Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Luottamusta ja hölynpölyä

Pääministeri Juha Sipilän mukaan keskustelu maakuntavaalien ajankohdasta on tässä vaiheessa hölynpölyä ja soten kustannusten osalta on vain luotettava siihen, että tulevat maakunnat saavat lakien täyäntöönpanossa aikaan luvatut säästöt. Näin kertoo Ilta-Sanomat tänään.

Yhtä hyvin Sipilä olisi voinut sanoa, että te olette tyhmiä kakkapyllyjä ja me tehdään mitä halutaan, koska meillä on valta.

Pääministerimme on siis sitä mieltä, että kaikki asiantuntijoiden kohdistama kritiikki soten tuleviin kustannuksiin ja hihasta ravistettuihin laskelmiin on turhaa. Hölynpölyä on epäily siitä, että demokratia ei toteudu, jos maakuntavaalit joudutaan järjestämään liian kireällä aikataululla jo lokakuussa. Julkisoikeuden professori Juha Lavapuro ja jopa hallituksen toiminnan laillisuutta valvova oikeuskanslerinvirasto puhuvat siis hölynpölyä epäillessään, että vaaleja ei voida toteuttaa tällä aikataululla.

Meillä ei ole vielä lainsäädäntöä maakuntavaaleista eikä maakunnnista ja niiden tehtävistä. Vaalit on tarkoitus pitää täysin sokkona luottaen siihen, että kyllä ne tulevat maakunnat sitten saavat aikaan säästöjäkin, kunhan sotekin saadaan runnottua samalla kiireellä läpi.

Näin ylimielisellä ja piittaamattomalla asenteella Sipilä ajaa läpi itsenäisyyden ajan historian suurinta hallinnollista ja taloudellista reformia ja julkisten palvelujen avaamista isoille kansainvälisille suuryrityksille. Uudistuksessa valtio itse pitää nyörit tiukasti omissa käsissään ja aikoo saada säästöt aikaan kustannuskatolla eli säännöstelemällä maakunnille antamaansa rahaa. Syntipukisi valitaan maakuntapäättäjät, joiden ainoa tehtävä on leikata palveluja säästötavoitteiden saavuttamiseksi.

Muistatte varmaan, että Sipilä näki Talvivaarassa tapahtuvan kaksi ihmettä. Toinen oli jätevesien äkillinen puhdistuminen ja toinen kaivoksen muuttuminen kannattavaksi kirjanpidollisella tempulla. Ihmeisiin pitää uskoa, jotta ne olisivat totta. Nyt Sipilä käskee meitä uskomaan ja luottamaan siihen, että kyllä kaikki sujuu hyvin myös sote- ja maakuntamullistuksessa.

En tiedä onko Sipilä ylimielinen ja röyhkeä vai pelkästään jääräpäisen tyhmä. Joka tapauksessa hän nyt käskee meitä olemaan hiljaa ja luottamaan hänen hölynpölyynsä. Tehdään nyt tällainen laki ja katsotaan, mitä tapahtuu, kuten hallituksen motto kuuluu.

Kommentit (43)

 1. Make

  Sipilän hallitus on aika monta kertaa jäänyt kiinni lupausten pettämisestä, joten ei ihme, ettei siihen luoteta.

  Luottamushan menetetään vain kerran.

  • Jonis Lusis

   Suomessa luottamuksen voi menettää useamminkin..

   • Katja

    Ilman sen kummempia seurauksia.

 2. Mm

  Sipilä on huijari, jota olisi ei ikinä saanut päästää päättämään Suomen asioista. Toivon, että joku päivä hän joutuu
  oikeuteen vastaamaan teoistaan toimittuaan päättävässä asemassa Suomen edun vastaisesti. Hän jää historiaan miehenä, joka tuhosi Suomalaisen hyvinvointivaltion ja me muut kansana, joka salli sen tapahtua.

  • Jouni M

   Lestadiolaiset ovat vastuussa vain jumalalleen..

