Väärää tietoa ja oikeita vastauksia

Näin lähellä vaaleja ei kannattaisi katsoa eduskunnan kyselytuntia, sillä se ei poikkea oikeastaan mitenkään sosiaalisesta mediasta. Sama metelöinti samoista aiheista, samat välihuutelut, sama oman näkemyksen jääräpäinen tunkeminen vasta-argumentteja kuuntelematta. Faktoilla ei ole mitään merkitystä.

Eilen suunnilleen ensimmäiseksi sanottiin, että turvapaikanhakijoiden tulo Suomeen loppui, kun Tanska ja Ruotsi sulkivat rajansa, ja Suomen olisi pitänyt tehdä samoin. Oikea vastaus tähän saatiin ministeriltä, mutta tokkopa sitä kukaan kuunteli. Tanska ja Ruotsi eivät sulkeneet rajojaan eivätkä käännyttäneet ketään suoraan rajalta pois, vaan rupesivat rekisteröimään niiden kautta Suomeen pyrkineet turvapaikanhakijoiksi omaan maahansa kansainvälisten sopimusten edellyttämällä tavalla. Siksi heitä ei enää tullut Suomeen asti. Jos olisi tullut, niin samat kansainväliset sopimukset olisivat velvoittaneet rekisteröimään hakemukset Suomen rajalla. Ruotsi ja Tanska siis rupesivat noudattamaan kansainvälisiä sopimuksia aiempaa paremmin.

Sitten vedottiin Iltalehden uutiseen, joka kertoi maahanmuuton kustannusten olevan 3,2 miljardia euroa. Lehden uutinen perustui Pauli Vahteran saman lehden blogiin, josta luvut oli otettu sellaisenaan ilman minkäänlaista faktojen tarkistamista. Olisi kannattanut tarkistaa, sillä Vahtera on ennenkin ollut lievästi sanoen huolimaton noiden lukujen kanssa. Yksi esimerkki löytyy täältä.

Nyt hän oli laskenut yhteen valtion ja kuntien budjettien menojen lisäksi myös kansantalouden lukuja aina asuntojen arvioitua hinnanalennusta myöten, ja lisäksi unohtanut tulopuolen kokonaan. Ovelasti hän vierittää vastuun pois itseltään vaatimalla eri mieltä olevia esittämään muita lukuja.

Minä olen ollut reisivaltimon pallolaajennuksessa ja oikonut pariin otteeseen Vahteran blogijuttuja, ja pallolaajennus oli miellyttävämpi kokemus. Siksi jään odottelemaan Petteri Orpon lupaamaa valtiovaraiministeriön selvitystä Vahteran luvuista.

Isis-taistelijoiden ja heidän puolisoidensa ja lastensa paluu Suomeen nousi odotetusti esille. Suomen laki on tässä asiassa selkeä, sillä perustuslain mukaan Suomen kansalaista ei voi estää tulemasta Suomeen. Rikoslain mukaan Suomen kansalaisen ulkomailla tekemät rikokset tutkitaan ja tuomitaan Suomessa, ja lastensuojelulain mukaan 13-vuotias on lastensuojelun asiakas, vaikka kuinka olkoon jonkin kalifaatin lakien mukaan naimisissa.

En minä ole näiden oman valintansa tehneiden paluusta sen ilahtuneempi kuin muutkaan, kerronpahan vain mitä lait tällä hetkellä sanovat. Tässä asiassa pidän tervetulleena sisäministeri Kai Mykkäsen eilen kertomaa Pohjoismaiden yhteistä ehdotusta erillisen sotarikostuomioistuimen perustamisesta. Se on tähän tilanteeseen sopiva ja ennenkin hyväksi havaittu ratkaisu.

Tässä vaihessa lopetin kyselytunnin katsomisen toteamalla, että ministerit Mykkänen ja Orpo edustivat järjen ääntä. Olen hallitusta niin paljon moittinut, että pitää kehuakin silloin, kun on aihetta. Tosin sillä ei liene merkitystä, sillä väärä tieto jää aina elämään oikeaa paremmin. Siihen sen suosio perustuukin.

 

 

puheenaiheet politiikka
Kommentit (8)
 1. Samat tunnelmat, Mykkäsen ja Orpon ote maahanmuutoasioihin oli hyvin perusteltu ja vakuutti ainakin minut siitä että asiat ovat siltä osin hyvässä hoidossa.

  Vahteran esittämät laskelmat ovat aivan ilmiselvästi vedetty hatusta ja pönkittämään vain perussuomalaisten vaalikampanjaa. Jokainen normaalilla äo:llä varustettu voi kyllä halutessaan itse todeta kuinka paljon laskelmassa on ilmaa. Valitettavasti joihinkin ihmisiin uppoaa mikä tahansa, joihinkin jopa Vahteran laskelmat.

 2. Eikö joku voisi laskea ne oikeat luvut?
  Nämä luvut maahanmuutonkuluista elää niin kauan kun niitä ei joku kumoa?

  1. sakutimonen
   8.3.2019, 13:58

   Orpo lupasi, että Vvm laskee.

   1. Ainoa vaan että kun luvut ovatkin liian pieniä, ne kumotaan propagandana ja jäävätään vvm:n laskelmat. Sen sijaan Vahteran luvut nielaistaan sellaisenaan koska niihin halutaankin uskoa.

Kommentointi suljettu.