Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Rajoitteensa kullakin

”Ei siis ihme, ettei kotona yhteiskunnan kustannuksella köllöttelevien vanhempien lapsilla ole tarpeeksi esimerkkiä siitä, millaista elämän pitäisi olla. Aivan liian harva heistä tietää millaista on työssäkäyvän ihmisen normaali arki. Yhteiskunnan tuki ei voi olla kilpailukykyinen millekään työstä saadulle korvaukselle. Tästä syystä työtä tekevien ja työtä tekemättömien toimeentuloerojen pitäisi olla nykyistä selkeämmät. Työn tekemisen pitää olla aina kannattavampi vaihtoehto ja sitä pitää arvostaa. Työ ei nimittäin tästä maasta tekemällä lopu. Tekemättä jättämällä sen sijaan loppuu.”

Näin kirjoitti Susanna Koski maaliskuussa 2013 otsikolla Eriarvoisuus on keksitty fiilis. Hänen mukaansa tasa-arvoa on mahdotonta saavuttaa, sillä se mitä muut ovat saavuttaneet, on paljon avoimemmin kaikkien nähtävillä, kadehdittavana. Mitään uutta ei ole milloinkaan jaettu kaikille samaan aikaan. Jos ei mitään tee, ei missään voi onnistua.

Sen jälkeen Koskesta on tullut kansanedustaja, ja syksyllä 2016 hän näki junan ikkunasta tekemätöntä työtä metsissä.

Eilen illalla Koski tyrmistytti katsojat A-studion Kuplat -juttusarjassa tavatessaan uudelleen työttömän ja monisairaan yksinhuoltajan Anna-Maija Tikkasen. Koski ei ole vuosien varrella viisastunut yhtään eikä oppinut yhtään mitään. Hänen asenteensa huokui kylmäkiskoisuutta, kun hän rupesi kyselemään fibromyalgiaa, keuhkoahtaumatautia ja diabetestä sairastavalta Tikkaselta mikä voisi olla se lisäarvo, jolla Tikkanen voisi saada omaa tilannettaaan kohennettua.

Tässä kiteytyy koko Kosken ja kaltaistensa edustaman kokoomuksen ajattelu: ihmisen ainoa arvo on siinä, miten hän kykenee omin voimin pärjäämään. Yhteiskunnan tuella ei kotona köllötellä. Kas, ettei hän sentään  neuvonut Tikkasta menemään metsään töihin.

Koskella ei ole mitään käsitystä siitä, miten toimeentulotuella pystyy elämään. Hän ei haluakaan tietää, sillä viime syksynä antamastaan lupauksesta huolimatta hän ei edes yrittänyt kokeilla. Kansanedustajan ja työttömän maailmat ovat niin kaukana toisistaan, että Koski mieluummin uskoo omia kuvitelmiaan ja saamaansa postia. Koski luulee, että tietokoneen saa tuosta vaan tarveharkintaisena toimeentulotukena. Monet ovat kertoneet hänelle pärjäävänsä hyvin toimeentulotuella.

Kun on tällaiset kuvitelmat ja on saanut tällaista postia ties keneltä, niin sitten voikin katsoa työtöntä sairasta alaspäin ja nauraa päälle. Onhan se nyt selvää, että kansanedustajan ei välttämättä tarvitse käydä viikkokausiin ruokakaupassa, joten työttömänkin pitää oppia rahankäyttöä. Ja ennen kaikkea hänen pitää hankkia sitä rahaa lisää. Itsestä kaikki on kiinni, sanoo tämä menestyjä ihan tyypilliseen menestyjän tapaan. Kaikki hänen saamansa on itse hankittua ja ansaittua, joten muut tehkööt saman.

Kokoomus tekee erinomaista imagotyötä muiden puolueiden hyväksi päästämällä Kosken kaltaiset esittelemään kokoomuslaisia arvoja. Kenellekään ei jää epäselväksi, että kokoomuslaisen maailma on mahdollisuuksia täynnä, jos on jo valmiiksi menestyjä. Monisairaan työttömän ei pidä valittaa, sillä kaikillahan meillä on omat rajoitteemme. Joidenkin rajoitteet näkyvät liikkumisen vaikeutena, joidenkin täydellisenä itsekkyytenä ja kyvyttömyytenä asettua toisen asemaan.

Katsokaa itse tämä eriarvoisuuden huipentuma täältä ja lukekaa tiivistelmä täältä.

Jokohan nämä työttömän monisairaan ja työtä tekevän kansanedustajan toimeentuloerot alkavat olla riittävän selkeät, vai vieläköhän eroa pitäisi kasvattaa?

Kommentit (130)

 1. Kaisa

  Kakarahan tuo on. Ja joku on antanut sille aseman tukkapöllyn sijaan. Tuollaisille on myös diagnoosi olemassa..

  • Jesse

   ”Keskenkasvuinen” kuvaa melko hyvin – vieläpä aika monelta osin. Laiminlyötyä kasvatusta lienee myöhäistä ryhtyä enää korjailemaan, vaan jäänee hänen henkilökohtaiseksi tragediakseen.

 2. erska musu

  En pystynyt edes katsoman koko ohjelmaa, se tuo koski (pienellä) saa verenpaineet nousemaan ihan tappiin. Rukoilen vaalien kautta tapahtuvaa muutosta.

  • Irina Heikura

   Еi tapahtu, koska ihmiset taas äänestävät porvarilta.

   • Liisa

    Joka kolmas suomalainen ei äänestä valtiollisissa vaaleissa. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että äänestävien äänillä on suurempi painoarvo (yksi ääni on enemmän kuin vain yksi ääni). Jokainen joka jättää käyttämättä äänioikeuttaan vahvistaa pimeyden voimia.

 3. Jonis Lusis

  ”Jos ei kansalla ole leipää, syökööt leivoksia !”

 4. Sirpa Hyttinen

  Ohjelma pisti haukkomaan henkeä. Susanna Koski tykitti kokoomuslaisia arvojaan välittämättä vähääkään toisen ihmisen tilanteesta. Oli vielä kanttia antaa neuvoja rahankäytöstä.

  • Mamaha

   Niin, kun sairas pitkäaikaistyötön olisi vain halunnut tietää, mitä Susanna Koski olisi tehnyt 491 eurolla! Plus että Susanna Koski olisi antanut hänelle 150 euroa. Jos SK olisi hoksannut, hän olisi todellakin kaivanut kukkarostaan siinä tilanteessa sen summan!

   • mummo 58

    Tai lahjottanut hänelle sen tietokoneen. En löydä sanoja miten tätä kuvotusta (SK) voisi kuvailla.

    • Carita

     Samaa mieltä
     Kammottava tyyppi,tulin aivan pahoinvoivaksi.Miten julma ja säälimätön kansanedustaja.

   • sivullinen x

    ”Jos SK olisi hoksannut, hän olisi todellakin kaivanut kukkarostaan siinä tilanteessa sen summan!”
    Sehän olisi ollut täydellistä: almuja porvarilta köyhälle!

 5. Rosa Warski

  Koskesta näkee, ettei hän ole aikuistunut.

  Hän elää edelleen illuusiossa, missä ”jokainen ihminen on saari”. Varsinaiset fyysiset ja materiaaliset rajoitteet voi ohittaa ”tekemällä lisäarvoa” eli henkilökohtaisella työllä. Persoonallisuus on läpi elämän muuttumaton ja kykenevä, eikä sitä hetkauta sairaudet tai vastoinkäymiset. Kunhan itseensä uskoo, niin jokaisen mahdollisuuden voi käyttää ja maailma kutsuu kuin Amerikka valloitustaan ennen.

  Tämä on tietysti suora kopio oikeiston ikiaikaisesta ideologiasta. Aikuistumiseen kuuluu, että ”ajattelee ihan itse”, kyseenalaistaen omia käsityksiään. Sitä Koski ei valitettavasti ole tehnyt.

  • Sauli

   Niin, jokaisella meistä on rajoitteensa, Susalla se on empatiakyvyttömyys. Hassua ja yhteiskuntaamme alleviivaavaa on, että Kokoomuksessa empatiakyvyttömyyttä, jota voitaneen pitää psykopatian pikkuserkkuna, pidetään yksinomaan vahvuutena. Kysymys ei ole siis lisäarvosta, vaan arvoista yleensä, ideologiasta joka tuottaa liukuhihnalla Susalle uutta äänestäjäkuntaa, Susa ei ole arvoineen yksin.

   • Aino Vanamo

    Otetsanpa nyt kumminkin huomioon, että empatiaa kokematonkin voi usein valita toimia toiset huomioon ottavasti. Koski on valintansa tehnyt – päinvastaiseen suuntaan.

 6. Paula

  Molemmat elävät yhteiskunnan rahoilla.
  Onko Susannan tuoma lisäarvo kymmenkertainen?
  Ja jos Susanna on itsensä muutoinkin elättävä, miksi hän ottaa vastaan yhteiskunnan tuet ja kulukorvaukset?
  #kuhakysyn #hitlerinserkkutyttö

  • Virve Valoheimo

   Susanna Kosken eduskunnan sivuilla julkaistussa cv:ssä Koski on valmistunut hallintotieteiden maisteriksi Vaasan yliopistosta vuonna 2009. Kokoomuksen nuorten liiton pj:na Koski on ollut 2013-2015. Kansanedustajaksi valittu vuonna 2015.
   https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/Sivut/1337.aspx

   Mitä hän tehnyt valmistumisensa jälkeen vuosina 2009-2013 ei käy cv:stä ilmi. Onko ollut työttömänä itse? Sairaana? Vai pimeissä töissä?

   • Antonio

    Bilettänyt stadin yössä, nähty on, vastasivat minulle nuoret sukulaiseni.

   • Vestigia terrent

    Eli vuosina -2009, 2013-2018 Koskinen ei ole elättänyt itse itseään, vaan loisinut pääasiassa muiden rahoilla. Mikähän voisi olla se lisäarvo, jolla Koskinen voisi saada omaa tilannettaaan kohennettua?

  • Riitta k

   Sinäpä sen sanoit! Tämä oli hyvä huomio!

 7. Anne-Marie

  Epäusko ja tyrmistys oli päälimmäisenä mielessä kun pätkän katsoin.Miten voikin olla noin pihalla .
  Kun kyse on kansanedustajasta niin toivoisi että kuuntelee korva höröllä mitä toinen kertoo eikä ylenkatsoisi.Plus viisikymppinen monisairas ei taatusti ole kysyttyä työvoimaa…ja kun niitä töitä ei riitä kaikille terveillekään..toimeentulo on niin pientä että sillä hädintuskin saa leivän pöytään.

 8. Markku Kemppainen

  Katsoin ohjelman mutta suuresti itseäni pakottaen. Siinä ei kaksi maailmaa kohdannut mitenkään. Koskesta oikein huokui halveksunta tätä luuseria kohtaan. Hän selitti vain tätä kokoomuslaista jargonia laittamatta itseään peliin mitenkään. Tämmöisiä natseja meillä on päättäjinä. Me emme ole ihmisiä heille vaan pelkkiä tilastoja ja toimenpiteiden kohteita. Tykinruokaa. Koskea olisi käynyt sääliksi, ellei hän olisi päättäjänä meidän ja minunkin asioista.

 9. Sauli

  Juu, katsoin ja joitain ajatuksia heräsi…

  Vastakkain istuu kalliiseen housupukuun ja koruihin pukeutunut ylimeikattu ja omaa sosiaalista asemaansa haastattelussa korostava hyvin tai erinomaisesti toimeentuleva kansanedustaja. Käytös, eleet ja ilmeet paljastavat jos nyt ei vastenmielisyyttä vastapuolella istuvaa työtöntä kohtaan, niin ainakin sen, ettei häntä oikeasti kiinnosta muu kuin päästä tilanteesta nopeasti pois. Vastapuolella istuu työtön joka omaan tilanteeseensa alistuneena hakee viimeisenä oljenkortenaan apua suoraan kansanedustajalta, joka ei voisi kauempana olla hänen arjestaan.

  Kosken on omista lähtökohdistaan mahdoton ymmärtää köyhän toimeentulotuen varassa elävän ajatusmaailmaa, kuin köyhän meikattua tyhjäntoimittajaa joka käyttää meikkeihin enemmän kuin köyhä ansaitsee kuukaudessa tai kahdessa. Susanna Koski on harvinaisen rehellinen kokoomuspoliitikko tai poliitikko yleensä. Mitä tuota peittelemään asennettaan ja mielipidettään kauniiden korulauseiden ja tyhjien lupausten taakse. Ei hän ole eduskunnassa Anna-Maija Tikkasten äänillä vaan niiden jotka samaistuvat mieluummin hänen kalliiseen housupukuunsa ja koruihin kuin ihmiseen niiden sisällä.