   • Raija

    Eivät he oikeastaan voi siihen Jumalaaan kovinkaan uskoa kun synnit voi kaverit anteeksi antaa vaikka joka päivä ja vähät välittävät niitten syntien uhreista, käskevät vain hiljaa olemaan eivätkä pelkää Jumalan tuomiota vaikka miten ihmisiä vastaan rikkoisivat.

    • Antonio

     Katolilaiset (jotkut) käy tunnustamassa syntinsä jo ennenkuin menevät sen tekemään 😃
     Sillä tavalla synninteko on kivempaa ja helpompaa!

     • Esa J.

      Ja Grigori Rasputin uskoi jotta saisi syntinsä anteeksi, piti ensin tehdä syntiä!

 3. Jonis Lusis

  ”En tiedä onko Sipilä ylimielinen ja röyhkeä vai pelkästään jääräpäisen tyhmä?”

  Joitain yhtymäkohtia tulee mieleen Peter Sellersin näyttelemään puutarhuriin- mene ja tiedä !?

 4. Elä viiti

  Käskee olemaan opposiota hiljaa kun eivät osaa kun valittaa:)

  • sakutimonen

   Laskelmien pyytäminen edes miljardin tarkkuudella on tietenkin joutavaa valittamista.

 5. Lea Bäckman

  Nyt on korkea aika pysäyttää tämä hullunmylly. Sipilän toimet on asetettava poliisitutkintaan, ja hänet on pidätettävä pääministerin tehtävästä tutkinnan ajaksi. Suomi on oikeusvaltio, eikä täällä häärätä kuin siat vatukossa. Jos/kun lainvastaista toimintaa hallituksen touhuissa havaitaan, on järjestettävä ennenaikaiset eduskuntavaalit. Mitään sote- tai muita maakuntajärjestelyjä ei tehdä, ennenkuin uusi eduskunta on valittu. Todennäköisesti koko sotesoppa kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Maakuntahöpsis oli alkujaankin pelkkää hölynpölyä. Sitä saa mitä tilaa.

 6. Päivi Korpiola

  Sipilä on insinööri. Diplomi-. Muutkin tietämäni diplomi-insinöörit ovat asiantuntijoita paitsi omalla, viisi senttiä kapealla alallaan, myös ainakin vähintään juridiikassa, nyt myös mukaan lukien perustuslain tuntemus. Kyllä yksi DI aina yhden perustuslain asiantuntijan voittaa perustuslain asiantuntemuksessa. Ihmetyttää kyllä, mikä tekee sen, että asiantuntijat ohitetaan koko ajan. Suuri raha monikansallisilta toimijoilta? Ei paljon muuta tule enää mieleen hallituksen jäsenistä, jotka hakkaavat päätään kivimuuriin. Taitaa olla niin kovat päät ja niin kovat rahat kyseessä, että saavat sen reiän muuriin aikaan. Ei kyllä mene jakeluun, mihin noin hyvin toimeentulevat ihmiset enää lisää rahaa tarvitsevat. Ymmärtäisin, jos olisivat jotain peruspäivärahalla ja toimeentulotuella eläviä.

  • Esa J.

   Siinä firmassa, missä olin töissä, oli kaksi tuttua insinööriä. Toinen oli fiksu ja häikäilemätön. Toinen oli pelkästään häikäilemätön.

   Anteeksi Saku tämä off-topic, en malttanut olla kertomatta että inssejäkin on monenmoisia…

  • AikaMies

   Taas se alkaa… kateellisten puhe ja vitsien vääntö: Insinöörit, lakimiehet ja opettajat*…
   Allekirjoittanut on koulutukseltaan insinööri. Lapset ihan diplomin kanssa. Vävypoikakin on inssi. Tyttärenpojastakin tulee inssi. Sukua tutkien löytyy lisää inssejä.
   Kapea-alaisia tuskin joukosta löytyy.
   Normaaleina pitävät -minua ehkä lukuunottamatta.

