Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Simsalabim

Pääministeri Juha Sipilä tekee hypnoottisen eleen ja lausuu taikasanat simpspimpala salami-salsa-lambada. Yleisö on hämmästynyt ja media kertoo ihmeestä: työttömyys laskee ja hallitus on saavuttamassa tavoitteensa. Ei tätä nykymenoa enää muuten voi kuvata kuin ihmeenä tai taikatemppuna.

Vanhan kansan tiedon mukaan silmänkääntötempun voi paljastaa, jos katsoo sitä oksanreiän läpi. Niin minä olen tehnyt monta kertaa, kuten vaikkapa täällä ja täällä. Toimittaja Teemu Muhonen selvitti eilen erinomaisella tavalla työttömien katoamista kortistosta. Myös pilapiirtäjä Jari on huomannut taikatempun.

IMG_20170927_0001

Yleisö jo buuaa, mutta hallitus jatkaa taikatemppua joko itse uskoen siihen tai sitten kuvitellen, että suurin osa yleisöstä ei ole tajunnut vilppiä.

Kun työttömien työnhakijoiden määrä väheni 54 000:lla ja työllisten määrä lisääntyi 7 000:lla, niin pakkohan tässä on olla jotain hämärää. Etsitäänpä näitä kadonneita.

7 000 työtöntä on siis saanut työtä, se myönnetään. Viime talvena alkaneet työttömien haastattelut ovat poistaneet tilastoista sellaisia, jotka ovat jo työllistyneet, mutta eivät ole ilmoittaneet siitä. Tähän päättyivät positiiviset uutiset.

Kukaan ei tiedä kuinka moni on jättänyt työnhaun uusimatta ihan vain kyllästymisen takía. Kun keppiä tulee joka käänteessä, niin jossain vaiheessa on helpompi jättäytyä pelkälle toimentulotuelle. Kortistoja on myös aktiivisesti siivottu ansoittamalla netissä tapahtuva työnhaku niin, että se katkeaa automaattisesti vain muutamassa päivässä. Tällä ansalla saatiin kadotettua 14 000 työtöntä. Hallituksen tilastoista unohtuu kausivaihtelu kokonaan. Eläkkeelle siirtyy koko ajan väkeä, osa kuolee.

Palkattomat työt lisääntyvät koko ajan. Avoinna olevista paikoista yhä useampi on palkatonta harjoittelua tai työkokeilua. Kunnat sysäävät kiihtyvällä tahdilla terveitä työttömiä kuntouttavaan työtoimintaan vastoin lakia. Samaan aikaan työministeriöllä on käyttämättä työllistämiseen tarkoitettua rahaa 150 miljoonaa euroa. Tämä raha varattiin alkujaan yksityisesti toteutettavaa työttömien määräaikaishaastettelua varten, mutta hanke törmäsi perustuslakiin. Toistaiseksi ei ole keksitty kenelle sen voisi antaa, mutta selvästi on päätetty, että ei sitä ainakaan palkkatukeen käytetä.

Ja luultavasti tänäänkin joku ministeri rehvastelee työllisyystavoitteen toteutumisella. Amatööritaikurit eivät usko, että temppu on paljastettu.

Kommentit (26)

 1. Reijo Manner

  Tukieläke. Muutama tuhannen.

  • Jarkko

   Tukieläke on myönnetty 3400 pitkään työttömänä olleelle vanhammalle työttömälle se ei selitä kuin hyvin pienen osan työttömien vähentymisestä. Työkyvyttömyyseläke päätöksetkään eivät selitä kuin joitain satoja korkeintaan tuhat työttömien vähentymisestä.

   Kyllä suurin osa työttömyyden vähentymisestä 54 000 selittyy tempputyöllistymisellä, harjoittelulla, palkattomalla työllä, sekä kortistoista pois tippumisella. Siten valtio voi säästää lyhytaikaisesti sillä, että työttömät tippuvat toimeentulotuelle, että jos työttömällä sattuu olemaan mitään omaisuutta se on syötävä pois ennenkuin toimeentulotukea tippuu. Tosin pitemmän päälle tämä kostautuu entistä syvempänä köyhyytenä ja ongelmina kun entistä useammilla ihmisillä ei enää ole pieniäkään säästöjä hätä tilanteita varten.