  Eli kumpaa tässä nyt pitäisi inhota, Koskea vai tätä aikaa ja yhteiskuntaa joka tekee tavallisista ihmisistä Kosken kaltaisia koneita vailla sääliä, empatiaa ja ymmärrystä. Ohjelma oli aikamme kuva yhteiskunnassa joka yhtä aikaa tuottaa yksille hyvinvointia toisille pahoinvointia. Kysymys ei ole siitä kummassa joukossa seisot, vaan yhä useammin siitä kumpaan joukkoon synnyt. Tätä Susu ei voi mitenkään ymmärtää, koska hänen ei tarvitse, useimpien ei tarvitse.

  • Vesku

   Valitettavasti meillä on poliittisia broilereita, jotka eivät meidän muiden elämästä tiedä eikä heitä edes kiinnosta. Taitaa löytyä puolueesta jos toisestakin.

  • Ilkka pesonen

   Ennen muinoin kouluun ja yliopistoon pääsi riippumatta siitä, mihin sosioekonomiseen ryhmään synnyit. Yliopisto sivisti ja enimmäkseen ei Kosken kaltaisia moukkia sieltä valmistunut. Onkohan noita moukkia jo niin paljon, että äänet eduskuntaan riittävät

  • petra höglund

   Hieno kommentti. Ajateltu ja perusteltu. Ei mulla muuta.

 10. Jii Änn

  Oli kauheaa katsottavaa. Kyllä se työ tästä on maasta loppunut, ja kenen toimesta. Ei ole enää Made in Finlandia. Kaikki valmistus viety halvan työvoiman maihin.

 11. Mirjami Virtanen

  Puhuuko tuo Koski nyt samaan tapaan kuin Pia-Nora Kauppi pari vuosikymmentä sitten?

  Eläkkeelle pääseminen on tietenkin niin yksilöllistä, minulle tuli mieleen somessa paljon Mv-lehden Ja Ilja Janitskinin asioista kirjoittanut , Janitskinin presidenttivaalien kampanjapäällikkö Tiina Keskimäki. Alle 50, terveen näköinen nainen, lopputili jostain kunnallisen päällikön virasta, heti työkyvyttömyyseläkkeelle. Onko tämä käytäntö kunnilla ja valtioilla, nuoretkin järjestetään heti eläkkeelle?

  • Eino

   Yle soi tässä Kupla-sarjansa osassa hyvän tsäänssin kansanedustajan vaalityölle. Tässä maassa näyttää saavan valitettavasti ääniä epäempaattisella asenteella pienituloisia kohtaan, ja Kauppihan käy tästä esimerkkinä. Kovaan sävyyn sosiaaliturva-asiakkaista puhunut, ”poliittinen broileri” palkittiin kotimaan ja Eu:n oikeistopolitiikasta Finanssialan keskusliiton toimitusjohtajuudella. Tästä syystä eilinen A-sudio oli jälleen veemäistä katsottavaa. Talousahdingossa elävä, terveysongelmista kärsivä, työtön yksinhuoltaja Tikkanen vaikeine elämäntilanteineen jäi statistin osaan, kun varpaista hiuksiin asti stailattu kultalusikkapätijä Koski pääsi vauhtiin erinomaisuutensa ja näppäryytensä todistelemisessa besserwissermäisesti sorkkimalla Tikkasen työnhakua ja elämää. Anna-Maija Tikkasen ja lukemattomien vastaavassa asemassa olevien vaikeat elämäntilanteet tarvitsisivat sekä ansaitsisivat kokonaan toisenlaiset, syvällisemmät käsittelypuitteet ja yhteiskunnallisemman asiantuntijuuden kuin kokoomusedustaja Kosken ideologisten silmälasien läpi suodatetun.

  • stunned

   Piia-Noora Kauppi leikkaisi työttömän korvauksista kännykät ja leffaliput.

   ”Yhteiskunnan kuuluu turvata minimi, mutta ei sellaista elämää, jossa viihtyy ja nauttii ja pystyy puhumaan kännykkään ja käymään elokuvissa.”

   Ison perinnön Piia-Noora jakaisi 90/10 rikkaalle ja köyhälle. Piia-Nooran mukaan äkkirikas köyhä menee pilalle. Jo entuudestaan rikas sen sijaan osaa käyttää rahaa ja ylläpitää yhteiskuntaa. Köyhä törsäisi perintömiljoonansa ulkomailla eikä maksaisi veroja. Rikkaalle kuuluu siksi 90 prosenttia.

   ”Jos köyhä saisi valtavan omaisuuden, hänen motivaationsa ylläpitää tätä yhteiskuntaa lakkaisi kokonaan. Hän muuttaisi Monacoon eikä maksaisi penniäkään varallisuusverojakaan. Sadallatonnilla köyhä voisi ostaa perusjuttunsa, ja suhteessa entiseen omaisuuteen se merkkaisi hänelle yhtä paljon uusia mahdollisuuksia kuin rikkaalle.”

   • Raija

    Sitten vaan kaikki köyhät leikkuriin ja karenssiin koska eivät ole vastaamassa virastojen yhteydenottopyyntöihin vuorokaudet läpeensä 24/7 kun otetaan / kielletään kaikilta köyhiltä puhelimet ja tietokoneet eikä heitä saa virastot kiinni muuta kuin kirjeillä joita ne eivät halua enää lähettää.

    • stunned

     Piia-Noora laukoi kuolemattomat viisautensa 1990-luvun lopulla, kun kännykkä oli vielä monille statusesine.

     Tietokonetta voi käyttää ilmaiseksi kirjastossa, sanoo TE-toimisto.

 12. Leena Huovila

  Pöyristyttävää ajattelua ja käytöstä Susanna Koskelta.

  Noh, onhan älyn ja empatian puute toki iso rajoite, joka tosin näyttää olevan eduksi poltiittisella uralla.

  Ja logiikka koskien kulurakenteita! Siis köyhän ja hyvätuloisen kulurakenteita ei voi verrata ollenkaan, koska hyvätuloisen ilmaisia lounaita syövän ei välttämättä tarvitse käydä ruokakaupassa viikkokausiin. Tämä on yhtä nerokas älynleimaus kuin nähdä junan ikkunasta metsässä paljon tekemätöntä työtä.

  Lisäksi jäi epäselväksi, mitä osaamista, miten je kenelle monisairas humanisti-maantieteilijä alkaisi myydä itsenäisesti saatuaan tietokoneen toimeentulotukena. Oman työn myyminen ei ole helppoa jo kokeneelle terveellekään (yksin)yrittäjälle. Toimeksiantajat ovat monilla aloilla painaneet työn hinnan niin alas, että voisi puhua talkootyöstä.

 13. Miki

  tuli vain näistä sipilän byrokratian purku talkoista mieleen
  että omalla kohdalla se on 5x kertaistunut
  ensin aktiivi mallin leikkuri
  sen jälkeen uusi tytömyys turva päätös
  sen jälkeen konsultien lihoitavaan täysin turhaan 1 x viikossa 4h
  konsultien paratiisiin
  toimintaa ruokivaan *kuntouttavaan*
  jota en edes tiennyt että se on kuntoutavaa työtoiminta

  kaikki on sovittu puhelimessa te toimiston tädin kanssa

  ei alekirjoituksia missän papereissa

  no sen takia aktiivi malli täytyy ja siitä taas uusi työtömyys turva päätös
  + sosiaali tomiston bussi raha päätös huh

  niin missä kohtaa se byrokratia pieneni
  nyt kun olen kuntoutavassa ja pitä täytää työkkäri lappu
  se ei olekaan enään automaatinen toimenpide maksun suhteen
  vaan se käsitelään erinlailla kuin normi työkkäreiden maksu

  menee pitepään käsittelyssä

  ja kaikki 4 h kerran viikossa *aktiivi * toimen piteen takia
  kuka tässä oikeasti aktivoidaan
  no nämä valtion kelan virkamiehet ja huhaa konsultiot saavat palkkansa turhasta huhaasta

  sitten kun selvitys tehdään tämän aktiivimallin hyödyistä verratuna sen kuluihin
  suomen veronmaksajat varsinkin ne yrittäjät jotka sitä maksavat eniten
  suhteessa muihin kiitelevät

  *itsensä luomaa *

  *Omien veromaksu eurojensa *
  rahan poltto konetta
  Siis turhaan ei mitään hyötyä kuin näille konsulteille

  Ja kelassa virkailijat hukkuvat paskaan
  arvostelu muodossa

 14. Antonio

  Kylla otti paahan seurata fiksun Tikkasen ja ylemmyytta huokuvan, itseensä tyytyvaisen risusavotta-kosken dialogitonta dialogia. koski oli opetellut reaktionsa tarkoin, paremmin kuin eka kerralla. Tikkanen puhui jälleen silkkaa järkeä, mutta vesilinnuille meni. Tämä toka osa kannattaisi jokaisen katsoa! Lisaarvoa, anna mun kaikki kestaa!

 15. stunned

  Jos Koskella olisi yhtään ollut silmää, olisi hän tuossa haastattelutilanteessa kameroiden alla luvannut hommaavansa Tikkaselle sen tietokoneen tyyliin: ”Kelpaako Macbook Air?”

  Sen sijaan Susanna Koski sanoo suoraan ”syökööt leivoksia!” Tikkanen on Koskelle vain porras valtaan. Dogwhistle politics.

  Qu’ils mangent de la brioche

  ”Tuli ihan hurjasti palautetta siitä, että… Moni oli itse asiassa sitä mieltä, että se toimeentulotuki riittää todella hyvin. Nämä ihmiset oli itse toimeentulotuella. Kun rahaa on vähän, niin miten sitä käyttää ja sitten se vielä tärkeämpi kysymys, mistä sitä saa lisää.”

  Argumentum ad tupakki & kalja: ”Jos ne työttömät joisivat vähemmän kaljaa ja polttaisivat vähemmän röökiä, jäisi ruhtinaallisesti rahaa.”

  Hesarissa oli otsikko ”Laura Linkoneva ponkaisi sosiaalitoimiston luukulta sijoittajaksi”.

  Kysymys: miksi kukaan toimeentulotuella oleva ottaisi yhteyttä Koskeen ja kehuskelisi toimeentulotuellaan? Kuinka uskottavaa kyseinen absurdi yhteydenotto olisi? Menee samaan mappiin niiden anonyymien työnantajien kanssa, jotka valittavat Hesarin tai Taloussanomien palstoilla työnhakijoiden haluttomuudesta edes ’tuhansilla euroilla’ tulla töihin.

  Todellisuudessa työmarkkinatuella ja toimeentulotuella kaikki menee asumiseen, ruokaan ja terveydenhoitokuluihin. Tikkasella pelkästään sairausmenot romuttavat budjetin, mutta hän varmaan jättää lääkkeitä ostamatta.

  Susanna Koski käytännöllisesti katsoen antoi Tikkaselle vaihtoehdoksi vain itsemurhan.

  • Pitkäaikaistyötön

   Koski: ”Tuli ihan hurjasti palautetta siitä, että… Moni oli itse asiassa sitä mieltä, että se toimeentulotuki riittää todella hyvin. Nämä ihmiset oli itse toimeentulotuella.”

   Tunnistan kyllä valheen, kun se on räikeä. Yksikään toimeentulotuella elävä ei ole ottanut Koskeen yhteyttä. Miksi ihmeessä he tosiaan ottaisivat yhteyttä kokoomuslaiseen? Yksikään toimeentulotuella elävä ei sano, että tuki riittää todella hyvin. Ja kaikista vähiten toimeentulotuella elävät lähettäisivät tällaista palautetta hurjasti eli sankoin joukoin. Tämä kaikki oli pupellusta suoraan pilttitehtaalta.

   Pöyhkeys vie perikatoon, ylpeys käy lankeemuksen edellä. Katsotaan miten käy. Seuraavat eduskuntavaalit ovat 14.4.2019.

   • jmp

    Onhan tuo toimeentulotuella elävien yhteydenotto kokoomukseen mahdollista, Susanna ei vain ymmärtänyt sarkasmia.

    • Raija

     Saattoi jotkut köyhiä toimeentulotukiasiakkaita vihaavat huvikseen soitella vahingoittaakseen näitä köyhiä tai vaikka vain kaverit kokoomuslaiset tai sitten vain ihan omasta päästään keksinyt.

 16. AikaMies

  Taas se, mikä jo maailmalla tiedetään, on todistettu:
  Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten
  Tomma tunnor bullrar mest.
  Empty vessels make the most sound.

  Meinaan jotta suosittelen nuoskonservatiiville koskenlaskua tynnyrissä – tai vaihtoehtoisesti metsätöitä Siperiassa.

 17. Jorma Reijonen

  Onko tässä kokoomuksen virallinen linjaus, ”Kosken tyyli?” Sopii vaalimainokseen.

 18. Väinö Lahtinen

  ”Köyhyyshän on aineellista puutetta…” toteaa Susanna Koski.
  Hän itse on esimerkki siitä, että on olemassa vakavampaakin köyhyyttä kuin aineellinen puute!