   Ongelmahan on siinä, että DI Sipilältä kai säätötekniikan kurssi jäi sivuun. Kurssissa olisi kerrottu, että äkilliset muutokset aiheuttavat (useinkin ennalta arvaamatonta) värähtelyä.

   Opettajilla, joiden kesälomia tähän aikaan vuodesta aina kadehditaan ja jotka voivat olla jopa insinöörejä, on vuosityöaika. Kesäloma määräytyy kuin oikeilla ihmisilläkin [tietoa tarvitaan esim kesäloman aikaisissa sairastapauksissa]

 7. Antonio

  Mitään ei tuo Wanhurskas ole tämän kohelluksen aikana oppinut; vieläkin ohittaa asiantuntijoiden mielipiteet.

 8. Tepa

  Käytännössähän kaikki ovat sitä mieltä, ettei nykysysteemi ole paras mahdollinen. Jonkinlainen sote-muutos tarvitaan. Mutta nyt tarjottava soten, maakuntahallinnon ja valinnanvapauden pyhä kolminaisuus on vähän sama kuin jos tasa-arvoisesta avioliittolaista päätettäessä hallitus olisi vaatinut itselleen ensiyön oikeutta:
  ”Joo, te saatte mennä naimisiin, mutta Juhan ja Petterin on pakko päästä tuikkaamaan.”
  ”Jee! Eiku, hä? Mikä se loppu oli?”
  ”Niin, eihän tämä paras mahdollinen tilanne ole, mutta näillä nyt mennään.”
  ”Eihän tuossa ole mitään järkeä? Miksi, jos me halutaan naimisiin, niin…”
  ”Nono. Meidän mielestä tasa-arvoinen avioliitto on tärkeä yhdenvertaisuuskysymys ja muutos olisi pitänyt toteuttaa jo aikapäiviä sitten, ja meistä on törkeää että te tuolla tavalla hannaatte vastaan.”
  ”Toki, mutta eikö tätä nyt voisi hoitaa myös niin, ettei Juhan ja Petterin ole pakko päästä tuikkaamaan…”
  ”No me jo kavereiden kanssa vähän sovittiin että näillä mennään, ja meistä tuntuu, että jos tätä ei tehdä nyt, niin ei tehdä sitten ollenkaan. Ja meidän laskelmien mukaan tämä säästää meille ainakin neljä miljardia vuodessa.”

 9. Matti Adolfsen

  Radiouutisissa huomiota kiinnitti uusliberaalin taloususkonnon ylipapiksi tekeytynyt ministeri Orpo, joka hokemalla hoki ”minä uskon, minä uskon…” Mutta uskomusten varaan ei voi reaalimaailman asioita jättää, varsinkaan jos faktat uskomuksen puolesta puuttuvat ja vasta-argumentit ovat tukevasti perusteltuja.

 10. Ulla Vehaluoto

  Tätä sanotaan demokratiaksi. Parlamentaarisessa muodossaan demokratiaksi riittää se, että 30 733 fundamentalistiuskovaista äänestää oman miehensä valtaan.

  Eikä ole mitään keinoa poistaa tuota diktatuuria vallasta, kun se kerran on valtaan päässyt ”demokraattisesti”. Hyvästi demokratia!

  Ja kansa odottaa vain uusia vaaleja. Ehkä ensi kerralla saamme jonkun muun lahkon hörhön pääministeriksi.

 11. Hannele

  Sakari, tiedät varmaan mikä on sotelainsäädäntöön sisältyvä muutosrajoitin? Sehän pakottaa kunnat pitämään tiukkaa sote-menokuria ennen uudistuksen voimaantuloa, muuten valtionosuudet leikkautuvat ikuisesti. Tämä kenties luo patoutunutta kysyntää, jota terveysjätit pääsevät sitten purkamaan, vai miten arvelet sen vaikuttavan?

  • sakutimonen

   Lienet oikeassa.

