Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kuona sakenee

Viime päivinä olen ennättänyt seurata sosiaalista mediaa vain satunnaisesti, joten ehkä juuri lyhyet vilkaisut paljastavat maan yleisen ilmapiirin karmeuden. Maan hallitus ei piittaa perustuslaista, kansa ei tunne eikä välitäkään tuntea lakia ja media ilkkuu avoimesti niille, jotka yrittävät puhua laillisuuden puolesta. Lisäksi tietenkin netin äärioikeistolaiset hörhöt tekevät parhaansa häiritäkseen kaikkia kanssaan eri mieltä olevia.

Aloitetaanpa hallituksesta. Perustuslain mukaan ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä, mutta se perusoikeus murennettiin jo kuukausi sitten. Kun turvapaikanhakijoilta vietiin yhdenvertainen oikeus saada oikeusapua ja valittaa normaalin 30 vuorokauden valitusajan puitteissa, niin silloin avattiin suomeksi sanottuna portti helvettiin. Ihmiset eivät enää ole yhdenvertaisia lain edessä.

Jatkoa onkin seurannut nopeasti. Heti perään päätettiin leikata maahanmuuttajille kotoutumistukena maksettavaa työmarkkinatukea tai toimeentulotukea kymmenen prosenttia, vaikka tuki on yhdenvertaisuuden takia ollut eurolleen samansuuruinen ja maksettu samojen perusteiden mukaan kuin suomalaisten työmarkkinatuki tai toimeentulotuki. Kukaan ei enää älähtänyt yhdenvertaisuudesta mitään.

Uusin hallituksen temppu on yrittää rajoittaa turvapaikanhakijoiden liikkumisvapautta. Perustuslain yli on jo pari kertaa kävelty, joten nyt se käynee helposti. Perustuslain 9 § 1 momentin mukaan Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa. Ulkomaalaislain mukaan ulkomaalainen saa laillisesti oleskella maassa hakemuksen käsittelyn ajan, kunnes asia on lainvoimaisesti ratkaistu tai on tehty täytäntöönpanokelpoinen päätös ulkomaalaisen maasta poistamiseksi.

Nyt siis kaavaillaan jo vapaan liikkumisoikeuden rajoittamista. Hallitus toimii yhtä tunarimaisesti kuin se kansalaisaloitteen tekijä, joka keksi vaatia vakaviin rikoksiin tuomittujen ulkomaalaisten karkottamista. Aloite olisi toteutuessaan merkinnyt nykyisen lain lievennystä, kuten hallintovaliokunta joutui toteamaan tästä juhlavasti ministerille luovutetusta lain tiukentamista vaativasta aloitteesta. Kerroin asiasta viime helmikuussa.

Hallitus pyyhkii kuraisia kenkiään jatkuvasti perustuslakiin toteuttaakseen yhden hallituspuolueen maahanmuuttopoliittista ohjelmaa. Vastineeksi tämä puolue sitten antaa kahden muun puolueen kyykyttää köyhiä ja jakaa rahaa rikkaille.

Vastaan ei kannata pullikoida, sillä laillisuutta vaativa leimataan tavallisesti vakavasti otettavan lehden kolumnissa antifasistiksi, antikapitalistiksi, globalisaation vastustajaksi ja anarkistiksi, joka kohdistaa kiukkunsa esivaltaan.

Kun lehti kannustaa näin näkyvästi avoimen rasistista kansanliikettä, niin tämän kansanliikkeen on helppoa toimia ja hyökätä näitä samoja anarkisteiksi leimattuja laillisuuden vaatijoita vastaan. Voidaan vaikkapa tekaista Twitter-tili, joka näyttää tältä:

fake-1

fake-2

Sinänsä mielenkiintoista, että Suomi Ensin -liikkeen johtava kansankiihottaja on ensimmäinen tämän valetilin kommentoija. Antakaas kun arvaan: hän tietenkin löysi tuon tilin ihan sattumalta tehdessään ihan normaalia tilihakua. Näinhän se selitys yleensä kuuluu.