   • Hannu Alastalo

    Alunperin eläketukeen oikeutettuja laskettiin olevan 5000, kaikki eivät ole hakeneet sitä joko tarkoituksella tai eivät ole ymmärtäneet sitä.

    • Matti

     Olisiko joukossa ihan ihmisiä, jotka kaikkia todennäköisyyksiä uhmaten jaksavat edelleen hakea töitä ja ajattelevat, ettei ennen virallista eläkeikää kuulu jättäytyä yhteiskunnan eläteiksi…?

  • Joni Pelkonen

   ” Viime talvena alkaneet työttömien haastattelut ovat poistaneet tilastoista sellaisia, jotka ovat jo työllistyneet, mutta eivät ole ilmoittaneet siitä. ”

   Näistä suurin osa lienee sellaisia, jotka ovat työssä, mutta halusivat silti olla työvoimatoimiston listoilla siltä varalta, että kohdalle osuisi parempi työpaikka. Työvoimatoimistohan on nimensä mukaisesti ainakin alunperin tarkoitettu *kaikille työnhakijoille*, ei pelkästään työttömille työnhakijoille.

   Nyt sitten hallitus näppärästi siivosi työkkärin listoilta pois viimeisetkin sellaiset ihmiset joille työkkäristä olisi oikeasti hyötyä. Ihmisten etua vahingoitetaan vain siksi että Sipilä saisi tilastot näyttämään paremmilta, jotta hänen poliittinen uransa hyötyisi. Hyvin menee, kiitoksia vain jälleen kerran Sipilä!

 2. Jyrki


  Vanhan kansan tiedon mukaan silmänkääntötempun voi paljastaa, jos katsoo sitä oksanreiän läpi.

  Vanha kansa tietää mikä taikatempuissa on oleellista. Se ei ole suinkaan itse se mitä siinä näet. Vaan se mitä et näe.

  Sen verran itsekin olen joskus oikeisiin taikatemppuihin tutustunut. Että 3 tärkeintä asiaa niissä kaikissa on harhautus harhautus ja harhautus. Harhautuksien on tarkoitus saada yksinkertaisesti katse pois siitä, vaikka milloin esimerkiksi kolikko meneekin kädestä taskuun.

  Sen voi tehdä vaikka kääntämällä toisen kylkensä yleisölle samalla kun suu lausuu loitsuja ja käsi missä kolikko on käy pikaisesti pois yleisön näkökentästä olevan kyljen taskulla sujauttamassa kolikon taskuun. Samalla se toinen kolikoton käsi myös tekee mielellään pyöreitä tasaisia liikkeitä ilmassa. Suorat liikkeet ei ole tutkitusti kovin mielenkiintoisia kuulemma. Jolloin yleisön katse on tässä heiluvassa kädessä. Ja kas kolikko on kadonnut, kuten ne 150 miljoona, joilla olisi voinut maksaa PALKKAA työttömille.

  Jos ette usko, että tuo toimii niin kokeilkaa. Harjoitelkaa toki hommaa peilin edessä, kunnes saatte homman toimii sulavasti. Kuten nyt hallitus on saanut työttömyyden ”vähenemään”. Ja kohta sen 150 miljoonaakin katoamaan yhtä sulavasti jonnekin. Sitten vain etsitte sopivan yleisön. Ei mielellään sellaista yleisöä, jotka katsoo temppua sen oksanreiän läpi.

  Se oksanreikä rajoittamalla näkökenttää, kun suodattaa tempusta turhat manööverit pois ja totuus voi paljastua. Ja kun et näe tyhjänä heiluvaa kättä. Saattaa kiinnittää huomionsa kyljen kääntämiseen ja toisen käden vierailuun piilossa olevan kyljen takana. Silleen kaikki suuretkin ja ihmeelliset ihmeet ja taikatemput voidaan tehdä. Täytyy vain ymmärtää missä siinä on se piilotettu kylki ja käsi joka käy piilottaa kolikon sen kyljen takintaskuun. Helppo resepti toimii aina. Tai siis aina kun kukaan ei kysele ja tutki mitään…

 3. Jussi

  Suosittelen katsomaan elokuvan I, David Blake. Liippaa aika läheltä nyky touhua Suomessa.

  • Jussi

   I, Daniel Blake oli oikea nimi elokuvalle.

