Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Taseet töissä

Kun Juha Sipilä aloitti pääministerinä, niin hän lupasi panna taseet töihin. Aluksi kukaan ei tiennyt mitä se tarkoittaa, mutta se selvisi hyvin pian. Tarkoitus oli myydä valtion tuottavaa omaisuutta ja tehdä saaduilla rahoilla hallitukselle ikioma budjetti ohi eduskunnan budjettivallan.

Hallitus perusti valtion kehitysyhtiö Vake Oy:n, jonne siirrettiin pesämunaksi Ekokemin kaupasta saadut 100 miljoonaa euroa.  Sitten Vakeen siirrettiin ainakin valtion omistamat Altia, Kemijoki, Nordic Morning ja Raskone sekä osaomistukset Arctivasta, Nesteestä, Posti Groupista ja Vaposta.

Sitten ruvettiin myymään. Suomen Kuvalehden mukaan raskaan kuljetuskaluston huoltoon erikoistunut Raskone myytiin huomattavaan alihintaan Lease Deal Groupille, jonka omistaa kokonaan Timo Nieminen. Lease Deal -konsernilla ei ole aiemmin ollut raskaan kaluston huollon liiketoimintaa. Nieminen on sama henkilö, josta Nuorisosäätiö teki tutkintapyynnön tonttikapuoista, joilla säätiö sidottiin kalliiseen vuokrasopimukseen ja Niemisen yritys sai satojentuhansien eurojen pikavoiton. Nieminen kiistää syyllistyneensä rikokseen. Jos SK:n artikkeli ei näy, niin tiivistelmä löytyy täältä.

Suomen Kuvalehden haastatteleman analyytikon mukaan yritys myytiin noin puoleen hintaan pelkästään omaisuutensa arvoon nähden. Mikäli kauppahintaa tarkastelee vuoden 2018 viiden kuukauden kehityksen perusteella, niin se näyttää entistäkin edullisemmalta. Keväällä 2018 Raskone jakoi 1,5 miljoonaa euroa osinkoa, mutta valtio tai Raskone eivät kerro, tuliko raha valtiolle vai uudelle omistajalle.

Valtio ei kerro kaupasta mitään muutakaan. Sekä omistajaohjausministeri Mika Lintilä että finanssineuvos Minna Pajumaa kieltäytyivät vastaamasta toimittajien kysymyksiin.  Kauppaan liittyvät asiakirjat on salattu liikesalaisuuksien takia. Edes sitä ei kerrota, oliko ostohalukkaita muitakin kuin alalla aiemin toimimaton yhden henkilön omistama yritys. Ainakaan Scania Suomi Oy:ltä ja Volvo Finlandilta ei kysytty ostohalukkuutta.

Kauppa saattaa muuten ihan oikeasti olla lain mukaan liikesalaisuus, jos myyjänä on Suomen valtion sijaan Vake Oy. Kun yritys myy omistamansa yrityksen toiselle yritykselle, niin kauppa ei ole julkinen. Jos näin on, niin Vake Oy:n tarkoitus taisi selvitä. Se voi myydä valtion tuottavia omistuksia kenelle haluaa ja mihin hintaan haluaa, eikä kenelläkään ole siihen nokan koputtamista. Kaupan julkisuus selvinnee sitten joskus, kun ja jos Suomen Kuvalehden tutkivat journalistit Salla Vuorikoski ja Jarno Liski saavat salaamisesta valituskelpoisen päätöksen.

Sitten selviää sekin, mitä taseiden töihin paneminen tarkoittaa. Nyt se näyttää tarkoittavan sitä, että taseet tekevät töitä sopivien kavereiden hyväksi. Ainakin tästä kaupasta tulee mieleen Neuvostoliiton hajoamisen jälkeinen Venäjä, jossa valtion omaisuus muuttui yksityisten omistamaksi hetkessä.

Kommentit (78)

 1. Joonas Virta

  Jotenkin outoa että me edes puhumme tästä aiheesta. Näin ei pitäisi olla.

 2. Nessu

  Tällaista toimintaa kuvaava sana onneksi löytyy jo: kepulointi.

  • Työsuhde-etuna astma

   Kun kepulointiin on nyt yhdistetty vielä diktaattorimainen sipilöinti, niin tuhon tie on taattu.

   • Ulla Vehaluoto

    Urbaanisanakirjan mukaan sipilöinti on ”hutiloinnin aiheuttama vatulointi”.

    • Jonis Lusis

     Ja johtaa totaaliseen vitulointiin.

  • Svejk

   Kepuloinnin yksi alalaji on berneröinti!

   • Ulla Vehaluoto

    Urbaanisanakirjan mukaan berneröidä: ”vetää välistä, verokikkailla, toimia ministerinä samalla kun verojärjestelyiden kautta piilottaa rahaa veroparatiiseihin, olla ottamatta osaa yleisiin talkoisiin”

  • Sonofhades

   Itse asiassa mikäli asiassa on toimittu artikkelin mukaisesti, ainoa käytettävä termi on petos.

   Törkeän petoksen osalta rikoslaki kertoo, että mikäli tavoitellaan huomattavaa hyötyä (miljoonia euroja), käytetään luottamusasemaa (ministeri) hyödyksi tai aiheutetaan huomattavaa vahinkoa (alihinta), niin kyseessä on törkeä petos. Petoksella ei tarvitse tavoitella hyötyä ITSELLE. Sen sijaan sillä voidaan tehdä vahinkoa esim. valtiolle (kansalaiset), jonka omaisuus näin lahjoitetaan kaverille.

   En silti pidätä henkeä odottaen lain toimivan lainsäätäjiä vastaan. Kaikki tietävät, että laki on vain kansalaisten pitämiseksi kurissa – ylinopeussakot ovat paljon tärkeämpi asia kuin valtion miljardiomaisuuden kuppaus yksityisille…

 3. Jonis Lusis

  Suomen rosvot junaili oman hilloluukun. Maailman onnellisin kansa kiittää ja kumartaa.

 4. Väinö Kalami

  Uskomatonta. Siis ennenkuulumatonta. Kyllä nostan hattua Saku Timoselle, kyllä huomaa, että olet oikea lakimies. Ostinkin juuri tuossa kirpputorilta siistin samanlaisen karvahatun, kun on siinä Lieksan vaakunan jousimiehellä. Joo, tätä se Sipilän virne naamalla kertoi, kun sano, että nyt laitetaan valtion taseet töehin. Eikö se MOT-ohjelma vois kertoo, tästä telkkarissa, kun on nuo vualitkin kevväämmällä.

  • Luukas Pyykorpi

   ”Eikö se MOT-ohjelma vois kertoo, tästä telkkarissa, kun on nuo vualitkin kevväämmällä.” Ei voi, sillä toimittajat, jotka vielä aikoinaan uskalsivat ja joilla oli hitusen journalistista kunnianhimoa, ovat potkittu ko. mediasta pois. Jäljelle jääneiden ’toimittajien’ tulee vain tunnistaa höpöjulkkiksia ja pitää päänsä kiinni politiikasta. Hallituksen tiedotusväline, nääs !

 5. Valluvaari

  Onko Timo Nieminen sattumalta lestaadiolanen?

  • Hartsa

   Eikai tässä maassa muuten miljonääriksi pääsisikään?

  • Pitkäaikaistyötön

   En tunne Niemisen taustoja, mutta sen osaan täydellä varmuudella kertoa, että Suomessa on kaksi isoa lestadiolaisten keskittymää. Toinen on Pohjois-Pohjanmaa, jonka me kaikki tiedämme, ja toinen Lahden ympäristö, erityisesti Hollola. Tämä toinen iso keskittymä tulee monelle yleensä isona yllätyksenä. Se Nuorisoseuran kiistanalainen vuokrasopimus on – yllätys, yllätys – Hollolasta. Eli aika monta savuavaa asetta tästä löytyy.

  • Ulla Vehaluoto

   Lestadiolaiskultissa ei rikollinen toiminta haittaa. Eikä ahneus.

   Kulttilaisilla on itselleen aina ihan omat säännöt.

   https://www.kotimaa24.fi/artikkeli/uutuuskirja-lestadiolaiset-pelaavat-taloudessa-eri-saannoilla-kuin-muussa-elamassa/

 6. Mm

  Kuulostaa todella törkeältä toiminnalta. Vihaiseksi pistää, enkä varmaan ole ainoa.
  Hyvä Saku!

 7. Tuula Anitta

  Korpit haaskalla, kaverille kans! Tämä on rikos Suomen kansaa kohtaan.

  • Mm

   Samaa mieltä!

 8. töytön

  Korruptio… niin joo, eihän Suomessa moista ole, kärkikastia..

  • Hartsa

   Suomi on maa jossa on kaikkein vähiten tutkittu korruptiota, ei suinkaan maa jossa olisi kaikkein vähiten korruptiota.
   Vielä koittaa sekin päivä kun tämä hallitus istuu oikeudessa, poliisijohto sinne jo joutuikin. 🙂

   • töytön

    Kärkikastia korruption suojelemisessa.

 9. Pensselisetä

  No niin. Kannattaa myös palauttaa mieleen oppositiopuolue Vihreiden toiminta Vakepäätöstä tehtäessä. Vihreät äänestivät yksimielisesti Vaken puolesta. Tähän on vain kaksi mahdollista syytä. Joko Vihreät eivät käsittäneet mistä äänestävät tai Vihreät käsittivät, ja äänestivät puolesta jotta antavat hallituspuolueille selkeän signaalin siitä että ovat Perussuomalaisten tilalle sopiva hallituskumppani. Olipa syy kumpi tahansa, se ratkaisi oman kantani. Vihreille ei jatkossa tipu ääntä eikä sääliä.

  • Make

   Vähän on oppositio muutenkin ollut Vakesta huolissaan. Ei kai ole kohtuutonta vaatia, että jos valtion eli veronmaksajien omaisuutta myydään, niin kauppojen pitää olla julkisia?

   Tästä yksi vaaliteema lisää.

  • Markku T Koivisto

   Sitä minä ihmetten että jotkut pitävät Vihreitä vasemmistopuolueena. Sehän on äärimmäisen uusliberalistinen oikeistopuolue kun pääsee valtaan. Sama koskee Halla-Ahon Persuja.

   Mutta niinhän se on, kun sinimustasta kuplasta katselee, niin kaikki muut ovat vasemmistoa.

  • Jami Pekkanen

   Vaken puolesta äänesti myös SDP ja ylipäätään kaikki muut paitsi Vasemmistoliitto. Kumma kyllä miten ihmiset ei muista, että SDP:kin on jo pitkään ollut ihan täysin julkisen sektorin alasajon kannalla. Itseasiassa suurimmat romutukset taidettiin tehdä Holkerin/Liikasen ja Lipposen hallitusten toimesta.

   https://www.eduskunta.fi/FI/Vaski/sivut/aanestys.aspx?aanestysnro=34&istuntonro=132&vuosi=2016

 10. Päivi Tyni

  Tämä on taas niitä asioita, joista voi sanoa, että tieto lisää tuskaa. Kerrassaan ravostuttavaa toimintaa Sipilältä. Onneksi vaaleihin on vain muutama kuukausi. Toivottavasti Sipilä ei ehdi ihan kaikkea myydä. Ja toivottavasti hän joutuu vielä tilintekoon näistä kepuloinneistaan.
  Kiitos kuitenkin Sakulle. Parempi on kuitenkin tietää, vaikka tuskankin kera.

 11. hoodoo

  Häikäilemätöntä ja härskiä korruptiota! Tätä minä epäilinkin kun tästä blogista luin tästä VaKe Oy:stä. Eivät kestä päivänvaloa nämä hallituksen touhut ja vaikka tulisivatkin julkisuuteen, niin ainakin YLE olisi hyvin hiljaa. Näinkään ei saisi olla!

 12. Pekosere

  Eihän se toki Sipilän tai hallituksen vika ole että ne tekevät näköistänsä politiikkaa. Olihan jo hallituskauden alussa selvää että kyyti tulee olemaan kylmää ja oikeistolaisimmalla hallituksella tulee olemaan ainutlaatuinen tilaisuus tehdä oikeistolaisinta politiikkaa ikinä. Hirveällä kiireellä ja hosumalla on koetettu ideologiaa toteuttaa ja kansa on saanut kärsiä.
  ”Taseet töihin”,heh heh, kai tuon noinkin voi kiertäen ilmaista.

 13. Matti Luomansuu

  Lainaus jostain takavuosien uutislähetyksen kadunkulkijan haastattelusta: ”Onhan se hyvä, että veroja nostetaan – niin hyvinvointiyhteiskunta säilyy… (????). Nykypäivään, eli onhan se hyvä, että kansallista omaisuutta myydään – niin saadaan tuloja hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseen. Odotan mielenkinnolla tulevien eduskuntavaalien tuloksesta ja hallituskoalitiosta. Tämä pääsääntöisesti henkisesti kyykytetyn ja tasapäistetyn Suomalainen tsuhna populaation tietäen, niin en kyllä kummoisia odota. Tosin tuleva hallitusohjelmahan on jo päätetty tämän hallituskauden aikana. Miten nykysuomalainen voi olla näin flekmaattinen – verrattuna esim Ranskalaiseen mentaliteettin ja mitä mielenosoituksiin siellä tulee. Eli Ranskassa meni kansalaislta ns kuppi nurin jatkuvan taloudellisen kiristys ja kurjistuspolitiikan johdosta.

  • Kimmo Paaso

   Siksi kun suomalainen on niin saatanan tyhmä.