 19. Kyösti Rantasalo

  ”Kaikilla meillä on kuule rajoiteita.” Monisairaan työttömän rajoitteet olivat sekä ohjelman katsojien että kansanedustajan hyvin tiedossa. Olisi ollut mielenkiintoista kuulla kansanedustajalta, mitkä ovat hänen rajoitteensa.

  • Harri Nyman

   Järjen köyhyys vai empatian puute? Eikun molemmat.

  • JP

   Ajattelin itse justiin samaa. Hankala näin äkkiseltään nähdä kärsiikö Koski muusta, kuin siitä ettei ole ehtinyt ostaa louis vittonin uutta laukkua eduskuntatyön takia.

 20. Tubettaja

  Koko Suomen yksi vakavimmista ongelmista on, päättävässä asemassa olevat empatiakyvyttömät ihmiset, jotka eivät osaa Kosken tapaan asettua sairaan ja köyhän ihmisen asemaan. Kokoomuksen rikkaiden perheiden vesojen, jotka eivät koskaan ole köyhien elämää joutuneet elämään, kuvittelevat että köyhyys on oma valinta, ja että se johtuu pelkästään ihmisen omasta laiskuudesta, eli toisin sanoen työhaluttomuudesta ja haluttomuudesta ottaa omasta elämästä vastuu.

  On hyvä, että täysin normaalielämästä vieraantuneet susannakosket ja juhanavartiaiset näyttävät Kokoomuksen todelliset arvot omalla ajattelemattomuudellaan, josta toivottavasti seuraa puolueen kannatuksen lasku, jota ei edes oma mainostoimsto Ellun Kanat pysty korjaamaan ensi vaaleissa köyhien asialla-imago-mantroillaan tai kateettomilla lupauksillaan.

 21. Hilma

  Kyllä en illalla tiennyt itkisinkö vai oksentaisin. Pahalla mielellä menin nukkumaan; maailma menee pahemmaksi päivä päivältä. Odotinkin Sakun kirjoitusta, kiitos että kiteytit asia noin hyvin! Kuvavalintakin on erinomainen, siitä oikei huokuu kosken inho.

 22. Kuntapoliitikko

  ”Tässä kiteytyy koko Kosken ja kaltaistensa edustaman kokoomuksen ajattelu…”

  Tämä on täsmälleen samanlainen huono ja ilkeämielinen yleistys kuin että ”kaikki työttömät vain makaa sohvalla laiskuuttaan”. Nämä huonosti yhteiskuntaa tuntevat yksilöt, jollainen Koski on, leimaavat kokoomuslaisia. Ja arvatenkin vasemmistolaiset käyttävät tätä omilla yleistävillä valheillaan hyväksi. Meitä tavallisia kokoomuslaisia ei nimittäin tunnista tuosta kuvauksesta. Valtaosa on tavallisia ihmisiä, joilla on halu tehdä ja halu kantaa vastuuta yhteisistä asioista. Suurin ajettava asia on vapaus tehdä ja toimia eikä todellakaan huono-osaisten polkeminen. Kokoomuslaisissa on paljon pienituloisia yrittäjiä, joiden asema ei kiinnosta ketään, ei varsinkaan luokkavihaa lietsovaa vasemmistoa. Näillä yrittäjillä on jutussa Kosken viittaamaa kykyä selviytyä. He oikeasti selviävät jopa pienemmillä tuloilla kuin jutun rouva, mutta eivät saa yhteiskunnalta tukia vaan pikemminkin vasemmiston vihaa itsenäisyydestään.

  Tässä haastattelussa kävi selvästi ilmi, ettei Koski ymmärtänyt näiden kahden köyhimmän ryhmän eroa. Yrittelijäs ja kykenevä käydä on eri asemassa kuin fyysisesti tai henkisesti rajoittunut. He ovat lähtökohtaisesti ihan eri asemassa, vaikka molemmat ovat kansan köyhintä osaa. Mutta sama ongelma on ollut usean kymmenen vuoden ajan eli ei se ihan tämän hallituksen aikaansaamaa ole. Eli nämä syystä tai toisesta rajoittuneemmat ihmiset ovat liian kaukana kaikista hyvätuloisista poliitikoista. Vaikka kansanedustaja ei voi suoraan asiaa korjata, niin Kelan ja muiden sote-elinten pitäisi yhdessä pyrkiä ratkomaan tämä ongelma. Ymmärtääkseni lainsäädäntö mahdollistaisi sen jo nyt. Virkamiesten halua asioiden korjaamisessa ei korosteta riittävästi!

  • X

   Näissä herää aina se suuri kysymys: mitä ihmettä te ”tavalliset kokoomuslaiset” teette kokoomuksessa, kun linja kaikkine päätöksineen on aina juuri tätä?

   Kokoomus ei ole sen puoleen ikinä ajanut pienyrittäjien asemaa, koska suuryritysten tarpeetonkin etu on lähempänä sydäntä. Myös se, että ”vapautta” haetaan itse itsensä konservatiiviseksi asemoivalta puolueelta, kertoo, että imagopeli on ainakin hallussa. Tässä toki oletan, että et tarkoittanut vapautta vastuunpakoilun merkityksessä.

  • Pitkäaikaistyötön

   Huomasitko, että lankesit itsekin ilkeämielisen yleistämisen ansaan? ”Luokkavihaa lietsova vasemmisto” ja ”he […] eivät saa yhteiskunnalta tukia vaan pikemminkin vasemmiston vihaa itsenäisyydestään”.

   Olen koko ikäni ollut vasemmalle kallellaan sillä ajatuksella, että pidetään kaikista huolta ja ollaan tasa-arvoisia. Ollaan myös yritteliäitä, olenhan itsekin ollut jossakin vaiheessa itsenäinen ammatinharjoittaja. Olen ehtinyt olla myös tavan palkansaaja.

   Luokkavihaa en itsestäni tunnista. En vihaa itsenäisyyttäkään, jokseenkin päinvastoin.

   Sivumennen: kokoomus ei aja pienituloisen yrittäjän asiaa.

  • Nico

   Luokkavihaa? Aika paljon on tullut viime aikoina ylhäältä päin viestiä siitä, mitä me täällä alemmilla luokilla ollaan ja edustetaan. Hallituksen ajatukset luokkajaosta on tullut hyvin selväksi: työtä tekevät ja sitten ne muut, harvinaisen syyllistävään sävyyn. Kosken kaltaisissa (kokoomuslaisissa) ihmisissä tämä vielä näkyy puhtaana halveksuntana ja välinpitämättömyytenä. Niin minä en ymmärrä, miten vasemmisto on tässä se, joka sitä luokkavihaa propagoi? Kyseleepähän vain – kuten pitääkin – köyhempien etujen ja oikeuksien perään, kun hallituksen päätös ja populistipoliitikkojen puheet toisensa perään nämä kiistää.

   Suomeen on tehty luokkajako. Saa nähdä miten syväksi ja selkeäksi se vielä käy vai muuttuuko ennen.

   Se, että Kosken kaltainen ihminen antaa lausuntoja Kokoomuksen edustajana julkisuudessa todellakin leimaa Kokoomusta, koska se informoi puolueessa toimivien aatteista ihan kuin Trumpin näkemykset edustavat Yhdysvaltoja. Näin se nyt vain toimii. Jos ei itseään puoluetta julkisuudessa edustavien kansanedustajien ja ministerien näkemyksistä tunnista, silloin pitää oikeasti miettiä että onkohan sitä nyt varmasti oikeassa puolueessa.

  • AKK

   Ei vasemmisto ole yrittäjyyttä, eikä varsinkaan pienituloisia pienyrittäjiä vastaan. Pienyrittäjät vaan haluavat jostain syystä usein kuulua Kokoomuksen joukkoon, jossa heidän asemaansa ei huomioida todellisuudessa lainkaan. Kokoomus on politiikassaan suuren rahan asialla, köyhien ja pienituloisten ymmärtäjät ovat ihan muualla ja
   eduskunnassakin pienyrittäjien aseman parantamista vaativat puheenvuorot tulevat yleensä vasemmalta tai vihreiltä. Muusta yrittäjyydestä puhuvat sitten muutkin.
   Pienyrittäjien kyllä kannattaisi ihan oikeasti miettiä miksi kannattaa puoluetta joka ei edes aja heidän etuaan eikä ole kiinnostunut pienituloisten yrittäjienkään toimeentulosta.

  • on thin ice

   Jos hallitukset tekevät yhteiskuntakehityksellisesti taaksepäin suuntautuvia päätöksiä, niin vastassa on paluu selkeämpään luokkayhteiskuntaan. Eriarvoisuuden tietoinen lisääminen lisää luokkaistumista. Kokoomus ja hallituskumppaninsa mm leikkasivat aktiivimallin yhteydessä häpeilemättä kaikkein pienituloisimpienkin kansalaisten perusturvaa, vaikka se on jo ollut kauan riittämättömyytensä takia Eu-tarkkailussa. Varakkaiden verotusta on puolestaan kevennelty. Mitä merkitsisi miljonäärille perheineen maksaa vaikka pari sataa kuukaudessa enemmän veroja? MItä merkitsee leipäjono-köyhälle – alle 600 euroa/kk saavalle – perheineen jo 20-30 euron leikkaus/kk? Leikkaus voi olla koko porukalle täysi katastrofi. Miljonäärin voi olla tietenkin mahdotonta tätä käsittää. Luokkavihaa ei tarvitse kenenkään mitenkään lietsoa. Katkeruutta ja samalla yhteiskunnallista epävakautta voidaan kylvää ihan valtaeliitin omilla päätöksillä.

  • Raija

   Vastuu on laeista ja virastojenkäytännöistäpäättävienpoliitikkojen eikä virastojen työntekijöiden jotka näitä noudattavat. On tietenkin aina jokunen yli-innokkaasti kokoomuksen arvoja omaava käsittelijä joka päättää työttömän ja muuten köyhän asiat pilkun tarkasti sen hengen mukaan kun katsoo lain ja säädännön sisältävän ja mieluummin kieltää kuin myöntää edun.

   • Raija

    ”Vastuu on laeista ja virastojen käytännöistä päättävien poliitikkojen”

  • Yrjö perkko

   Jos tavalliset kokoomuslaiset – siis enemmistö puolueesta – edustavat jotain muuta kuin puolueen johto, miksei puolueen johtoa vaihdeta sellauseen joka edustaa sitä tavallista kokoomuslaista? Miksi tavallinen kokoomuslainen ei tee mitään, vaan tyytyy johdon linjaan?

 23. Xx

  Olin ajatellut katsovani ohjelman jälkikäteen Areenasta. Luettuani ennakkotietoa täältä, tuntuu kuin sairastun jo tästä. Verenpaine kohisee suonissa ja ahdistaa ihan hirveästi. Miten ihmiset, Koski jne, kehtaavat. Ikinä en enää äänestä kokoomusta, joskus aikoja sitten nuorena sekin virhe on tullut tehtyä.

  • Ramses

   Katso vaan, ohjelma on ymmärrettävästi saanut laajaa huomiota, nyt jo lähes 30.000 katsojaa Areenassa. Kommentointia näyttää olevan vähän joka puolella – poikkeuksena Hesari, joka kokoomusta säästääkseen siirsi jutun nyt.fi’n puolelle (ei kommentointimahdollisuutta).

 24. Hanne

  Epäusko ja myötähäpeä päälimmäisenä. Oliko tämä sketsi? En yhtään ihmettele, että vastapuoli jäi sanattomaksi.

  Sitten menin naureskellen nukkumaan ajatellen kokoomuksen brändinrakentajia – tänään olisi kieltämättä hauska olla kärpäsenä puoluetoimiston katossa. Tai sen brändiä rakentavan mainostoimiston katossa :D. Ei mene nyt ihan putkeen kokoomuksella tämä imagon rakentaminen.

 25. Mainalintu

  Hyytävää sivistymättömyyttä osoittaa S. Kosken suhtautuminen ihmisiin. Tuollaista ylenkatsomista ei opeteta yliopstolla, taitaa olla myötäsyntyistä.

 26. Jarkko kainulainen

  Tämä koski on vielä kaiken lisäksi täysin huumimorin tajuton yksilö tuohon en koskisi pitkällä tikullakaan sitä vaan saa kovasti ihmetellä et ketkä näitä oikein äänestää kyllä on nsisella täysin hukassa sanan kansanedustaja merkitys.

 27. MK

  Tässä on menossa nyt joukkopsykoosi ns. parempiosaisilla, kokoomuslaisilla, kepuleilla yms. Puoluejohdon puheilla ja teoilla on annettu ymmärtää että juuri nyt on se hetki kun työtöntä saa lyödä ja nujertaa kaikin mahdollisin tavoin, niin tietenkin se leviää näihin vähäpätöisempiinkin ”päättäjiin”.

 28. ieva

  Eräiden rajoitteet eivät totisesti estä työntekoa! Vaikeasti tunnevammainen tuo ”kansanedustaja” S. Koski, joka leuhkana, mutta tiedostamattaan, oletan, operoi samalla veronmaksajien rahasäkillä kuin Tikkanenkin – moninkertaisella volyymillä vain.

