Kuona sakenee

Viime päivinä olen ennättänyt seurata sosiaalista mediaa vain satunnaisesti, joten ehkä juuri lyhyet vilkaisut paljastavat maan yleisen ilmapiirin karmeuden. Maan hallitus ei piittaa perustuslaista, kansa ei tunne eikä välitäkään tuntea lakia ja media ilkkuu avoimesti niille, jotka yrittävät puhua laillisuuden puolesta. Lisäksi tietenkin netin äärioikeistolaiset hörhöt tekevät parhaansa häiritäkseen kaikkia kanssaan eri mieltä olevia.

Aloitetaanpa hallituksesta. Perustuslain mukaan ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä, mutta se perusoikeus murennettiin jo kuukausi sitten. Kun turvapaikanhakijoilta vietiin yhdenvertainen oikeus saada oikeusapua ja valittaa normaalin 30 vuorokauden valitusajan puitteissa, niin silloin avattiin suomeksi sanottuna portti helvettiin. Ihmiset eivät enää ole yhdenvertaisia lain edessä.

Jatkoa onkin seurannut nopeasti. Heti perään päätettiin leikata maahanmuuttajille kotoutumistukena maksettavaa työmarkkinatukea tai toimeentulotukea kymmenen prosenttia, vaikka tuki on yhdenvertaisuuden takia ollut eurolleen samansuuruinen ja maksettu samojen perusteiden mukaan kuin suomalaisten työmarkkinatuki tai toimeentulotuki. Kukaan ei enää älähtänyt yhdenvertaisuudesta mitään.

Uusin hallituksen temppu on yrittää rajoittaa turvapaikanhakijoiden liikkumisvapautta. Perustuslain yli on jo pari kertaa kävelty, joten nyt se käynee helposti. Perustuslain 9 § 1 momentin mukaan Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa. Ulkomaalaislain mukaan ulkomaalainen saa laillisesti oleskella maassa hakemuksen käsittelyn ajan, kunnes asia on lainvoimaisesti ratkaistu tai on tehty täytäntöönpanokelpoinen päätös ulkomaalaisen maasta poistamiseksi.

Nyt siis kaavaillaan jo vapaan liikkumisoikeuden rajoittamista. Hallitus toimii yhtä tunarimaisesti kuin se kansalaisaloitteen tekijä, joka keksi vaatia vakaviin rikoksiin tuomittujen ulkomaalaisten karkottamista. Aloite olisi toteutuessaan merkinnyt nykyisen lain lievennystä, kuten hallintovaliokunta joutui toteamaan tästä juhlavasti ministerille luovutetusta lain tiukentamista vaativasta aloitteesta. Kerroin asiasta viime helmikuussa.

Hallitus pyyhkii kuraisia kenkiään jatkuvasti perustuslakiin toteuttaakseen yhden hallituspuolueen maahanmuuttopoliittista ohjelmaa. Vastineeksi tämä puolue sitten antaa kahden muun puolueen kyykyttää köyhiä ja jakaa rahaa rikkaille.

Vastaan ei kannata pullikoida, sillä laillisuutta vaativa leimataan tavallisesti vakavasti otettavan lehden kolumnissa antifasistiksi, antikapitalistiksi, globalisaation vastustajaksi ja anarkistiksi, joka kohdistaa kiukkunsa esivaltaan.

Kun lehti kannustaa näin näkyvästi avoimen rasistista kansanliikettä, niin tämän kansanliikkeen on helppoa toimia ja hyökätä näitä samoja anarkisteiksi leimattuja laillisuuden vaatijoita vastaan. Voidaan vaikkapa tekaista Twitter-tili, joka näyttää tältä:

fake-1

fake-2

Sinänsä mielenkiintoista, että Suomi Ensin -liikkeen johtava kansankiihottaja on ensimmäinen tämän valetilin kommentoija. Antakaas kun arvaan: hän tietenkin löysi tuon tilin ihan sattumalta tehdessään ihan normaalia tilihakua. Näinhän se selitys yleensä kuuluu.

