Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Elämää Turaniassa

Lähes kaksi vuotta sitten kirjoitin fiktiivisen kertomuksen siitä, miten omenoita vastustava kansanliike nousee merkittäväksi puolueeksi. Kurkistetaanpa mitä sen jälkeen on tapahtunut maassa, jolle on löytynyt nimeksi Turania.

Omenoiden vastustaminen on levinnyt niin laajalti, että Mestarista on tehty puolueensa puheenjohtaja entisen vitsiniekan tilalle. Vakavalla asialla ei sovi laskea leikkiä, sama lippalakki ei todellakaan mahdu perunalle ja omenalle. Asia on niin vakava, että omenoiden vastustuspuolue on asettamassa oman presidenttiehdokkaan, jonka edullinen ulkonäkö ja kiihkeä fanaattisuus saavat tiedotusvälineetkin polvilleen ihastuksesta. Hän on vakiovieras tv:n ajankohtaisohjelmissa ja kaikki lehdet haluavat tehdä hänestä syväluotaavia juttuja.

Mutta silti asioista ei saa puhua. Presidenttiehdokas on jokaisessa haastattelussa sitä mieltä, että isänmaalliset omenanvastustajat halutaan vaientaa, jotta omenoita suosivat piirit voisivat täyttää koko maan mädillä omenoilla. Takana on kansainvälinen salaliitto, jota sanotaan omenasaatioksi. Sanottaisiin sitä omenaatioksi tai omenoinniksikin, jos osa kannattajista ei luulisi sen tarkoittavan itsetyydytystä.

Mutta isänmaallinen perunoiden ja nauriiden ylivertaisuutta korostava rintama ei hellitä, vaan on saanut taakseen mitä erilaisempia kansanliikkeitä. Perunat ensin -kansanliike on sinnikkäästi osoittanut mieltään yli puoli vuotta maan keskeisimmällä paikalla. Naurismaan Vartijat ovat partioineet kaduilla ja löytäneet mitä karmeimpia todisteita omenanpurijoiden villistä menosta tiloissa, joissa oikeasti ei ole nähty yhtään omenansyöjää yli vuoteen. Perunankuoria on häpäisty ja jäljet ovat yhä tuoreet.

21433260_10155230777483778_8490429577056556151_n

Turaniasta on omenoiden invaasion takia tullut maanpäällinen helvetti. Kaupunkeihin on muodostunut palavia ghettoja ja no-go-zoneja, joihin poliisit ja palomiehet eivät uskalla mennä pelätessään mädillä omenilla pommittamista. Perunoita joutuu keittämään salaa ja naurista ei saa enää ollenkaan kaupoista, koska omenoita suosiva hallitus on miehittänyt kaikki hedelmä- ja vihannestiskit omenanhyysääjillä.

Yrittipä Turanian hallitus vielä niinkin kieroa temppua, että kutsui kaikki puoluejohtajat allekirjoittamaan julistuksen, jossa luvataan pidättäytyä vihapuheesta niin omenoita, perunoita kuin nauriitakin vastaan. Onneksi tämä salajuoni paljastui, ja perunansyöjien presidenttihdokas sanoi narranneensa muita. Hän allekirjoitti vain omenansuosijoiden suoltaman vihapuheen vastaisen julistuksen.

Itse asiassa omenoita ei Turaniassa niin kauhean paljon ole, mutta niitä tulee, jos kansan syvät rivit ja heitä kuuntelevat poliitikot eivät ole valppaina. Erityisesti pitää varoa niitä maailmasyleilijöitä, joiden mielestä maassa saa syödä nauriita, perunoita, omenoita ja vaikka porkkanoita. Juuri he ovat pahin uhka itsenäiselle ja yksimieliselle Turanialle.

Onneksi Turania on edelleen fiktiota, onhan?