 4. Kalle Jokinen

  Työtä olisi jos sitä olisi varaa ostaa:

  Keskiluokkainen ja keskituloinen joutuu tekemään 4 tuntia töitä ostaakseen autonkorjaustyötä yhden tunnin.

  Keskiluokkainen ja keskituloinen joutuu tekemään 1,5 tuntia töitä ostaakseen hiustenleikkuu työtä 0,5 tuntia.

  Keskiluokkainen ja keskituloinen joutuu tekemään 2,5 tuntia töitä ostaakseen siivoustyötä 1 tunnin.

  Suhdeluku on sietämätön!

  Keskiluokka olisi se porukka, joka voisi ostoillaan työllistää tuhansia ihmisiä (katokaa vaikka Kiinaa tai USA:ta) mutta verotuksen kautta tämä tehdään mahdottomaksi. Keskiluokan kurjuutus on jäänyt työllisyyskeskustelussa kokonaan paitsioon ja syykin on selvä. ”Köyhältä” ei saa ottaa, ”rikkaalta” ei saada otettua…

  Tässä leikissä pää on tullut vetävän käteen. PALKKAtyö kun olisi parasta sosiaaliturvaa.

  • työtöntyötön

   Mitä sieltä Usa:sta pitää katsoa? Usan työllisyysluvut ovat heikompia kuin meillä. Työttömyysluvut saattavat olla parempia. Johtui jostain sellaisesta että siellä olet työtön maksimissaan 99 viikkoa tai jotain sinne päin ja sen jälkeen putoat johonkin muuhun kategoriaan. Yhtä työtön olet kuin ennenkin vaikka virallisesti et olekkaan. Köyhyys kasvaa ja tuloerot ovat suurempia. Miksi sielläkään ei sitten keskiluokka työllistä yhtään enempää vaikka enemmän jää käteen kuin täällä?

   Autoa pitää korjata silloin kuin on tarpeellista, hiuksia leikata kun katsoo tarpeelliseksi jne. Vaikka antaisit paremmin toimeentulevalle enemmän rahaa niin ei sitä autoa korjata jos ei ole tarvetta. Sen sijaan kun jo ennestään köyhältä otetaan kymppejä pois niin siinä saa miettiä esim. katsastaako auton vai ajeleeko ilman katsastusta.

   Palkkatyö on parasta, siitä olen sama mieltä. Sosiaaliturva on sitten erikseen. Tällä työ/palkkatyö on parasta sosiaaliturvaa hokemalla yritetään vain saada ihmisiä töihin mitä moninaisin ehdoin tai kokonaan ehdoitta.

  • Kaija Laine

   Palkkatyö on niin hyvää sosiaaliturvaa, että matalapalkkainen perheellinen ihminen joutuu jo nykyisin tässä maassa tekemään kahta työtä pärjätäkseen elinkustannusten noustessa ja hallituksen keksiessä joka vuosi uuden leikkauksen matalapalkka-aloille.
   USA:ssahan kaksi tai kolme työpaikkaahan on ihan normaalia, jos sattuu olemaan se auton korjaaja mutta ei korjaamon omistaja, vaikka esim. asuminen onkin siellä halvempaa kuin meillä.

   • Aina Marina

    On meillä kovasti ihaillen eräät sinne valtoihin päin katselleet ja tuo maksimissaan 99 viikkoa työttömyyttä kuulostaa ihan Sipilän hallituksen kärkihankkeelta.

 5. Jukka Laine

  Kelasta tuli ilmoitus että työmarkkinatuki päättyy, ja asioi TE-toimistossa sovittuna aikana. Aikaa ei ole sovittu, vaikka viimeksi käydessäni tiedustelin uutta aikaa.

  Annettuun sähköpostiosoitteeseen lähetetty viesti ei mene läpi, eikä puhelimeen vastata. Kaipa tämä on sitten tilastojen siivoamista.

 6. Leevi Lehtinen

  Ehkä Suomen Postin uusi Turun saattohoitoyksikkö on käynyt saattohoitamassa työttömiä täältä iäisyyteen?

  • Jyrki

   Hankalaa se varmaan on, koska moni työtön kumminkin sen verran hyvässä hapessa iänkin suhteen. Että pelkkä saattohoitaminen työttömälle ei varmasti riitä postin jaon yhteydessä.