  • Maija

   Tuosta valtionosuuksien leikkaamisesta maakunnilta tulee ihan Aktiivimalli. On tuo hallitus jotain oppinut. Samaa systeemiä voi käyttää uudemman kerran nyt vain isommassa mittakaavassa. On se niin hauskaa.

 12. Leena

  Juha Lavapuro (ei siis Latvapuro..)

 13. Markku Isometsä

  Raamibudjetit maakunnille. Tehkää sillä rahalla mikä teille annetaan parhaane.

 14. Ramses

  Ne piirit, josta Sipilä tulee, ovat aivan omalaatuisensa. Siellä, vanhoillislestatiolaisuudessa, demokratia on vieras käsitys. Sitä sanaa ei edes käytetä. Siellä määrää esivalta. Esivaltaa edustaa noissa piireissä juuri Sipilä. Muistan kakarana, kuinka kirkossa jumalanpalveluksen loppuliturgian aikana pappi rukoili Korkeimman johdatusta ja viisautta ”esivallalle”. Kuvaan kuului, että esivaltaa vastaan ei sovi niskuroida. Tämä kaikki sikiää jo Kekkosen ajoilta. Hän, kuten Sipilä, on esivalta.

  Olen usein miettinyt, miten yksikään maan johtavista mediataloista ei ole tehnyt Sipilästä ns. syvähaastattelua, tenttiä, jossa kysytään tiukasti pohjamutia myöten, vieraskoreutta tuntematta. Toki, hän on tämän tästä esillä ”sopivissa medioissa”, mutta esim. Sakun kirjoittamista sote/maakunta-asioista häneltä ei koskaan syvällisemmin kysytä, saati tiukata. Hän saa leperrellä omista autotalliaskaroinneistaan, kakkaroistaan tai muista kevyistä aiheista. Useita kertoja hän on saanut estotonta palstatilaa kertoessaan syvästä rakkaudestaan puolisoa kohtaan ja on itkettäessään kannattajiaan poikansa yllättävästä kuolemasta. Kuinka ollakaan, aihetta käytti kepulainen Kalevan ex-päätoimittaja värkäten siitä Sipilälle vaalikirjan keväällä 2015.

  Olen kuunnellut jokaisen Pääministerin haastattelutunnin. Sieltä ei heru mitään. Jostain kumman syystä sinne kutsutaan kolme toimittajaa, jotka Sipilän itsevaltiutta pönkittäen voisivat rupatella vaikka siemenperunoiden saatavuudesta tai tulevasta mustikkakesästä – yhtä tyhjän kanssa. Kuka muistaa, kuinka usein tai paremminkin – muistatteko, milloin viimeksi Demokraatin tai Kansan Uutisten päätoimittaja on ollut kyselijänä? Ette te voi muistaa, ei heitä ole näkynyt.

  • Antonio

   Sitä samaa olen miettinyt. Hän varmaan kieltäytyy syvähaastatteluista?
   Osaatko Ramses sanoa pitääkö paikkansa tieto (ex-lestadiolaismieheltä, jota haastateltiin tvssä), jonka mukaan erityisesti henkisiä ominaisuuksia vähätellään lestadiolaiskodeissa? Tarkoittaa, ettei henkistä puolta ole tarvis kehittää erotuksena hengellisestä.

   • Antonio

    Lisäys: berlusconi on aina valinnut haastattelijansa ja puheenaiheensa. Hän ei ole suostunut vaaliväittelyihin tietäen ne häviävänsä. Ei myöskään dialogeihin eri tavalla ajattelevien kanssa. Hän ei osaa, mutta osaa varoa. Lyhyet sutkaukset riittävät, eikä loputtomien hämärähommien takia ole ns. suotavaa asettautua alttiiksi kaikenmaailman kyselyille.

 15. töytön

  Uskon miehet asialla. Kusipäismäinen hurmos meneillään jallituksella ”kansan edustajineen”.