  Rajoitteita oli havaittavissa jo taannoin. Lue Pekka Ervastin blogi 13.9.2013: ”Kokoomuksen tarharyhmä”
  Kataisen ihanasta pikku riiviöstä on sittemmin kehkeytynyt Jäinen Domina, jonka puistattava kehonkieli, ylimielisyys ja halveksunta puree SM-tyyliin.

 29. Isoäiti

  Tämä on ainoastaan yhden henkilön ääneen lausuma mielipide, tuskin puolueen julkilausuma.
  Ihmisen käytöstavat ja julkiskuva nivoutuvat yhteen joten siinä mielessä Susanna Koski teki täydellisen
  mahalaskun tällä esityksellään. Kieltämättä antoi erittäin kylmän henkilökuvan itsestään empaattisuus
  ja osallisuus toisen henkilön kärsimyksiin ei näytä kuuluvan hänelle.

  • Raija

   Kyllä se koskee muitakin puolueessa kun suostuvat muassaan pitämään ja päästävät vielä puhumaan televisioonkin nimissään. tykkäävät vissiin että se niin tehokkaasti esiintuo heidän yhteisen agendansa.

 30. Ei käsitystä työssäkäyvän arjesta

  Koski näköjään varmistelee eduskuntapaikkaansa haalimalla kusipäiden ääniä jo nyt. Onhan siinä tiettyä rehellisyyttä, sillä oikeiston arvot tulivat haastattelussa hyvin esiin. Miksi valehdella ja kaunistella muuta, kun kerran puolueessa näin ajatellaan?

  Haluaisin kommentoida Sakun ensimmäiseen lainaukseen Kosken jutuista vuodelta 2013:

  ”Aivan liian harva heistä tietää millaista on työssäkäyvän ihmisen normaali arki.”

  Minäpä tiedän. Työttömänä ollessani arki oli yhtä painajaista. Rahat eivät riittäneet mihinkään, yhteiskunnan halveksunta huokui joka puolelta. Jopa sukulaiset lausuivat ikäviä kommentteja. Kavereita hävisi, ystävätkin ryhtyivät karttelemaan kun rahaa ei riittänyt edes kaljalla käyntiin. Työkkärissä kyykytettiin, fattassa monotettiin, myöhemmin pakotettiin kättä päivää -kurssille. Kotona ollessa joutui kuuntelemaan vuokratalon ikiremonttia, kun ei halunnut enää edes näyttäytyä ulkona. Vaatteet kuluivat pois päältä. Söin mitä sain, eli halpaa makkaraa ja muuta epäterveellistä. Lasten hankkiminen ei tullut mieleenkään ja naisetkin karttoivat. Mieli oli synkkä.

  No sitten kuin ihmeen kaupalla, monien vuosien ja vaiheiden kautta onnistuin riipimään itseni työelämään.

  Arki on totta vie muuttunut. Heräilen iloisena aamulla, lähden konttorille ja luen ensi töiksen päivän nettilehdet ja nykyään Sakun palstan. Viilennetyissä sisätiloissa teen kevyitä sisähommia, kunnes lähdemme syömään työpaikkaravintolaan mukavien työkavereideni kanssa. On työnantajan tukema salaattipöytä, pääruoka ja jälkiruoka kahveineen. Iltapäivällä kevyet sisätyöt kivassa ympäristössä ja sitten omalla autolla omaan, kohta jo maksettuun omakotitaloon. Mökille mennään kesälomalla, tehdään myös pari ulkomaanmatkaa joka vuosi ja lapsilla on kaikenlaista kallista harrastusta jotta heistä kasvaisi iloisia ja sosiaalisia ihmisiä, ”hyviä tyyppejä”, kuten nykyään on vaatimus. Aika moni ei taida tietääkään, että ”hyväksi tyypiksi” tullaan hyvän sosiaalisen aseman kautta. Elämä on kevyempää ja aina vain kevenee sitä mukaa kun vakavaraisuus kasvaa. Eläkekin karttuu. Ruoka- ja vaatekaupassa ei tarvitse katsella hintalappuja ja auto päivitetään 3 vuoden välein, ettei tarvitse katsastaa. No se muuttui tänä vuonna 4 vuoteen.

  Että kyllä Koski oli oikeassa, ei minulla ollut työttömänä ollessani mitään käsitystä työssäkäyvän arjesta.

  • Rintsu

   Jumankauta miten hyvin kirjoitettu.

 31. Sirpa Kärkkäinen

  Aikakauslehtien päätoimittajat tietävät, millainen kansi myy parhaiten – siinä on hymyilevän nuoren naisen kuva. Myös politiikassa tämä sama myyntivaltti on ahkerasti käytössä. ”Benin talli” ei ole suinkaan ainoa, joka jalostaa naisista kauniita kasvoja rumille päätöksille. Kyllä muutkin puolueet osaavat saman tempun. Näin naisena homma iljettää ja ottaa päähän suunnattomasti. Kaikki-maailman-susanna-kosket saavat minut häpeämään naiseuttani. Katsoisin mieluummin kyborgia, joka on sentään rehellisesti toisen ohjelmoima. Ja kuten Blade runner-elokuva sen kertoo – kyborgi pystyy tunteisiin, silloin kun ”fiksu ihminen” kaivaa vain aseen esiin tappaakseen ”vääränlaisia”.

 32. Jukka Vellonen

  Se hyvä puoli tuon Kosken esiintymisessä on, että se oli poliittisena viestintänä rehellistä ja niin muodoin katastrofaalisen paljastavaa. Ei yrittänyt Susanna naamioitua köyhän ystäväksi. Ketkummat kokoomuslaiset repivät hiuksiaan.

 33. AKK

  Kun vielä oli kyse Kuplat-juttusarjan toisesta tapaaminen näiden ihmisten kesken ja Koskelle oli selvästi annettu mahdollisuus miettiä asioita, niin mitä vielä, hän oli vaan kovettanut itseään kun normaali ihminen olisi päätynyt varmasti empaattiseen kohtaamiseen keskusteltuaan jo aiemmin Tikkasen kanssa. Koski oli kylmä kuin ihmisrobotti.

  Se oppi Kosken esiintymisestä on löydettävissä että se paljastaa ja vahvistaa sen millaisia ajatuksia ja asenteita kokoomuspoliitikoiden ja muidenkin oikeistopoliitikoiden, sisällä oikeasti voi liikkua. Monet vaan osaavat peitellä ajatuksensa ja asenteensa paremmin, hillitysti hurmaten.

 34. JJ1

  Kosken CV:ssä ei yhtään ainoata oikeata duunia. Tiesin heti.

 35. Pera

  Irvokkainta tuollaisessa Kosken esiintymisessä on, että he ovat varmaankin tehneet galluppeja ja markkinointitutkimuksia ja noiden perusteella toimivat kuten näimme. Tarkoitus on herättää hölmoissä huomiota kerätä ääniä päästäkseen taas eduskuntaan.

  • Leena

   Sama tuli mieleen tästä.
   Ei seurauksena tule olemaan äänikato kuten jotkut toiveikkaina ennustelevat. Koski vain toi harvinaisen suoraan esille sen miten Kokoomuksen ja miksei Keskustankin kannattajat suhtautuvat asioihin ja ihmisiin. Hän saattaa hyvinkin olla vaikka ministerinä seuraavassa hallituksessa. Hänellä on juuri sellaisia ominaisuuksia joilla pääsee Kokoomuksessa pitkälle (tunnekylmyys, empatiakyvyttömyys, huoliteltu ulkoasu, kykyä tehdä niitä ns. vaikeita ratkaisuja ts leikkauspäätöksiä jms).
   Tuolla IS kommenttiosiossa joku ”uhkaili” jättävänsä äänestämättä Kosken takia.. Mm. sellaisen ajattelun takia tilanne vain jatkuu. Kokoomuksen kannattajat äänestävät aina. Mitä pienemmäksi äänestysprosentti laskee sen varmemmin Kokoomus voittaa. Valitettavasti.

  • Peksi

   Tai haluaa kiireesti sopeutumiseläkkeelle ennen kun sitä rajotetaan ajallisesti tai rahallisesti varma arpa että ottaa kaiken irti pudottuaan eduskunnasta kun ei ole sitä lisäarvon ansainta kokemusta kertynyt.

 36. Aino Vanamo

  Siis Koskihan sanoi, että hänelle ”on kerrottu, että toimeentulotuella pärjää ihan hyvin”. Lauseesta jäi kuva, että kertojat eivät välttämättä itse elä toimeentulotuella – ovatpahan vaan huvin vuoksi ja urheilun kannalta jumpanneet sormi-/leukalihaksiaan.

  Perustelen. Tämä siksi, että kun keskiverrolta toimeentulotuella elävältä kysyy, pärjääkö sillä hyvin, vastaus on useimmiten raikuva EI tuon höpötyksen sijaan (etenkin mitä urbaanimmin – lue: riistohintaisemmin per neliö – epäonnekseen asuu). Ja lähinnä hyvätuloisten näkee motkottavan siitä, kuinka muka liikaakin tuetaan, hyvinhän tuolla pärjää. En usko muutenkaan, että Koski arjessaan juttelee hirveästi oman tuloluokkansa alle putoavien kanssa, senhän huomaa jo siitä, millainen erikoislaatuinen laupeudenteko tästä yhden työttömän tapaamisesta yritettiin leipoa. Ja työttömän elämän realiteettien tajuamattomuudesta.

  Muutenkin käsittämätöntä ylimielisyyttä ja ihan pihalla siitä miten työmarkkinat pyörivät. Ensinnäkin työttömiä on moninkertaisesti vapaisiin työpaikkoihin nähden. Eli vaikka mikään työ ei vaatisi mitään koulutusta tai osaamista (mikä ei yleisesti pidä paikkaansa, mutta joita kumpaakaan kokoomuspoliitikkona olo ei välttämättä näköjään vaadi), paikkoja ei silti ole tarpeeksi.

  Toisekseen kaikki tällä hetkellä työttömät eivät pysty muutenkaan kaikkiin töihin (esim. astmaatikko välttämättä sinne risusavottaan tai nivelreumaa sairastava kokopäiväiseksi pukuompelijaksi – ja sopisi toivoa ettei tuollainen mu…ro politiikkaan, mutta maailma ei ole täydellinen).

  Kolmannekseen se koulutus usein vaaditaan, eivätkä koulutuksiinkaan kaikki mahdu. Ja mistäs työttömänä revit massit niihin opintoihin, joihin ei saa tukea? Mniin, niillä töillä joita ei ole?

  Eli ei sinne risusavottaan niin vaan mennä, vaikka olisi tervekin – johan tullaan huutamaan joko muiden risuihin luvatta kajoamisesta, ja auta armias, jos yrität tehdä osapäivätöitä, tai sanotaan että YRITTÄJÄ, eikä sitten saa enää saada edes flunssaa, tai muuten olet pahemmassa kuin pulassa koska mitään turvaverkkoa ei käytännössä ole. Vaikka julistettaisiin konkurssi, niin sen jälkeen väännetään 3-7 kuukautta KELAn kanssa, että ollaanko sitä nyt yrittäjä vaiko ei, koska ovat sopivasti hukanneet oleelliset liitteet (tositarinoita btw).

  • Aino Vanamo

   Ai se vielä väittikin että ovat muka sanojat itse ttt:n varassa… Tökeröin valhe siis hetkeen! Kuten aiempi kommentoija sanoikin, miksi ttt-asiakkaat ottaisivat yhteyttä kokoomuspoliitikkoon kertoakseen miten hyvik ttt:lla pärjää? Uskottavuudesta 0 pistettä, älä Koski pliis yritä uudelleen.

  • Riikka Söyring

   Kuulin eilen kasvokkain juuri yhden tällaisen ”olet yrittäjä” -tarinan, joka oli tapellut Kelan kanssa sen 7 kk asiasta. Yrittäjällä ei ole mitään turvaverkkoa, ei yrittäjyyden aikana eikä pitkään sen jälkeenkään.

 37. Minna Ylitalo

  Susanna Koski saa aina aikaan jääkylmiä väreitä ja häneltä on tavallisen elämän realiteetit näköjään aika lailla hukassa. Mutta totta puhuen en osaa samaistua myöskään tämän Tikkasen asenteeseen ja valintoihin. Merkillinen asetelma, ehkä tarkoitus oli nimenomaan provosoida.