   Tosin nykyinen hallitus on päättänyt selkeästi kokeilla työttömien nälkään tappamista ainakin nykyisillä kyykytys ja nöyryytys toimenpiteillä. Tai sitten nykyinen hallitus vain kokeilee, onko sanonnassa voiko v*********n kuolla jutussa mitään taikaa/ihmettä, kun virittelee kaikenlaisia ansoja työnhaun katkeamiseen jne.

   Tai sitten suunnittelee tai jo itse asiassa jo toteuttaa 9e/pvä orjatöiden laajentamista firmoihin asti, joka laajenee takuu varmasti koko suomeen kun ”loistavat” tulokset alkaneista orjatyökokeiluista julkaistaan fanfaarien ja rumpujen soidessa.

   Ja mitä nyt sitten vielä tulee keksimäänkään. Kyllä varmaan noilla 150 miljoonalla käyttämättömällä miljoonalla voidaan monta konsulttia laittaa pohtiin uusia keinoja. Ja konsultit pohtii kun palkkiotkin kohdallaan.

 7. Saarivaari

  Ongelma: Yritys etsi kymmeniä työntekijöitä – ihmettelee nyt, missä työttömät: ”Yli 2000 työtöntä olisi voinut hakea näitä paikkoja” (https://yle.fi/uutiset/3-9853438)
  Syy: Hokkuspokkus-temppu?
  YLE näyttää jatkavan tuttua trendiä…

  • Ville Virtanen

   Hmm… ei kai hokkuspukkus työllistettyä kukaan kiellä hakemasta palkkatyötä?
   Valimo duunareita vaan on aika vähän työttömänä. Olisi kiva lukea miten työpaikkailmoitus on muotoiltu…
   Omassa puulaakissa pomot ihmettelee kun ei ole hyviä hakijoita (asiantuntija homma). Kun luen ilmoituksen millä näihin hommiin haetaan niin en hakemuksesta tunnista omaa työtäni. Enkä todennäköisesti olisi vastannut kyseiseen työpaikkailmoitukseen… onko sitten ihme ettei hakijoita ole?
   Kokonaan oma lukunsa on että hommani on matkatyötä ja moni samalla koulutuksella saa paremman palkan 8-16 työstä.

   • työtöntyötön

    Voiko vaikka toimistosihteeri päästä valimolle töihin? Täälläkin päin on valimo ja on näyttänyt siltä että edellisellä yt-kierrokselle potkut saaneet ovat tehneet juurikin niin kuin toivottiin eli vaihtaneet kokonaan alaa mm. sosiaalipuolelle. Ehkä ei enää ole kiinnostusta vaihtaa takaisin.

    Tässä toinen linkki aihetta sivuten
    https://www.is.fi/tyoelama/art-2000005385105.html

    ”Nuorisosta yrittäjä sanoo oman kokemuksensa perusteella suorat sanat:
    – Kun on kaksivitoseksi saakka maannut kotona ja pelannut pleikkaria, ei ole enää lähtijäksi.
    Kyseessä on suora ilmaus ilmiölle, jota kutsutaan hienommin sanottuna syrjäytymiseksi.”
    ja
    ”Yrittäjä pohtii, maksetaanko Suomessa ihmisille liian hyvin kotiin.
    – Jossain on vika, jos Suomessa on satoja tuhansia työttömiä, hän pohtii.”

    Eli ilmeisesti tuo ”kaksvitonen pleikkarinpelaaja” on hakenut ja päässyt jopa haastatteluun koska yrittäjä tietää mitä hän on noina vuosina tehnyt mutta eihän sitä voi palkata. Se on käynyt selväksi. Miksi siis edes hakea ja hakea jos kuulet jo ennen ensimmäistäkään työpäivää että sinusta ei kyllä ole mihinkään? Jossain se vika tosiaan on mutta näyttää olevan myös yrittäjien asenteessa. Vai pitäisikö pitkäaikaistyöttömyydestä ja syrjäytyneisyydestä tehdä diagnooseja jotka oikeuttavat eläkkeeseen? Jos onnistut hankkimaan itsellesi vuosien aukon työhistoriaan niin pääset automaattisesti eläkkeelle koska ”eihän sinusta ole enää töihin lähtijäksi.”