   • Ani

    Meidän esi-isät on olleet älykkäitä. Toi saatanan tyhmyys on nykypäivää. Sivistys on kadonnut liiallisen helppouden myötä, kaikki on tullut suuhun kuin manulle illallinen. Sivistystä pitää vaalia. Henkinen velttous ja sivistymättömyys kulkee käsi kädessä. Rapistunut nykyihminen on saanut kaiken kuralle. Ahneuden kiilto silmissä.

    • TTP

     Suomalaisista. Katariina Suuri, ”Yksinkertainen kansa, jota on helppo hallita”. Snellman,” Suomalainen ei osaa itse ajatella, joku muu ajattelee hänen puolestaan”. Ja tämän kyllä huomaa, sorry..mutta Salkkarit taitaa alkaa, tai ainakin joku uusinta..

 14. Just eikä melkein

  Kannataa käydä vilkaisemassa tuo linkki…taseet on olleet töissä.
  https://www.kansalaismedia.com/single-post/2017/07/15/VALTION-YHTI%C3%96IDEN-MYYNTI-sarja-erehdyksi%C3%A4

 15. Kimmo Rossinen

  No niin. Muutama asia. Ensinnäkin, valitsemamme edustajat ovat ihan itse päättäneet monista veemäisistä asioista, vaikka eivät edes kaikkia päätöksiään liene ymmärtäneet. Toiseksi, kaikkein huonointa Suomelle on yhden suunnan hallitus, pelkät porvarit tai vain vasemmisto; porvarit + sdp + ??? on maallemme ehdottomasti parasta. Sillä yhden suunnan näkemysten ajaminen johtaa pelkkään huonouteen. Vasemmistohallitus olisi joutunut tukalaan tilanteenseen, mutta siihen on porvarihallituskin ajautunut. Tosin hieman omaa epäpätevyyttään. Konsensus kunniaan!

 16. Kimmo Rossinen

  Ja näin kävi Kittilässä:
  Kuntouttavan työtoiminnan järjestäminen

  Kuntouttavan työtoiminnan järjestäminen perustuu aktivointisuunnitelmaan, jonka työ- ja elinkeinotoimiston ja kunnan sosiaalihuollon viranomainen laativat asiakkaan kanssa.

  Asiakkaalle suunnitellaan palvelukokonaisuus, joka kirjataan aktivointisuunnitelmaan. Suunnittelussa otetaan huomioon asiakkaan henkilökohtainen tilanne, joka määrittelee sen, mitä palveluita asiakkaalle palvelukokonaisuudessa tarjotaan.

  Kuntien on järjestettävä kuntouttavaa työtoimintaa niille pitkään työttöminä olleille henkilöille, jotka saavat työmarkkinatukea tai toimeentulotukea ja jotka eivät työ- ja toimintakykynsä takia kykene osallistumaan TE-hallinnon ensisijaisiin palveluihin.

  Kuntouttava työtoimintaa järjestetään asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaan osa- tai kokopäiväisesti 1-4 päivänä viikossa 3-24 kuukauden ajan. Toiminnan on oltava tavoitteellista siten, että se parantaa asiakkaan elämänhallintaa ja toimintakykyä, jotta hän voisi työllistyä, hakeutua koulutukseen tai osallistua TE-hallinnon työllistymistä edistäviin palveluihin.

  (Lähde: https://stm.fi/kuntouttava-tyotoiminta)

  Nyt käsiteltävänä olevan esityksen tavoitteena on tarjota lisäkannustinta kuntouttavan työtoiminnan järjestämiseksi ja lisäksi sosiaalihuoltolaissa ja laissa kuntouttavasta työtoiminnasta tarkoitettujen tavoitteiden toteutumiseksi, jotta väyliä takaisin työelämään olisi kattavasti saatavilla myös pitkäaikaistyöttömille.

  Vs. kunnanjohtaja:

  Kunnanhallitus päättää, että Kittilän kunnan kanssa kuntouttavan työtoiminnan sopimuksen tehneille kolmannen sektorin toimijoille maksetaan 1.1.2019 alkaen 15 euroa/toteutunut toimintapäivä/henkilö.

  Päätös:

  Esitys hyväksyttiin.

  • Pitkäaikaistyötön

   Eivät voi vedota tietämättömyyteensä, koska lähetin henkilökohtaiset sähköpostiviestit kaikille hallituksen jäsenille ja valtuuston puheenjohtajistollekin. Linkitin viestiini Sakun blogit tästä aiheesta. Siten kittiläläisten valinta on puhdas arvovalinta: he hyväksyvät orjat ja taputtavat käsiään koko matkan pankkiin.

   • Luukas Pyykorpi

    ”Eivät voi vedota tietämättömyyteensä, koska lähetin henkilökohtaiset sähköpostiviestit kaikille hallituksen jäsenille ja valtuuston puheenjohtajistollekin.” Kyllä voivat vedota – sähköposti ei ole juridisesti pätevä kommunikaatioväline virkamiehille ja kunnallispoliitikoille. Lähetä kirjattu kirje. Se on. Toki kallista.

 17. AKK

  Sipilä ja Lintilä on laitettava todella tiukille näistä Vake-kuvioista ja erityisesti tuosta Raskoneen kaupasta. Siinä yksi aihe lisää vaalikeskusteluun UPP:n aiempien alustusten lisäksi. Nyt vaan opposition on otettava koppi, tehtävä kotiläksynsä hyvin ja vietävä keskustelu loppuun ennen kevään eduskuntavaaleja.

  Sipilän toimet muistuttavat tosiaan Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen Venäjällä tapahtunutta valtion omaisuuden ryöstöä. Saapa nähdä mitä Sipilän vakuutuskuoriin piilotellaankaan ja millaisia hyvävelisopimuksia vielä paljastuukaan. Sipilän toimissa haisee pahasti palaneen käry.

  Jos vaan mahdollista, niin Vake on syytä palauttaa seuraavan hallituksen päätöksellä parlamentaariseen valvontaan.

  Sipilän hallitus on rapauttanut demokratiaa entisestään siirtämällä valtion omaisuutta demokraattisen päätöksenteon ulottumattomiin ja ennen kaikkea siksi että hallitus muodostettiin peräkontissa demokratiaa halveksien. Sipilän hallituksen toimet vievät Suomea kohti Venäläistä hallintomallia ja ero muihin pohjoismaihin demokratiana kasvaa. Tuo kehitys on syytä pysäyttää, Suomeen ei kaivata Sipilän hyvävelioligarkiaa.

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005954295.html?cs=email

  • AKK

   Oheisessa jutussa viitataan siihen että Raskoneen ostaja on keskustataustainen ja mikä mielenkiintoisinta kaupassa on kyse samasta kuviosta jolla Sipilä hankki vakuutuskuoriin piilottamansa omaisuuden. Molemmissa omaisuus luodaan valtion varoilla hyväveliverkostoa apuna käyttäen. Kepussa jos jossain valtion kuppaamisesta on tehty taidetta ja ylisukupolvinen sisäpiirin perinne joka nyt Sipilän myötä avautuu kaikessa härskiydessään. Nuorisösäätiö ja Kehittyvien maakuntien Suomi eivät paljastaneetkaan vielä kaikkea sitä suhmurointia jossa Kepu on ollut mukana viime vuosina. Melkein sääliksi käy niitä tavallisia äänestäjiä jotka ovat uskoneet Sipilän hyviin puheisiin mutta huomanneet nostaneensa valtaan häikäilemättömän pelurin jolle lupaukset ovat kerta toisensa jälkeen vain pettämistä varten.

   https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4015219-lehti-valtionyhtio-myytiin-halvalla-keskustataustaiselle-liikemiehelle-kaikki-paperit-salattiin

 18. erska musu

  Tästä ei tulla YLE:llä hiiskumaan taas halaistua sanaa, siellä on enää jäljellä pelkkä lammaslauma, joka
  myötäilee hallituksen suuntaan. Eipä voi kun toivoa että jotain tietoa kaupasta tulisi julkisuuteen. Vihaksi pistää.
  Muistakaa äänestää, miettikää toki tarkaan ketä….

  • Bibendum

   Valtion uusi kehitysyhtiö epäilyttää monia – ”Käyttötarkoitus on jäänyt epäselväksi”
   https://yle.fi/uutiset/3-9685989

  • J louhelainen

   Tänä aamuna jo YLE aloitti pelottelemalla talouskasvun romahtamisella arvatenkin siitä syystä että nykyinen hallitus ei jatka vaalien jälkeen ?

 19. Jussi Parviainen

  Demokratia, jokapa ei olekkaan demokratia! Tämä hallitus on kunnostautunut demokratian kiertämiseen, niinkuin natokin, kun kansa ei hyväksy, etsittiin toinen, suorempi tie! Nykyhallitus on suurin valtakunnanpetturi ja on tehnyt vallankaappauksen, tosin kansalaisten suosiollisella avustuksella!

  • Raija

   Nato ei ole poliittinen elin. ”Nato on vuonna 1949 perustettu puolustusliitto, jonka tehtävänä on taata jäsenmaidensa vapaus ja turvallisuus poliittisin ja sotilaallisin keinoin. Yhteinen puolustus on Naton tärkein tehtävä ja Naton peruskirjan 5 artiklan mukaisesti hyökkäys yhtä jäsenmaata kohtaan tulkitaan hyökkäykseksi kaikkia kohtaan. Nato ylläpitää kykyä vastata jäsenmaiden keskinäisen avunannon velvoitteesta.” Jos olisit jättänyt pois tuon Naton morkkaamisen niin olisit ollut paljon uskottavampi. Tähän asiaan kun ei Nato mitenkään liity

   • Jussi Parviainen

    Se on se tyyli millä asioita hallitus ja kumppanit hoitelevat! Älä irrota asioita yhteyksistään!

 20. Julia

  Sensijaan että Turun yliopiston taloustieteen professori Matti Viren kritisoisi Sakun esittelemiä lehmänkauppoja, hän arvostelee kovin sanoin suomalaista tulonsiirtojärjestelmää Uuden Suomen blogissaan. Lukekaa jos haluatte vittuuntua lisää. Anteeksi kielenkäyttö mutta en nyt löytänyt muuta yhtä kuvaavaa sanaa…

  • töytön

   Juuh kokkari-Viren ja Koskinen huomanneet, että Suomi on menossa kohti helvettiä, no nimenomaan päin helvettiä on menossa, kokkarit.

  • Julia

   Mielenkiintoista on sekin että Iltalehti nostaa kyseisen Virenin blogikirjoituksen esiin mutta ei Sakun blogikirjoituksia. Hallituksen mielen mukainen vai pitäisikö sanoa ajan hengen mukainen mielipiteenmuokkaus jatkuu.

  • äimänkäki

   Vireeni vois katsoa myös mistä ne hänen liksansa tulevat. Ettei vaan niistä ”yhteisistä”. Kalliita miehiä veronmaksajille nämä viisastelijat, kehdosta hautaan. Mahtaisimmeko huomenna huomata mitään eroa vaikka Vireenin virka tänään lakkautettaisiin.

  • AKK

   Virenin on ollut aikaisemmin ylivoimaista erottaa mikä ero on julkisten menojen suhteella ja osuudella bkt:sta joten ei ihme jos hänen analyysinsä suomalaisesta tulonjakojärjestelmästä on mikä on. Aivan ilmeisesti hän menee hakoteille jo ihan perusasiassa eli ei ymmärrä tulonjakojärjestelmän tarkoitusta tai ymmärtää tahallaan sen väärin. Odottaako hän esimerkiksi että kolme alinta tulonsaajaryhmää olisivat nettomaksajina ja ymmärtääkö hän edes millaisia ihmisiä kuhunkin ryhmään kuuluu ja voiko sama ihminen elämänkaarensa aikana kuulua eri ryhmiin.

   Ei kai tuollaista nollatutkimusta tehdä sentään julkisin varoin?

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a91723f6-8a18-4251-bbba-f805674aa048

 21. antonio

  Tämän pitkän riehunnan olen lähettänyt aikoinani lukuisille tutuille, jotka eivät ole tienneet aiemmin MITÄÄN sipilän ketkuiluista. Jos Saku sallii liitän koko hoidon sellaisenaan pyydellen anteeksi ääkkösten osittaista puuttumista ( kokosin tietoja italokoneella).

  ………………………………..

  Hei!

  Vake-miljardibisnes sipilän käsissä vapaana riistana- ja meidän rahat kyseessä!

  Kukaan tuntemistani ihmisista ei kysyessani tiennyt Vakesta, ei edes fiksu ex-pomoni, joka kirjoitti lehdissa tiettyjen asioiden puolustuspuheita pari pv sitten (uutta sotea vastustaessaan), ei edes tuttavani, A-studion toimittaja!

  Vake eli “Valtion kehittamiskeskus”, joka aloitti toimintansa 1.1.2017, on sipilan junailema rahankeruu- ja omaisuudenyksityistamisketkuilu, johon han ei tarvitse eduskunnan (=meidan) lupaa!!!

  Ennenkuulumatonta – ja ajoitettu tarkoituksella niin, etta jai vahalle huomiolle Ylegate-kohun jalkoihin vuodenvaihteessa 2016-2017…

  Junailu tapahtui niin ovelasti, etteivät kansanedustajatkaan, tai suurin osa heistä – – –

  (jotka eivät edes lue paksuja HE-paperinippujaan,jotka sipilä jakaa viime hetkellä tai myöhässä, eikä moni kansanedustaja valitettavasti edes ymmärrä lukemaansa! )

  – – – tajunneet, että kysehän on miljardibisneksestä, MEIDÄN yhteisestä omaisuudesta, josta sipilä nyt voi päättää käytännössä itsekseen!Yksityistää…!
  Ja niin salaa kuin pystyy… Mikään kehittämiskeskus ei Vake ole; se on firmojen myyntikeskus!