Näin se rappion kuona valuu alaspäin ja sakenee koko ajan. Se ajattelutapa, mikä hallitukselta lähteneenä näyttää muodollisesti asialliselta lakitekstiltä, muuttuu kansalaisaloitteen tekijän käsissä itseään korvalle lyöväksi älyttömyydeksi. Kun rappio ennättää tarpeeksi alas, niin se näyttää Suomi Ensin -liikkeen väkivallan uhkaa tihkuvalta mielenosoitukselta ja sosiaalisessa mediassa tehdyltä rikokselta.

Pitänee taas työllistää poliisia, sillä kokemukseni mukaan poliisi noudattaa lakia ja tutkii selvät rikokset. Jos asia etenee syyteharkintaan, niin syyttäjälaitos toimii lain mukaisesti. Jos asia etenee tuomioistuimeen, niin siellä vasta toimitaankin lain mukaan.

Ongelmana on se, että tuomioistuimet noudattavat myös järjettömiä lakeja ja niitä tältä hallitukselta tulee näköjään solkenaan. Kannattaa vaatia laillisuutta nyt, kun lainsäädäntömme vielä on oikeudenmukainen. Tulevaisuudessa jokaisen pitää muistaa kuulua siihen kansanryhmään, joka on yhdenvertainen lain edessä. Ne kansanryhmät uhkaavat vähentyä koko ajan, joten olkaapa varuillanne kaikki työttömät, köyhät, sairaat, eläkeläiset ja muut yhteiskunnalle kuluja aiheuttavat.

Yllättävän monet juuri tälläkin hetkellä isänmaan nimeen siniristilippubussilla maahanmuuttovastaisiin mielenosoituksiin reissuavat työttömät ja syrjäytetyt eivät tajua, että heidän vuoronsa tulee sitten, kun yhdenvertaisuuden riistämistä on tarpeeksi kauan harjoiteltu turvapaikanhakijoilla.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (22)

  1. Seppo Lavikainen

    ”Ihmiset eivät enää ole yhdenvertaisia lain edessä”. Totta! Eivät ole olleet pitkään aikaan. On tietysti ihan turha asetella näitä ihmisiä mihinkään järjestykseen, mutta esimerkiksi osa vanhuspalvelun piirissä elävistä ei saa välttämättä yhtään lämmintä ateriaa päivässä, puhumattakkaan viidestä ateriasta. Osa väestöstä ei saa asuntoa moneen vuoteen, vaikka ovat jonossa ja osa ihmisistä ohjataan heti katon alle. Osa ihmisistä jonottaa terveyspalveluihin jopa vuosia ja osa ihmisistä pääsee hoitoon ohi jonojen. Osalle ihmisistä on …Kaiken huipuksi sotaveteraaneille kerätyt varat menee säätiöiden herrojen taskuun, kun viimeinen veteraani haudataan.

    • liisa hirvonen

      Viimeiset sotaveteraanit haudataan ihan lähivuosina. Sen jälkeen tulevat sotEveteraanit tai talousfasismin tai maailmalaajuisten sotien uhrit ja veteraanit. Syytä olisi, jo nyt, harjata omat asenteensa ja arvomaailmansa, koska jokainen voi olla huomispäivän uhri ja myöhemmin veteraani.

    • Anonymous

      Tutkivalle journalismille olisi tilaus selvittää erilaisten”perinneliittojen” taloustilanne, koska ilmeisesti veteraaniyhdistysten omaisuutta on alettu hivuttaa niille. Muistetaan, että viimeinen rintamalle kutsuttu ikäluokka oli -26 ja veteraanit ovat nyt n. 90-vuotiaita, joka on hyvin korkea ikä.