    • Jarkko

     Suomessa esim. Rakennusala on itse oman kuoppansa kaivanut tekemällä omasta alastaan mahdollisimman vastenmielisen paikan olla töissä. Kokemusta ja osaamista ei arvosteta vaan palkkoja ja työehtoja poljetaan miten sattuu siihen pisteeseen asti, että kaikki kokeneimmat työntekijät jotka vain kykenevät muuallekin pääsemaan vaihtavat koko alaa. Poliiseiksi, vanginvartijoiksi tai sosiaalialalle missä on varmempi työpaikka eikä työehdoista tarvitse joka välissä riidellä.

     Lisäksi, koska olen itse nuorempana käynyt muutamankin rakennusalan koulun niin meininki oli sitä, että 20 valmistuneesta ja harjoittelut hyväksyttävästi suorittaneesta nuoresta ehkä 1-2 sai työpaikan rakennusalalta. Vaikka kyseessä on paljon kokemusta ja osaamista vaativa ala jos et koskaan saa edes sitä ensimmäistäkään työpaikkaa missä kerätä osaamista, niin kyllä se ala oli sitten siinä. Ei ne 18 jää sinne kortistoon odottelemaan aikojen parantumista osa syrjäytyy ja osa vaihtaa alaa ja jos olet laittanut vuosia elämästäsi alan vaihtoon et todellakaan enää rakennusalalle tule takaisin, jonkun epävarman pätkätyönperässä toisella puolella suomea. Jos vain olet yhtään sattunut saamaan jalkaa oven väliin mihinkään varmempaan tai mukavampaan hommaan.

     Kolmantena iskuna Suomalaiselle rakennusalalle on se, että eipä sieltä ulkomailta enää saakaan niitä rakennusmiehiä monessa itä-euroopan maassa on jo vuosia ollut alle 3% työttömyys ja kaikki ovat jo töissä ja alkavat vaatia parempia palkkoja. Eikä monia halua enää edes lähteä pois omasta maastaan kun töitä löytyy sieltäkin. Ne ajat milloin halpoja miehiä tuli ovista ja ikkunoista alkavat olla ohi.

     Fakta on se, että rakennusalasta on annettu esim. nuorille ihan liian yliöpositiivinen kuva millaiseksi se on globalisaation myötä mennyt jo vuosia sitten ja tuhannet ovat pilanneet elämänsä sen seurauksena ilman, että se oli heidän oma vikansa. Mutta näillä mennään kyllä se pää tulee tavalla tai toisella vielä noiden raksafirmojenkin käteen siitähän töi parku mediassa, että kun ei enää löydy työntekijöitä osaltaan jo kertoo.

 8. matti luomansuu

  Taikuus on totuutta ja totuudenmukaisia tilastoja ihmeellisempää. Ihan aikuisen oikeesti, tämä menee jo enemmän kuin komedian puolelle. Jälleen kerran: POLITIIKKA / POLITIIKOT OVAT VERRATTAVISSA YHTEISKUNNAN LUOMAAN VERSIOON TIETOKONEVIRUKSESTA!! Mutta eipä hätiä mitää, kyllä Herra auttaa.

  • Rosa Warski

   Kaikki yhteiskunnallinen korruptio on verrattavissa tietokonevirukseen. Itse olen vielä sen verran idealisti, että uskon olevan myös rehellisiä poliitikkoja.

 9. Heikki Kauppi

  Työttömyysluvut ovat mystiikkaa. Tilastokeskuksen 26.9.2017 raportin mukaan sekä työllisiä että työttömiä oli 7000 enemmän kuin vuosi sitten: http://tilastokeskus.fi/til/tyti/2017/08/tyti_2017_08_2017-09-26_tie_001_fi.html. Molemmat luvut voivat kasvaa, koska työvoiman määrä kasvoi 14000:lla. Työvoiman kasvu selittyy pitkälti ns. piilotyöttömyyden pienenemisellä. Tässä jutussa (TEMin) tilastossa siis työttömiä on 54000 vähemmän kuin vuosi sitten ja viittaamassani tilastokeskuksen tilastossa siis 7000 enemmän.

 10. mikko

  Suomessa aletaan kokeilla ensi vuoden alussa niin sanottua osallistavaa sosiaaliturvaa, uutisoi Etelä-Suomen Sanomat.

  Kokeiluun valitaan pitkäaikaistyöttömiä ja toimeentulotukea saaneita, joita Kela ohjaa käyttämään kuntien palveluja.