  HEsityksen muotoilusta en itsekään edelleenkaan ymmärrä ydintä:
  Miltä kuulostaa hallituksen esitys, tässä pääkohta siitä:
  ”Vake-HEn (Hall Esitys)… tarkoitus on tarkentaa Eduskunnan tehtäviä…”
  Tarkentaa???
  Kyseessähan oli Eduskunnan tehtavien POISTO!!! Onko siis niin, että suurin osa Eduskunnasta luki vain tämän edityksen ydinosan…!?

  Eduskunta oli siis lomatunnelmissa 29.12.2016 hyväksyessään taman HEn, eli Vaken ”toimiohjeen”, jonka vain harvat (vähemmistö) älysivät juoneksi. Toimittajat kyllä, mutta kuinka moni keskittyi noina päivinä politiikkaan?Tai luki edes lehtiä?
  Vake astui voimaan heti 1.1.17, ja kansa oli lomilla/juhlatunnelmissa/matkoilla…

  Minäkin rupesin tätä asiaa tonkimaan vasta huhtikuussa palattuani Suomeen -ja järkytyin: Vake oli imaissut ennen aikojaan jo elokuussa 2016 ( miten sekin mahdollista?Vakesta oli käsittääkseni tehty vasta periaatepäätös) ekat rahat Ekokemistä Vakeen. Ekokem myytiin heti ja saatiin Vaken tilille 100 miljoonaa egeä.
  Sipila voi kaytannossa vapaasti ja yksin paattaa mita rahoilla tehda! Eiko kuulosta uskomattomalta!? Oy voi salsta tietonsa, ja Vake on Oy.

  Valtionfirmaksi voidaan nykyisin 50,1%n omistuksen sijasta kutsua firmaa, jonka osakkeista vain 33,4 % on valtion. Tamankin junaili sipilä! Siitakään ei kansa tiedä!

  Esimerkki;
  Sipilän hallitus oli päättänyt siis myös uusista omistusrajoista. Neste-omistuksen alaraja laski 50,1 prosentista 33,4 prosenttiin. Uuden alarajan ylittävä osuus eli 16,7 prosenttia osakkeista siirtyy Vakeen. Ilmoituksen jälkeen Nesteen osakekurssi nousi 40 prosenttia.

  Juuri Vaken takia Nesteen työntekijät halusivat lakkoilla, jos muistat, koska omistusta haluttiin siirtää Vakeen ja myydä Vakesta eteenpäin, ja tyontekijat protestoivat juuri sita! Vaken takia Lintilä nimitettiin Valtion omistusohjauksen hoitajaksi sipilän sijaan, toki myös koska sipilästä omistustenohjaajana jo valitettiin.Mutta mita valia; vain nimellinen ero: Lintilahan tekee mita sipila haluaa! Juoksupoika sai hyvan viran…

  Asiantuntijat antoivat Vake-lausuntonsa HE-toimintatavan mukaisesti, mutta eipä heitäkään sipila kuunnellut (“kaikenmaailman dosentteja”), sillä he ihmettelivät mihin Vakea tarvitaan kun meillä on jo rinnakkainen jarjestelma eli Solidium…, silla erotuksella, etta Solidiumista paattaa asianmukaisesti Eduskunta, Vakesta sipila!

  Näitä MILJARDEJA euroja emme ehkä enää koskaan näe tai saa takaisin sipilöimisten jälkeen:
  Hallituksen tarkoituksena on pitää uusi yhtiö (Vake) nykyistä ”lähempänä poliittista päätöksentekoa”. Yritykseen siirretään osakkeita Arctiasta, Postista, Nesteestä, Vaposta, Altiasta, Ekokemistä, Kemijoki Oy:stä, Nordic Morning -osakeyhtiöstä ja Raskoneesta.

  ”Nykyistä lähempänä poliittista päätöksentekoa” tarkoittaa sipilä-lintiläksi:
  ”Solidium ja Eduskunta on niin turhan julkinen ja niin liian hidas, ettei me kestetä vain 2X vuodes tehtävii virallisii päätöksii ja siks me halutaan ITE päättää ilman Eduskuntaa ja byrokratiaa ja kaikenmaailman dosenttei!”

  Jos ehdit, lue tää ylläolevaan liittyvä uskomaton haastattelu, ks alla, huhhuh, kysymykset hyviä, vastaukset naurettavuuden ja tökeryyden huippu:

  Valtioneuvosto vastaalakimiehen ihmettelyyn ”erityisestä poikkeuksesta”: Pääministeri ei yksin päätä rahoista

  29.12.2016/US
  Jo on epäselviä Vake- tyypin vastaukset!!!

  OMISTAJAOHJAUS
  Valtioneuvoston finanssineuvos Jarmo Kilpeläarvostelee, että työoikeuteen erikoistunut lakimies Valtteri Aaltonen (sd.) vetää mutkia suoriksi kirjoittaessaan, että pääministeri siirtää itselleen Valtion kehitysyhtiön VakeOy:n kautta. Kilpelä korostaa, että päätökset Vaken rahankäytöstä tekee valtioneuvosto, ei pääministeri yksin.
  Pääministeri johtaa valtioneuvoston toimintaa, mutta valtioneuvostoon kuuluvat muutkin ministerit.

  Aaltonen kirjoitti eilen keskiviikkona Puheenvuoron blogissaan valtion omistajaohjauksen uuden organisoinnin seurauksena hallituksen lanseeraamaa suunnitelmaa uudesta valtion sijoitusyhtiöstä Valtion kehitysyhtiö Vake Oy:stä. Eduskunta hyväksyi lakiesityksen juuri ennen joulua.

  Aaltolan mukaan on ilmeistä, että ne yhtiöosuudet, jotka Vakeen siirretään, siirretään myymistä varten.

  Finanssineuvos Kilpelä, pitääkö paikkansa, että Vakeen siirrettävät yhtiöt on tarkoitus myydä?

  –Niissä on eduskuntavaltuudet, kuten on monessa muussakin yhtiössä, on olemassa. Silloin kun meillä on eduskuntavaltuudet, me toimimme hyvin rationaalisesti eli ei meillä mitään myyntilistaa ole. Ei niiden siirto sinne tarkoita, että ne olisi myytävissä heti. Tai myytävissähän ne ovat kun eduskuntavaltuudet on olemassa, mutta ei se mitään myyntilistaa edusta, Kilpelä vastaaUudelle Suomelle.

  Miksi Vake on sitten ylipäätään perustettu?

  –Tässä on nimenomaan se, että saadaan tase parempaan käyttöön ja pääomat kiertämään, eli se tarkoittaa sitä, että kun täällä kehitysyhtiön omistamissa yhtiöissä tuloutuu osinkotuloja, mahdollisesti niihin liittyväämyyntituloa, niin ne eivät mene suoraan valtion pohjattomaan kassaan. Niillä varoilla pystytään luomaan jotain uutta yritystoimintaa esimerkiksi, ja kehittämään näitä yhtiöitä, jotka ovat tämän Vaken alapuolella, Kilpelä kertoo.