  2. Petri Pirskanen

    Näköjään Seppo sen sanoi minkä olin sanomassa.. Ei ihmset ole samanarvoisia/yhdenvertaisia.. Toisilta työttömiltä otetaan 30% pois toimeentulosta toiselta ei.. jne.. Työttömiä potkitaan mikä ehitään ja monesti vaikka 2 työttömällä olisi aivan identtisesti samatilanne, silti toiselta voidaan ottaa pois 10-30% toimeentulosta kuin toiselta.. jne.. Herää jo tähän maailmaan, jos tahdot muutosta, etsi ongelma ja korjaa se äläkä pelkästään itke! Mene kansanedustajaksi (varmasti pääset läpi) lähe ajamaan näitä asioita!

  3. Juha Aaltonen

    ”Jos asia etenee tuomioistuimeen, niin siellä vasta toimitaankin lain mukaan.”
    Tuosta en olisi niin varma. Käsittääkseni, jos laki on ristiriidassa perustuslain kanssa, pitäisi mennä perustuslain vaatimalla tavalla, eli se, johon on sovellettu perustuslain vastaista lakia, voisi mennä asiansa kanssa oikeuteen ja voittaa. Epäilenpä, että myös tuomioistuin noudattaa lakia ja antaa piut paut perustuslaille.

  4. Jari Kähkönen

    Nyt ollaan missä ollaan, koska sisäisesti populistioikeisto(persut) alkaa olla ihan finaalissa, vanhakonservatiivien klubitakkioikeistolaiset(esimerkiksi Zyskowicz,kok) eivät oikeasti koskaan olleetkaan ja uuskonservatiivioikeiston rynnistyksestä ei koskaan tullut mitään muuta kuin Susanna Kosken kansanedustajuus sekä pari höpsöä Facebook-ketjua. Ja koska ulkoisesti euroalueen vaikeudet jatkuvat elleivät pahentuneet, tuli turvapaikanhakijoita sekä talous+työllisyys ei kasva. Sehän siinä nyt kuitenkin vain on, että kun ei ole sitä säännöllisesti toistuvan autoritäärisyyspiikin vaatimaa kansanisän hahmoa ja ne seuraavat vaalikin ovat kunnallisvaalit. Vielä.

    Mutta tämän estämättä joko suoraan tai epäsuoraan amerikkalaisia esikuvia seuraava alt-right -liike on jo täällä. Eli siis Hillary Clintonin puhuma laatikollinen valitettavia, johon en malta olla lisäämättä että yksittäistapauksia, koska y-sana toistuu niin usein rasistisessa nettislangissa. Eräillä näillä on varmasti myös yleistä persoonallisuushäiriöistä rajattomuutta, huomionkipeyttä ja kyvyttömyyttä olla tasapainoisissa sekä tasaveroisissa ihmissuhteissa, mutta myös kaikkinaiseen verkkopahantekoon erityisesti soveltuvaa antisosiaalista laatua. Se siinä nyt kuitenkin on, että kansan enemmistö ei edes tiedä näitä vaihtoehtoisen oikeiston kummajaisia muuten kuin netti-ilmiöinä, joita tarkkailevat pääosin ylhäältäpäin viihdemielessä ymmärtämättä olevansa silti asenteellisella tasolla lähestulkoon aatetovereita keskenään.

    Eivät, sillä ovat linnoittautuneet turvaan vuoden 1968 hiljainen enemmistö -nixonismin ja suomalaisittain vuoden 1970 protestivaalien kristillis-isänmaallisen siveellisen protestiliikkeen erittäin epälegitiimiin perilliseen, siihen helkkarin Paretskoin penteleen Iisalmen Sanomissa lyömään niin sanottuun tolkun ihmisyyteen. Niin, kylläpä on jälkeläinen kauas lentänyt käsitteellisistä vanhemmistaan, hyvä kun enää pelkällä IHMISkatseella tunnistaakaan. Asian olennainen pointti on juuri tämä iänkaikkinen keulakuvan ihannointi, perässä kaiketi nyt rullaluistelevien sekalaisen seurakunnan käsittämättömyys ja se että kun nytkin hurraavan väkijoukon antamn näkösuojan turvin tehdään kaikenlaista inhottavaa niinkuin Sakarikin tuossa juuri bloggasi.

