”Epäpoliittinen” 612

-Kaipa Uuninpankkopoika Saku Timonen heti huomenissa muistaa kirjoittaa tekstin, jossa mainitsee, etteivät uusnatsit valjastaneet 612-soihtukulkuetta omien poliittisten päämääriensä edistämiseksi vaan kaikki sujui verraten rauhallisesti.

Näin kommentoitiin Facebookissa eilistä juttuani, ja minähän lupasin kirjoittaa. Uutisten mukaan soihtukulkue sujui rauhallisesti, mutta muuten touhu oli juuri sitä mitä osasin odottaa. Kulkueessa ei pitänyt näkyä natsien tunnuksia, mutta kuinkas kävi?mäntymaa

PVL

Se siitä tunnuksettomuudesta. Kyllä natsit valjastivat kulkueen omien päämääriensä edistämiseksi. Putkareissuiltakaan ei vältytty. Kulkueen jälkeen kannettiin putkaan kattilavallakumouksellinen, jolle presidenttiehdokas Laura Huhtasaari oli aiemmin lähettänyt tervehdyksen.

panu putkaan

Entä sitten se toinen ääripää eli alpakat, jotka perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon  ja Suomen Uutisten päätoimittaja Matias Turkkilan mukaan yritettiin härskisti valjastaa vetämään punavihreiden ja Töölön tärähtäneistön propagandavankkureita? Ne jolkotteliva tyytyväisinä noin 5 000 osallistujaa keränneessä lastentapahtumassa.

Tuota Matias Turkkilan tekstiä pidän ikävänä maalittamisena. Kohteeksi on otettu Elina Hirvonen, jonka dokumenttielokuva Kiehumispiste oli aito ja onnistunut pyrkimys siihen paljon kaivattuun vuoropuheluun. Elokuvan kantava teema on juuri erilaisten näkemysten edustajien keskustelu. Tämän maalittamisen jälkeen Hirvonen lienee saanut paljon ikävää palautetta, joten puoluelehden päätoimittaja polttaa lahjakkaasti vuoropuheluun johtavia siltoja. Halla-aho puolestaan näyttää sormellaan Maija Vilkkumaata. Näin toimii halla-aholainen maalittamainen. Kun varsinaista asiaa ei ole, niin ilkeillään ja osoitetaan aina valmiille kannattajakunnalle vihan kohde.

Yhteenvetona ehdotan, että ensi vuonna 612-kulkueeseen toivotetaan natsit tervetulleiksi omin tunnuksin. Tuovat ne tunnukset mukaanaan kuitenkin, joten ihan turha on yrittää pestä mustaa valkoiseksi. Ja Suomen Uutiset voisi viimeinkin liittyä JSN:n jäseneksi, sitoutua Journalistin ohjeisiin ja ruveta oikeaksi lehdeksi. Nykyisellään se muistuttaa ihan liikaa Magneettimediaa, MV:tä ja Hommafoorumia.

 

 

Kommentit (47)
 1. V. Laulajainen
  7.12.2017, 09:42

  Mietinpä tässä, olisiko nuo 5 000 alpakankatsojaa mahtuneet Töölöntorille. HJK-pelikenttä on vähintään kaksi kertaa Töölöntoria suurempi.

  Laamatapahtuma sinänsä olisi voitu järjestää Kansalaistorilla, siinä musiikkitalon vieressä, missä tila suurinpiirtein samaa kokoa mitä Tööllöntori. Silloin paikalle olisi saapunut myös junalla lapsiperheitä.

  Alla lainaus YLEn haastattelusta ja linkki perään
  ”Oliko tapahtuman tarkoitus olla vastamielenosoitus 612-kulkuetta vastaan, Aleksi Pahkala?

  – Ei pidä muuten ollenkaan paikkansa. Ei tässä väitteessä ole mitään perää.

  Kävikö järjestäjillä mielessä, että torilla on kokoontunut itsenäisyyspäivänä useana vuonna peräkkäin 612-soihtukulkue?

  – Kaupungilta kerrottiin, että Töölöntori on vapaa. Ei käynyt ilmi, että siellä olisi järjestetty samaan aikaan 612-tapahtuma.

  Oliko teillä sellainen käsitys, että Töölöntori olisi vapaa itsenäisyyspäivänä siihen aikaan, jolloin suunnittelitte järjestävän oman tapahtuman siellä?

  – Kaupunki sanoi, että ehdottomasti voi järjestää.”

  https://yle.fi/uutiset/3-9962605

  1. Katariina Hännikäinen
   7.12.2017, 10:31

   Paikalle ei varmaankaan olisi tullut noin paljon osallistujia ilman tapahtuman saamaa julkisuutta. Järjestäjät itse olivat kuulemma järjestämässä kaupunginosan oma juhlaa, johon odottivat n. 150 ihmistä.

   1. Jouko Norvapalo
    7.12.2017, 10:38

    Entäs sitten, onko se sinulta pois, jos joku järjestää lapsille kivaa.

   2. Miku Kanerva
    7.12.2017, 13:10

    Oisko jollain nyt oikeasti kuvaa, jossa Klubin kentällä on 5000 ihmistä. Kovasti väitetään, että siellä olisi noin hieno lukumäärä jengiä ollut, mutta twitteristä pongatut kuvat näyttävät n. 150 ihmisen olleen paikalla. En ymmärrä tätä pippelimiekkailua tapahtumien osallistujamääristä.

   3. V. Laulajainen
    7.12.2017, 13:51

    Enemmän minua kiinnostaa, miksi Töölön lapselliset ei ollut aamupäivään mennessä yhtään kuvaa tapahtumasta. Lumen poisaurausta kentältä oli videopätkä. Aikaahan tapahtumasta on. Odotetaan kärsivällisesti.