Näin se rappion kuona valuu alaspäin ja sakenee koko ajan. Se ajattelutapa, mikä hallitukselta lähteneenä näyttää muodollisesti asialliselta lakitekstiltä, muuttuu kansalaisaloitteen tekijän käsissä itseään korvalle lyöväksi älyttömyydeksi. Kun rappio ennättää tarpeeksi alas, niin se näyttää Suomi Ensin -liikkeen väkivallan uhkaa tihkuvalta mielenosoitukselta ja sosiaalisessa mediassa tehdyltä rikokselta.

Pitänee taas työllistää poliisia, sillä kokemukseni mukaan poliisi noudattaa lakia ja tutkii selvät rikokset. Jos asia etenee syyteharkintaan, niin syyttäjälaitos toimii lain mukaisesti. Jos asia etenee tuomioistuimeen, niin siellä vasta toimitaankin lain mukaan.

Ongelmana on se, että tuomioistuimet noudattavat myös järjettömiä lakeja ja niitä tältä hallitukselta tulee näköjään solkenaan. Kannattaa vaatia laillisuutta nyt, kun lainsäädäntömme vielä on oikeudenmukainen. Tulevaisuudessa jokaisen pitää muistaa kuulua siihen kansanryhmään, joka on yhdenvertainen lain edessä. Ne kansanryhmät uhkaavat vähentyä koko ajan, joten olkaapa varuillanne kaikki työttömät, köyhät, sairaat, eläkeläiset ja muut yhteiskunnalle kuluja aiheuttavat.

Yllättävän monet juuri tälläkin hetkellä isänmaan nimeen siniristilippubussilla maahanmuuttovastaisiin mielenosoituksiin reissuavat työttömät ja syrjäytetyt eivät tajua, että heidän vuoronsa tulee sitten, kun yhdenvertaisuuden riistämistä on tarpeeksi kauan harjoiteltu turvapaikanhakijoilla.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

 

 

Kommentit (22)
 1. Seppo Lavikainen
  16.9.2016, 19:04

  ”Ihmiset eivät enää ole yhdenvertaisia lain edessä”. Totta! Eivät ole olleet pitkään aikaan. On tietysti ihan turha asetella näitä ihmisiä mihinkään järjestykseen, mutta esimerkiksi osa vanhuspalvelun piirissä elävistä ei saa välttämättä yhtään lämmintä ateriaa päivässä, puhumattakkaan viidestä ateriasta. Osa väestöstä ei saa asuntoa moneen vuoteen, vaikka ovat jonossa ja osa ihmisistä ohjataan heti katon alle. Osa ihmisistä jonottaa terveyspalveluihin jopa vuosia ja osa ihmisistä pääsee hoitoon ohi jonojen. Osalle ihmisistä on …Kaiken huipuksi sotaveteraaneille kerätyt varat menee säätiöiden herrojen taskuun, kun viimeinen veteraani haudataan.

  1. liisa hirvonen
   16.9.2016, 22:04

   Viimeiset sotaveteraanit haudataan ihan lähivuosina. Sen jälkeen tulevat sotEveteraanit tai talousfasismin tai maailmalaajuisten sotien uhrit ja veteraanit. Syytä olisi, jo nyt, harjata omat asenteensa ja arvomaailmansa, koska jokainen voi olla huomispäivän uhri ja myöhemmin veteraani.

  2. Tutkivalle journalismille olisi tilaus selvittää erilaisten”perinneliittojen” taloustilanne, koska ilmeisesti veteraaniyhdistysten omaisuutta on alettu hivuttaa niille. Muistetaan, että viimeinen rintamalle kutsuttu ikäluokka oli -26 ja veteraanit ovat nyt n. 90-vuotiaita, joka on hyvin korkea ikä.

 2. Petri Pirskanen
  16.9.2016, 19:18

  Näköjään Seppo sen sanoi minkä olin sanomassa.. Ei ihmset ole samanarvoisia/yhdenvertaisia.. Toisilta työttömiltä otetaan 30% pois toimeentulosta toiselta ei.. jne.. Työttömiä potkitaan mikä ehitään ja monesti vaikka 2 työttömällä olisi aivan identtisesti samatilanne, silti toiselta voidaan ottaa pois 10-30% toimeentulosta kuin toiselta.. jne.. Herää jo tähän maailmaan, jos tahdot muutosta, etsi ongelma ja korjaa se äläkä pelkästään itke! Mene kansanedustajaksi (varmasti pääset läpi) lähe ajamaan näitä asioita!

Kommentointi suljettu.