    Aamulehden kyllin mitättömän nimeltään maininnatta jäävän pännämiehen törinä on siten vain valtavirran journalismin parissa julkaisukelpoinen pikkuisen tylsä sekä hidas äläys samaa ja vanhaa. Nyt alt-rightin uusimman ja äärimmäisimmän oikeiston räyhänhenget voivat jälleen jatkaa vouhottamista, kun mielestään tolkun ihmistä leikkivä julkikirjoittaja selitti että ”ei me kaikki olla sellaisia” (siis kuka muka on heitä juuri nyt yleistäen sekä karkein sanoin mistään edes syyttänytkään) tai ”mitäs jos minäkin pistäisin yhtä ranttaliksi kuin te” (keski-ikäinen valkoinen yliopistonkäynyt vakiintuneen median kuukausipalkannauttija mies elää sellaisessa nakki- ja paskanheittosuojassa ettei edes älyäkään). Mutta sellaista se kantaväestön etuoikeus ja heikosti peitelty valkoinen raivo sosiaalisen ilmiönä teettää. Terveisiä Aamulehteen: kuinka luulet voivasi neuvoa kenellekään tien jota et itsekään näe?

    Tuskin kuitenkaan maalitauluksi joutuneita paljon lohduttaa ajatus, että mielipiteenvaihdannan alapuolisena näkymättömiin jäävä haiseva alavirta on vain tuleva aina tälläisenä aikana ja jos aika ei olekaan tälläinen niin sittenkin tulee moraalinen paniikki jostain ihan keksitystä ongelmasta. Tai että valitettavien yksittäistapausten laatikossa on pahemman kerran nähty pieleen sieltä korkeiden reunojen ylitse katsottaessa ja menty asioiden edelle, sillä ilman painoarvoisen keulakuvan suojaavaa ärjähdystä tarvittaessa ja etenkin näkösuojaa nuo nukkuvat onnensa ohi elleivät näänny hengiltä. ”Tolkun ihmiset”, keiden selän takana kaikki paha tehdään eivät älyä mitään ennenkuin on jo liian myöhäistä. Jos edes älyävät, sillä suhtautuvathan he kaikkeen ihan yhtä oikeistokonservatiivisesti kuin keulakuva ja valitettavat itsekin(ainakin väittävät…tällä viikolla).

    Niin sanottujen tolkun ihmisten ongelma on ensin hyväntahtoinen hölmöys, sitten kestämättömän aatteen suojelu, lopulta oman asemansa säilyttäminen ja kaiken pahan jo tapahduttua diktaattorin jälkikäteinen puolustelu. Valitettavien tapaus on sellainen, että pää ei riitä käsittämään puhdistukset voitavan aloittaa vasta kun on jo Stalin joka hallitsee Neuvostoliittoa, mikä varmistaa etteivät ne yleensä pääse kunnallispolitiikan yksinäisen valtuustoryhmää pidemmälle eikä kaikki varsinaiseksi valtuutetuksikaan. Niin, kyllä siinä kuulkaa niin tapaa käydä, että kussakin ajassa keulakuva löytää valitettavansa ja heh tolkun ihmisensä. Tässä journalismin merkitys todenpuhuvana julkisena tallenteena sekä vallan vastuuseen vaativana neljentänä valtiomahtina punnitaan. Se jos sortuu niin sitten tapahtuu aina pirun pahoja.

  5. Heikki

    Lakiasioihin en puutu, kun en ole sen osaaja. Siksi puutun tähän: Yhteiskunnallinen ilmapiiri on koventunut rajusti ja sen mukana on levinnyt maan hallitusta myöten, että kaikki on sallittua ja hyväksyttyä.

    Aamulehti julkaisi jutun, jossa mollataan sitä osaa kansasta, joka ei hyväksy rasismia ja siihen liittyvää vihanlietsontaa ja väkivaltaa. Tukea sai se pieni joukko, joka matkustelee tilausbussilla eri puolille maata osoittamaan mieltään ja vaatimaan rajoja kiinni.

