, sillä kaikki uskonnot ovat mielestäni mielikuvituksen tuotetta ja harhaa”

  Ehdottomasti.

  ”Kaikkien yhteisöjen tavat, tulivat ne sitten uskonnosta tai muusta moraalikoodista, ovat laajentuneita neurooseja”

  Juuri näin.

  ”Ratkaisu tähänkin – kuten kaikkeen muuhunkin – on markkinatalous”

  Kun kyseessä on Enbusken oma uskonto – markkinafundamentalismi – mies on sittenkin aivan yhtä dogmaattinen kuin kaikki kritisoimansa hihhulit ja feministit. Logic for the win!

 10. 12

  Laura sanoo

  Musliminaisen ei myoskaan tarvitse katella miesta. Mita kummallista siina on? Suurimmassa osassa maailmaa ruoka syodaan kasin eika mahdollisuutta lansimaiseen desinfiointiin ole. Etela-Aasiassa asumisen jalkeen kattely tuntuu epakunnioittavalta, kadet rinnalle ”Namaste” tai vain silmiin katsominen merkitsee huomattavasti enemman.

  • 12.1

   Eero Tillanen sanoo

   Painu Laura sitten hemmettiin täältä. Tämä on Suomi, maassa maan tavalla tai maasta ulos. Tervemenoa kaikille, joita länsimaalainen demokratia inhottaa. Otapa selvää kuinka ei-musliminaisen käy näissä islamistisissa helveteissä, haluatko ennemmin niskalaukauksen vai tulla kivitetyksi hengiltä?

 11. 13

  Sisko l sanoo

  Törkeää sanoa naista saastaiseksi Jumalan luoman asian takia. Ja nykyäänhän kuukautisia ei kaikilla ole hormoonipillereiden takia. Onko silloinkin nainen saastainen muslimin mielestä.

 12. 14

  MAMMA sanoo

  Nainen on saastainen vanhantestamentin mukaan kun hänellä on kuukautiset.Koraanissa ei ole mainintaa ,että nainen on saastainen. Muslimi naisena kättelen kaikkia

  • 14.1

   Eero Tillanen sanoo

   Hienoa, MAMMA. Opeta sama noille islamisteille, joita tänne on tullut heinäsirkkalauman lailla.

 13. 16

  S sanoo

  Tietääkseni kyse ei ole naisen alistamisesta, mahtaisiko moinen olla uutinen jos jossain kirjoitettaisiin tapauksesta ”nainen ei suostunut kättelemään miestä”, tämähän menee molempiin suuntiin tuolla kulttuurissa. Eivätpä nämä uskontonsa sääntöjä noudattavat musliminaiset vaan tahdo olla missään esillä koskaan, varsinkaan politiikassa. Jos eduskunnassa olisi joku musliminainen, joka ei kättelisi presidentti Niinistöä vaan ainoastaan rouva Haukiota, mitähän siitä tuumattaisiin 😀

 14. 17

  Kunnioitustavaan sanoo

  Meidän kulttuurissammekin eri sukupuolta olevat eivät kättele toisiaan. Syynä ei ole uskonto tai naisen muka saastaisuus tai syntisyys, vaan se, että ERI SUKUPUOLTA OLEVIEN KÄTTELYÄ PIDETÄÄN LIIAN INTIIMINÄ. Kulttuurissamme ei ole tapana tuijottaa tai koskea vierasta naista. Tähän saattaa joutuu vastuuseen naisen miespuolisten sukulaisten eteen tai jopa hakatuksi. Ja miesten pitää puolustaa naistensa kunniaa, muuten seuraa kasvojen menetys. Syynä ei ole siis uskonto, vaan käytöstavat ja -koodit sekä kulttuurimme vanhoillisuus, säädyllisyys ja konservatismi. Tuttavani muslimimiehet ovat ihan samaa mieltä kanssani. Mikäli ette uskoa minua, voitte kysyä vaikka moskeijan imaamilta. Itse olen aina vältellyt kättelemästä suomalaisia naisia viitaten siihen, että kulttuurissamme se on liian intiimiä, ja tervehtien heitä lievästi kumartamalla. Eli avainsanana on siis ”intiimi”. Olen saanut tästä suomalaisilta naisilta vain kiitosta ja ymmärrystä. Kerran jouduin selittämään, etten saa koskea vieraan naisen paljasta ihoa (eli kättä) siksi, että juuri KUNNIOITAN kyseistä NAISTA ENKÄ HALUA tavallaan HÄPÄISTÄ häntä. Että jos kättelisin, olisin tavallaan (seksuaalinen) hyväksikäyttäjä, olisin rikkonut käytöskoodejamme, tehnyt intiimiteon ja tavallaan hyötyisin tästä, vaikka kättelemäni nainen ei tietäisi asiasta mitään ja olisi mitään aavistamatta. Meidän kulttuurissamme eri sukupuolta olevien kättely tuntuisi ehkä lähes yhtä sopimattomalta kuin suomalaisessa kulttuurissa tuntuisi rintojen tunnustelu tai jalkojen välistä taikka pakaroiden kähmiminen tavattaessa. Ehkä turhaan olen nähnyt vaivaa sekä yrittänyt perustella, argumentoida ja selittää, koska kommenttini varmasti poistetaan, kun palstan ja ääriliberaalien tarkoitus on konservatismin ja islaminuskon mustamaalaaminen. Rauhaa teille kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *