Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

”Epäpoliittinen” 612

-Kaipa Uuninpankkopoika Saku Timonen heti huomenissa muistaa kirjoittaa tekstin, jossa mainitsee, etteivät uusnatsit valjastaneet 612-soihtukulkuetta omien poliittisten päämääriensä edistämiseksi vaan kaikki sujui verraten rauhallisesti.

Näin kommentoitiin Facebookissa eilistä juttuani, ja minähän lupasin kirjoittaa. Uutisten mukaan soihtukulkue sujui rauhallisesti, mutta muuten touhu oli juuri sitä mitä osasin odottaa. Kulkueessa ei pitänyt näkyä natsien tunnuksia, mutta kuinkas kävi?mäntymaa

PVL

Se siitä tunnuksettomuudesta. Kyllä natsit valjastivat kulkueen omien päämääriensä edistämiseksi. Putkareissuiltakaan ei vältytty. Kulkueen jälkeen kannettiin putkaan kattilavallakumouksellinen, jolle presidenttiehdokas Laura Huhtasaari oli aiemmin lähettänyt tervehdyksen.

panu putkaan

Entä sitten se toinen ääripää eli alpakat, jotka perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon  ja Suomen Uutisten päätoimittaja Matias Turkkilan mukaan yritettiin härskisti valjastaa vetämään punavihreiden ja Töölön tärähtäneistön propagandavankkureita? Ne jolkotteliva tyytyväisinä noin 5 000 osallistujaa keränneessä lastentapahtumassa.

Tuota Matias Turkkilan tekstiä pidän ikävänä maalittamisena. Kohteeksi on otettu Elina Hirvonen, jonka dokumenttielokuva Kiehumispiste oli aito ja onnistunut pyrkimys siihen paljon kaivattuun vuoropuheluun. Elokuvan kantava teema on juuri erilaisten näkemysten edustajien keskustelu. Tämän maalittamisen jälkeen Hirvonen lienee saanut paljon ikävää palautetta, joten puoluelehden päätoimittaja polttaa lahjakkaasti vuoropuheluun johtavia siltoja. Halla-aho puolestaan näyttää sormellaan Maija Vilkkumaata. Näin toimii halla-aholainen maalittamainen. Kun varsinaista asiaa ei ole, niin ilkeillään ja osoitetaan aina valmiille kannattajakunnalle vihan kohde.

Yhteenvetona ehdotan, että ensi vuonna 612-kulkueeseen toivotetaan natsit tervetulleiksi omin tunnuksin. Tuovat ne tunnukset mukaanaan kuitenkin, joten ihan turha on yrittää pestä mustaa valkoiseksi. Ja Suomen Uutiset voisi viimeinkin liittyä JSN:n jäseneksi, sitoutua Journalistin ohjeisiin ja ruveta oikeaksi lehdeksi. Nykyisellään se muistuttaa ihan liikaa Magneettimediaa, MV:tä ja Hommafoorumia.

Kommentit (47)

 1. V. Laulajainen

  Mietinpä tässä, olisiko nuo 5 000 alpakankatsojaa mahtuneet Töölöntorille. HJK-pelikenttä on vähintään kaksi kertaa Töölöntoria suurempi.

  Laamatapahtuma sinänsä olisi voitu järjestää Kansalaistorilla, siinä musiikkitalon vieressä, missä tila suurinpiirtein samaa kokoa mitä Tööllöntori. Silloin paikalle olisi saapunut myös junalla lapsiperheitä.

  Alla lainaus YLEn haastattelusta ja linkki perään
  ”Oliko tapahtuman tarkoitus olla vastamielenosoitus 612-kulkuetta vastaan, Aleksi Pahkala?

  – Ei pidä muuten ollenkaan paikkansa. Ei tässä väitteessä ole mitään perää.

  Kävikö järjestäjillä mielessä, että torilla on kokoontunut itsenäisyyspäivänä useana vuonna peräkkäin 612-soihtukulkue?

  – Kaupungilta kerrottiin, että Töölöntori on vapaa. Ei käynyt ilmi, että siellä olisi järjestetty samaan aikaan 612-tapahtuma.

  Oliko teillä sellainen käsitys, että Töölöntori olisi vapaa itsenäisyyspäivänä siihen aikaan, jolloin suunnittelitte järjestävän oman tapahtuman siellä?

  – Kaupunki sanoi, että ehdottomasti voi järjestää.”

  https://yle.fi/uutiset/3-9962605

  • Katariina Hännikäinen

   Paikalle ei varmaankaan olisi tullut noin paljon osallistujia ilman tapahtuman saamaa julkisuutta. Järjestäjät itse olivat kuulemma järjestämässä kaupunginosan oma juhlaa, johon odottivat n. 150 ihmistä.

   • Jouko Norvapalo

    Entäs sitten, onko se sinulta pois, jos joku järjestää lapsille kivaa.

   • Miku Kanerva

    Oisko jollain nyt oikeasti kuvaa, jossa Klubin kentällä on 5000 ihmistä. Kovasti väitetään, että siellä olisi noin hieno lukumäärä jengiä ollut, mutta twitteristä pongatut kuvat näyttävät n. 150 ihmisen olleen paikalla. En ymmärrä tätä pippelimiekkailua tapahtumien osallistujamääristä.

   • V. Laulajainen

    Enemmän minua kiinnostaa, miksi Töölön lapselliset ei ollut aamupäivään mennessä yhtään kuvaa tapahtumasta. Lumen poisaurausta kentältä oli videopätkä. Aikaahan tapahtumasta on. Odotetaan kärsivällisesti.

    Ajatellaan siis paikalle tulee noin 5000 henkilö ja vähintään 1000 ottaa tilanteesta kuvia.

    • Jouko Norvapalo

     Luepa vaikka IL:n sivulta uutinen asiasta, siellä on ammattilainen tehnyt arvion asiasta. Jos tarkoituksesi on dissata tapahtumaa epäonnistuit surkeasti. Tuollaisissa tapahtumissa kaikki eivät suinkaan ole kerralla paikalla, vaan ihmiset tulevat ja menevät. Kokonaismäärä tarkaisee, ei hetkellinen tilanne.

     • Jouko Norvapalo

      Kokonaismäärä ratkaisee…

     • V. Laulajainen

      Koska olen ollut muutamassa tapahtumassa osallistujana, suuri osa väestä tulee ensimmäisen tunnin aikana, riippuen tietysti tapahtuman kestosta.

      Tapahtuma alkoi kello 16.30 ja päättyi 19.00.
      Mikäli kävijöitä olisi käynyt nuo 5 000 tai 4 000 ja mikäli olisin ollut järjestäjä olisin sen myös kuvannut ja laittanut Töölön lapselliset fb-sivulle ja hehkuttanut kävijämäärää kuvien kanssa.

      Aina voi väittää kuinka monta kävi, eri asia on, miten väittäjä sen todistaa.

     • Joni Pelkonen

      Nimim. V. Laulajainen siis tietää paikalla käymättä kävijämäärän paremmin kuin paikalla ollut ammattilainen. Mahtaa olla meedion taidot tällä henkilöllä. Eikä valmiiksi päätetyllä asenteella tietenkään ollut vaikutusta mielipiteeseen?

 2. Mauri Pulkkinen

  612-tapahtuman jatkotkin vaativat poliisien valvontaa ja ”suojelua”. Jos 612-tapahtuma ei haissut eikä maistunut yhtään natseilta, on syytä mennä lääkäriin tutkituttamaan aistien toimivuus.

  Aivan varmaan joukossa on ollut yksittäisiä henkilöitä, jotka on höynäytetty joukkoon ja ovat aidosti isänmaallisen tunteen vallassa. Järjestävän tahon kova ydin ammentaa voimansa historian likaviemäreistä, vaikka välillä esittää kullanmurua.

  Lastentapahtuman leimaaminen propagandatilaisuudeksi ylittää oman sietokykyni. Silloin kun on kyse lapsista, on täysin mautonta leimata tilaisuutta kielteiseksi.

  Halla-aho ja Turkkila saavat minulta ikuisen halveksunnan. Omassa lapsuudessani on ollut karvaita aikoja ja haluan varjella kaikkia lapsia samalta.

  • V. Laulajainen

   Ei ne lapset sitä tapahtumaa järjestäneet, vaan heidän vanhempansa. Ei siinä lpsia mistään syytetä

   • Mauri Pulkkinen

    Kerro nyt vielä, että lapset ilahtuvat, kun vanhempia mollitaan, niin saadaan näsäviisaus ja selityksen ontuvuus 100 % tasolle.

    • V. Laulajainen

     Maurihan sen jo selitti, mitä sitä suotta toistamaan.

     Voidaan kuitenkin tarkastella keitä oli alpakkatapahtuman akana. Yksi heistä oli Aleksi Pahkala joka myös järjesti Peli Poikka ja meillä on unelma tapahtumat.

     Koska ensimmäinen soihtumarssi on tapahtunut 2014, toinen 2015, kolmas 2016. Voi kukin miettiä tahollaan, oliko Aleksi Pahkala tietoinen soihtukulkueesta. Mistä todennäköisesti oli ilmoitettu julkisuudessa ennen ideaa laamatapahtumasta.

     • Joni Pelkonen

      Olisivatko natsimarssijat voineet väistää lastentapahtumaa, joka oli sitäpaitsi maksanut alueen käytöstä? Olisivat voineet. Olisiko se ollut kohteliasta ja ystävällistä? Olisi ollut. Minkälainen aikuinen on se, joka ajaa lastentapahtuman pois oman natsimarssinsa tieltä? Ainakin itsekäs ja ilkeä.

  • Antti Kautiainen

   Tuo lastentapahtumahan rikkoo ikiaikaisen perinteen, jonka mukaan lasten aktiviteettina itsenäisyyspäivänä on Tuntematon Sotilas (mustavalkoversio) ja kättelyn seuraaminen. Se olisi väärin järjestää tapahtumaa, joka ei olisi arvokas ja täysin lapsille sopimaton! Röyhkeää tuollainen suvaitsevaisuus ja lasten huomioimen.

   Ajankohta oli täysin oikea lastentapahtumalle suoraan sanoen. Ja natsit ja persunatsit ovat kovin huutamassa ”EIEEIEIEIEIEI EI SE VOI OLLA NÄIN! NIITÄ OLI ENEMMÄN KUIN MEITÄ! MISSÄ ON HILJAINEN ENEMMISTÖ MEIDÄN TAKANA”… No; suvaitsevasiten tapahtumat ovat aina vetäneet enemmän porukkaa kuin natsien ja anarkistien.

 3. Toni Neffling

  ”Natsi-Saksaan imeytyi aivan liikaa natseja”
  – tuntematon.

  Tää Halla-aholainen semantiikkapelleily lienee tosiaan samaa ajatusperää kuin ylläolevan sitaattikin. Jokainen saksalainen ei varmasti ollut natsi – osa jopa vastusti ajatusta, mutta aika monelle sotavoitot, halpa työvoima ja valta kelpasi. Näin jälkikäteen tarkasteltuna kyseessä on kuitenkin sama soppa hivenen eri mausteilla. Pätenee tuohon uusnatsin, äärioikeiston, kansallissosialisti, fasistin ja ihan vaan ääri-isänmaallisen määrittelypelleilyyn – lopulta nimitysten takana olevat ajattelumallit eroavat toisistaan yhtä paljon kuin paska ja sonta, mutta omissa mielikuvissa ero halutaan tehdä – ehkä kyseessä on jopa lahkon sisäinen uskonsota. Halla-aholle tärkeintä lienee mestarin titteli ja sopan samentaminen, jolla vedotaan näennäiskriittiseen kannattajakuntaan.

 4. Sauli

  Voi sen toisaalta ajatella toisinkin. Että mitä enemmän natsit kadulla marssivat, sitä enemmän heitä vastustetaan. Tässä on kysymys tavallaan luonnonvalinnasta. Jos yhteiskunta on todella niin rikki, että natsiaatteelle löytyy kannatusta enemmän kuin muutaman elämäntapa göbbelsin verran, on jo hiukan myöhäistä osoittaa somessa närkästystä. Eli vielä toistaiseksi jokainen kadulla huonossa hakaristikopiossa kekkuloiva natsi on paras mainos hänen edustamaansa aatetta vastaan, toivottavasti jatkossakin.

  Edelliseltä vie hiukan pohjaa se, että netissä ja somessa liikkuu sen verran taitavia mielipidevaikuttajia, että ne saavat puhuttua mustan valkoiseksi. Kun aletaan kinastella siitä, mikä ero on kansallissosialismilla ja fasismilla, ei olla kovin kaukana siitä että historiaa aletaan vääristellä laajemminkin. Että oliko vika oikeasti aatteessa, vai sen pääarkkitehdissa. Että jos toisella yrittämällä saataisiin hiukan onnistuneempi lopputulos ilman kaasukammioita. Oma mielipiteeni on, ettei juuri kannata yrittää tuolla porukalla ketä tämän tyyppinen aate kiehtoo ja luulen jakavani ajatukseni useimpien suomalaisten kanssa.

 5. Realisti

  Turhaa vouhottaa Mitättömillä asioilla.
  Kärpästä tulee Härkänen.

 6. Tepe

  Lastentapahtuman videopätkässä näkyy n. 100-150 ihmistä. Mistä luku 5000 on saatu?

  • Saku Timonen

   Linkittämästäni Ylen uutisesta.

  • pena

   Onko joku väittänyt että kaikki 5000 olisi ollut paikalla samanaikaisesti? Tämä luku perustuu Iltalehden jutun mukaan kokeneiden järjestyksenvalvojien arvioon.

   • Miku Kanerva

    Siksi olisikin kiva saada vähän enemmän niitä kuvia tuosta tilaisuudesta. Jos noin mukavassa tapahtumassa on 5000 ihmistä paikalla, niin luulisi sosiaalisen median pullistelevan erilaista kuva- ja videomateriaalia lapsiperheistä. Iltalehden jutun kirjoittanut toimittaja ei tietääkseni ole tässä asiassa aivan puolueeton, joten en nyt ihan purematta niele tuota hänen tarinaansa.

 7. Rauno Halme

  Jos alpakat olivat se toinen ääripää, niin tämä yhdistys on varmaa vain yksittäistapaus??? https://takku.net/article.php/20171205160054714

  • Saku Timonen

   Takku ei minun tietääkseni ole yhdistys, vaan nettisivu.

   • anarkisti

    Nettisivunakin se on avoin julkaisualusta eikä järjestä mitään toimintaa.

    Yksittäinen isku on tosiaan yksittäistapaus, kun sen takana on yksittäiset ihmiset ilman mitään taustaorganisaatiota.

  • Rosa Warski

   ”Takku on tee-se-itse mediaprojekti, joka sanojen voimalla haluaa rohkaista meitä tavallisia ihmisiä välittömään, puolue-, ammattiliitto- ja järjestötoiminnasta riippumattomaan kapinaan (itse)tuhoisaa (epä)todellisuutta vastaan.

   Takun tarkoituksena on pyrkiä luomaan toimintaa, keskustelua ja kritiikkiä, ei ideologisia rakennelmia tai dogmeja. Haluamme edistää tasavertaisten yksilöiden ruohonjuuritasolla rakentuvaa antiautoritääristä toimintaa, antamatta tilaa erilaisille valtapyrkyreille.

   Takussa julkaistu sisältö ei välttämättä edusta kollektiivia, sen yksittäisiä jäseniä, yhteiskunnallisia liikkeitä tai mitään tiettyä ideologiaa. Ne ovat kirjoittajiensa ja tekijöidensä kantoja, olivatpa nämä tekijät sitten nimettömiä tahi ei.”

   https://takku.net/page.php/johdanto

   Mikä tuossa edustaa ääriajattelua ?

 8. pena

  Ylen toimittaja oli jututtanut kymmentä 612-kulkueeseen osallistunutta. Kaikki olivat toivottaneet natsit tervetulleiksi kulkueeseen, koska kansallissosialismi on pienempi paha kuin EU, maahanmuutto, islam tai ” monikulttuurisuus”. Että tällaista puolueettomuutta ja riippumattomuutta.

 9. tapsahoo

  Kun ns. ”Oikeamieliset” vouhottavat jatkuvasti noista natseista ei voi kuin ihmetellä että mikä järki siinä oikein on? Nuo veijarithan saavat siitä ilmaista mainosta. Kyllähän se on selvää, että tuollaista porukkaa ei hiljennetä kohkaamalla heistä koko ajan. Jos kukaan ei puhuisi noista mitään, hiljaisuus kukistaisi tuollaisen joukon hyvin pian. Mutta sitähän saatte mitä tilaatte.

  • Jouko Norvapalo

   Heistä vaikeneminen tekee ne vahvemmiksi. Jos vaikenemme hyväksymme ehdoitta.

  • stunned

   Natsismia vastustamalla saadaan lisää natseja, ja maahanmuuttoa vastustamalla saadaan lisää maahanmuuttajia. Niin kai sitten. Makes sense.

   • Maija Aho

    Höpö höpö, ei oo noin. Jokainen järjellä varustettu ei tasan ole tuota mieltä. Jos on joku aate mitä pitää vastustaa on natsiaate.

  • Toni Neffling

   Jooeiehkä. Natseista puhuminen ja vastustaminen voi olla hyvästä – uskottavaksi tekeminen ei. Suurin virhe on ollut antaa tuolle pellearmeijalle sijaa eli alunperin ko. porukalle olis pitänyt osoittaa heidän arvolleen sopiva paikka esiintyä – leikkipuisto, linnanmäki tai korvatunturi. Myös korkeasaari kävis jos varmistetaan, että eläimet saavat olla rauhassa. Nyt kadulle päästettynä tulee se ajatus, että kyseessä on oikeasti joku noteerattava porukka jolla on oikeaa asiaa. Sama pätee heistä keskusteluun – rationaalinen argumentointi on täysin hukkaan heitettyä.

 10. A. Rantanen

  Jos 612 ei ole poliittinen, äärioikeiston tai natsien marssi ja kaikki ovat tervetulleita, niin demareiden, vihervassareiden, suvakkien, unelmoijien, maahanmuuttajien, alpakoiden ja muiden olisi pitänyt liittyä marssiin omin huivein, lipuin ja muine tunnuksineen varustettuna. Sitten olisi nähty olivatko kaikki tervetulleita.

  • Matti Meikäläinen

   Mutta kun näitä ”rohkeita isäm maallisia” -pitää poliisiin suojella kaikilta pelottavilta ääriaineksilta, kuten esim. Lihasulan Martoilta(*.

   (*Kummeli -viittaus

 11. Raili Sergejeff

  Hiljaisuus ei ole kultaa tässä tapauksessa. Nähtiinhän se natsi-Saksassa. Yhtäkkiä natsit olivatkin vallassa, ja ne, jotka olivat vastaan, eivät uskaltaneet sanoa pihaustakaan.

  Ne, jotka olivat arvostelleet, joutuivat kuvannollisesti ”saunan taakse” tai saivat ”niskalaukauksen” tai joutuivat keskitysleireille. Lainausmerkit siksi, että juuri tämän natsiaatteen kannattajat niin mielellään viljelevät näitä sanoja ja sanayhdistelmiä hekumoidessaan suvakkien rangaistuksilla.

  PVL:n Kohti vapautta-yhdistys sanoo sivullaan näin:

  ”Marssi lähtee liikkeelle, kunhan kaikki ovat saapuneet paikalle. Tätä ennen käymme vielä paikallaolijoiden kuullen läpi kaikki tarvittavat ohjeistukset, joten olettehan ajoissa paikalla. Marssimiseen menee noin puoli tuntia. Marssin päätteeksi pidämme puheita. Tapahtuma päättyy viimeistään noin kello 18.00.