Kommentit (8)

 1. Sauli

  Hashuja nämä Odinit. He vetävät perunan nenään siitä, että joku on kaltoin kohdellut kristittyjen pyhää oopusta raamattua. Ei pitäisi heitä paljoa painaa, onhan Odin itsekin tuontitavaraa ja perin vieras jumala meille pottunokkaisille suomalaisille. Nyt kun Odinin pojilla on ihan todistettavasti ainakin yksi raamattu hallussaan, heidän kannattaisi varmaan myös siihen tutustua. Siellä on muutama ihan hyvä neuvo siitä miten lähimmäisiin pitäisi suhtautua. Näyttää kuitenkin siltä että raamattua enemmän heitä kiinnostavat vieraat uskonnot ja jumalat.

  Näätäeläimestä en osaa sanoa mitään, ehkä se meni ja hirtti itsensä vastalauseena Odinin poikien rasismille.

 2. Mauri Pulkkinen

  Turaniaa nauravat naurismaan aidatkin.

  Turanian naapurimaa näyttäytyy omituisena kaalinpurijoiden kansana. Sitä syödään kaikissa muodoissa, myös hapatettuna. Turanialaiset pelkäävät hieman laajoja viljelyksiä, mutta ovat omaksuneet hapatetun kurkun käytön etanolin nauttimisen yhteydessä, tosin sitten yliannostilanteissa laulamisen sijasta hapuillaan puukkoa.

  Toisella puolella Turaniaa tuntuu hapatetun silakan löyhkä. Se on niin voimakas, että sen suojissa on pystytty sietämään kaiken mahdollisen muun ruoan rouskuttajat.

 3. Heli Heikkinen

  Sitä mietin, että ovatkohan omenanpurijat pitäneet hurjia peijaisiaan ex-leirin alueella kauan sen sulkemisen jälkeen ihan vain nostalgiapäissään, kun niin ikävöivät entistä majapaikkaansa. Vai ovatko näädät ja muut peijaistarvikkeet säilyneet juhlapaikalla niin hyvin Turanian kovien pakkastalvien ansiosta? Näätäkään ei ollut edes yhtään mätä. Tai sitten se oli jo alun perin täytetty näätä, ehkä jonkin lakkautetun koulun bilsan kokoelmista?

 4. Kyösti Hyttinen

  ”Onneksi Turania on edelleen fiktiota, onhan?”

  Luulen, että voi olla todellisuutta hyvinkin pian.
  ”Halpatyövoiman aalto nostaisi Suomen rasismin ennen näkemättömiin sfääreihin”
  http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/suokas_tarveharkinta-69932

 5. Rintsu

  Jos minä näen hylätyn rakennuksen vierellä nuotiopaikan jossa on poltettu kaikkea mitä ei ole pultattu kiinni… niin olen niin ennakkoluuloinen, että oletan kylän nuorison pitäneen nuotioiltaa. Voin olla väärässä mutta mikään nuotiolle raahattu poltettavaksi kelpaava ei ole minulle ”autenttinen todiste” yhtään mistään muusta kuin että nuotiota siinä on huonolla menestyksellä koitettu polttaa.

  Jos minä mielenosoituksellisesti tahtoisin polttaa Raamatun, Tuulen viemän tai vaikkapa Beatleslevyn niin minä kuvaisin tapahtuman ja levittäisin sitä sanomani kera verkossa.

  En viitsisi jättää tärkeää asiaa sen varaan, että naurismaan vartijat ehkä löytävät sateen kastelemat jäännökset ensi juhannuksena ja vetävät niistä omia johtopäätöksiään.

  Turania maana kuulostaa tutulta? Ei kai se ole kovin lähellä Suomea?

 6. Jari Kähkönen

  Kiitos Sakarille hengenlennosta. Siitä tulikin mieleeni vuosikymmenten takainen tapaus, kun minulla oli vielä pamppu lähempänä oikeaa kättäni kuin pännä. Eräät kummallisen näköiset tyypit esittivät puhuteltaessa asiakseen saada julkaistuksi aktivistipiireissä silloin pinnalla ollut Absurdistanin edustajan puhe milloin missäkin kansainvälisessä konferenssissa. Selvitettiin, saatettiin ja vastuu siirtyi, kuten kuuluikin. Tuskin saivat julkisuutta asialleen ja sikäli kun muistan niin joka ainoa puheena sitä pitämään yrittänytkin joutui putkaan, koska toisaalla turvatoimialueen rajan eli kehän luvatonta ylittämistä ei kovinkaan humoristisin silmin nähty.