  • Antonio

   Mafiosot ovat tunnetusti hartaimpia katolisia Italiassa. Käyvät messuissa säännöllisesti, ja vieläkin valtaosa on ehdottomasti uskottomuutta vastaan, joskin lipsumista on alkanut näkyä. Silti perhe on tärkein. Köyhistä he eivät voi mitenkään hyötyä tai piitata, sillä esim Cosa Nostra on yhä enemmän rikkauksia kahmiva liikemiesmafia. Kirkossakäyntien lomassa voi tappaa vastustajiaan, muurata heitä seinän sisään tai liottaa hapossa. Yksi pahimmista mafiabosseista, Bernardo Provenzano, kirjoitti jokaiseen pikkumafiosoille menevään ohjeistuslappuunsa ”Jumalan siunausta” ja vietti päivittäin tuntikausia piilopaikassaan Raamattua lukien, jotta tulisi paremmaksi uskovaiseksi.

   • Pitkäaikaistyötön

    Madeleine Albright, Yhdysvaltojen entinen ulkoministeri, julkaisi tänä keväänä teoksen Fascism: A Warning. Teoksen varoitus fasismin kasvusta ja demokratiavajeesta ei koske pelkästään Yhdysvaltoja (Trump), vaan uhka on maailmanlaajuinen. (Tammikuussa (2018) Freedom House raportoi, että poliittiset oikeudet ja kansalaisvapaudet heikkenivät viime vuonna 71 maassa ja paranivat 35 maassa.)

    Albright, tosiaan, vertaa näiden demokratiavajaiden hallitusten toimintatapaa Cosa Nostraan.

    Albright on tavannut työssään näitä Cosa Nostra -johtajia (Vladimir Putin, Hugo Chávez, Recep Tayyip Erdogan, Kim Jong-un) ja kertoo, mikä näille miehille on yhteistä. Se on oletus, tai päätös, että he itse ilmentävät kansakunnan henkeä, heiltä löytyvät kaikki vastaukset, heillä on hyvät vaistot, he ovat älykkäämpiä kuin kaikki muut ja voivat tehdä asioita yksinään (”is this assumption, or decision, that they embody the spirit of the nation and that they have the answers and that their instincts are good, that they are smarter than everybody else and can do things by themselves”). – Kuulostaako tutulta?

 16. mark

  Hyppäsi myös silmille eilen tuo Sipilän lausunto Örnskoldvikissä kun ajelivat Ruotsin pääministerin kesämökille kokoontumaan. Ohhoh, tuli mieleen, onpas siinä meillä edustuksellisen demokratian valitsema päämies. Ketkä helvetissä tuota miestä äänestivätkään miettikööt, tuliko sitä mitä tilasivat.

  Toivottavasti jotain on opittu äänestämisestä. Kyllä se vaikuttaa. Ja äänestäessä kannattaa pitää mielessä vanha kiinalainen sanonta. Sinä petät minut kerran, minun häpeä, sinä petät minut kaksi kertaa, minun häpeä.

  Sipilä on finanssipiirien juoksupoika 110%, joka uskoo saavansa niiden pöydältä tippuvia murusia itselleen. Sillä pöydällä miljoonat ovat murusia.

  • mark

   Siis, sinä petätä minut kerran, sinun häpeä, kaksi kertaa, minun häpeä.

 17. mark

  Sokea Reettakin näkee, että ”sote-uudistuksessa” ei ole lähtökohtana perustuslain takaama riittävä hoito kaikille, vaan kenelle annetaan rahaa ja kuinka paljon. Julkiselle ei rahaa löydy, mutta kun hoidot yksityistetään, niin rahaa löytyy. Kun valtiovarainministeriö antaa määräsumman, tulee maakuntahallinnon valittavaksi ketä hoidetaan ja kuinka paljon maksaa potilas itse. Tämä on selvää näin maallikollekin. Muut puheet ovat hölynpölyä. Kustannusten nousuhan olisi muuten järkyttävää ellei sitä rajoitettaisi. Rajoittamisesta taas seuraa, että yhä useampi jätetään hoitamatta. Ja tuleehan uusi kustannuksia kasvattava väliportaan hallintokin sekä ICT-”uudistus” ensimmäisenä vaan ei vähäisenä. Ei ole matikkapäätä johdossa, tai lausunnot ovat tarkoitettukin vain hölynpölyksi vaalikarjalle.