    Ilta-Sanomat julkaisi tänään jutun, jossa sen toimittaja Mika Koskinen ivaili oppositiolle, koska se meni esittämään eduskunnan kyselytunnilla kysymyksiä eläkeläisten tasavertaisesta verotuksesta palkkatulojen kanssa. Vielä pahempaa oli, että oppositio meni kyselemään perusteluja sille, miten on mahdollista tehdä veronkevennyksiä silloin, kun rahat eivät riitä mihinkään.
    Laajalevikkinen, sitoutumattomana ja puolueettomana esiintyvä lehti, joka kertoo edistävänsä demokratiaa pilkkasi oppositiota, koska se erehtyi esittämään kysymyksiä hallitukselle.

    • Heikki

      En vastaa , vaan lisäyksenä omaan kommenttiini. Nuo Uuninpankkopojan ja opposition ivaamiset mediassa ovat seurausta yhteiskunnan ilmapiirin kovenemisesta.

      • Angie

        Uuninpankkopojan ivaaminen mediassa kertoo mielestäni Uuninpankkopojan blogin vaikutusvallan lisääntymisestä. Sakun blogin vaikutusvalta yhteiskunnallisena vaikuttajana on nykyään merkittävä.

  6. Olavi Hillgren

    Vaikka Saku paljon antaa hallitukselle valtaa kirjoituksissaan, niin lienee kuitenkin niin, että eduskunta päättää lait, jotka sitten tasavallan presidentti vahvistaa; näin ainakin silloin opetettiin, kun itse opiskelin. On tietysti valitettavaa SDP:n kannalta, etteivät suomalaiset osa äänestää oikein. Tosin olen pitkään ollut mukana paikallispolitiikassa ja siten seurannut myös valtakunnan politiikkaa ja siihen perustuen väitän, että suunnilleen samat päätökset olisi eduskunta tehnyt vaikka SDP olisi mukana hallituksessa.

    Ja tulkintani mukaan lakien perustuslainmukaisuutta valvo perustuslakivaliokunta enkä ole missään ”mediassa” huomannut, että eduskunta olisi kävellyt perustuslakivaliokunnan yli!

    • Saku Timonen

      Eduskuntahan lait päättää, mutta koska hallituksella on takanaan eduskunnan enemmistö, niin käytännössä kaikki hallituksen esitykset hyväksytään. Epäilemättä myös SDP:n ollessa hallituksessa olisi leikattu, mutta tuskinpa SDP olisi koskaan hyväksynyt ihmisten asettamista eriarvoiseen asemaan lain edessä. Eduskunnan ei tarvitse kävellä perustuslakivaliokunnan yli, koska valiokunta itse on omaksunut perustuslain erittäin väljän tulkinnan.

  7. Antti Helin

    Tuo Helsingin uutisten juttu on hieman raflaava. Asumisvelvollisuus ei tule koskemaan kaikkia turvapaikanhakijoita koko prosessin ajaksi, vaan siitä säädetään lakiin ns. turvaamistoimi nykyisin jo käytössä olevan säilöönoton lisäksi. Säilöön ottaminenhan on erittäin järeä toimenpide ja loukkaa selvästi oikeuksia jatkuessaan kohtuuttomasti tai jos se tehdään ilman hyvää perustetta. Hallituksen esityksessä asumisvelvollisuudessa säädetään nimenomaan ulkomaalaislaissa tarkoitettuna turvaamistoimena, jota saa käyttää vain kun se on välttämätöntä, esimerkiksi jos on syytä epäillä että turvapaikkaprosessin jo läpi käynyt henkilö on vaarassa paeta viranomaisten haavista käännyttämisen välttääkseen, eli on tehty se täytäntöönpanokelpoinen päätös.

    Tuota kyllä ihmettelen, että asumisvelvollisuus määrättäisiin puhutteluun saamista tai muuta tavanomaista käsittelytoimenpidettä varten. Hyväntahtoisesti lukien ehkä sillä on tarkoitettu ”hankalia asiakkaita” tai muuta vastaavaa. En ole ihan varma osuisiko rutiininomaisessa tapauksessa asumisvelvollisuuden määrääminen ehdotetun lain 117 a §:n kynnykseen:

    ”Ulkomaalaiseen voidaan kohdistaa 118—122 a §:ssä tarkoitettu turvaamistoimi, jos se on välttämätöntä:
    1) hänen maahantulonsa tai maassa oleskelunsa edellytysten selvittämiseksi; taikka
    2) hänen maasta poistamistaan koskevan päätöksen valmistelemiseksi tai täytäntöönpanon turvaamiseksi taikka muutoin maasta poistumisen valvomiseksi.”

    Ainakin hallituksen esityksen mukaan kyseessä on siis yritys tuoda keinovalikoimaan jotain säilöönottoa kevyempää varsinkin alaikäisten turvapaikanhakijoiden kohdalle, eli ajatuksena olisikin itse asiassa parantaa liikkumisen vapautta näiden henkilöiden kohdalla. Alaikäisten säilöönotostahan on saatu paljon lokaa niskaan. On tietysti myös mahdollista, että tässä käy kuten poliisin ns. ”less lethal”-aseiden kuten kumiluotien ja etälamauttimien kanssa, että sen sijaan että vahvat keinot korvaantuvat kevyillä, kevyet keinot madaltavat kynnystä ylipäätään turvautua kyseisiin keinoihin.

    On myös mahdollista, että poliittisen paineen takia eri tahot haluavat mainostaa lakiesitystä kovempana ja jyrkempänä kuin mitä se sitten oikeasti on. Ei ole sekään tervettä kehitystä.

  8. Marko Rantaiso

    Tätä ennen perustuslain oikeudet eivät ole koskeneet esim. työttömiä.

    • töytön

      Työtön, se alhaisin matelija. Ei tule muutoksia, sama mikä puolue siellä paasaa.

      Nationalismi, uusliberialismi. Radiossa oli juttuu, nuorillakin otteet koventuneet. Sopii hyvin nykyselle kaksikolle. Persut voi jatkaa pellehyppyjä hämynä sivussa.

  9. T.K. Lehtinen

    Hallitus teki jo päätöksiä palkansaajien suhteen leikkaamalla osalta palkansaajia lomarahat. Täällä riemuitaan Suomessa olevien leikkauksista ja annetaan mennä vaan. Ei taida koko kuva olla hallussa. Te olette seuraavat… Olisko aika herätä?

    • töytön

      Sentäs hyvätuloisille 500€/kk enemmän rahaa 2017 alkaen. Ahkeruudesta palkitaan, vai miten se Orpo osuvasti kommentoi. Ahkerasti ovat ainakin tätä maata alas ajaneet hallituksen tiimillä. Ei taida jäädä tavan palloilijalle kun se ”valinnan vapaus” ja ”kannustinloukut”, kuulustelupöytäkirjaakin täytellään tietyn sakin osalta (600 000) joutilasta.

      • töytön

        Ja eihän 6€ tuntipalkat ole Vartiaisilta pois, päinvastoin. Saatikka työttömyyskorvauksilla suoritettava pakkotyö.

  10. Raiko Karvonen

    Siltähän tuo näyttää, kuten Saku kirjoitti. Kohta kunnon myllyyn joutuva työttömät ja eläkeläisetkin, kun halutaan kustannuksia karsia, maksoi mitä maksoi. Nämä ihmisryhmät nähdään nykyään vain taloudellisina taakkoina. Tähän ryhmään kuuluvat lisäksi vammaiset ja muut pitkäaikaissairaat. Eiväthän köyhät mihinkään rahaa tarvitse. Joten ei muuta kuin pienentämään näiden ryhmien tuloja.
    Rahansa saavat pitää vain työssäkäyvät ja yrittäjät. Hehän rahaa koko ajan lisää tarvitsevat. Köyhät kyykkyyn ja lisää rahaa niille, joilla sitä jo muutenkin on.

  11. AMK

    niin ja noin entäs vakuutusoikeus,päätökset tulevat samalla mallilla kuin mitä muutoksenhakulautakunta on päätöksen tehnyt…kukaan ei halua tehdä työtä asian selvittämiseksi koska päättäjät saavat palkkansa (ja jopa bonuksensa kielteisistä päätöksistä)
    ja tämähän jatkuu karenssia karenssia niillähän työtön pääsee töihin.näinhän suomi nousee ,mikäli uskomme sipilätsin hallitusta ihan oikein Sakun kirjoitus työttömien pitää hakea olemattomia työpaikkoja muuten karenssit paukkuu.Itse olin liukuhihnalla kun 5 vuoden karenssija jaeltiin ei auttanut lääkärintodistukset.Työttömällähän ei ole oikeusturvaa vaan velvollisuus tehdä ilmaista työtä mistä joku muu taho hyötyy mutta työtön ei.

  12. AMK

    kansanedustaja ei edusta kansaa vaan hän edustaa sairasta ja mitään tietämätöntä ministeriä politiikan saralla.miksi siis yleensäkki puhutaan kansanedustajista???kansanedustajilla voi olla omia mielipiteitä mutta herra puheenjohtaja tyrmää sen koska maaliin on päästävä hinnalla millä hyvänsä ja senhän jo tiedämme ketkä kutka sen hinnan maksaa???
    Nykyhallituksen monopoli rikkaille lisää köyhiltä pois-ja suomi nousee.tietää että joku herra katsoo exellin käyriä omaksi hyödykseen (niin moni muukin Esim. be…)

  13. Rintsu

    Laki on eräässä mielessä kuin nopeusrajoitus. Se on sama kaikille. Aina ei vaan voi ajaa rajoituksen sallimaa nopeutta. Jos tiellä on ruuhkaa niin jonot matelevat oli lain sallima nopeus mikä tahansa.
    Joku vanhus on paremmassa hoidossa kuin toinen. Jossain kunnassa toimeentulotukipäätökset käsitellään nopeammin kuin toisessa ja harkinnanvaraiset ovat aina harkinnanvaraisia. Jos asuntoja ei ole jaettavaksi niin joku sen yhden saa ja joku jää ilman.
    Se on sitä ”ruuhkaa maantiellä” – eli asiat eivät aina mene kuin pitäisi vaikka laki sanoisi mitä.

    Sen sijaan kun itse lakiin sisäänleivotaan epäoikeudenmukaisuus niin sen jälkeen päin helvettiäkin olevat asiat alkavat olla lainmukaisia, eikä niitä tarvitse edes yrittää korjata.

  14. Jarkko

    Työvoimapolitiikka näyttää ainakin tulleen tiensä päähän suomessa, sillä tilastojen mukaan työttömyysjakson katkeamisen syy on entistä havemmin työllistyminen, työllistyminen työllistämistuella tai koulutuksen alkaminen. Ylipuolet työttömyysjaksoista päättyy muun syyn tai työvoiman ulkopuolelle siirtymiseen:

    http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3602281-onko-meilla-enaa-tyovoimapolitiikkaa

    Ainakaan itse en enää pääse edes TE-koulutuksiin vaikka olen pitkäaikaistyötön ja olen aina suorittanut kaikki koulutukset erinomaisesti alusta loppuun saakka joihin olen päässyt. Kai se minunkin kohtaloni on päätyä työvoiman ulkopuolelle tai 1930-luvun tyyliseksi päivätyöntekijäksi, joka irtolaisena elättää itseään tekemällä päivän töitö silloin tällöin mikäli edes sellaisia pätkiä sattuu saamaan rikkailta voittajilta.

    Mitä tässä sitten pitäisi tehdä jos ei koulutuksiin pääse vaikka on hakenut melkein jokaista tarjolle tullutta koulutusta eikä töihinkään? Haen tosin vain koulutuksiin joita on mahdollista tehdä työttömyysturvalla. Olen ollut kelan pienimmillä päivärahoilla niin kauan, että minulla ei yksinkertaisesti ole varaa opiskella ilman työttömyysturvaa.

Kommentoi »

Comments are closed