 38. Miki

  Dox@net: Porttikielto Poriin: Kaupankäynti
  https://www.youtube.com/watch?v=eVrjFhSs2dI
  katso kohdasta 3 minuuttia
  kun kaksi naista ovat eri asemassa suomen maassa
  tarjoilija ravaa hiki hatussa keittiössä täyttäen elitisti kokkareen ilmais lautasen
  eli haastateltavan Susanna Kosken
  jota hän syö nyrpistellen
  tekemättä itse yhtään mitään
  puhuen naama nyrpeänä tulevevista leikkaus päätöksistä jo vuonna 2010
  häntä palvelevaa ihmistä kohtaan
  juuri sitä joka juosten työtään tehden palvelee
  Susanna Koskea

  hän itse ei tee mitään leipänsä eteen
  muuta kuin kuokii pippaloissa
  seisoo ja syö näköjään pahalta maistuvaa piirakkaa
  nyt ymmärän tämän hänen kauppassa käynti vertauksen
  irvokasta
  tämän video pätkän kuva kerronta kertoo kaiken
  herroista ja heidän alamaisistaan
  eli suomalaisista palvelu alojen pätkä työntekijöistä

 39. Harri Määttänen

  Aito riistoporvari?
  Ps. Nyt meidän pitäisi kerätä kolehti tuolle loukatulle monisairaalle, oikeesti kättä taskuun nyt!

 40. Jani R

  Ja jos Susanna saisi päättää, puhekykysiltä ilmeisesti otettaisiin työkyvyttömyyseläkkeet pois.

  https://potuntervaaja.wordpress.com/2018/05/15/susanna-koski-revisited/

  • Ulla Vehaluoto

   Jep, ja jos psykopaatti saa päättää, niin muilta otetaan henkikin pois.

   Psykopaattihan ei itse kärsi psykopatiasta lainkaan. Sen sijaan muut kyllä joutuvat kärsimään. Luulisi, että tämä havaittiin jo viimeistään toisen maailmansodan aikana, mutta ihmisen muisti on kuin kanalla, silloin kun ihminen on kieltäytynyt olemasta ihminen.

   Psykopaatti on erityisen vaarallinen muille ihmisille, joten on edesvastuutonta päästää sitä porukkaa päättämään muiden ihmisten asioista.

   • Leena

    Susanna Kosken aloitteesta ilmeisesti ehdotettu että kiihoittaminen kansanryhmää vastaan kriminalisointi poistettaisiin. Wikipediasta tuo, en tiedä pitääkö paikkansa.

    • Ulla Vehaluoto

     Juu kyllä pitää paikkansa, ja paljon muutakin on luvassa näiltä natseilta:
     https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000656833.html

     Jos poliittinen ohjelma on suoraan Hitleriltä, mitähän oikein odotetaan seurauksena. Toisaalta kokoomusnuoret ovat kaukoviisaina varustautumassa sotaan, ei heiltä selvästikään älyä puutu, pelkästään se toinen asia.

 41. Jyrki

  Terveys on kyllä minusta kaikista korkein lisäarvo ja pääoma kenelle vaan tai pitäisi olla. Ja ilmeisesti kansanedustaja Susanna Koskiselle saattaa olla ongelma tajuta tämä? Terveyden jos menettää niin se opettaa viimeistään kuinka hankalaksi elämä voikaan mennä. Aivan sama kuinka paljon ”lisäarvoa” tuovia kouluja ja töitä olet silloin tehnyt. Tai kenties mitä ajattelit hankkia lisää. Sillä kun työnantajalle selviää, että olet jollain tavalla terveydellisesti rajoittunut. Niin ei niin suurta työvoimapulaa olekaan, että kannattaa sairas palkata. Olkootkin vaikka millainen huippuosaaja.

  Sen jälkeen saatatkin päätyä vaikka kuntouttavaan, jossa kyllä sairaankin osaamisesta osataan ottaa hyöty irti. Ilman palkkaa toki. Jos tästä sanot poikkipuoleista, niin hyvin äkkiä sinun todetaankin olevan työhaluton työnvälttelijä jne.

  Joku tietysti nyt sanoo, että ei terveydentilaansa tarvitse kertoa työhönottotilanteessa. Väärin täytyy kertoa jos jätät kertomatta ja työnantaja sinut palkkaa. Niin tämä kertomatta jättäminen tarkoittaa, että sinulle voidaan koska vain antaa potkut ilman mitään muuta syytä. Toki taitaa olla, että sairautesi täytyy kertoa vain työterveyslääkärille, jolta työnantaja ostaa työterveyspalvelut. Ja jonka puheille pitäisi kaikkien päätyä? Oli työ mitä hyvänsä ennen kuin aloitat sen. Ja työterveyslääkäri sitten tekee päätöksen voitko kyseistä työtä tehdä. Mutta päätyykö kaikki? Niin epäilen ja jos moista alat vaatimaan niin kyllä se soittaa hälytyskelloja työnantajalla.

  Mutta en menisi sanomaan, etteikö sairautesi laatu jotenkin työnantajankin tietoon tulisi viimeistään silloin, kun joudut sen takia sairaslomalle tai se rajoittaa työtekemistä jollain muotoa. Sen jälkeen jälleen kerran seuraavat YT-neuvottelut tarkoittaa ehkä sitä, että päädyt mahdolliseen kuntouttavaan työhön luovuttamaan työpanoksesi ilman palkkaa hyväksikäyttäjille.

  No toisaalta nykypäivänä jo itse työttömyys työnhakijan tiedoissa tuntuu olevan sairaus monille työnantajille, jotka kyllä muistaa itkeä joka päivä työvoimapulaa. Ymmärtämättä ollenkaan oman tautinsa oireiden syytä…

 42. Anu Peltomäki

  Toimeentulotuella voi pärjätä hyvin kuukauden tai pari, jos on terve, kaappi on täynnä sopivia siistejä vaatteita (eli ei tarvitse ostaa uusia sen parin kk aikana), eikä mitään yllättäviä menoja näinä kuukausina tule. Siihenhän toimeentulotuki on tarkoitettukin, väliaikaiseksi tueksi jolla selviää hetkellisen rahattomuuden yli.

  Todellisuudessa moni joutuu elämään toimeentulotuella kuukausia, vuosia, jopa vuosikymmeniä. Siihen se ei ole riittävä kenenkään laskurilla. Yksikin yllättävä meno kaataa koko talouden. Pitemmällä aikavälillä niitä yllättäviä menoja väistämättä jokaiselle tulee. Ja siistit vaatteet kuluvat, eikä uusiin ole varaa. Pitkään kestävä rahattomuus myös passivoi ja syrjäyttää tehokkaasti. Minnekään ei halua lähteä, koska mihinkään ei ole kuitenkaan varaa – et voi ostaa mitään, etkä osallistua mihinkään mistä pitäisi maksaa.

  Työn arvostuksesta voisi kysyä, että kuka sitä arvostaa eniten: se, joka haluaa työstään kunnon palkan, vai se, jonka mielestä työ pitäisi tehdä ilmaiseksi? Töitä olisi, tekijöitäkin olisi, mutta palkanmaksajista on pula. Olen ihan samaa mieltä siitä, että työtä tekevän elintason pitäisi olla parempi kuin sellaisen joka ei syystä tai toisesta töitä tee. Palkalla pitäisi elää paremmin kuin tuilla. Tuilla on kuitenkin jo nyt vaikea elää ihmisarvoista elämää jos niitä joutuu käyttämään pitkään. Siksi tämä tuloero saavutettaisiin paremmin reilulla korotuksella pienimpiin palkkoihin. Mutta haaveeksi jää. Kehityksen suuntahan on tällä hetkellä ihan toinen.

  • stunned

   Hesarissa oli juttu Venäjän mediassa pyörivästä valeuutisesta, jonka mukaan Suomessa ”makeaa elämää viettävät maahanmuuttajat” vievät maan vararikkoon. Kommenttiosiossa joku kirjoitti, että vanhuksilla jää 90 euroa eläkkeestä omiin menoihin. Tätä verrattiin turvapaikanhakijan vastaanottorahaan, joka on 92 euroa vokissa aterioilla tai 312 ilman aterioita. Vokissa edut ovat logiikan mukaan paremmat kuin kotonaan asuvalla vanhuksella.

   SDP juuri ehdotti pieniin eläkkeisiin satasen korotusta seuraavan vaalikauden aikana. Silloin mummolla jäisi jo 190 omiin menoihin, kun vokissa edelleen elettäisiin yhdeksälläkympillä. Mummolla olisi enemmän rahaa.

   Tietenkään pieniä eläkkeitä ei voi korottaa, mutta vastaanottorahaa saa leikata, jotta mummolla olisi parempi mieli, kun vokissa kiristetään vyötä. Tällä schadenfreudella elää jo vaikka kuinka pitkään. 😉

   Samalla tavalla pieniä palkkoja ei voi nostaa, mutta sosiaaliturvaa voidaan leikata. Pienpalkkaisen ostovoima ei yhtään nouse, mutta tuella elävän laskee. Tällä erolla se työllinen jaksaa vaikka kuinka pitkään. 😉

   Pahinta mitä voi tapahtua, on köyhien yhdistyminen joukkovoimaksi. Siksi näitä juttuja levitellään. Tarkoitus on lietsoa epäluuloa ja eripuraa köyhien keskuudessa.

 43. Sanna kuutamolla

  Ajassamme on jotain todella pelottavaa ja toisaalta niin tuttua, aina ollutta, edellisestä oli pakko olevinaan-toipua yhteisen vihollisen edessä. Ihminen ei opi, osa kyllä, osa ei koskaan, vaikka rautalangasta väännetään ja tulkataan rahvaan kieleltä eliitille. Terveenä kaksi vuotta sitten ajattelin tästä kaikesta aivan samoin kuin nyt vaikka olen itsekin tippunut ”hyljeksittyjen rajoitteellisten” joukkoon, usko tai älä sk, ihan ilman omaa syytäni, vaikka eihän se voi olla mahdollista, ihan itse me sairaat tilataan nämä, aivan kuten laiskat työttömätkin osansa, en edes uskalla ajatella kuinka minullekin käy, lopulta aktiivimallin kautta hautajonoon? Oppimisesta: itse olen oppinut ainoastaan sen, ettei yhteiskunta auta, jos menee sairastumaan vakavasti, vaikka ennen sitä olisi ollut kuin s k (luoja paratkoon ei nyt sentään, siis hänen käsityksensä mukaisesti saavutettu mitä on aina halunnut, ammatti, työ, elämä täydellisen kunnossa). Mutta mitä jos s k sairastut itse, kuten henkilö, jota katsoit jo aiemmassa kohtaamisessanne kuin alinta kastia? Kyllä meidän perheemme oppi on, tee mitä tahansa, mutta älä jumalauta sairastu vakavasti, älä jää työttömäksi, älä ts tee mitään mitä s koski ei tekisi. Se kun on omaa syytäsi. Elämässä voi käydä mitä tahansa. Ja sitten kun käy mitä käy, on raadollista, että hyväosaisten käytös on pahempaa kuin hiekkalaatikon kiusaajien, paitsi että nyt hiekkalaatikkoa ei valvo enää kukaan. Heikoimpia on helpompi ja ilmeisesti ihanan sadististakin kiusata koska heitä ei kukaan puolusta, ei ainakaan ne, joiden pitäisi. Eli kun, siis jos.. kansanedustaja on hän, joka edustaa kansaa, en ymmärrä enää sanan merkitystä. En henkilökoht. tunne yhtäkään kansalaista joka samastuu hallituksenkin nykytrendiin kuinka lyödä lyötyä. Mitä isot edellä jne. Koski käyttäytyy juuri kuten hänen kuuluukin, eikö? Kuinka maailmasta tuli tällainen, onhan se kai aina ollut, mutta miksi ei opita, vaikka kaikki eväät on siihen annettu ja välipalatkin välissä, myös kosken luulisi korkeasti koulutettuna (joka ei todellakaan takaa mitään, yksi argumentti jonka toivoisi joskus olevan arvokeskustelussa hyvä argumentti, mutta pahalta näyttää) pystyvän oppimaan (ei onnistu ou nou, ovatko nämä niitä rajoitteita, sk?..), pystyvän itsereflektointiin, mutta ei, miksi ei? Mutta eihän tätä tarvitse edes kysyä, jos vähänkin asioita seuraa. Näitä pohtii eräs liian nuorena mahdollisesti sokeutuva ja jo muutenkin rajoittunut l. turha kansalainen rollaattorinsa kera, vielä on hetken paikka auringossa

  • Ulla Vehaluoto

   Psykopaateilla on monia ominaisuuksia, mutta itsereflektio ei niihin kuulu.

   Et ole turha. Sen sijaan on hyvin turhauttavaa joutua alituiseen puolustamaan jokaisen ihmisarvoa näiden saatanan psykopaattisten häiriintyneiden natsien parissa.

   Hyvä yhteiskunta huolehtii kaikista jäsenistään. Huono yhteiskunta ei semmoista tee. Hyvä ihminen ei kannata huonoa yhteiskuntaa, mutta joukossamme on tappajia, käärmeitä liituraidoissa, ihmisiä ilman omaatuntoa.

   http://esseepankki.tiimiakatemia.fi/ilman-omaatuntoa-2/

   • Faktantarkastaja

    Ei ne ole edes psykopaatteja. Kun nuo ihmiset ovat vain tavallisia tuulipukua kahisuttavia suomalaisia, jotka kuuluvat siihen epäempaattisimpaan prosenttiin mitä maailmasta löytyy.
    Suomi on empatiakyvyltään shiholecountry eli Viron Latvian ja Liettuan tasoa. Se on tutkittu juttu. Googleta vaikka.