  Eläkeköyhyyden poistamiseen tarvittaisiin kuulemma vajaa miljardi, mutta menevät taivaan tuuliin sanovat kokkarit. Eivät mene, menevät kiertoon josta hyötyvät ensimmäisenä lähikauppiaat, K- ja S-ryhmä. Jokainen liikkeelle laskettu euro kasvattaa bruttokansantuotetta vähintäänkin tuplaten, koska euro vaihtaa omistajaa useammin kuin kerran. Jokainen leikkaus pienentää saman verran ja velan suhde bruttokansantuotteeseen kasvaa. Valtio myös maksaa ja verottaa, maksaa ja verottaa. Menojen leikkaus näkyy myös tulopuolella. Ei tule nyt mieleen valtiota joka olisi vaurastunut leikkaamalla ja säästämällä. Tämän verran tietää jo kansantalouden lyhyelläkin oppimäärällä.

 18. Arska

  Oi aikoja, oi tapoja, O tempora, o mores… onkohan nykypolitiikot ottaneet mallia entisen Rooman politiikanteosta?

  Todella likaista touhua missä demokratia täysin loistaa poissa olollaan, asiantuntijoita ei kuunnella mutta teeskennellään että asiat tehdään parhaan mukaan ja niin hyvin kuin osataan…niinpä niin mutta kun ei halutakkaan osata vaan kaikki juonitaan ja kieroillaan omien etupiirien hyväksi ja se on hallituksen tavoitekin kunhan oma väki hyötyy ja saa helppoa rahaa ja etuja…murroskaudella on hyvä rahastaa hyvä veli porukan kesken ja kiire on kova koska samanlaista mahdollisuutta tehdä erittäin kylmää uusliberalistista politiikkaa tällä vauhdilla ja tällaisella voimalla ei kenties koskaan enää tule.

 19. Xx

  Kyllä se kimpoaa uskonnollisesta tausta tuo Sipilän käytös. Uskomiseen kuuluu, että ei käytetä omaa harkintaa, uskotaan sokeasti mitä pitää, että ollaan samassa veneessä. Isot miehet päättää ja sanoo. Sitä ei sovi kyseenalaistaa pienen ja köyhän kulkijan. Ensi Herra taivaassa ja hänen saarnaajamiehensä maan päällä. Näin kaikki on pelkän uskon varassa.

  • Jussi Parviainen

   Johan se näkyy kirkko arkkitehtuurissa mikä on marssijärjestys! Yksi puhuu pöntöstä koreassa mekossaan ja muut istuvat suu supussa! Ei tainnut tuokaan olla raamatun alkuperäinen ajatus! Kirkon alkuperäinen tehtävä on varastaa sana kansalta! Ja tietenkin kerätä rahat omaan taskuun ja Sipilän tapa toimia on kuin malliesimerkki!

 20. mark

  Ja lisää ministerihölynpölyä, Mykkänen ajaa EK’n puhuvana päänä työvoiman saatavuusharkinnan poistoa EU ja Eta-maiden ulkopuolelta. Pitää saada kuulemma huippuosaajia, mutta kun niiden osalta on saatavuusharkinta jo poistettu, mikä on jäänyt Mykkäseltä huomaamatta. Mikä on takana, kun tällä kustannusrakenteella (joka on täysin kotikutoinen) ja palkkatasolla Suomessa eivät edes kotimaiset 600 000 työnhakijaa pysty liikkumaan, saati euroopasta tulevat nyt jo ”vapaat” työnhakijat. No se on se sama kuten ennenkin, Suomessa on huutava pula ilmaisesta työvoimasta.