  Aaltonen kirjoitti blogissaan, että kyseessä on pääministerille tehtävä oma budjetti ohi eduskunnan budjettivallan.

  –Kun siis Vakeen siirretään selkeästi likvidoitavaksi tarkoitettua omaisuutta, ja sen varojen sijoittamisesta päättää pääministeri ja valtioneuvosto, on tätä kautta luotu pääministerille oma budjetti ohi eduskunnan budjettivallan. Alkuvaiheessa tämän budjetin koko on 2,4 miljardia. Ei siis ihan kahvirahoja, hän kirjoitti

  Onko todellakin niin, että se on pääministerin oma budjetti, ja voidaan ohi eduskunnan päättää mitä niillä tehdään?

  –Eihän eduskunta siitä päätä nytkään, mitä yhtiöissä tuloutuvilla rahoilla tehdään, vaan ne tulevat niin, että menevät johonkin käyttöön, mutta niitä ei ole niin sanotusti korvamerkitty. Tässä [uudessa järjestelmässä] voidaan pysäyttää varoja niin, että voidaan luoda niillä varoilla jotain uutta, mutta se mitä budjettivaltaan tulee niin edelleen tästä kehitysyhtiöön tuloutuvista osinkotuloista ja myyntituloista päättää valtioneuvosto antaessaan talousarvion, että mitä niistä tuloutetaan valtiolle, Kilpelä vastaa.

  –Eli ei tässä mitään uutta budjettivaltaa olla luomassa. Kyllä kehitysyhtiöön tulevat tuloutukset ovat yhtä lailla hallituksen talousarvion tuloarvioiden alaisia eli niistä päättää valtioneuvosto ihan niin kuin päättäänytkin, ja antaa eduskunnalle talousarvion, josta talousarviosta lopullisesti päättääeduskunta. Niinhän se oli Solidiuminkin osalta, että sieltä tuloutuvia varoja, niistä päätetään erikseen mitä niistä otetaan valtiontalousarvioon tuloutuksina, hän lisää.

  Miksi uudistus tehdään, jos mikään ei oikein muutu?

  –Muuttuu nimenomaan siinä mielessä, että ei ole niin helppoa, että jos meille tulee jostain yhtiöstä myyntituloa valtiolle, et pysty sitä ilman nykysysteemiä ilman tätä kehitysyhtiötä ei pysty varaamaan tavallaan johonkin tiettyyn tarkoitukseen,

  Hänen mielestään Aaltonen vetää mutkia suoriksi kirjoittaessaan, että ”pääministerille on luotu oma budjetti ohi eduskunnan budjettivallan”. Hän kertoo lukeneensa Aaltosen blogin, mutta muuta oikaistavaa hän ei siitä löydä.

  –Ei siinä muuta silmiinpistävää ole, mutta tuossa asiassa hän vetää mutkia suoriksi, että pääministerillä olisi oma budjetti olemassa. Siitä ei ole kysymys, Kilpelä sanoo.

  Aaltonen kuvailee Vakea ”ylimääräiseksi väliportaaksi”. Hän ihmettelee, miksi tällainen väliporras tarvitaan, jos kaikki todellinen päätösvalta on siellä missä se nytkin on. Syyksi hän epäilee sitä, että Vakesta myytyjen yhtiöiden myyntitulot ja osingot jäävät Vakeen.

  Miksi ylimääräinen väliporras tarvitaan?

  –Jos ei meillä olisi tätä kehitysyhtiötä, ja päättäisimme, että valtio perustaa jonkun yhtiön jotain tarkoitusta varten, niin se ei käy sillä tavalla valtioneuvoston päätöksellä, vaan silloin jos siihen joudutaan laittamaan vähänkään suurempia määriä rahoja, ne määrärahat tällaiseen asiaan pitää hakea eduskunnalta, ja se on pitkä prosessi, Kilpelävastaa.

  –Tässä pystytään tekemään sellainen ketterä järjestelmä, jossa valtioneuvosto tekee ne päätökset, mutta määrärahat, sikäli kun osinkotuloja ja myyntituloja tulee, niitä pystytään tähän kehitysyhtiöön jättämään tarvittava määrä, ja valtioneuvosto tekee päätöksen mihin niitä rahoja käytetään. Osittain niitä tullaan tulouttamaan valtion talousarvion kautta. Mutta siinä pystytään pysäyttämään tarpeellinen määrä ilman tällaista suurta byrokratiaa, mikä on olemassa kuitenkin, kun eduskunnasta joudutaan hakemaan määrärahat erilaisiin tarkoituksiin. Silloin siinä joustavuus ja ketteryys häipyvät nykymallissa, jos joudutaan hakemaan näin ne määrärahat, hän selvittää.

  Onko Aaltonen silloin oikeassa siinä, että tässä on tarkoitus ohittaa eduskunnan valtaa, jotta voidaan valtioneuvostossa päättää?

  –Ei siinä sitä valtaa ohiteta. Kyllä nämä ihan avoimesti eduskunnan kanssa ja talousarviokeskusteluissa käydään, ei siinä mitään eduskuntaa kyllä ohiteta, Kilpelävastaa.

  Äsken kuitenkin kuvailitte, miten hankalaa on, jos pitää eduskunnalta hakea rahaa, ja halutaan ketterämpää järjestelmää?

  –Lähinnä se on sitä, että se on hyvin byrokraattista tai aikaa vievää, koska meille annetaan vain vuosittain talousarvio, jossa haetaan määrärahoja, voidaan hakea lisätalousarviossa määrärahoja, mutta niitä talousarvioitahan ei anneta perinteisesti kuin kaksi vuodessa, Kilpelä sanoo.

  Onko nyt jo suunnitteilla, mitä uusia yhtiöitä valtioneuvoston taholta oltaisiin perustamassa näillä rahoilla, jotka myytävistä yhtiöistä Vakeen tulee?

  –Ei ole vielä, Kilpelä kertoo.

  Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri on nykyisin pääministeri. Uusi Suomi on yrittänyt tavoittaa pääministeri Juha Sipilää(kesk.) kommentoimaan asiaa, mutta häntä ei ole toistaiseksi tavoitettu.

  —-
  Ja luepa tama:

  Yle.fi:
  ”Juha Sipilä uskoi pumppuhammasharjaan ja puukaasuttimeen – näin eteni ura enkelisijoittajana ”
  https://yle.fi/uutiset/3-9656605?utm_source=whatsapp-share&utm_medium=social
  Yllä otsikoidussa kirjoituksessa on tilastoitu kaikki saamansa tuet…
  – nyt kansa suuttuu!
  – vihdoinkin Yle uskaltaa uutisoida!
  …….
  Ennen politiikkaan änkeamistaan han kaytti + 31 miljoonaa euroa (!) valtion varoja omiin firmoihinsa, tai yritelmiinsa, joista suurimmasta osasta ei tullut mitaan konkurssia parempaa eika lopuistakaan mitaan tuottavaa…

  Seura.fi

  Seuran selvitys: Juha Sipilästä tuli miljonääri valtion tuella ja härskeillä tutunkaupoilla
  Löysin tämän kirjoituksen Seura.fi:stä ja ajattelin että se kiinnostaisi Sinua: Seuran selvitys: Juha Sipilästä tuli miljonääri valtion tuella ja härskeillä tutunkaupoilla | https://seura.fi/asiat/seuran-selvitys-juha-sipilasta-tuli-miljonaari-valtion-tuella-ja-harskeilla-tutunkaupoilla/
  ————-
  Yhteenveto: kepulaisinsinoori sipila ketkuilee minka ehtii.

