Mistä maalle hallitus?

-Ja vaikka tämä uuninpankkopoika kirjoittelisi näitä omasta ja seurakuntansa mielestä olevia ”totuuksia”, se ei muuta minun mielipidettä tai kantaa asioihin millään tavalla ja tuskin muuttaa muidenkaan ”persujen”. Terveisin perussuomalaisten äänestäjä.

Tämä Twitterissä toissapäiväiseen juttuuni tullut kommentti oli ehdottomasti paras kaikista kommenteista. Kerroin mielestäni ihan selkeästi tosiasioita perussuomalaisten talous- ja sosiaalipolitiikasta, vieläpä linkittäen juttuun puolueen sosiaalipoliittisen ohjelman. Paras tämä kommentti on siksi, että kuvastaa hyvin mielikuvien voittoa todellisuudesta. Paras se on myös siksi, että itsekin jääräpäänä osaan arvostaa myös toisten jääräpäisyyttä.

Tänään uusi eduskunta aloittaa työnsä, ja sitä on paljon. Ensin on muodostettava hallitus, ja sitten on käytävä käsiksi soten ja sosiaaliturvan uudistusten kaltaisiin todella isoihin asioihin. Kolmas iso asia on ilmastonmuutos. Monissa asioissa perussuomalaiset erottuvat muista puolueista vähän kuin omaksi saarekkeekseen.

Yhteistä muiden oikeistopuolueiden kanssa on paljon talous- ja sosiaalipolitiikassa, mutta kuten on nähty, niin kannattajat eivät sitä oikein halua uskoa. Samoin yhteistä on suhtautuminen veropolitiikkaan: palkkaverotusta pitää alentaa ja velanottoa välttää. Etusijalla valtion talouden tasapainotuksessa ovat tarvittaessa kansalaisten sosiaalietuuksien leikkaukset. Olen huomannut monilla puolueen kannattajilla olevan toisenlaisia käsityksiä, mutta valtaosa kannattanee kuitenkin ihan tietoisesti puolueen linjauksia.

Tästä päästäänkin varsinaiseen aiheeseen eli hallituksen muodostamiseen. Se ei ole helppo tehtävä, sillä ainakaan keskusta ei ole vaalitappionsa jälkeen halukas hallitukseen. Juha Sipilän mukaan pitäisi tapahtua  ihmeitä, mutta eipä se enimmäinen ihme Sipilän tapauksessa olisi. Kokoomus on suunnilleen asettannut ehdoksi kokoomuslaisen talouspolitiikan noudattamisen, ja jotta SDP saataisiin suostumaan siihen, niin se ainakin vaatisi ihmeen.

Perussuomalaisten jyrkkä maahanmuuttopolitiikka vaikeuttaa sen mahdollisuuksia hallitukseen, vaikka työperäisen maahanmuuton tarveharkinnasta sekä SDP:llä että PS:llä onkin samantapainen näkemys. Erot suhtautumisessa humanitaariseen maahanmuuttoon ovat liian suuret. Sipilän hallitus otti perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikan sellaisenaan omaan ohjelmaansa, ja sillä onnistuttiin vain synnyttämään joukko yhteiskunnan ulkopuolella eläviä paperittomia.

Kolmea suurinta puoluetta tuskin nähdään samassa hallituksessa, joten Antti Rinne joutuu tekemään paljon laskelmia enemmistöhallituksen aikaansaamiseksi. Sote ja sosiaaliturvan uudistus ovat niin isoja uudistuksia, että tulevien hallituspuoluiden on löydettävä niihin täysi yksimielisyys. Pieniemmistä asiosta voi sitten riidellä vaikka vain ääntä pitääkseen.

Tai oikeastaan me kansalaiset voimme pitää huolen siitä riitelystä. Meidänhän ei välttämättä tarvitse tuntea faktoja, vaan voimme riidellä sujuvasti ilman niitäkin, ihan vain jääräpäisyyttämme. Hallitusta eivät jääräpäisesti omissa kannoissaan pitäytyvät kykene muodostamaan, vaan jokaisen on joustettava jossain.

