Tulevaisuus on etnonationalistisesti arveluttavien nuorten

Vaalivuosi alkoi. Ja se toi mukanaan vaalitentit. Tenttien perusteella meistä monet valitsevat, kenelle antaa äänensä niin huhtikuisissa eduskuntavaaleissa kuin toukokuun eurovaaleissakin.

Yhdeksi vaaliteemaksi nousee eittämättä ilmastonmuutos.

Koska Suomessakin kuulee mielipiteitä, joissa kiistetään ihmisen osuus ilmastonmuutokseen, laadin ilmastonmuutosskeptisen Ilmastofoorumin Facebook-ryhmän seinälle 9.1. kyselyn tiedustellakseni, kenelle ilmastonmuutosskeptikkojen pitäisi keskittää äänensä.

Ihan silkkaa uteliaisuuttani.

Äärimmäisen epätieteelliseen kyselyyni on tänään 13.1. klo 14.00 mennessä vastannut 90 ryhmän jäsentä.

Jytkyhän siitä tuli.

Perussuomalaiset keräsi peräti 92,22 % äänistä.

Hajaääniä keräsivät myös Seitsemän tähden liike, Piraattipuolue, Liike Nyt ja Siniset.

Ilmastofoorumi kertoo sivuillaan kyseenalaistavansa ihmisen osuuden ilmastonmuutokseen sekä kansainvälisten ilmastonmuutossopimusten hyödyn ylipätään.

Ilmastofoorumia pyörittävät ylläpitäjinä Ilmastofoorumi ry:n presidentillekin ilmastonmuutoksen hillinnän tarpeettomuudesta kirjelmöinyt puheenjohtaja Pasi Matilainen sekä Kari Arvola, joka toimi joskus viime vuosituhannella Kansan Uutisten Berliinin kirjeenvaihtajana, ja joka luonnehtii itseään kartoittajaksi, ympäristökonsultiksi, vapaaksi vasemmistolaiseksi sekä perustajansa Paavo Väyrysen poispotkiman Kansalaispuolue rp:n asiantuntijajäseneksi.

Sain kyselyyni kimmokkeen Ylen uutisesta 8.1. järjestetyn poliittisten nuorisojärjestöjen johdon vaalitentistä. Toisistaan mittaa ottaneet seuraavan polven poliitikot olivat lähes yksimielisiä, kun heiltä kysyttiin, mikä olisi tärkein asia, johon pitää hakea pikaista poliittista ratkaisua. Lähes kaikki olivat sitä mieltä, että  ympäristökysymykset sekä ilmastonmuutoksen torjuminen ovat tärkeimmät nopeita toimia vaativat asiat.

Paino sanalla lähes.

Sillä yksi nuorisopoliitikko oli kuitenkin eri mieltä. Perussuomalaisten Nuorten tuore puheenjohtaja Asseri Kinnunen ei pitänyt ilmastonmuutosta ykköshuolenaiheena.

Ei ollenkaan.

Hänelle tärkeämpiä olivat turvallisuus maahanmuutto-, puolustus- ja rajapolitiikkoineen.

Perussuomalaiset nuoret ilmoittavatkin Poliittisessa periaateohjelmassaan, että he kannattavat kriittistä suhtautumista ilmastonmuutokseen ihmisen aiheuttamana ilmiönä kuten tästä voit omin silmin lukea.

Tämä etnonationalistien rintamassa perussuomalaisten nuorten johtoon noussut Asseri Kinnunen linjasi HS:n mukaan:

”Olemme radikaa­limmalla linjalla ja kiritämme emopuoluetta. Meillä on tiukempi linja esimerkiksi siihen, millä ehdoilla pitäisi myöntää Suomen kansalaisuus ja mitä turvapaikanhakijoille pitäisi tehdä”.

Etnonationalismi on nationalismin radikaali suuntaus. Perussuomalaisten nuorten hallituksen kansoittaman Suomen Sisu -liikkeen määrittely suomalaisista kuuluu näin: ”Suomalainen kansa koostuu pääosin niiden ihmisryhmien jälkeläisistä, jotka muuttivat Suomeen esihistoriallisena aikana.”

Etnonationalistit korostavat siis geeniperimän ja sukujuurien merkitystä. Etnonationalismiin kuuluu, ettei maahanmuuttajasta voi koskaan tulla suomalaista. Suomalaisuus määrittyy etnonationalistien mukaan siitä, polveutuuko yksilö tuhansia vuosia vanhoista ”suomalaisista” heimoista.

Tällä kriteerillä esimerkiksi minä ja kolme tytärtäni emme täytä Perussuomalaisten Nuorten suomalaisuuskriteerejä, kuten voit tästä lukea.

On enemmän kuin vain vähän pelottavaa ajatella, että noissa nuorissa ilmastovälinpitämättömissä ja avoimen rasistisissa nuorissa on Perussuomalaisten tulevaisuus. Ja tämän tulevaisuuden taatakseen emopuolue muistaa nuorisojärjestöään merkittävällä rahallisella tuella vuosittain.

Eikä siinä kaikki. Päälle rätkäistään vielä ruhtinaalliset valtionavustukset.

Meidän kaikkien verovaroista etnonationalistien ja natseihin usein liitetyn Suomen Sisun jäsenten johtama nuorisoliike sai 2018 propagandansa levittämiseen 115 000 euroa.

Näillä rahoilla ja rasistisilla sekä ympäristövastaisilla mielipiteillään Perussuomalaisten nuoriso-osasto pyrkii maksimoimaan puolueensa äänisaaliin kevään vaaleissa.

Aivan, kuten 15-vuotias ruotsalaistyttö Greta Thunberg sanoi puheessaan Katowicen ilmastokokouksen avajaisissa 10.12.2018:

Poliitikkojen tehtävänä on voittaa vaaleja, eikä tehdä radikaalia ilmastopolitiikkaa. Ääniä ei saa, jos kertoo totuuden ympäristöstä ja ilmastosta.”

Greta oli Ruotsin valtiopäivävaalien alla kaksi viikkoa koululakossa osoittaakseen Ruotsin valtiopäivätalon liepeillä mieltään ilmastotekojen puolesta. Eikä mielenilmaus päättynyt vaaleihin.

Greta lanseerasi ajatuksen ‘’Fridays for future’’ ja on jatkanut istumalakkoaan joka perjantai alati laajenevin voimin. Hän on saanut seuraansa ilmastosta huolestuneita nuoria nyt myös Suomessa.

Perjantaina 11.1.2019 suomalaiset nuoret yhtyivät Gretan mielenilmaisuun ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Eduskuntatalon rappusilla oli satoja tulevaisuudesta huolestuneita nuoria.

Eritoten ruotsinkielisistä lukioista.

Heistä suuri osa ei täyttäisi nuorten perussuomalaisten määritelmää oikeista suomalaisista.

Minulle he ovat rasisteja suomalaisempia.

Keskustele asiasta Anzion mukaan -fb sivuilla täällä.

 

Anzio

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *