Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kun kukaan ei tiedä mistään mitään

Elämme tietämättömyyden aikaa ja erityisen tietämättömiä kaikesta tuntuvat olevan päättäjämme. Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen tuomittiin eilen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Puolustuksen mukaan hän ei tiennyt sellaista lakia olevan olemassakaan, vaikka hän on itse vuonna 2013 allekirjoittanut lainkohdan rikoslaista poistamista koskevan aloitteen.

Ei siinä mitään, rikoksesta syytetyllä ei ole totuusvelvoitetta. Lisäksi Hakkarainen suhtautuu tuomioonsa pääosin asiallisesti. Hän aikoo tyytyä päätökseen miehen lailla, maksaa sakot ja jatkaa elämäänsä. Toivottavasti hän ei uhostaan huolimatta kuitenkaan jatka samanlaista kirjoittelua, sillä rikoksen uusijan rangaistus on kovempi.

En nyt rupea käymään läpi muita samasta rikoksesta tuomittuja perussuomalaisia päättäjiä, vaan laitan pelkän koosteen. Siitä voi päätellä harjakaupan Suomessa vilkastuvan, kun puolue mahdollisesti joskus päättää aloittaa harjaamisen.

pesu-ja-harjaus

Mennään eteenpäin ja puhutaan lainvalmistelusta. Hallitus antoi lakiesityksen, jolla tyttömille maahanmuuttajille myönnettäisiin työmarkkinatuen sijasta kotoutumistukea, joka olisi vain 90 prosenttia työmarkkinatuesta. Lakiesityksen mukaan alennus olisi koskenut kaikkia työttömiä maahanmuuttajia, ei pelkästään oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita.

Hallituksen lainvalmistelijat eivät halunneet oikeuskanslerin tarjoamaa apua, ja niinpä syntyi susi. Perustuslakivaliokunta katsoi lakiesityksen olevan vastoin perustulakia. Tämän olisi kuka tahansa valtiosääntöoikeutta edes auttavasti tunteva juristi voinut kertoa, mutta hallitus tuhersi lakiesitystä mieluummin itse kuin otti vastaan oikeuskanslerin apua.

Oman typeryyden paljastuminen on sitten kirvoittanut katkeria lausuntoja perustuslakifundamentalisimista ja vasemmistolaisuudesta. Jostain syystä perustuslakiin kirjattu yhdenvertaisuuden lain edessä nähdään jotenkin vasemmistolaisena arvoa. Ehkä eriarvoisuus on joidenkin mielestä varallisuuskysymys ja siksi itsestään selvä ilmiö.

Koska hallituspuolueissa ollaan tietämättömiä vähän kaikesta, niin tietysti pääministerin on oltava kaikkein tietämättömin. Hän ei ole tiennyt yhtään mitään mahdollisesta jääviydestään Katera Steelin ja Terrafamen tapauksessa ja kalenterinkin ymmärtäminen on vaikeaa.

Nyt olemme pääministerin kanssa yhtä tietämättömiä. Suoraan sanoen uskon pääministeriä hänen sanoessaan, että jääviys ei tullut hänen mieleensäkään. Sellaista voi sattua kenelle tahansa. Siinä tapauksessa ei kuitenkaan voi olla totta pääministerin eduskunnan kyselytunnilla antama vastaus, jonka mukaan hän selvitti jääviyskysymyksen.

En myöskään voi tietää kummasta Katera Steel Oy:stä pääministeri puhuu, sillä niitä on ainakin Y-tunnusten mukaan kaksi. Toinen on lakannut 31.8.2014 ja toinen on edelleen voimassa. Sen lakanneen talous oli sitä luokkaa, että konkurssi olisi ollut vain ajan kysymys. Toimivan taloustilanne on tyydyttävä. Nämä tiedot voi jokainen saada tilaamalla luottotietoraportin.

Julkisuudesta saamani tiedon (Kansan Uutiset 24.11.2016) mukaan Katera Steel Oy:llä on ollut toimitus Talvivaaran kaivokselle (laskutus vuonna 2012 3,4 % liikevaihdosta ja vuonna 2013 0,8 % liikevaihdosta). Urakat/tilaukset eivät ole muodostuneet Terrafame Oy:n sopimusperusteiseksi alihankinnaksi, eikä niille ole ollut merkittävää osuutta Katera Steelin toiminnassa. 

Näin sanoo pääministeri vastauksessaan oikeusasimiehelle. Tällä Katera Steel Oy:llä ei ole siis ollut Y-tunnusta ollenkaan 31.8.2014 jälkeen, joten oikeusasiamies varmaan kysyy sitäkin, mistä pääministeri puhuu.

Tuurilla ne laivatkin seilaavat, joten kaipa Suomi-laivakin jotenkin seilaa, vaikka sen päällystö on harvinaisen tietämätöntä merenkulusta.

Kommentit (16)

 1. Virva Itäranta

  Ei Sipilä ole ollut tietämätön. Hän antaa aina itselleen edullisen vastauksen ikäviin kysymyksiin. Näin pääsee sillä hetkellä pälkähästä, vaikka myöhemmin jäisikin kiinni ristiriitaisista lausunnoista. Ilmeisesti hän luottaa niin paljon pääministerin valtaan, poliittiseen kannatukseen tai vaikutusvaltaisiin taustatukijoihin, jotta voi tehdä, mitä haluaa pelkäämättä pallilta putoamista. Se on pelottavaa. Ja kertoo paljon vallan olemuksesta Suomen maassa tällä hetkellä.

  • Anselmi

   Minun kokemukseni mukaan Sipilän tapa puhua ja varsinkin vastata kritiikkiin on selkeää vanhalestadiolaista öykkäröintiä. Nehän vie tahtonsa läpi varsinkin business-asioissa röyhkeästi italialaisen kauppakoulun opein – painostaen, uhkaillen ja lahjoen. Loppukaneettina puuttuu enään ”herran nimeen ja vereen”. Lahjonnassa harvoin kai käytetään rahaa, mutta sitäkin enemmän muita (katteettomia) lupauksia mm. henkimaailman asioissa.

 2. Erkki Kelloniemi

  Tuskin nämä mistään mitään tietämättömät tolvanat osannevat harjata edes hampaitaan.Taitaa jäädä persubileiden jälkien siivoaminen seuraavien vaalien tehtäväksi.

 3. AikaMies

  Tärkeintähän on, että juttu on hyvä, ei se että se on tosi.
  Jotkut jutut ovat sekä hyviä että tosia.
  Sakun jutut kuuluvat tosihyviin.
  Päävisiirin jutut taasen kuuluvat epätosiin.
  Meinaan jotta eikös se palli sittenkin jo heilu?

 4. Paavo Kilgast

  Sippilän lausunnot antavat aiheen epäillä häntä narsistiksi joka on omasta mielestään aina oikeassa ja tekee kaiken pyytteettömästi. Mutta onko hän vain…

 5. Juha Ylä-Lahti

  Persujen eduskuntaryhmä sitten harjailee kyllä kun ehtii. Villi arvaukseni on, että ryhmä kyllä päätyy antamaan herra Hakkaraiselle varoituksen ja lausuu julki huolestumisensa asiasta. Samalla vainon kohteena oleva tuomitsee vihervasemmistolaisen vihapuheen sekä esittää lakia kansanryhmää vastaan kiihottamisesta poistettavaksi rikoslaista.

  Soini pidättäytyy kommentoimasta yksittäisten kansanedustajien toimia, mutta korostaa, että perussuomalaisissa ei ole rasisteja.

  • Juha Ylä-Lahti

   oleva puolue tuomitsee…

 6. Rintsu

  Hakkarainen ei tule saamaan puolueeltaan minkäänlaista harjausta koska hänhän ei ole kirjoittanut mitään mikä ei olisi puolueen maailmankuvan mukaista.

  Antaakseen harjausta asiattomasta kirjoittelusta puoluejohto tai eduskuntaryhmä ei tarvitse siihen oikeuden päätöstä. Jos kirjoittelu ei ole puolueen mieleen niin harjausta on luvassa heti vaikka kirjoituksessa ei olisi mitään rikollista.

  Pääministerimme taas täytyy olla todella pätevä. Hän on niin pätevä, että on osannut selvittää asian joka hänellä ei ole juolahtanut edes mieleen. Noin taitavia on harvassa.

 7. Matti Ojutkangas

  En ymmärrä, miksi Pääministeri ei heti käryttyään pyytänyt anteeksi, että ei jääviyttänyt itseään. Sen sijaan alettiin käydä turpakäräjiä perheestä, uskonnosta ja isänmaasta. Onhan selvää, että huolimatta tutkijan lopputuloksesta, jääviyttä olisi pitänyt käyttää.

 8. Eevatar

  Nämä pääministerin sukulaiset, jotka Terrafamen nykyisin omistavat, ovat ainakin useiden lehtitietojen mukaan hänen poikiaan. On hyvin vaikea uskoa, että pääministeri ei tietäisi mitään asioista yhtiössä.

 9. Kun kukaan ei tiedä mistään mitään | Suomi Tykkää

  […] Elämme tietämättömyyden aikaa ja erityisen tietämättömiä kaikesta tuntuvat olevan päättäjämme. Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen tuomittiin eilen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Puolustuksen m… …read more […]

 10. Juha Sinkko

  Jutun viimeiseen lauseeseen viitaten, eikös kansantaiteilija J. Leskinenkin kappaleessaan ”Mikä hätänä” ja aikoinaan todennut, että

  ”Maakravut ohjaa valtion laivaa
  ihmettelee, mikä lastia vaivaa?”

 11. Mirja Pekkonen

  Sipilän antaman selvityksen lisäselvityksen lisäselvityksen mukaan Sipilä oli saanut vihjeen Katera Steelin ja Terrafamen yhteyksistä 17.11.2016 mikäli YLE:n asiasta tekemän jutun täydennyksen korjausta on uskominen.

  ”Juttua korjattu 5.1.2017 kello 17.40: Pääministeri on kertonut saaneensa vihjeen Terrafamen ja Katera Steelin yhteydestä 17.11. eikä 18.11., kuten jutussa aiemmin mainittiin.”

  Nyt jo piti laittaa nauruksi. Ei voi mitään.

 12. Mirja Pekkonen
 13. kr

  Kateragate.

 14. töytön

  Yrittäjän vuosi. Millo on tulossa aika monelle tutut yt-neuvottelut? Pari eduskunnan lomailijaa aurinkorannalta uusia haasteita etsimään. Ei onneks Suomi Oy Ab:ssä semmosta kauhuutta tapahdu.

Kommentoi »

Comments are closed