  Osallistavassa sosiaaliturvassa tuen saamisen ehtona on osallistuminen itseä, yhteisöä ja yhteiskuntaa hyödyttävään toimintaan. Haluttomuus osallistua tiputtaisi henkilön toimeentulotuen perusosan suuruiselle passiivituelle.

  Kokeiluun ollaan valitsemassa kuntia sellaisten kuntien joukosta, jotka jo osallistuvat te-palveluiden alueellistamiskokeiluun.
  Eli orja toita pakko työtä ilman palkaa
  josta kehkeytyy tuhansien ihmisten putoaminen perus sosiaali tulon piiriin karrensin takia
  http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201709282200423469_u0.shtml
  ESS: Hallitus aloittaa tammikuussa osallistavan sosiaaliturvan kokeilun työttömillä
  saksassa sentään on mini jopit joissa työn antaja maksaa edes euron tunti omasta pussistaan
  suomen kunnat ja yrittäjät saavat nämä ihmiset täysin ilmaiseksi töihin
  o euroa kustanuksella
  eli kiinalaisetkin orja piiskuri yrittäjät maksavat omistaan enemmän
  kuin suomalaiset jyrittäjät kunnat otka alkavat käyttämään tätä toimintaa hyväkseen
  sinä työssä käviä maksat heidän palkkatomat työn tekiänsä kilpailu esteen
  esim pien yritäjien veron korotuksella joka hyödytää ainostaan näitä orja piiskureita
  eli tuet hallituksen avustuksella omilla rahoilasi toimintaa joka heikentää pahimillaan yrityksesi kannatavutta tai johtaa konkursiin
  koska ilmaistyön teetäjiä vastaan ei voi kilpailla hinnassa
  johan vanhus palvelutkin on yhtioitetty kunissa
  ja he kilpailevat yksityisten kanssa
  kunta työntekiät näissä yrityksissä vaan tekevät työn ilman palkaa
  ties minkä tittelin alaisuudessa kuntoutava työkokeilu ymm.. koe aika jota ei jatketa
  sarasvuo sanoi kerankin oikein
  miten työ voi motivoida tai sinne meneminen motivoi jos palkka on niin pieni ettei päässä pyöri muut asiat etä miten helvetissä seuravan kuun elää kun palkka on niin pieni
  nyt hallitus tekee tomia jolla tet työtä ja varmasti kiituat vielä pahemmin kuin ennen
  ja se helvetin byrokratia näissä kokeiluissa

  käyt palkatta töissä mutta olet työtön
  joka hakee työttömyys turvaa asumistukea ja perustoimeen tuloa samalla
  ja mietit onko kaikki liput ja laput nyt varmasti lähetetty yksityis suojaa loukaavasti viranomaisten pällisteltäväksi
  mummon on turha pistää lahja rahaa työkokeilian orja työn tekiän jeesiksi tilille sossu kyllä vähentää ne suraavasta tilistäsi
  kun sosiaaliturvasta työttömyys turvasta olaan tehty palkanmaksun väline
  mikä sen tarkoirtus kai ei todelakaan pitäisi olla
  veronmaksajat keski luokka kiitää koska he tämän maksavat
  sen 9 euron päivä korotuksenkin mikä lisää työttömyys kustannuksien hintaa +kaiken maailman konsultit jotka savat elantonsa tästä ihmisten kyykytämis nöyryytyksetä
  miksi tämän firman likevaihto on kasvannut räjädysmäisesti
  koska halituksen toimet ovat sen mahdolistaneet
  minkään muun alan näkymät kasvu ei yllä lähelekään näiden koulutus konsulltien kasvuun
  Adulta ei ollut vastuussa – jopa 32 miljoonan vahingot veronmaksajille
  http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211838-adulta-ei-ollut-vastuussa-jopa-32-miljoonan-vahingot-veronmaksajille
  Adulta ei maksa valtion perimiä miljoonia
  vuosi 2017
  https://www.finder.fi/Henkil%C3%B6st%C3%B6n+vuokrausta+ja+v%C3%A4lityst%C3%A4/Barona+Group+Oy/Helsinki/yhteystiedot/292773
  vuosi 2013/12 2014/12 2015/12 2016/12
  Liikevaihto (tuhatta euroa) 2190 3120 4039 6776
  Liikevaihdon muutos 1588,4% 42,5% 29,5% 67,8%
  Tilikauden tulos (tuhatta euroa) 1495 1833 5433 67496
  Liikevoitto -63,2% -116,7% -11% -15,9%
  Henkilöstö 21 21 27 71
  eli nämä ainoastan 71 thmistä nykivät itselensä tuotot muide
  esim työttömien selkänahasta
  hallituksen tuki miljoonien avulla
  suora tulonsiirto näille huijareille huuhaa konsulteille
  siis tulosten valossa kuinka heidän toimensa ovattyöttämyttä vähentäneet
  päin vastoin he ovat lisäneet sitä
  kun ihmmiset pakotettu heidän bisneksiinsä työkkärin karrensin uhalla
  jolloin se polku on yleensä kurrsien jälkeen ilmaistöihin pakottamalla
  ainakin pitkäaikais työttömien kohdalla
  nämä kusipäät luovat kahdet työmarkkinat epäsäänöliset työ ajat sopimukset kaikki jotka heikentävät työläisen asemaa suomessa