 

puheenaiheet politiikka
Kommentit (34)
 1. PiruRaamatunLuvussa
  23.4.2019, 12:33

  Varsinkin median kannattaisi muistaa että yli 90% suomaisista ( vauvasta vaariin ) EI äänestänyt perussuomaisia…
  Tämä on tietysti numeroilla leikittelyä ( 100-kannatus * äänestysprosentti*äänioikeutettuja kansalaisista) mutta kun media tuntuu täysin unohtaneen vasemmistoliiton ja vihreiden eteenpäin menon.

  1. Ja oikeiston sokaisema media tulee unohtamaan takuuvarmasti Vas.liiton ja vihreät tästäkin eteenpäin, oli näiden ohjelmat sitten vaikka kuinka järkeenkäypiä hyvänsä!

  2. Luukas Pyykorpi
   23.4.2019, 16:45

   Median omistajatahot ovat vähintäänkin 90% Kokoomuksen äänestäjäkuntaa. Siis printti eli sanomalehdistö ( plus aikakausilehdistö & paikallislehdet, kaupalliset radiot, kaupalliset televisiokanavat ja Yleisradio

   1. Jussi Hievanen
    23.4.2019, 19:41

    Juuri näin. Työväestö ei ole pitkään aikaan tilannut omia lehtiään, eikä edes lukenut. Ihmiset ovat pinnallistuneet, eivät jaksa perehtyä faktoihin. Nuoruudessani työväestö usein tilasi sekä vasemmistolaisen lehden että yhden porvarilehden. Yksisuuntainen informaatio muokkaa käyttäjänsä, eikä suinkaan vain P-Koreassa ja Venäjällä!

   2. Ei välttämättä omistajatahot pelkästään. Mutta mainostulot tulevat yrityksiltä, joiden omistajat äänestävät Kokoomus-Keskustaa. Siksi media on vääristynyt viestinnässään pahasti oikealle. Oman alueeni mediassa tämä on näkynyt jo pitempään, etenkin pääkirjoitukset ovat olleet kovin hallitusmyönteisiä Kokoomus/Keskustan ollessa vetovastuussa.

 2. Keskusta ajoi itsensä ojan kautta (oikeistohallitus) allikkoon, josta poispäästäkseen sen on kysyttävä itseltään, haluaako yrittää tielle paluuta koluamalla uudelleen ojanpohjia, vai etsiäkö siltoja ? Tietenkin on sekin perinteinen paluutie käytettävänä, että odottaa allikossa, kunnes poliittiset kilpailijat ajavat oman politiikkansa ojaan. Näin allikosta Matti Vanhasta lainaten tuleekin ”hyökkäysasema”, jossa voi äänestäjille luvata mitä vain. Kepulaiset johtajat puhuvat mielellään myös ”isänmaan edusta”, jonka nimissä puolue on valmis hallitusyhteisöhön, vaikka tappion kärsineenänkin. Miehuullinen ja kunnioitettava periaate, ellei jopa peruskivi.
  Odottaisin Kaikkoselta kylmäpäistä ratkaisua isänmaan edun nimissä. Hyökkäys isänmaan etujen puolesta on tehtävä nyt ojan yli pitkin siltaa, jota vihreät ja vasemmisto tarjovat.
  Perussuomalaiset on kasvamassa todellisen oikeiston puolueeksi, jonka politiikka on nationalisteille tyypillisesti kaukana isänmaan eduista.

  1. Juuri tästä oli paikallisessa sanomissa yleisön osastolla pitkäaikaisen keskustalaisvaikuttajan mielipidekirjoitus, että nyt tulisi katsoa keskustan hallitustaipaleen tarkoituksenmukaisuutta ei siplöintitunarointien kautta vaan keskustalaisten alkuperäisten alkiolaisten ja maaseutuarvojen pohjalta.
   Eiköhän se vaalitulos ollut täystyrmäys sipilöinnille. Ei keskustalle puolueena.
   Miten ihmeessä Sipilän enää annetaan puhua mitään keskustan nimissä. Herätkää jo piiri—ja rivikeskustalaiset!

Kommentointi suljettu.