  Han YKSITYISTAA valtion ( meidan) varoja minka kerkeaa, lyo ne rahoiksi ja tekee rahoilla mita lystaa. Kasassa (=Vaken hallussa) on jo, jos oikein muistan, 2,5 miljardia euroa. Hanelta kysyttiin jossain haastattelussa, mita han rahoilla tekee. Vastaus: “Emme auta yrityksia, vaan hyvia yrittajia…”

  Itseaan? Sukulaisiaan? 4aa keplokamuaan, joiden kanssa ideoinut uusia yrityksia…? Oli miten oli, en hyvaksy Vaken kaltaista yksinvaltiutta. Se sotii demokratiaa vastaan, ja on juonittu ovelasti! Tasta palaammekin alkuun; kuinka ihmeessa Eduskunta paasti Vaken lapi 29.12.2016… ja kuinka ihmeessa kukaan kansasta ei tunne vielakaan Vake-asiaa…!?

  En luota uskovaiseen kepulaisinsinooriin millin vertaa.

  Erkki T sanoi, että seur hallituksen tehtävä on PERUA Vake Oy, valitettavasti vain jo tehdyt Vake-päätökset jäävät voimaan; niitä ei voi perua tuosta vaan

  Yst terv antonio
  Ps Jaksoitko tanne asti? 😉
  Jos jaksoit, muutitko käsitystäsi sipilästä …?

  • Pitkäaikaistyötön

   Ainakin sinä, Antonio, olet kotiläksysi tehnyt! Tekisivätpä muutkin. Tai edes media ja kansanedustajat, joille tällaisesta tietämisestä maksetaan. On tosi turhauttavaa tietää, että vain harva tietää tai välittää tai ymmärtää, ja että itse ei voi tehdä oikein mitään. Ainoa mihin tässä pystyy, on vaaliuurnille meneminen 14.4.2019. Sekin turhauttaa, että samoille uurnille menee moni vain kirkkoveneitä piirtelemään tai äänestämään ”kun se on niin komea/nätti/kuuluisa” -fiilisten pohjalta tai jää kokonaan kotiinsa jurnuttamaan.

 22. Esa

  Raskoneen tuottavuus on vation omistamana kyseenalaista, sillä vuosina 2011-2017 yhtiö tuotti tappiota n. 13 miljoonaa euroa. Yksityisessä omistuksessa on vuoden 2018 tulos 3,3 miljoonaa euroa.

  • Jari

   Lisäksi myytäessä oli omavaraisuusaste 18%, eli heikko. Ei tämä mikään kultamunia muniva kana valtiolle ole ollut.

  • AKK

   Onko yritys tosiaan jo ilmoittanut vuoden 2018 tuloksen? Ja mitenkäs liikevaihto onkaan kehittynyt.

   No, korjaamotoiminta ei ole niitä valtion kannalta tärkeimpiä bisneksiä, oleellisinta tässä on miten hallitus on tehnyt kaupat ja kenen kanssa. Tässä haiseen palaneen käry.

   Isompi juttu on se että hallitus lienee myynyt noin 2,5 miljardin euron edestä tuottavia omistuksia välttyäkseen ottamasta lähes nollakorkoista lainaa päästäkseen hetkellisesti kehumaan taittaneensa velkaantumisen. Hölmöläisten tuohua jolla Kepu, Kokoomus ja Siniset/persut haluavat tuhota epäisänmaallisesti suomalaisten yhteisen omaisuuden ja vieläpä peitellen epädemokraattisestin päätettyjä kauppoja.

  • äimänkäki

   Lue jutut tarkemmin. Ostaja ei ole korjannut koskaan edes henkilöautoa. Omaisuusmassa oli kaupassa arvostettu alakanttiin. Todennäköisesti pannaan päreiksi ja myydään. Näinhän hallituskin tekee. Myy omaisuutta ja panee jakoon. Tulos näyttää hyvältä niin kauan kun on mitä myydä. 2018 tulos on saattanut syntyä juuri vaihtokelpoista omaisuutta myymällä. Pitäähän tulostakin näyttää että on mitä jakaa.

 23. Kimmo Rossinen

  1. Napakasti kommentoikaa (siis oma mielipiteeni). Raskone olisi ollut hyvä pitää Valtion hallussa. Niin olisi pitänyt pitää TV-lähetysverkko, sähkögrid, VR, tieverkosto, maaseudun taksiliikenne…
  2. Olemmeko todellisia ääliöitä? Siis annammeko pilkkahinnalla osaamistamme ulkomaille? Ja emme edes yritä sitä estää. Hyvästi Suomi, tervetuloa muutmaat.
  3. Eikö siksi muumaalaisten tulo olisi varsin kestävää kehitystä?
  4. ?

 24. Pertti Ikonen

  Ei olisi uskonut että noinkin helposti kuin on tapahtunut, voidaan tehdä Sammon Ryöstö yhteiseen omaisuuteen. Mutta näin vaan kävi. Kaikkein kauhistuttavinta oli, että eräälle nykyisen hallituksen ministerille piti hankkia Suomen passi, ennen kuin hänet voitiin nimittää ministeriksi. Sammon Ryöstö alkoi ihan perinteisellä vallankumouksen keinolla, kun Ylen otti haltuunsa Sipilän joukot ja muut SOS-laiset myötäilivät. Minun luottamus on mennyt täysin nykyiseen hallitukseen mutta niin on mennyt myös entisiin vasemmistolaisiin hallituksiinkin. Nyt onkin niin, että tavallisella pitkäaikaisella työttömällä ja kansalaisella ei ole näkökentässään ketä seuraavassa eduskuntavaalissa äänestäisi. Kyllähän niitä vielä tulee, mutta veikkaan, että jokaisella tv:ssä esiintyvällä eduskuntavaaliehdokkaalla on ketun häntä kainalossaan.

 25. äimänkäki

  Mitä luulette Sipilän ja Lintilän tekevän. Veikkaan että heittelevät yläviitosia ja nauravat. Kaverit auttavat vuorostaan ”yksityisellä sektorilla” jos poliittinen ura päättyy. Tätä sanotaan rakenteelliseksi korruptioksi joka ei näy mittareissa. Härskit pärjäävät aina.

