Ne vievät lasten leivän!

– Meillä on ihan tarkka käsitys siitä, että he olisivat joka tapauksessa aloittaneet rettelöinnin jostain aiheesta.

– On karmeata katsoa, että tässä ollaan valmiita laittamaan tehtaita kiinni tai tekemään muita toimenpiteitä, esimerkiksi viemään leipä lasten suusta.

Tällaisia lasketteli Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho eilen Ylen ykkösaamussa. Minustakin on karmeata katsoa, kun milloinkaan vaaleissa ehdolla olemattoman ja yhden prosentin kannatuksella viittä ministerinpaikkaa pitävän takakonttipuolueen puheenjohtaja puhuu maan demokraattisesta johtamisesta.

En tiedä mistä Terho on saanut ”varman käsityksen” siitä, että ay-liike olisi joka tapauksessa aloittanut ”rettelöinnin” nostaakseen SDP:n kannatusta. Varmaan siitä samasta keitetystä lampaanpäästä, josta hänen puheensakin tulee.

Kuten SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta tuoreeltaan kommentoi, niin lakoilla ei ole mitään tekemistä puolen vuoden kuluttua pidettävien eduskuntavaalien kanssa. Hallitus on ihan itse aiheuttanut työtaistelun jatkuvilla työelämän ehtojen heikennyksillä ja omia sanojansa syömällä. Kun kiky-sopimus hyväksyttiin, niin työehtoihin tai työttömien asemaan ei hallituksen pitänyt kättä päälle-sopimuksen mukaan enää kajota. Hallitus runnoi kuitenkin läpi työttömyysturvan leikkuriksi tiedetyn aktiivimallin ja on nyt heikentämässä irtisanomissuojaa. Sitä saa mitä tilaa, kuten Terhon entisen puolueen vaalislogan kuului.

Olen lähinnä huvittuneena seurannut hallituksen selityksiä, eivätkä erilaiset lakkoja vastaan järjestettävät tempaukset ole yhtään vakavammin otettavia. Jotkut yrittäjät, kansalaisjärjestöt ja vapaaehtoiset ovat järjestämässä ruokahuoltoa kahden päivän lakon ajaksi, jotta lapset ja vanhukset eivät kuole nälkään. Erityinen huoli tuntuu olevan köyhien lapsisia, joiden ainoa lämmin ateria saattaa oikeasti olla kouluruoka.

Tämä hurskastelu on tekopyhyyden huippu. Missäs nämä nyt huolestuneet silloin olivat, kun hallitus leikkasi työttömyysturvaa? Missäs he olivat silloin, kun hallitus kansaneläkeindeksin jäädytyksellä sitoi kansaneläkkeet, takuueläkkeet, vammaisetuudet, rintamalisät, sairausvakuutuslain mukaiset vähimmäispäivärahat sekä työttömyysturvalain mukaisen peruspäivärahat, työmarkkinatuet ja lapsikorotukset ensikin vuodeksi alle vuoden 2014 tason? Missäs he olivat silloin, kun hallitus leikkasi koulutuksesta ja poisti subjektiivisen päivähoito-oikeuden?

He olivat tyytyväisiä hallituksen toimintaan. Heidän mielestään näin piti tehdä, jotta Suomi saadaan nousuun. Leikattava on, ja heikoimmillta leikkaaminen on helpointa.

Nyt kun hallituksen toimien seuraukset näkyvät työtaisteluina, niin heissä herää vanhanaikainen herrasväen hyväntekeväisyyden henki. He ovat kuvaannollisesti sanoen lähdössä ruokakori käsivarrella jakamaan hyvyyttä, ja siinä sivussa voi varoitella ay-liikkeen ja SDP:n vaaroista. Soli-sali-rattia äänestävän syö karhu, joten parempi olla nousematta isäntiä vastaan.

Joku tosiaan vei leivän lasten suusta, eikä yhden almukorin sisällöllä pitkälle potkita. Mutta sen korin antaja tuntee itsensä hyväksi ihmiseksi, joka yrittää naamioida oman poliittisen toimintansa jaloudeksi. Muut osaisivat vielä voidella eväspalasensa ihan itse, jos olisi mitä ja millä voidella.

puheenaiheet politiikka yhteiskunta
Kommentit (100)
 1. Terhi kuurne
  21.10.2018, 10:20

  Kyllä niin osuvasti kirjoitettu👍

  1. no2::::Samaa mieltä. Sanat kohdallaan.

 2. Hyvä saku. Älä vain lopeta kirjoittamista. On mahtavaa, että joku pysyy raiteilla kun vallanpitäjät sikailee ja sekoilee. Nämä herrat jää historian häpeäkirjoihin.

  1. Väliäkö sillä jos jää häpeäkirjoihin, jos on kykenemätön häpeämään. 😀

   Tuo sakki ei omaa moraalia tai kykyä tuntea häpeää ja empatiaa (btw tälle on ihan diagnoosi). Kunhan saa itselleen ja kavereilleen suhmuroida etuja.

   1. Diagnoosi = narsisti, psykopaatti

Kommentointi suljettu.