 21. Harri Heiskanen

  Ja tän kansan ongelma on ettei asioista puhuta ajoissa. Nytkin medialla ja muilla poliitikoilla on kyllä ollut aikaa vastustaa ja heräillä homman kanssa vuosia. Mutta ei. Kansa pidetään hiljaa kuin kylmä kusi sukassa ja jännäämässä milloin parasiitti hotlan kauden päätöstä tai milloin mitäkin alkoholi keskustelua mitä sen luullaan haluavan kuulla. Nyt lopppumetreillä alkaa sellainen pälpätys niiden suusta, joita kuunnellaan, ettei voi kuin hämmästellä. Missä he olivat viime syksynä? Vuosi sitten? Hallituskauden alussa? Ymmärrän että vaaliteknisesti kannattaa tulla ulos vasta nyt, mutta tuollaisen ulostulijan arvot ja motiivit ovat vaan silmissäni yhtä arveluttavia kuin tuon ”turpa kiinni” veljeksille karjuvan lukkarinkin.

 22. AikaMies

  Sipilälläkin on uskonnon vapaus.
  Maahantulijalla on sama vapaus.
  Mitenkään erittelemättä tiedän tuon vapauden joskus muuttuvan [uskovan] oikeudeksi (toimilleen).
  On se toiminta minkälaista tahansa, niin uskonto määrää… – vaikka minkälaisen ”ristiretken” ja kaulankatkaisun.
  Meillä muilla on (vielä) oikeus jopa esivallan toimien ja edesottamusten arvosteluun ja arviointiin.
  Kenenkään uskontoa on harvemmin tarve arvioida saatikka kyseenalaistaa, mutta ne toteutukset taitavat olla jokapäiväistä uutisaineistoa ja syystäkin kyseenalaistettavia? Uskoa, mikäli päätöksenteko tosiasioiden (faktojen) puuttuessa pohjautuu pelkästään siihen, on erityisesti syytä varoa (vrt ministereiden uskontunnustukset: Minä uskon…, on syytä uskoa… [uskokaa nyt])
  Joku joskus on lausunut jotta ”Tunne vihollisesi”. Varmasti viisaasti sanottu.
  Tieto auttaa tunnistamisessa. Tässä yksi vihje

 23. Hyvä tyyppi

  Repesin nauruun luettuani tuon vertauksen kakkapyllyistä.

  Vaan tottahan se on, juuri näin se on tulkittava. Ei ole ylimielisyydellä mittaa eikä määrää. Sipilä on tyyppiesimerkki ”hyvistä tyypeistä” joita liike-elämä tätä nykyä haalii. Pitää olla mukava ja letkeä supliikkimies, toimintaa paljon ja tekemisen meininkiä. Muusta ei väliä.

  Kaikki miettiminen, kritiikki, excel-harjoitukset ja tilanteen arviointi on turhaa vatulointia ja negatiivisuutta, joka pilaa ilmapiirin. Sellaista ei kaivata.

  Faktoilla ei ole mitään väliä, kun hyvät tyypit pääsevät vauhtiin. Ei ihme, että maamme on kyntänyt lamassa vuodesta 1990 eikä merkkiä paremmasta näy.

 24. on thin ice

  UPP-blogin valosta kiitos näinä parlamentarismin pimeinä päivinä.

 25. Markku Kemppainen

  Sipilä on tyypillinen lestadiolaissaarnaaja. Pitää uskoa siihen uskonnolliseen hölynpölyyn mitä hän suvaitsee suustaan päästää koska hän käskee niin. Ja kun uskoo, niin kaikki on hyvin ja pääsee taivaaseen. Minä kun en välitä sinne asti odottaa enkä usko hänen paskapuheitaan. On todella tyhmä, jos kuvittelee, että uskotaan kun käsketään. Ja me olemme lampaita kun annamme hänen vain kusta meitä silmään.

 26. Matias Roto

  Sipilä toimii aivan oikein, kun ei piittaa tyhjistä suunsoitoista, joita käsijarrut päällä autoa ajavat päästelevät silloin, kun pitää ajaa täyttä sataa Sotea kohti.

Kommentoi »

Comments are closed