Kansan lyhyt muisti

Tänään somessa keskustellaan perussuomalaisten kannatusmittauksen kakkossijan lisäksi siitä, pitääkö ensin pukea sukat vai housut. Kannatusmittauksen tuloksen perusteella 16,3 prosenttia äänioikeutuista on ratkaissut pukeutumisongelman niin, että ihan ensimmäiseksi puetaan kengät. Vasta sen jälkeen ruvetaan sovittelemaan sukkia ja housuja.

Sitähän perussuomalaisten ohjelma on. Kaikkeen syyllisiä ovat maahanmuuttajat, ja kaikki ongelmat ratkeavat, kun maahanmuutto saadaan loppumaan. Eilen MTV:n vaalitentissä Jussi Halla-aho oli sitä mieltä, että asuntopula ja korkeat vuokrat ovat maahanmuuttajien ja heidän saamiensa asumistukien vika. Puolueen kannattajat ajattelevat, että kun maahanmuuttajat tai ainakin heidän tukensa saadaan pois, niin kaikki ongelmat ratkeavat.

Ihan kuten kengät ensin pukenut alkaa ihmetellä miten sukat ja housut saadaan jalkaan, niin jossain vaiheessa myös perussuomalaiset alkavat ihmetellä, että miksi resepti ei toimikaan.

Ihan siksi, että ei se toiminut viimeksikään. Kuten muistetaan, niin perussuomalaiset otettiin neljä vuotta sitten hallitukseen, joka ensi töikseen aloitti tukien leikkaamisen. Perussuomalaisten sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä yritti ihan tosissaan saada aikaan lakimuutoksen, jolla kaikille maahanmuuttajille voitaisiin maksaa pienempiä sosiaalitukia kuin muille. Yritys kariutui välittömästi perustuslakiin, jonka mukaan ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä. Yhden väestöryhmän tukia ei voida alentaa, vaan jos alentamaan ruvetaan, niin sitten on alennettava kaikilta.

Tämä on autuaasti unohtunut. Yhtä autuaasti on unohtunut se tosiasia, että perussuomalaiset olivat kaksi vuotta hallituksessa, joka leikkasi eniten köyhiltä. Kesällä 2017 valittu uusi puoluejohtaja Jussi Halla-aho oli valmis jatkamaan hallituksessa entisen hallitusohjelman mukaisesti. Hänelle ei siis olisi tuottanut mitään ongelmaa leikata köyhiltä lisää.

Hallituksen leikkaukset on onnistuttu siirtämään sinisten syyksi, vaikka ihan samoja perussuomalaisia he silloin olivat. Ne leikkaukset kun päätettiin jo hallitusohjelmassa.

Nyt näyttää siltä, että iso osa kansasta haluaa lisää leikkauksia, kyykytystä, kikyä ja aktiivimallia. Se voi onnistua, jos tehdään kuten Virossa, jossa vaalivoittaja syrjäytettiin ja entinen hallituspohja aikoo jatkaa oikeistopopulisteilla vahvistettuna. Ihan samoin voi käydä meilläkin, jos kokoomus, keskusta ja perussuomalaiset päättävät muodostaa hallituksen. Halla-aholle käyvät varmasti ihan entiseen tapaan kaikki leikkaukset, kunhan vain maahanmuutto saadaan rajoitettua mahdollisimman vähäiseksi tai loppumaan kokonaan. Siinä sivussa ilmastonmuutoskin torjutaan sulkemalla rajat ja lopettamalla asiasta puhuminen.

Tänään kannatusmittausta analysoidaan viisain sanoin, mutta minusta se on turhaa. Kyse on vain siitä, että iso osa kansasta on oikeasti valmis pukemaan ensin kengät ja odottamaan sukkien ja housujen osalta ohjeita valitsemaltaan johtajalta.

 

 

 

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (103)
 1. Voi sitä hymyn määrää Orpon ja Sipilän naamalla, jos noin käy. Todennäkösesti käykin. Alkaa väärien ihmisten puhdistukset ihan urakalla, paluumatka sata vuotta taaksepäin. Onhan noita aikoja kovasti kaipaillut esimerkiksi ex-persu, sininen sotalordi-Niinistö.

  1. Timo Mantere
   11.4.2019, 13:33

   Niin, Sipilä ja Orpo saavat kiittää itseään siitä että Halla-ahon perussuomalaiset nousevat nyt ykköseksi tai kakkoseksi. Hehän savustivat Halla-ahon pois hallituksesta. Mikäli Halla-ahon perussuomalaiset olisivat saaneet jatkaa hallituksessa persujen kannatus olisi nyt noin 5% luokkaa.

 2. Jarmo Kulmala
  11.4.2019, 12:20

  Tämän kansan älykkyys mitattiin viimeksi tänään Tampereen Tesoman halpamyymälän avajaisten puolenkilometrin ämpärijonossa.Heilläkin on äänioikeus,huoah.

  1. Mitähän sie tarkoitat.

  2. Kimmo Paaso
   11.4.2019, 15:40

   Heh heh.

   Tekisi mieli sanoa, että mitäs minä olen aina sanonut. Vaan en viitsi…

   Kyllä suomalainen on sitten älykäs olento… 😅

   1. Kuulemma 16% kansalaisista tulee toimeen ÄO-luvulla, joka on alle 85, mitä pidetään normaalin älykkyyden alarajana. Heillä on äänioikeus. Enkä haluaisi sitä heiltä viedäkään. Kukaan kun ei sille mitään voi millaisena sattuu syntymään.

Kommentointi suljettu.