Eriarvoisuuden apostolit

– Se diili kelpaa heille. Sillä lailla he pääsisivät etenemään tikkaita pitkin, eikä se ärsyttäisi suomalaisia niin paljon.

Kun Yhdysvalloissa asuva ja siellä uransa tehnyt taloustieteen nobelisti kutsutaan kertomaan kansalle, että maahanmuuttajille pitää voida maksaa pienempää palkkaa ja sosiaaliturvaa kuin kantaväestölle, niin maassa näyttää olevan jotain pahasti vialla. Kun korkeasti koulutettujen ammattiliitto Akavan puheenjohtaja kannattaa ajatusta, niin silloin tietää jotain olevan pahasti vialla. Nämä herrat ehdottavat ihan vakavissaan eriarvoisuuden lisäämistä ja kaksien työmarkkinoiden luomista.

He ehdottavat suorastaan apartheid-järjestelmää, jossa samasta työstä maksettaisiin eri palkkaa ihmisen alkuperän mukaan. He ehdottavat halpojen siirtotyöläisten markkinoita.

Jos ruvetaan hinnoittelemaan ihmisten tekemää työtä työntekijän alkuperän perusteella, niin mihin vedetään raja? Miksi palkkaa ei saman tien hinnoiteltaisi muillakin perusteilla? Aloitetaan vaikka sukupuolesta. Ihan yhtä hyvin voitaisiin ehdottaa, että samasta työstä voitaisiin maksaa naisille pienempää palkkaa, jotta he  pääsisivät etenemään tikkaita pitkin, eikä se ärsyttäisi miehiä niin paljon.

Sitten eriarvoistamista voitaisiin laajentaa lisää. Seuraava askel voisi olla  pienempi palkkaa ammattiliittoihin kuuluville. Lopulta oltaisiin tilanteessa, jossa kenelle tahansa voitaisin maksaa samasta työstä pienempää palkkaa ihan millä tahansa perusteella.

Ei niin voi tehdä, sanotte. Ei voikaan, sillä ensimmäisenä tulee vastaan Suomen perustuslaki. Se takaa kaikille ihmisille yhdenvertaisen kohtelun lain edessä.

6 § Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Kuten näkyy, niin perustuslaki kieltää selvin sanoin Bengt Holmströmin ja Sture Fjäderin hahmotteleman tulevaisuuden. Syyt siihen ovat ihan selkeät. Ihmisten asettaminen eriarvoiseen asemaan mielivaltaisin perustein on perustuslain lisäksi vastoin YK:n ihmisoikeuksien julistusta.

Lisäksi se aiheuttaisi yhteiskunnallista levottomuutta. Jos maahanmuuttajille voitaisiin oikeasti maksaa samasta työstä pienempää palkkaa, niin ns. maahanmuuttokriittisten puheet työpaikkojen viemeisestä saisivat katetta. Maahan luotaisiin halpojen siirtotyöläisten markkinat, joista varsinkin Holmströmillä luulisi olevan havaintoja omasta asuinmaastaan. Maahanmuuttajat tekisivät työt halvemmalla, ja hyvin nopeasti kaikkien palkat laskisivat samalle tasolle. Ostovoima laskisi ja yritysten pikavoitot haihtuisivat.

Olen monta kertaa sanonut, että mikä voidaan tehdä yhdelle, voidaan tehdä ihan kenelle tahansa. Näin on tämän hallituksen aikan toimittu. Turvapaikanhakijoista aloitettiin tekemällä heistä eriarvoisia lain edessä, kun heidän valitusaikaansa kielteisestä päätöksestä lyhennettiin ja oikeuttaan oikeusapuun rajoitettiin.

Se kävi helposti, joten työttömillä jatkettiin. Heitä on jatkuvasti sijoitettu palkattomiin töihin, ja määrä jatkaa kasvuaan. Nyt on otettu tähtäimeen palkansaajat, jotka halutaan asettaa mielivaltaisesti eri kasteihin. Kaikki tämä perustellaan talousteorioiden uskonkappaleilla ja maan edulla, vaikka tarkoitus on tuhota mielivallan esteenä oleva lainsäädäntö ja erityisesti ay-liike.

Pistäkää nyt valoja päälle ennen kuin tämä maa vajoaa mielivaltaan näiden eriarvoisuuden apostolien johdolla.

 

 

puheenaiheet tyoelama politiikka
Kommentit (100)
 1. Ihan kuin Suomi olisi yhteiskuntana tilanteessa nolla. Ei olisi perustuslakia tai muitakaan lakeja, ei kansainvälisiä sopimuksia. Tähän perustuen nämä hallituksen puolesta lobbaajat puhuvat. Vaahto vain pärskyy.

 2. Kari Heinilä
  25.10.2018, 09:16

  Nobel ei ole tae viisaudesta, ja viisas ei ole välttämättä järkevä

  1. Viisaasti sanottu. Tuon saman olen todennut itsekin.

  2. Luukas Pyykorpi
   25.10.2018, 17:09

   Nobel-palkintoa ei ole varsinaisesti ns. ”taloustieteestä” ikinä jaettu – Ruotsin keskuspankin huomionosoitus kylläkin näille suurpääomapiirien nuolijoille.
   ”Holmström sai vuonna 2016 ensimmäisenä suomalaisena Ruotsin keskuspankin taloustieteen palkinnon Alfred Nobelin muistoksi yhdessä Oliver Hartin kanssa. ”

   1. Pekka Pehkonen
    25.10.2018, 23:46

    Holmström sai palkinnon Israelin jumalalta. ”Tutkimattomia ovat herran tiet” sopii tähän kohtaan. Herran tulkinnat oikeudesta ovat maan matojen aivoituksiin nähden ylivertaiset. Näitä kuvia esikuvanaan pitäneen Holmströmin mietteet arjesta irtautuneena voivat olla mitä tahansa palturia. Näin nyt tällä kertaa. Mitäpä sitä on sanoessa, kun ei juuri synnyinmaan kamaralla köpöttele, ei tarvitse naamaansa näyttää…

Kommentointi suljettu.