  Se johtui uudemman kerran mieleeni, kun luin Adolf Hitlerin nimiin kreditoitua Taisteluni I -kirjaa yli 300 sivun ja tämä siinä tuomitsemaan patriotismin kansallissosialismin harhaoppina ellei suorastaan sen vastaisena toimintana. Teoksen käytössäolleessa suomennoksessa kansallisuusaatetta eli nationalismia muuten kutsutaan natsionalismin nimellä. Tästä huolimatta n-sanan käytöstäkin ollaan kuulemma nyttemmin kovasti tuohtuneita eikä sitä olisi suotavaa käyttää lainkaan, kun on se nimittely ja sellainen taas on ilmeisesti vähintäänkin rumaa ellei suorastaan loukkaavaa käyttäytymistä. Eräskin aiemmin vakavastiotettava kanssaihminen tuohtui kovasti Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen toiminnasta uutisoimista uusnatsismina, vaikkei TIETTÄVÄSTI ole edes porukan jäsen.

  Senkin opin, että miksi Adolf Hitler oli oman mielensä mukaan luodussa diktatuurissa ja poliisivaltiossa niin ylen kiinnostunut kanssaihmistensä seksiasioista. Hän kun katsoi, että Saksa oli ensimmäisessä maailmanrähinässä sortunut heikkouttaan, jonka eräs monista syistä oli syfiliksen levinneisyys ja prostituutiopalveluiden laaja saatavuus. Sakarin opastuksen mukaan päätyisin kuitenkin Turanian puolelle, jos nyt kävisin väittämään A. Hitleriä femisnistiksi, koska hän oli tuomitsevainen sovinistiselle ajanhengelle missä säätyläistö pyrki naitattamaan tyttärensä asemansa vakiinnuttaneille ja seikkailunsa jo seikkailleille miehille. Ehei. Tuo protokauden yksilö ja kaikkien fasistien esi-isä kannatti nuorena avioitumista syntyvyyden edistämiseksi ja lapsiluvun kasvattamiseksi, naisista hän ei sinällään veisannut ihan täyttä yhtä viittäkään. Jos nyt joku ei sitä vielä ollut oivaltanut.

  Sen kraaviusasteen juutalaisvihaajahan hän oli tuosta ohjelmajulistuksestaan aina poliittiseen testamenttiinsa asti, että sana antisemitisti alkaa punastua silmissä alisanana. Hän myös käytti tähän asti lukemaani mennessä ainakin kertaalleen myös Turaniasta tuttua ”kaikki ne ovat sellaisia” -sananpartta. Ja myös seksiasioihin kohdistuva obsessio on sekin säilynyt modernien fasististen liikkeiden edustajien kohkaamisen kohteena. Siksi olisi aihetta kehittää Turaniaa vai totta -testi, koska jos on yhä henkisesti täysikasvuiksi tultuaankin syystä tai toisesta fasismin esiasteilla, ei pysty suorittamaan testin ”onko tämä todellista” rastia. Jos taas on edistynyt fasisti, alkaa raivokkaasti vouhottamaan vastaan, sillä ei yksinkertaisesti kestä kaikkien ihmisten yhtäläisestä ihmisarvosta muistuttamista.

  Nuorena saa ja toki tuleekin olla hölmö, no, ainakin tiettyyn rajaan asti. Sen, mikä sopii lukion ilmaisutaidon tunnin väittelyharjoitukseen osallistuvalle 16-vuotiaalle pojalle, ei ainakaan tulisi enää sopia viisikymppiselle mieskansanedustajalle eduskunnan istuntosalin puhujakorokkeella. Siinä kuin joku muka uudelleenajatellutkin on viimemainitun iässä samanaikaisesti ulkopolitiikassa putinisti (Ukraina) ja sisäpolitiikassa oli tasa-arvoisen avioliittolain kannattaja. Niinpäniin. Kyllä tämä niin sanottu uudelleenajattelijakin on ihan oma itsensä, hieman keskiväestöä kärkkäämpi huutamaan herjat silmille, koska on liian sivistymätön tietämään valtiososialismin kaikkein ahtaimman tulkinnan muuten kuin nimeltä ja ennenaikkea on sokea persoonallisuutensa autoritaarisille piirteille.