  Tämän jälkeen siirrymme kävellen 612.fi-yhdistyksen järjestämälle 612-marssille. Tästä on mahdollista siirtyä yhdessä porukassa Töölön torille. Matka ei ole kovinkaan pitkä.”

  En sitten tiedä, oliko näillä liput mukana tuolla 612.fi-yhdistyksen marssilla.

  PVL:n Kohti vapautta -mielenosoituksen kotisivu on rekisteröity erään Jyväskylän kirjastopuukotuksen osallistujan nimiin. Tämä tyyppi on aktiivinen PVL:n kannattaja.

  Tästä rekisteröintijutusta en ole varma, koska en ole tarkistanut sitä yhdistysrekisteristä. Se on varmaan aika helposti tarkistettavissa.

  Mies on käsittääkseni PVL:n Jyväskylän ryhmän johtaja. En kuitenkaan ole varma tästäkään, eli onko mies enää PVL:n johtotehtävissä.

  Kohti vapautta-yhdistys käyttää samaa kuvaa 612.fi-ilmoituksessaan, kuin PVL. Siitä voi jo päätellä aika paljon.

  • Salsgren

   Tulehan jo pois sieltä 30-luvulta natsihöpötyksinesi. Eletään vuotta 2017 ja luulisi olevan hiukan tärkeämpiäkin yhteiskunnallisia asioita kuin Mäntymaan laskemat 30 vapautusrintaman jäsentä. Minä olen enemmän huolestuneempi nykyisestä epätasa-arvoisesta kehityksestä (tuloerot, työttömyys etc). Miettikäähän vaikkapa maailman vaurauden rakennetta, oliko se niin, että rikkain prosentti omistaa 80 prosenttia kaikesta. En muista suhdelukua mutta jotain sinnepäin. Se kenellä on rikkaus, on myös valta.

   • Esa J.

    Yksi lukemani tieto on, että 10 ihmistä omistaa maapallon kokonaisvarallisuudesta yli 50 prosenttia.

    Entä nykyhallituksen politiikka? Ottaa pois vähävaraisilta ja työntää sitä rikkaimmiston taskuihin.

    Onhan se niinkin, että jos vähävaraisella olisi rahaa, silloin vähävaraisella olisi käytössään myös rippunen rahaan liittyvää valtaa. Tätähän maamme ylimystö ei KOSKAAN voi sietää! Tämä valta olisi heiltä pois.

    Olemme hyvää vauhtia menossa kohti kuriyhteiskuntaa… Mistä vetoa, että noita ”isäm maallisia” käytettäisiin silloin mukana piiskaamassa kansaa?

   • Rintsu

    ”Tulehan jo pois sieltä 30-luvulta”

    Mä olen kaukana poissa noista vuosikymmenistä.
    Toivoisin vaan, että ne ei toistu.

    Jos muutama älyvapaa saa kannatusta välinpitämättömiltä turhautuneilta niin sit vaan katsotaan mitä tapahtuu?

    Natsisaksan johtoa tosin ei pidä kutsua älyvapaaksi koska ei siellä älystä ollut puutetta. Moraalista ja etiikasta kylläkin.

    • Esa J.

     Hitler: postikorttimaalari, koulupudokas ja kulkuri. Göring: lentorykmentin komentaja. Hess: tunnettiin sisäpiireissä kutsumanimellä ”Fräulein Anna”. Ribbentrop: viinikauppuri. Goebbelsilla oli sentään yliopistokoulutus.
     Himmler: kanafarmari. Heydrich: skandaalin aiheuttanut laivastoupseeri. Röhm: hintahtanut sotilas, pelkkä kapteeni.

     Tarvitaanko lisää?

     • LiianHätäinenTuomio

      Sinänsä, mikään listassasi ei kerro yhtään mitään älykkyydestä tai sen puutteesta, kanafarmareitakin kun on moneksi.