    Sitten kun tiedetään että empatiakyky, yhteistyökyky ja äly yleensä liittyvät yhteen niin voidaan ymmärtää miksei suomi ole koskaan päässyt edes jalkapallon arvokisoihin.
    Vertaa Islantiin jossa asukkaita 300 000 pääsee em ja mm kisoihin jo rutiinisti. Lisäksi Islanti pisti pankkikriisistään vastuulliset vastuuseen. Suomessa taas saa sitä suuremman arvostuksen mitä enemmän tekee talousrikoksia ja kusettaa kansaa.

    Tässä maassa arvostetaan liikaa tunnekylmää meinikiä. Ainoastaan talvisota sai kansan puhaltamaan yhteen hiileen. Suomi johtaa muuten USAn jälkeen maailmanlaajuista masennustilastoa.

    Maailman Onnellisin maa:)

 44. sirkkuli

  Milloinkaan Kosken suusta olisi mitään fiksua kuultu.
  Ensimmäisessä työpaikassani oli työkaveri, joka oli kotoisin köyhistä olosuhteista ja hän muisti korostaa niitä, mutta käytös oli vähän toista.
  Omat vanhemmat olivat duunareita ja yrittäjiä. Eivät paljon kotona ehtineet aikaa lasten kanssa viettämään. Toinen vanhemmista kävi palkkatöissä ja vapaa-aikoina hoiti yritystä niin kauan kunnes meni terveys. Hän oli työkyvyttömyyseläkkeellä ollessaan mukana kunnallispolitiikassa kuuluen demareihin. Hän puolusti aina vähäosaisia, sanoi suoraan mitä ajatteli ja korosti, että pitää toimia oikeudenmukaisesti.

  Koski haluaa kasvattaa tuloeroja eli lisätä eriarvoisuutta, jonka myötä lisääntyy rikollisuus. Kauhistuttaa pelkkä ajatuskin moisesta 😱

  Amerikan mallia nuoret kokkarit halajavat tietämättä mitä se todellisuudessa on tai tuo tullessaan.

  https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005680004.html

  • Ulla Vehaluoto

   Kyllä he tietävät. He vain haluavat sitä. Sillä tunnetusti Eriarvoisuus tappaa, kuten professori Göran Therbornin kirjan otsikko kuuluu.

   Ihmisten dehumanisointi on aina ensi askel kohti kansanmurhaa. Ei ole ensimmäinen kerta historiassa, kun sellaista suunnitellaan.

   Uusliberalistisen vallankumouksen myötä valtiovalta on siirretty omistavalle eliitille, käytännössä hyvin pienelle ihmisjoukolle, joka piiloutuu suuryritysten kasvottomuuteen, ja joka ohjailee demokraattisia proseduureja kuin marionetteja. Samalla harjoitetaan hyvin väkivaltaista politiikkaa, jota pohjustetaan massiivisella propagandalla, jonka tarkoituksena on hajottaa kansa jotta sitä voidaan hallita. Vanha kunnon divide et impera.

   Ihmisistä siis viis, nehän voidaan aina korvata koneilla. Ihmiset kun ovat vain rahan tekemistä varten, kuten elämä itsekin, eihän Rahan palvoja muusta piittaa. Koneet eivät kapinoi, ne eivät sairastu, ja ne voidaan helposti heittää kaatopaikalle jos niissä ilmenee toimintahäiriö. Koneista on helpompi tehdä tottelevaisia ihmisenkuvatuksia kuin ihmisistä tehokkaita ja ohjelmointia tottelevia koneita. Siksi kone on ihmistä parempi. Siksi sanotaan että ihmisiä on liikaa. Siksi pyritään hankkiutumaan ihmisistä eroon.

   ”SUOMEENKIN rakennetaan kiivaasti digitaalisia vaivaistentaloja. Työttömien aktiivimalli, sosiaali- ja terveydenhuollon pisteytysjärjestelmä ja Kelan jatkuvat ongelmat toimeen­tulotuen jakamisessa ovat suomalaisia versioita moderneista vaivaistentaloista. Tällainen yhteiskuntapolitiikka näkee amerikkalaisen mallin mukaisesti avun tarpeessa olevat yhteiskunnan loisina, joista koituva rasite tulee supistaa minimiin.”

   Jokainen joka maailmaan syntyy, on avun tarpeessa.

 45. Arska

  Oli siinä irvokas esiintulo ”kansanedustajalta” halveksiva habitus kertoi kaiken vaikkei edes puhuisi sanaakaan.
  Eniten ihmettelen äänestäjiä jotka näitä nousukkaita äänestävät ”nauttimaan” samoista verorahoista palkan nimikkeellä mutta toisella puolella olevia yhteiskunnan rahoilla pakosta olevia työttömiä he kyllä halveksivat ihan jo ideologista sysistäkin.

  Korostan että Koski itsekin saa yhteiskunnalta palkkaa ja aseman joiden tarkoitus on saada tehtyä suomalaisten ihmisten elämää tasapuolisesti paremmaksi yhteiskuntaluokista huolimatta, mutta yllätys yllätys toiset ovatkin tasa-arvoisempia kun toiset.

  Jos asenne on tämä kuin oli ulostulokin, niin mielestäni kansanedustajana ei voi toimia sen vastuun saamalla mandaatilla.

 46. Tuomas Tirkkonen

  Kosken tämänkertaista tv-esiintymistä ei kukaan muista enää ensi keväänä, jolloin kokoomus tulee mainostoimistossa kalliilla rahalla teettämällään mainoskampanjalla jälleen kerran höynäyttämään myös jonkin verran pienituloisia ihmisiä äänestäjikseen. Siihen kun lisätään tauoton pelottelu sillä, kuinka vasemmiston vaalivoitto ajaisi maan konkurssiin, saadaan varmistettua sekoomuksen jatko seuraavassakin hallituksessa. Toivon olevani väärässä.

 47. Mikko

  Minusta tuntuu että kaikki pitkään työttömänä olleet halutaan vain orjuuttaa, sillä ei ole mitään väliä vaikka olisit kuinka työkyvytön. Sairaille ei ole TE toimistoissa muuta tarjolla kuin 9 € töitä. Sitä ei tässä ohjelmassa ääneen sanottu.
  Mutta selkeästi istuvan hallituksen mielestä kaikki pitkään työttömänä olleet tulisi orjuuttaa 9 € töihin .

 48. Marko Saarela

  Voihan peijakas. Olipas etovaa kattottavaa. Nyt Susanna joku virka Eu:sta, jos ei ole jo. Halveksin sun ylimielisyyttä sydämmeni pohjasta. Oot etova ihminen.

 49. Marko Saarela

  Nämä asiat pitää tuoda agendalle ensi keväänä ennen vaaleja muistutukseksi meille, joita höynäytetään valheilla vaalikamppanjoissa.

 50. Kalle*

  Ihan perus Kokoomusta. Ei tämän pitäisi ketään yllättää.

 51. Sauli

  Tiedä sitten kuinka paljon pastatilaa pitää tuhlata kansanedustajan ajatusten esittelemiseen, joka on ilmiselvästi haluton ja kyvytön asettumaan köyhän työttömän asemaan. Hukkaan menevät yritykset selittää, että työttömyys on aika paljon enemmän kuin lisäarvon puutetta. Tai että ihminen voi olla työtön vaikka kädet ja silmät vielä liikkuu, syistä jotka eivät mitenkään liity käsiin tai silmiin.

  Täällä taisikin jo yksi hallituspuolueen edustaja käydä esittämässä pahoittelut Susun kommenteista, jotka eivät olisi menneet missään tapauksessa läpi puoluetoimiston maineenhallinnan ammattilaisten sensuurista. Että ei kannata luulla kaikkien Kokoomuslaisten olevan lähempänä natseja, yli-ihmisiä kuin alempaa keskiluokkaa. Vahinko pääsi taas tapahtumaan, ja totuus lirahti kiusallisesti julkisuuteen sensuroimattomana. Ei Susa edusta puolueensa natsisiipeä, vaan on elävä esimerkki siitä miten hallituksen politiikka käytännössä toimii. Jos kokoomus haluaa irtisanoutua Susan ideologiasta, se onnistuu muuttamalla politiikkaa siihen suuntaan, että työttömälle jää sentään ihmisarvo ja muutama kymppi sellonkieliin.

  Ja jotta minua ei syytettäisi tahallisesta kärjistämisestä ja vastakkainasettelun lietsomisesta, niin sanottakoon, etteivät muidenkaan puolueiden puheet mene aivan yksiin tekojen kanssa. Älkää luvatko edes leikillänne mitään sellaista mistä ette pysty pitämään kiinni. Koski antoi kieltämättä syötön vasemmiston lapaan, mutta se ei vielä takaa vaalivoittoa jos uskottavuus on Rinteen varassa.

 52. Rintsu

  ”Yhteiskunnan tuki ei voi olla kilpailukykyinen millekään työstä saadulle korvaukselle. ”

  Kyllä minä tuon lauseen ihan mielelläni allekirjoitan.

  Minulle se tarkoittaa sitä, että työstä maksetaan palkkaa. Semmoista jolla elää paremmin kuin mitättömillä korvauksilla. Jostain syystä emme kuitenkaan sitten ole Susannan kanssa samaa mieltä.
  Kerrohan, Susanna (kun kuitenkin tätä blogia luet koska nimesi on mainittu), että mistä mielipide-eromme johtuu?
  Vaikka voisin olla kanssasi ihan samaa mieltä siitä, että näin korvauksilla eläessäni joudun tyytymään huomattavasti vähempään kuin mitä saisin töissä ollessani?

  Ja olethan kiltti etkä puhu minulle mitään työssäkäyvän arjesta. Minulla on siitä kokemusta jokseenkin saman verran kuin sinulla ikävuosia joten semmoisen mainitseminen kuulostaisi kuin opettaisit isällesi, että kuinka niitä lapsia tehdään. Ja semmoinen yleensä saa huulilleni semmoisen naurunpyrskähdystä pidättelevän hymynkareen.

 53. Ramses

  Kokoomuksen nuorisojärjestö kasvattaa ja tuottaa tasaisin väliajoin Kosken kaltaisia, vailla mitään häpyä olevia nousukkaita, joista ”parhaimmat” yksilöt nostetaan valtakunnan politiikkaan. Heillä on aivan oma maailmansa katsoa yhteiskuntaa ja puheillaan ja käytöksellään ruokkivat oikeistolaisuutta tavalla, jota esimerkiksi Orpo tuskin uskaltaisi. Muutama vuosi sitten kuppikunnan puheenjohtajanakin hetken toiminut heppu julisti rasistisia oppejaan köyhien lapsenteosta ja lapsilisistä. Terveydellisistä syistä jätän hänen ääliömäisyytensä tässä toistamatta. Muistatte sen kumminkin.

  Katsoin juuri ohjelman uudelleen. Kun lähes kymmenen vuotta sitten A-talkissa kokoomuksen espoolainen kansanedustaja Hemming väitti, kuinka ”meistä kaikista voi tulla Jorma Ollila, kunhan vain haluamme”, oletin silloin, että se on huumoria.

  Ei se ollut.

 54. J-P

  > Aivan liian harva heistä tietää millaista on työssäkäyvän ihmisen normaali arki.

  Tämähän voi heijastua myös tapauksista, joissa vanhemmat ovat kuntouttavassa työtoiminnassa. Asennoidutaan siten, että töitä ”vain tehdään sen kummemmin kyselemättä”, jottei liian pientä tukea pienennetä entisestään.

  > Yhteiskunnan tuki ei voi olla kilpailukykyinen millekään työstä saadulle korvaukselle.

  MIKSI kukaan ei käännä tätä oikein päin, eli ”palkka ei voi/saa olla kilpailukyvytön suhteessa juuri ja juuri elämiseen riittäviin tukiin”

  • Jyrki


   > Aivan liian harva heistä tietää millaista on työssäkäyvän ihmisen normaali arki.

   Tämähän voi heijastua myös tapauksista, joissa vanhemmat ovat kuntouttavassa työtoiminnassa. Asennoidutaan siten, että töitä ”vain tehdään sen kummemmin kyselemättä”, jottei liian pientä tukea pienennetä entisestään.

   Moni työtön näkee kuntouttavassa työssä mitä arki on tosiaan oikealla PALKKAtyösopimuksella käyville eli niille PALKKAtyössä käyville. Onhan siinä se PALKKA, joka mahdollistaa asioita eritavalla, kuin KELA-etuus orjalle höystettynä ruhtinaallisella 9e/pvä lisällä tulevaisuudessa 0e/pvä lisällä.