  Henkilöstövuokraus lyö leiville – Barona-pomolla miljoonatulot

  Barona Groupin toimitusjohtaja Markus Oksa on mukana myös vastaanottokeskusbisneksessä.
  http://www.iltalehti.fi/tyoelama/2016110222554752_tb.shtml

  • UH

   Aikaisemmin työpaikoiksi laskettiin n. 8 tunnin työpäivät viitenä päivänä viikossa.
   Nykyisin muutaman tunnin lauantai – ja sunnuntaityöt ( esim. kaupan alalla ) samoinkuin puhelinmyyntityöt provinkkapalkalla kuulemani mukaan lasketaan työpaikoiksi.
   Kalliiden asumiskustannuksien alueella ei pysty elämään muutoin kuin tekemällä useampaa pätkätyötä.

   Tällöi sama henkilö lasketaan työllisyystilastoissa moneen kertaan ”työpaikkojen lisääntymistilastoihin ” .
   Olisi mielenkiintoista nähdä tilasto , missä on huomioitu PALKALLISTEN työtuntien määrä .
   Luullakseni työpaikat tällätavalla laskettuna ovat vähentyneet tämänkin hallituksen aikana . Sosiaaliturvan käyttäjien määrähän on lisääntynyt .

   • Jarkko

    En muuten usko, että tulemme ikinä saamaan rehellistä tilastoa työttömyydestä yhdessäkään euroopan maassa, koska jostain luin, että keskimäärin koko euroopan työikäisestä väestöstä noin 40% on työtöntä tai alityöllistettyä. Siis 40% euroopan väestöstä ei ole koskaan saanut omaa osuuttaan maapallon rikkauksista. Jos asia myönnettäisiin se tulisi liian kalliiksi vahvemmilla oleville globalisaatio uusrikkaille, koska monilta osin köyhyys on päässyt kasautumaan vuosikymmenten mittaiseksi eikä sieltä pysty edes kunnollisella työpaikallakaan enää nousemaan. Asian korjaaminen oikeudenmukaiseksi tulisi liian kalliiksi ns. veroparatiisi rikkaille tai niille ketkä ovat saaneet nauttia jopa elinikäisistä työpaikoista hyvillä ehdoilla.

    Tämä sama asia muuten on se mikä saa tänne tulevat maahanmuuttaja radikalisoitumaan, koska heille on uskoteltu, ettö töitä ja rahaa tippuu euroopassa ovista ja ikkunoista vaikka todellisuus on tämä. Vaikka elämä jonain 400€ kuussa tienaavana lehdejakajana maassa jossa pieninkin vuokra on 600€ kuussa ei ole kovinkaan herkkua.

   • Rintsu

    Tilastoja on yhtä monta kuin laatijoita ja laadintaperusteita.

    Totuudenmukaisen kuvan saa siitä, että milloin työllisyys oikeasti paranee niin työmarkkinatukeen, toimeentulotukeen, asumistukeen tarvitaan vähemmän rahaa. Milloin työllisyys paranee niin nuo kustannukset lähtevät tosiaankin laskuun.

    Jos eivät laske niin työllisyys ei ole parantunut vaikka tilastot sanoisivat mitä.

Kommentoi »

Comments are closed