      Kannattaa muista että, aikana jolloin ko. miehet olivat nuoria, Saksa oli sääty-yhteiskunta ja korkeakoulutus oli pääosin yläluokan ”huvi”, joten monelta sellaiselta, joka nykyaikana lukisi itsensä tohtoriksi, jäi koulut käymättä ja tutkinnot hankkimatta.

     • Esa J.

      Liian hätäinen tuomio: tuon listan tarkoitus oli osoittaa, kuinka laajan näkökulman (jonka sivistys antaa) puuttuminen sitten johti kokonaisen kansan katastrofiin.

     • LiianHätäinenTuomio

      Mutta mitä on se sivistys? Sivitystä ei opita kirjoista lukemalla eikä yliopistoja käymällä (tästäkin on monta esimerkkiä) ja monella kouluja käymättömällä on laajempi (sydämmen)sivistys kuin ns. ”fakki-idiooteilla”.

      En halunnut kommentillamini puolustella natseja, halusin huomauttaa että jos katselukulma on liikaa nykymaailman arvoista taaksepäin (siis eräänlaista sivistyksen puutetta sekin) tulee helposti tehneeksi havainto ajatteluvirheitä ja eikä tunnista vastaavia ilmiöitä, joita on syntymässä nykyhetkessä.

 12. Janne J. M. Muhonen

  Mitenkäs se olikaan alpakkatapahtuman vilpittömyyden laita?

  https://www.suomenuutiset.fi/aleksi-pahkalan-valehtelu-paljastui-kirjoitti-marraskuussa-salaiseen-ryhmaan-etta-alpakoiden-tarkoitus-estaa-612-kulkue/

  Joku saattaisi kiitellä Suomen Uutisia hyvästä tutkivasta journalismista.

  • Saku Timonen

   No voi hyvänen aika. Onhan se ihan kamalaa, että lapsille haluttiin järjestää ikioma tapahtuma ja syrjäyttää sen tieltä natsit. Hirveitä nuo suvakit. Mutta mitenkäs olikaan niiden natsien kanssa ”epäpoliittisessa kulkueessa”? Oliko natseja natsitunnuksin vai eikö ollut?

   • Janne J. M. Muhonen

    Kyllähän siellä valitettavasti niitäkin oli, kuten itsekin tässä ja tuoreemmassa kirjoituksessasi todistit. Minulle tapahtumaan osallistuneet n. 2 800 – ~30 (natsit) ihmistä luovat huomattavasti enemmän painoarvoa koko tapahtuman yleisluonnetta ajatellen, enkä näin ollen kykene pitämään sitä natsikulkueena.

    Toivoisin sinulta johdonmukaisuutta muistellen taannoista ja suorastaan legendaarista analogiaasi omenoiden kieltämisestä.

    • Saku Timonen

     Suunnilleen kaikki PVL:n marssille osallistuneet osallistuivat myös 612-kulkueeseen. Ylo 230 oli niiden määrä, jotka avoimesti kantoivat natsitunnuksia.

   • Tuomas Rämö

    Kyllä ainakin mun mielestä se, että sekoitetaan lapset (ja miksei pörröiset puputkin) oman politiikan ja ideologian ajamiseen on vähintäänkin vastenmielistä. AP:n postauksesta kävi selväksi sekä valehtelu median edustajille, että tapahtuman todellinen tarkoitus.

    En ole ollut elämässäni yhdessäkään mielenosoituksessa enkä marssilla (tälläkään), mutta mielestäni soihtukulkue on hieno isänmaallinen tapahtuma. Siinä nimenomaan kansallissosialistien ei ole annettu omia isänmaallisuutta vaan ne ovat jääneet marginaaliin. Poliittisia lippuja, banderolleja ym ei poliittisesti sitoutumattomassa kulkueessa pidä hyväksyä. Jos jonkun vaatteissa lukee Greenpeace, Kokoomus, PVL tai vaikka Overkill, niin talvella vaatteita ei nyt sentään pidä yltä repiä. Ne eivät ole lipun tapaan erottuvia tunnuksia.

Kommentoi »

Comments are closed