   Moni PALKKAtyösopimuksella PALKKAtyössä käyvä ei vaan taas ymmärrä, että kuntouttavassa orjatyössä olevalla ei ole PALKKAtyösopimusta, vaikka tekee täsmälleen samoja töitä. Ja jos ei tekisi joku joutuisi tekee ne sillä PALKALLA. Sen kyllä ymmärtää PALKKAtyössä olevakin kun orja ei ole auttelemassa ilman palkkaa. Mutta tuskin sitä mitä on palkatonta orjatyötä tekevän arki. Tai ehkä se on hänen mielestä leppoista.


   > Yhteiskunnan tuki ei voi olla kilpailukykyinen millekään työstä saadulle korvaukselle.

   MIKSI kukaan ei käännä tätä oikein päin, eli ”palkka ei voi/saa olla kilpailukyvytön suhteessa juuri ja juuri elämiseen riittäviin tukiin”

   Niin tämä onkin mielenkiintoinen tulokulma aiheeseen. Jostain syystä ei taida eduskunnassakaan kukaan ottaa tätä puheeksi millään muotoa vai? Tai jos ottaa syttyykö siitä mitään keskustelua vai vaietaanko asia siihen paikkaan?
   Se nyt on varma, että kokoomus ei korvaansa korvapuoli puolueena paljoo kallistele aiheelle. Heidän mielestään tuet on aina liian isot varmaan silloinkin kun niitä ei saa ollenkaan.

 55. Pirkko

  Tuli hirvittävän paha mieli SK:n käytöksestä. Samalla tuli halu auttaa tätä naista jotenkin, mutta miten?

  • stunned

   Tikkanen tarvitsee tietokoneen ja keräyksellä voisi lahjoittaa rahaa. Toimeentulotuki menee käteisestä katkolle, mutta rahasta olisi varmaan apua tukianomusrumbaan. Ihminen voisi hengähtää ja stressitaso laskisi.

   Tikkanen on rohkea. Harvalla on kanttia tulla ulos omilla kasvoilla asenteet tietäen ja arvot tuntien.

 56. HTK

  Uuninpankkopoika ja edellä kommentoineet lukijakirjoittajat ovat aivan asiasta tarttuneet Susanna Kosken ylimieliseen ajattelutapaan ja sen syihin.

  Keskittämällä vain Susanna Koskeen jää huomaamatta kaikkein olennaisin. Ei ole kysymys yhdestä kokoomuksen kansanedustajasta ja hänen puheistaan. Pikemminkin se on osoitus Sipilän hallituksen vähäosaisia syrjäyttävästä talous- ja sosiaalipolitiikasta. Mikäli vastaajana olisi ollut Petteri Orpo tai Juha Sipilä, niin he olisivat osanneet höynäyttää katsojia ja kuulijoita luulemaan, että ”valtakunnassa on kaikki hyvin” ja, että ”epäkohdat poistetaan”. Johtavat poliitikot osaavat antaa lupauksia, mutta he eivät lainkaan pidä lupauksiaan.

  Itseasiassa oli parempi, että Susanna Koski oli höläyttämässä julki Juha Sipilän oikeistohallituksen yhteisen halun toteuttaa eriarvoistavaa politiikka. Kun vai kansalaiset tajuaisivat tämän. Juha Sipilän hallitus käyttää häikäilemättä hyväkseen kansalaisten uskonnollisia tunteita ja yhteiskunnallista tietämättömyyttä. Susanna Kosken lailla ajattelevia on nykyinen hallitus täynnä, mutta he eivät sitä höläyttele ääneen.

  • Sampo Makkonen

   Tässähän on nyt kaksi taloudellista näkökulmaa, mikro- ja makrotaloudellinen. Tässä plokissa pääosassa ovat mikrotalouden, eli siis yksittäisten työttömän kärsimykset. Hallitus mm. Vartiaisen äänellä, ovat sen sijaan huolissaan kansantalouden makrotasosta. Se on hieman akaateeminen juttu käsittää ja niin muodoin hyväksyä sen haitallisia vaikutuksia työttömien arjessa.
   Siinä suhteessa puolustan Susannaa, kun on VVM ennusteitaan esittänyt huoltosuhteestamme ensi vuosikymmeneä.
   Ja sitten on tulevilla sukupolvilla ne 400 miljardin eläkevastuut maksettavina.

   • Antonio

    Siinä tapauksessa sinä ja Koski voisitte aloittaa hyodyttomista miljardien yritystuista, satojen miljardien massiivisesta veronkierrosta, miöjardeissa laskettavista vakuutuskuorissa seisovista verottamattomista omaisuuksista, startup- hyvaveliverkostojen valtiolta saamista hukkaan menneisyä miljoonista/miljardeista – ja miljardien Vakesta, jonka rahojen käyttö on hämärän peitossa.
    Niissa on kiinni paljon enemman varoja kuin mita tyottomilta ja sairailta tassa sivistymattomassa valtiossa nyhdetaan. Terveisia vaan sinne makrotasolle.

   • AKK

    Tässä plogissa käsitellään sitä totalitaarista kohtelua jota hallitus harrastaa työttömiä ja pienituloisia kohtaan,
    kutsuttakoon sitä vaikka makrotasoksi. Koska hallitus, varsinkaan Vartiaiset ja Kosket, ei ymmärrä totalitaaristen tekojensa seurauksia on ymmärrys väännettävä rautalangasta mikrotasolla.
    Päättäjien pitää ymmärtää myös tekojensa inhimilliset vaikutukset, Koski ja Vartiainen eivät ymmärrä. Tosiasiassa on aina vaihtoehtoja siihen millaisia ratkaisuja makrotasolla tehdään, mutta Kokoomuksen äärisiiven mukaan talous on niin tärkeä että vähempiosaisten ihmisarvokin saa väistyä sen tieltä. Ja se näkyi nyt Kosken ulostulossa, Vartiainen on kohdentanut viestinsä aikaisemmin mm. koko työttömien ryhmään.

 57. LF

  Lady Machbeth.

  • LF

   Siis Lady Macbeth.

   • Sampo Makkonen

    Mulla on työ alla Gogolinin kuollleet sielut, ensimmäinen painos.

 58. Esa J.

  Susanna Koskesta tuli mieleen: Barbie-nukke kansanedustajan roolissa. Katsokaan hänen kiinteätä poveaan, kallista asuvalintaansa, moitteetonta kampaustaan, meikkiään ja kalliita korujaan.

  Pelkkä vaatehenkari, tyhjä säkki ja rahanielu…

  Päästäkää meille Barabbas!

 59. Wille

  Provokatiivinen asetelma YLE-vasemmiston virittämänä toimi.

  Mikään politiikka ei auta kaikkia. Kaikkein sairain hyötyy perusturvasta, joka voi hyvästä tarkoituksestaan huolimatta samaan aikaan passivoida ja monia sekä johtaa pahimmillaan syrjäytymiseen.

  Uskon, että Susanna Kosken ajama liberalismi voisi tuoda yllättävän hyviä tuloksia, jos sille annettaisiin mahdollisuus. Itse ryhdyin yrittäjäksi 8 vuotta sitten ja sain päätökseni mukana paljon huolia. Heitin myös valtaosan yhteiskunnan turvasta menemään. Silti en kadu päivääkään. Tulotaso laski, mutta elämän merkityksellisyys nousi. Kaikki pikku murheet eivät enää ole niin suuria, kun tietää, että on oikeasti itse vastuussa oman ja perheensä leivän tienaamisesta.

  Yhteiskunnan turvaverkko takaa ihmisille niin hyvät oltavat, etteivät he enää halua ottaa omaa elämäänsä omiin käsiinsä. Siksi he masentuvat. Olen itsekin istunut terapeutin puheilla silloin kun olin seinän ja tapetin välissä oleva työntekijä. Nyt yrittäjänä en ole terapeuttia tarvinnut. Tiedän miksi herään ja miksi teen töitä. Soisin saman merkityksellisyyden tunteen muillekin, mutta vasemmisto ja ay-liike tekee kaikkensa sen eteen että duunarit pysyvät duunareina ja uskollisina sosialistien kannattajina.

  Maailma ei ole mustavalkoinen, mutta Suomi on länsimaista sosialistisimpia. Tekeekö kattava sosiaaliturva ihmisistä onnellisempia vai tekeekö se vain pienistä murheista suurempia?

  • stunned

   Suomi ei ole Amerikka. ”Sosialismiksi” kutsumasi on pohjoismaisen mallin mukaista markkinataloutta. Pohjoismaisessa mallissa valtiolla on tehtäviä, jotka hoidetaan verovaroin yhteisvastuullisesti. Pohjoismaisessa mallissa työntekijöillä on edustuksensa ja he ovat työnantajan tunnustamia sopimuskumppaneita. Järjestäytymisaste on korkea ja sosiaaliturva pitää huolta heikoimmista. Kaikilla on sairausvakuutus ja koulutus on maksutonta. Rikollisuus on vähäistä ja tuloerot pieniä, vankiluku alhainen. Kapitalismi ja sosialidemokratia ovat yhdessä tuottaneet hyviä tuloksia.

  • Antonio

   Kommenttisi osoittaa, ettet ole katsonut Kupla-sarjan muita osia.

  • AKK

   Mieti mitä yhteiskunnan tukia saavat muut kuin ne joille tuki ei ole välttämätöntä perustoimeentulon kannalta ja miksi tällaisiin tukiin on päädytty. Osa tuista on tarkoitettu sujuvoittamaan ihmisten elämää ja auttamaan pysymään mukana elämän erilaisissa vaiheissa, mm. silloin kun tarvitaan terapiapalveluita. Tämä kuuluu hyvinvointivaltioon.
   Entä yritystuet ja vastaavat, mihin uusliberaali niitä tarvitsevat?
   Se on totta että jos pärjää ilman tukia niin elämän merkityksellisyyden tunne saattaa kasvaa, mutta ilman tarvittavaa tukea myös laskee nopeasti. Itse olen yhteiskunnan nettomaksaja ja omillani pärjäävä, enkä yhtään katkera siitä että on olemassa turvaverkkoja ja että ihmisistä pidetään huolta.

   Mainitsit että heitit valtaosan yhteiskunnan turvasta menemään, mutta mitä et ja miksi? Mistä turvasta, tuista ja palveluista olisit itse valmis luopumaan kokonaan jotta saisit liberalistisen vapautesi. Mikä estää hyvinvointisi jota kehut, mutta joku kuitenkin hiertää.
   Suomessa on mahdollisuuksien vapaus, joskus täytyy vaan ihmetellä mistä kumpuaa hyväosaisten jatkuva valitus.

   Se että Koski ajattelee niinkuin ajattelee, ei ole Ylen vika. Hänen asenteensa on vaan ääneen lausuttuna sellainen että jopa muut uusliberaalistisesti ajattelevat joutuvat selittelemään, koska niin pahalta se vaikutti inhimillisestä näkökulmasta.

  • Ulla Vehaluoto

   Willen kommentti on tyypillinen asiasta tietämättömän kommentti, joka puhuu vain itsestään itsestään itsestään. Susanna Kosken nettikannattajissa on paljon samaa: silloin kun minä, kun minä, minä, minä… Monet katsovat maailmaa vain omasta näkökulmastaan, ja oma näkökulma on milloin missäkin ajassa ja vuosikymmenellä, aivan eri kontekstissa kuin siinä, mistä tässä asiassa on kysymys.

   Susanna Kosken ja A-M Tikkasen kohtaamisissa on kyse siitä, että toimeentulotuki eli viimesijainen tukimuoto on liian pieni, siis riittämätön. Köyhtymisen seurauksena ihmiselle tulee paitsi stressiä, myös sairauksia, sillä stressi yhdistettynä aliravitsemukseen on monien sairauksien syy. Köyhyys sairastuttaa ja lopulta tappaa. A-M Tikkanen toi tämänkin asian julki jo syksyn ohjelmassa.

   Ajatellaan tätä asiaa sitten yksilön kannalta tai yhteiskunnan tasolla, tilanne on sietämätön. Tilanne on kaikkea muuta kuin Willen väite siitä että ”yhteiskunnan turvaverkko takaa ihmisille niin hyvät oltavat”. Tämä valtio on tarjonnut 90-luvulta lähtien korkeastikin koulutetuille ihmisille kuten A-M Tikkaselle a) työttömyyttä b) sen seurauksena jatkuvaa köyhtymistä. Lupaukset siitä, että edes yliopistokoulutus ja tutkinto takaisi työpaikan, on petetty.

   Ihminen ei koskaan itsekseen syrjäydy, vaan ihminen syrjäytetään, sillä syrjäytyminen on yhteiskunnallista, yhteiskunnasta syrjäytetyksi tulemista. Yhteiskunnasta syrjäytetään erityisesti ”hyödyttömiä”, ”tuottamattomia” ihmisiä kuten kotiäitejä ja jollakin tavoin sairaita tai vammautuneita, lisäksi on perinteiset etnisen syrjinnän, ikäsyrjinnän ja poliittisen syrjinnän muodot. Syrjäyttäminen toteutetaan tehokkaasti taloudellisena toimenpiteenä, siis köyhdyttämisenä, sillä tässä yhteiskunnassa pelkkä ihmisten ilmoille meneminen/ osallistuminen vaatii rahaa.