  Kaikki eivät pääse sinne Sakarin bloggaamaan Turaniaankaan, kun kannattavat ”vapautta” mikä ei oikeammin ottaen ole muuta kuin eräs keino destabilisoida yhteiskuntaa tai toteuttaa kummallisia syväpersoonallisia patoumia. Ihannemaassaan kun soittaisivat samaan tahtiin suutaan, siinä kävisi vielä niin että palkinnoksi tulisi leirikoulukeikka. Liikuttavaa eksyneisyyttä, mutta sitä se ehdottomuus, pomottamisen halu ja oppimattomuus vain teettävät. Esimerkiksi. Inhimillinen kehitys on tietysti pidempi rupeama ja monimutkaisempi polku enkä toisaalta tahdo tuomita ketään lopullisesti miksikään. Kyky sortaa on meissä kaikissa, mutta se on itsestä kiinni että lähteekö tekemään niitä sortamistekoja vai ei.

  Minä, jolla oli harvoin edes kova lipas kiinni vaikka rautatavaraa olisi jaettuna ollutkin, tapaankin juuri siksi kysyä niiltä sauhamaan alkavilta ”tosivaittereilta” seuraava. Että häh mitä, luuletsä käskyttäväsi koko maailman asiat ojennukseen ja repiväsi jokaisen vastaanhankaajan pussi päässä, kädet nippusiteissä sekä tunnistenumero markkeritussilla kämmenselkään piirrettynä kulkuvälineeseen? Huti ilmoittaa kyllä itse itsestään äänekkäästi, se jolla on vielä toivoa nauraa ja suuttuvat/tajuamattomat olivat luultavasti aina ”sen sortin fasseja”, nimittäin fasisteja, alunperinkin vaikkei olisi koskaan olleet katumuotiin erikoistunutta kauppaa kauempana. Tai palveluksessakaan koskaan yhtään missään sen puoleen.

  Kaikkien yhtäläinen ihmisarvo, liberaali demokratia, valistus ja oikeusvaltio eivät yksinkertaisesti kelpaa kaikille. Kuljetut kehituksen polut sekä käsitteellistäminen on aina yksilöllistä, mutta tietyillä lähtökohdilla on vaikea päätyä muuhun lopputulokseen kuin niiden täydelliseen vastakohtaan. Juuri sinne Turaniaan. Valitettavasti kaikki eivät sittenkään halua tai kykene lähtemään pois eli uudelleenajattelemaan yhtään mitään. Säälittävää kyllä, ne menevät sen kulloinkin kierrossa olleen fasisminmuodon myötä ennemmin vaikka hautaan.

 7. Rintsu

  Se muuten aina kannattaa muistaa, että Suomessa on keksitty semmoiset pikkuasiat kuin neuvola, äitiysloma, äitiyspakkaus, astiakuivauskaappi, tai vaikkapa Suomikp joka on tekniikaltaan nerokas, mutta halvemmallakin saa ihmisiä hengiltä.

  On miljoona syytä olla ylpeä isänmaastaan tai äidinkielestään.

  Minä olen.

  Sen vuoksi minun ei tarvitse alentua sotkemaan muita syvemmälle suohon. Jos oma pääni ei pysy pinnalla niin ei se pysy vaikka hukuttaisin muita.

  Yritän säilyttää vähäisen järkeni niin kauan kuin mahdollista. Tehkää te muutkin samoin. Muussa tapauksessa Turania on totta.

 8. Petteri Murtomäki

  Se, mikä Odinin poikain kirjoituksessa pisti silmään, oli arabiankielinen uusi testamentti. Onko ”islamisaatio” mädättänyt huppujengit jo niin, että niiden edustajat osaavat lukea arabiaa? Minun on vaikea uskoa, että tuosta porukasta kukaan olisi opiskellut arabiaa.

Kommentoi »

Comments are closed