  • Ulla Vehaluoto

   Kleptokratiassa varastaminen on institutionalisoitu.
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Kleptokratia

   Ammattirikolliset tietävät, että varastaa kannattaa sieltä, missä rahaa on, ja erityisesti sieltä, missä on pienimmät mahdollisuudet kiinnijäämiseen ja siten rangaistuksen saamiseen.

   Valtioiden pönkkämiehet kyllä osaavat nämä hommat. Pienemmille kriminaaleille, kuten vaikkapa piskuisen Suomen, riittää vähempikin määrä miljoonia tai satoja tuhansia, pääasia että raha löytää omiin taskuihin.

 26. Otto

  Miten on mahdollista, että yksikään kansanedustaja ei kysy halaistua sanaa eduskunnan kyselytunnilla näistä?

  • Esa J.

   Pelkäävät hallituksen kostoa tietysti…? Nyt olisi vasemmistolla tuhannen taalan paikka tonkia jätekasaa!

  • Ulla Vehaluoto

   Kansanedustajat kuuluvat kaikki puolueisiin, ja kansanedustajat ja puolueet edustavat väestöstä muutamaa prosenttia. Kansanedustajilla on kaikilla yhteiset intressit, he kuuluvat samoihin verkostoihin, ja he kaikki hyötyvät tavalla tai toisella vallitsevasta tilanteesta. Ei heillä ole minkäänlaista syytä (intressiä) ruveta tekemään muutoksia siihen.

   Ongelmalliseksi tämä tilanne on muuttunut siksi, että vallan kolmijako tai mikään muukaan jako ei toimi. Suomessa on puoluevalta, puolueiden edustajien valta. Ja puolueet jakavat paljon muutakin kuin vain kansanedustajien ja ministerien paikkoja keskenään. Jäsenkirjalla pääsee melkein mihin tahansa.

 27. Simo Rantanen

  Olin viime vuonna töissä entisessä Spondan rakennuksessa, joka lajitoveriensa kera myytiin pois koska sen remontoiminen on kuulemma kallista. En ymmärrä miksi valtio myy osuutensa pois kiinteistöistä Helsingin keskustassa? Sanoihan jo J K Paasikivikin vastatessaan kysymykseen miten rikastutaan, niin ostetaan kivitalo Helsingin keskustasta ja odotetaan.
  Lisäksi kyseinen korjausurakka myytiin huoltoasemia rakentavalle Sipilän kotiseudulla toimivalle rakennusliikkeelle, jolla ei ole MITÄÄN kokemusta suurien toimistorakennusten korjausrakentamisessa. Ne ovat muuten vaativampia kohteita alalla…

 28. Turo Mustakallio

  Jos olisin Sipilä, ottaisin Vakesta kaiken irti, sijoittaisin ne jonnekin piiloon. Anoisin turvapaikkaa Venäjältä, joillain miljoonilla varmaan irtoaisi. Perustaisin varjohallituksen, kuten O V Kuusinen aikoinaan. Ottaisin pari dosenttia parjaamaan Suomea.

  Venäjän kansalaisen diplomaattipassin turvin kiertäisin ympäri maailmaa, ja näyttäisin pitkäänenää hölmöille suomalaisille.

  • Ulla Vehaluoto

   Johan Sipilällä on niin paljon miljoonia että mitä se enää enemmillä tekee. Herransa Mammona on varmasti tyytyväinen seuraajaansa.

   Ja tuollaisille virallisille teille on olemassa muitakin vaihtoehtoja. Ammattikriminaalit esimerkiksi USA:ssa tietävät, että tehokkainta on perustaa sellainen kulttiorganisaatio joka kerää rahat, johtajalle. Tietenkin johtajan täytyy turvata lähipiirinsä. Lisäksi täytyy palkata jonkinlaiset rakkikoirat ja sotilaat, ihmisiä jotka mielellään harjoittavat väkivaltaisuuksia. Siinä propagandaosio.Alempana massat ja suuret laumat, seuraajat, fanit ja muut hyväksikäytettävät. Sekä ne onnettomat lapsukaiset, jotka ovat sattuneet syntymään kyseiseen organisaatioon.

   Ohjeita menestyvälle kulttijohtajalle:
   1. Perustetaan kulttiorganisaatio tai otetaan haltuun jo olemassaoleva.
   2. Otetaan rahat hyväuskoisilta hölmöiltä.
   3. Karataan Karibialle isolla veneellä plastiikkakirurgi mukana ja laiton passi.

   • Ulla Vehaluoto

    Laiton passi on tietenkin täysin laillinen. Kapitalismissa kaiken saa rahalla.

   • JiiPee

    Arvoisan Sipilän ei tarvitse perustaa mitään kulttia mitä johtaa, koska se on ja porskuttaa hyvin Suomenmaassa. Lars Leevin jälkeläiset Ry.

 29. Leena

  Taustaa julkisuudessa esillä olleesta Raskone Oy:n myynnistä
  Valtioneuvoston viestintäosasto 4.1.2019 14.22
  Uutinen 3/2019

  Suomen Kuvalehti uutisoi 3.1.2019 valtio-omisteisen Raskone Oy:n myynnistä. Toisin kuin julkisuudessa on ollut esillä, omistajaohjausosasto on luvannut vastata toimittajien tekemiin tietopyyntöihin määräajan kuluessa.

  https://vnk.fi/artikkeli/-/asset_publisher/taustaa-julkisuudessa-esilla-olleesta-raskone-oy-n-myynnista

  (https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a2c070a7-2a5e-4184-a60d-c1835d17703d)

 30. Japperi

  No seuraava vaihe on että Talvivaara elvytetään verorahoilla ja odotellaan akkutehdasta ilmaston muutoksen nimiin ja taas on nikkeli arvossaan. Sipula ja bärneri jostain ihmeellisten kautta on kokoajan uskonut kaivoksen voimaan

  • äimänkäki

   Talvivaaran ihme toimii valtion tulonsiirtojen varassa ja Trafiguran kanssa tehty sopimus on myös salainen.

 31. äimänkäki

  Mietin mitä eroa tällä menolla on vaikka Afrikan tasavaltojen kanssa. Oikeastaan ei paljonkaan. Tasavaltoja ovat ja molemmissa politikot antavat valtion omaisuuden ja luonnonvarat yksityisille. Ehkä Afrikassa jokunen politikko vaurastuu enemmän. Sitäkään emme tiedä kun rahavirrat ovat salaisia siellä ja täällä.

  • Luukas Pyykorpi

   Niin, ehkä ovat hyväkkäät myynneet jo maamme mineraalit ja vesivarat sekä mahdollisesti vielä (ilmais)työvoiman. Äänestäkään vain samoja. ( Mikä veroparatiisi, kysyy joku epätietoinen – mikä VI_xn vakuutuskuori räyhää eräs !
   Passi kannattaa toki hankkia/pitää voimassa. OTAN

 32. Pirjo Pernaa

  Vake Oy, blogisi. Eikö asiassa ole rikostutkinnalle perusteet?

Kommentoi »

Comments are closed