   Yhteydet Natsi-Saksaan ovat ilmeiset sille, jolla on tietoa historiasta. Vain tervekehoiset arjalaiset kelpaavat hitlereille, ja muut joutavat savuna ilmaan.

   Mutta suomalainen yhteiskunta ei ollut mikään hitleriläinen natsivalta. Niin luulimme ja siihen luotettiin, mutta äärioikeiston nousu yhdessä uusliberalistisen ideologian kanssa on ajanut maata nimenomaan sotaa edeltävään aikaan.

   Miten paljon ihminen voi nähdä nälkää ennen kuin hän kuolee, miten paljon ihmistä voidaan kiusata ja kiduttaa ennen kuin hän kuolee, miten alas ”kattava sosiaaliturva” voidaan ajaa ennen kuin meidänpuolueen pojilla alkaa housunpuntit tutista.

   Yksilön kannalta köyhyys, joka johtaa aliravitsemukseen, joka johtaa sairauksiin, joka johtaa yhä suurempaan köyhyyteen, on tietenkin katastrofaalista. Mutta ne jotka näkevät vain oman napansa, eivät näe köyhien napoja. Vain oma kipu tuntuu, muiden kipu ei, ja siksi siitä muiden kivusta ei piitata. Sellaista on itsekkyys, egoismi. Egoismi on yhteiskunnasta mahdollisimman kaukana, sillä egoisti ei ymmärrä eikä hyväksy yhteiskuntaa. Yhteiskunta, kuten sanakin ilmaisee, on yhteinen, kaikille.

   Yhteiskunnan ja jopa valtion kannalta köyhyys, joka johtaa aliravitsemukseen, joka johtaa sairauksiin, joka johtaa yhä suurempaan köyhyyteen, on myös katastrofaalista, mutta pidemmällä aikajänteellä. Kansanterveyden kannalta ei ole järkevää pitää ihmisiä huonolla ravinnolla, vedellä ja leivällä, sillä sen seurauksina kehittyy kansantauteja kuten vaikkapa 2-tyypin diabetes. Ravintoaineiden puutostilat tulivat tutuiksi sota-aikoina, ja tutuiksi ne ovat tulleet myös kehitysmaista, mutta siitä huolimatta meidän valtavan vauraassa maassamme on ideologisia tahoja, jotka nimenomaisesti pyrkivät tekemään Suomesta pula-ajan ja sota-ajan valtion tai kehitysmaan. Pääasiahan on, että tuloerot saadaan kasvuun, eriarvoisuus lisääntymään, ja ”niistä muista” (keitä ne viholliset sattuvat olemaankaan) päästään eroon.

   Uusliberalistinen ideologia on jatkuvassa sotatilassa kansaa vastaan. Sodankäynnin uudet muodot kohdistuvat nimenomaisesti siviiliväestöön.

   Mistä syystä A-M Tikkanen, korkeastikoulutettu humanisti/maantieteilijä ja kolmen lapsen äiti, on tämän sodan kohde?

   Humanisteilta ja maantieteilijöiltä samoin kuin yhteiskuntatieteilijöiltä lakkautettiin 90-luvun laman varjolla työpaikkoja. Säästämisen nimissä julkisia virkoja katosi kulttuurin ja yhteiskunnan alalta n. 50 000. Koneistuminen ja digitalisaatio puolestaan on hävittänyt satojatuhansia työpaikkoja, joihin ammattikouluista valmistutaan, ja erityisesti lama-aikoina nuoria valmistuu ammatteihin eivätkä he ikinä saa työtä, vaan pääsevät pitkäaikaistyöttömyyden, köyhtymisen ja syrjäytymisen tielle. Kurjistumisen kehälle.

   Kurjistumisen kehä tuottaa puolestaan aina uusia yhteiskunnallisia ongelmia, mm. rikollisuutta. Yhteiskunnallinen hyvinvointi muutetaan siten näppärästi pahoinvoinniksi.

   Kun meillä on valtavasti tietoa näistä aiheista, ei meidän päättäjiltä sitä tietoa kuitenkaan edellytetä.

   Mielipide riittää päättäjille. Ja mielipide riittää päättäjiä äänestäville. Mielipide kuten tuokin, että ”yhteiskunnan turvaverkko takaa ihmisille niin hyvät oltavat”. Mielipiteellä ei tarvitse olla tosiasiapohjaa. Mielipide sekin, että ihmiseltä voidaan riistää ihmisarvo. Mielipide myös se, että musta on valkoista.

   Mielipidevallasta seuraa mielivalta.

   Ja enemmistön äänin saadaan aikaan enemmistön tyrannia, joka ei muuksi muutu vaikka sitä miten demokratiaksi juhlapuheissa kutsuttaisiin.

   A-M Tikkasen perusongelma on rahan puute eli köyhyys. Yhteiskuntaa tajuamattomat egoistit pyrkivät etsimään yksilöstä kuten A-M Tikkasesta SYYN siihen että hänen elämästään on muodostunut kurjaa. Yhteiskuntaa tajuamattomat egoistit eivät yleisesti tajua syyn ja seurauksen suhdetta, vaan esimerkiksi sairastumista pidetään yksilön omana syynä, vaikka sen tosiasiallinen syy on yhteiskunnallinen: rahan puute. Kun köyhällä ei ole varaa hienoihin vaatteisiin ja parturissa käyntiin, ulkomuodosta syytetään köyhää, ja sitä käytetään syynä lisäsyrjäyttämiseen. Ihmisen elämästä ensin tehdään viheliäistä, sitten sitä viheliäistä ihmiselämää käytetään perusteena siihen että ihmisten elämästä tehdään viheliäistä.

   Kun taas hyvinvoinnin luominen tunnetusti tuottaa hyvinvointia. Joten miksi on niin vaikea antaa sitä rahaa riittävästi, siten että sosiaalihuoltolain edellyttämä asiakkaan etu ja hyvinvoinnin edistäminen toteutuisi? Lukekaa kaikki sosiaalihuoltolaki! Siellä on paljon kauniita sanoja, jotka eivät nykyisin maassamme toteudu.

 60. mark

  SK ei nyt olisi edes kommentin arvoinen, mutta noin yleisemmin kokkarit, tai paremminkin kokkareita ohjaava finanssimaailma, tarvitsee eduskuntaan bimbonsa, koska siellä säädetään lakeja. Mitä yksinkertaisempi pyrkyri (kyrpyri), sen parempi. Siksi juuri tällaisille löytyy vaalirahoitusta pilvin pimein.

 61. Anja

  Olen muuten sitä mieltä, että päivän poliittisella tilanteella on ollut kansanedustajan jälkimmäiseen esiintymiseen vaikutuksensa. Hän on voimaantunut tästä tilanteesta, kun tilanne on mikä on. Että noin pienellä enemmistöllä voidaan ajaa eduskunnassa läpi mitä tahansa kaikkia elämänalueita koskevia huono-osaisiin kohdistuvia muutoksia. Me rivikansalaiset emme tiedä, mitä näytelmiä kulissien takana näytellään, siellä heitellään niitä ylävitosia jokaisen eduskunnan kumileimaaman kokkaripäätöksen jälkeen. Miten Koski eroaa Ben Zyskowiczista tai muista kokkarijääristä, ei muuten kuin nämä osaavat jotenkin olla enempi salonkikelpoiset ….

 62. T.R

  Eiköhän se ole kaikkien etu, että pyrimme yhä olemaan sivistynyt hyvinvointivaltio. Susannakin voi nukkua rauhassa kotonaan pelkäämättä ryöstöä, kun pidetään köyhistä ja väliinputoajistakin huolta. Kuplasta ei aina tulla ajatelleeksi mihin kaikkeen se köyhyys johtaa.

 63. Wille

  Ehkä kansanedustaja Koski ei onnistunut ilmaisemaan näkökulmaansa mutta kaikki ei ole mustavalkoista (paitsi sosialistisissa kansandiktatuureissa). Kannattaa lukea toinen näkökulma täältä:

  http://paivanbyrokraatti.com/2018/05/16/miten-hankkia-tietokone/

 64. Kaisa

  https://www.kokoomus.fi/faktat/tata-on-kokoomus/
  Siitä voi lukea heti alusta ”johtoajatuksen” ja miettiä onko näin?

 65. R.I.P. Hyvinvointivaltio

  Hyvin ja osuvasti kirjoitettu!
  Suomi on surullinen maa, koska liian monet ”reppuselkäläiset” ja muut töissä elääkseen käyvät luulevat olevansa pikkuporvareita saati hätnäppää itsensä yrittämällä työllistävät sitten ovartkin oikein kovan luokan porvareita… Niinpä niin.
  Väitteeni todistaa se fakta, että joka vaaleissa Kokoomus niittää sen noin 19-22% äänisaaliista.
  Todella surullista.
  Vielä surullisempaa on se, että ne, joiden aktiivisimmin pitäisi äänestää, eivät joko äänestä ollenkaan ja pettävät näin varsinkin itsensä sekä hylkäävät kansalaisvelvoitteensa tai hajauttavat äänensä kaikenlaisille uusille marginaalipuolueille. Juuri tätä Kokoomus (ja Keskusta) toivovat ja laskevatkin sen varaan – aina näin on käynyt ja käy myös 2019.
  Uskomatonta mutta totta.

 66. Mia

  Katsoin tämän linkitetyn videon jo kolmatta kertaa. Uskomatonta! Miten joku voi olla noin kylmäkiskoinen ja ymmärtämätön. Tunnen pari aktiivista kokoomuslaista, heillä ei ole ihan noin vahva tuo käsitys kuin Koskella, mutta siihen samaan suuntaan kuitenkin. On ne. Kehtaavatkin.

 67. Musta marja

  Kuin kaksi marjaa… Hesarin Nyt-liite on osuvasti ottanut kantaa! Susanna Koski on kyllä aivan kuin Gertrud Scholtz-Klink, kansallissosialistisen naisliiton johtaja, joka siten saavutti natsi-Saksassa korkeimman arvonimen ja tehtävän, jonka nainen saattoi saavuttaa.

  http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/biggest/domain-1918/kuvat/1235373_10151913682798530_1022795078_n_0.jpg

 68. Mia

  Joka kuudennella suomalaisella on jonkinlainen toimintarajoite. Se on aika paljon. Toki osa niistä on luokkaa ”silmälasit”, eli et kelpaa lentäjäksi, mutta kuitenkin.

 69. Jorma Huttunen

  Kansanedustaja? Käsittämätöntä? Montako sieltä löytyy samanlaista? Suomestakin on kehkeytymässä Uusliberalistinen korporaatio. Sotekin alkaa olla ymmärrettävissä.

 70. Caritas.

  Kansanedustaja pukeutuu siististi, koska se kuuluu työnkuvaan. Samoin huoliteltu ehostus ja kampaus. Se että vasemmistolaisnaiskansanedustajat näyttävät riihen seinästä revityiltä, ei vähennä heidän palkkaansa senttiäkään, joten Kosken ulkonäköön tässä ei nyt kannata viitata.

  Toinen asia on tietysti tämän YLEn tonkiman pitkäaikaistyöttömän maalaama kuva työttömästä, joka on jos mahdollista kärjistetyintä, mitä on vähän aikaan nähty. Reilusti yli viisikymppinen, elämänhallinnan menettänyt ja itselleen tauteja diagnostisoinut sekä elämäntavoillaan aiheuttanut (fibromyalgia ei ole sairaus kuin korkeintaan korvien välissä, COPD on yli 90% tupakoinnin aiheuttamaa) nainen ei edusta todellista kuvaa työttömästä.

  YLEn propagandistinen tapa tehdä haastattelu on keltaisen lehdistön lööppijournalismia (inserttikuvassa työtön happimaskissa työntämässä rollaattoria) pahimmillaan. Tämänkaltainen roska ei edistä asiaa (työttömyyden vähentämistä), mutta tietty poliittinen tilaus tavaralle löytyy, kuten tämäkin blogi todistaa.

  Pihvihän on tietty siinä, että YLEn jutussa halutaan osoittaa, ettei Koski osaa eläytyä työttömän elämään. Minä vain kysyn, että miksi pitäisi? Samalla logiikalla kansanedustajan tulisi pystyä eläytymään joka ainoan ihmisen elämään, jotta hän tai hänen kollegansa voisivat tehdä työtään, eli säätää lakeja. Sosiaaliporno on taidelaji, mutta ei sillä mitään tekemistä lainsäädännön kanssa ole.

  • Sauli

   Tuota noin, olet varmaan aika fakiiri lääkäriksi kun pystyt potilasta näkemättä kertomaan hänen statuksensa. Sitä paitsi tietosi fibromyalgiasta kannattaisi päivittää…

Kommentoi »

Comments are closed