    Ajatellaan siis paikalle tulee noin 5000 henkilö ja vähintään 1000 ottaa tilanteesta kuvia.

    1. Jouko Norvapalo
     7.12.2017, 16:01

     Luepa vaikka IL:n sivulta uutinen asiasta, siellä on ammattilainen tehnyt arvion asiasta. Jos tarkoituksesi on dissata tapahtumaa epäonnistuit surkeasti. Tuollaisissa tapahtumissa kaikki eivät suinkaan ole kerralla paikalla, vaan ihmiset tulevat ja menevät. Kokonaismäärä tarkaisee, ei hetkellinen tilanne.

     1. Jouko Norvapalo
      7.12.2017, 16:02

      Kokonaismäärä ratkaisee…

     2. V. Laulajainen
      7.12.2017, 17:04

      Koska olen ollut muutamassa tapahtumassa osallistujana, suuri osa väestä tulee ensimmäisen tunnin aikana, riippuen tietysti tapahtuman kestosta.

      Tapahtuma alkoi kello 16.30 ja päättyi 19.00.
      Mikäli kävijöitä olisi käynyt nuo 5 000 tai 4 000 ja mikäli olisin ollut järjestäjä olisin sen myös kuvannut ja laittanut Töölön lapselliset fb-sivulle ja hehkuttanut kävijämäärää kuvien kanssa.

      Aina voi väittää kuinka monta kävi, eri asia on, miten väittäjä sen todistaa.

     3. Joni Pelkonen
      9.12.2017, 01:05

      Nimim. V. Laulajainen siis tietää paikalla käymättä kävijämäärän paremmin kuin paikalla ollut ammattilainen. Mahtaa olla meedion taidot tällä henkilöllä. Eikä valmiiksi päätetyllä asenteella tietenkään ollut vaikutusta mielipiteeseen?

 2. Mauri Pulkkinen
  7.12.2017, 10:56

  612-tapahtuman jatkotkin vaativat poliisien valvontaa ja ”suojelua”. Jos 612-tapahtuma ei haissut eikä maistunut yhtään natseilta, on syytä mennä lääkäriin tutkituttamaan aistien toimivuus.

  Aivan varmaan joukossa on ollut yksittäisiä henkilöitä, jotka on höynäytetty joukkoon ja ovat aidosti isänmaallisen tunteen vallassa. Järjestävän tahon kova ydin ammentaa voimansa historian likaviemäreistä, vaikka välillä esittää kullanmurua.

  Lastentapahtuman leimaaminen propagandatilaisuudeksi ylittää oman sietokykyni. Silloin kun on kyse lapsista, on täysin mautonta leimata tilaisuutta kielteiseksi.

  Halla-aho ja Turkkila saavat minulta ikuisen halveksunnan. Omassa lapsuudessani on ollut karvaita aikoja ja haluan varjella kaikkia lapsia samalta.

  1. V. Laulajainen
   7.12.2017, 14:47

   Ei ne lapset sitä tapahtumaa järjestäneet, vaan heidän vanhempansa. Ei siinä lpsia mistään syytetä

   1. Mauri Pulkkinen
    7.12.2017, 15:21

    Kerro nyt vielä, että lapset ilahtuvat, kun vanhempia mollitaan, niin saadaan näsäviisaus ja selityksen ontuvuus 100 % tasolle.

    1. V. Laulajainen
     7.12.2017, 16:42

     Maurihan sen jo selitti, mitä sitä suotta toistamaan.

     Voidaan kuitenkin tarkastella keitä oli alpakkatapahtuman akana. Yksi heistä oli Aleksi Pahkala joka myös järjesti Peli Poikka ja meillä on unelma tapahtumat.

     Koska ensimmäinen soihtumarssi on tapahtunut 2014, toinen 2015, kolmas 2016. Voi kukin miettiä tahollaan, oliko Aleksi Pahkala tietoinen soihtukulkueesta. Mistä todennäköisesti oli ilmoitettu julkisuudessa ennen ideaa laamatapahtumasta.

     1. Joni Pelkonen
      9.12.2017, 01:09

      Olisivatko natsimarssijat voineet väistää lastentapahtumaa, joka oli sitäpaitsi maksanut alueen käytöstä? Olisivat voineet. Olisiko se ollut kohteliasta ja ystävällistä? Olisi ollut. Minkälainen aikuinen on se, joka ajaa lastentapahtuman pois oman natsimarssinsa tieltä? Ainakin itsekäs ja ilkeä.

  2. Antti Kautiainen
   11.12.2017, 16:37

   Tuo lastentapahtumahan rikkoo ikiaikaisen perinteen, jonka mukaan lasten aktiviteettina itsenäisyyspäivänä on Tuntematon Sotilas (mustavalkoversio) ja kättelyn seuraaminen. Se olisi väärin järjestää tapahtumaa, joka ei olisi arvokas ja täysin lapsille sopimaton! Röyhkeää tuollainen suvaitsevaisuus ja lasten huomioimen.

   Ajankohta oli täysin oikea lastentapahtumalle suoraan sanoen. Ja natsit ja persunatsit ovat kovin huutamassa ”EIEEIEIEIEIEI EI SE VOI OLLA NÄIN! NIITÄ OLI ENEMMÄN KUIN MEITÄ! MISSÄ ON HILJAINEN ENEMMISTÖ MEIDÄN TAKANA”… No; suvaitsevasiten tapahtumat ovat aina vetäneet enemmän porukkaa kuin natsien ja anarkistien.

Kommentointi suljettu.