Rinnakaistodellisuuksia

Kun Rinteen hallitus on nyt istunut viikon ja ensimmäisestä luottamuslauseestakin on äänestetty, niin maan poliittinen ilmapiiri näyttäytyy jokseenkin kammottavan kahtiajakautuneena. Ihmiset näyttävät elävän omissa todellisuuksissaan, joissa faktoilla ei ole mitään merkitystä ja joissa oikeaa tietoa ei edes haluta hankkia.

Oppositio on ihan suomeksi sanottuna valehdellut viikon ajan, että hallitusohjelma rakentuu epärealistisesi kahden prosentin talouskasvulle ja että hallitus laskee menolisäysten rahoituksen uusien työpaikkojen syntymisen tai lisävelanoton varaan.

Näitä virheellisiä väitteitä ovat valitettavan monet toimittajat ja useimmat poliittiset kommentaattorit toistelleet papukaijoina, mutta onneksi maasta löytyy vielä myös oikeasti asioihin perehtyviä toimittajia. Helsingin Sanomien Teemu Muhonen oikaisee nämä valheet tässä artikkelissa, jonka toivoisin mahdollisimman monen lukevan ihan ajatuksen kanssa.

Hallitusohjelman talouskasvu ei rakennu kahden prosentin kasvuodotukselle, vaan valtiovarainministeriön julkisen talouden suunnitelmalle, jonka mukaan bruttokansantuote kasvaa ensi vuonna 1,4 prosenttia, ja kasvu hiipuu sen jälkeen niin, että vuonna 2023 talouskasvu on vain 0,7 prosenttia.

Hallitus aikoo lisätä pysyviä menoja 1,23 miljardilla eurolla vuodessa. Näistä 730 miljoonaa eli yli puolet katetaan veronkiristyksillä. Lisäksi 200 miljoonaa rahoitetaan muualta, ennen kaikkea yritystuista karsimalla. Työllisyysasteen nousun varaan jää 300 miljoonaa euroa eli vain noin neljännes uusista pysyvistä menoista. Kolmen miljardin euron väliaikaiset menot taas on määrä kattaa valtion omaisuutta myymällä.

Tämä oikaisu ei tule menemään perille, sillä ihmiset uskovat siihen, mihin haluavat uskoa. Niinpä saamme jatkossakin kuulla ja lukea hallituksen epärealistisista talousnäkymistä.

Oma lukunsa ovat sitten ne, jotka eivät mistään mitään tiedä eivätkä haluakaan tietää, mutta ovat silti äänessä. Heillä on eduskunnan oikeassa äärilaidassa runsaasti ihan omia kansanedustajia.

– Ja ministeri Ohisalolta kysyn: onko hallitusohjelman tarkoitus, että paperittomat/laittomat maahanmuuttajat sijoitetaan suoraan poliisikoulutukseen, ja onko heillä panta jalassa? (Jukka Mäkynen)

– Tietysti nyt tässä vielä on sellainen ongelma, että tämä hallitus todennäköisesti itsekin tulee tietämään sen, että tämä rahahomma ei riitä, ja tästä tietysti todennäköisesti tietyt puolueet jo tarkoituksella tekivät tällaisen ilmastohömpän ennen vaaleja, että sen varjolla voidaan sitten ruveta jossain vaiheessa verottamaan lisää. (Sheikki Laakso)

– Eräs edustaja sanoi, että Rinteen hallituksen ohjelma on kaikkien aikojen paras. Mutta kenelle? Ei ainakaan suomalaisille, vaan afrikkalaisille. (Mikko Lundén)

– Täällä hallitusohjelmassa on yksi hyvä kirjaus. Täällä lukee: ”Tehostetaan vieraslajien torjuntaa sekä lainsäädännöllä että torjuntatoimenpiteiden rahoitusta lisäämällä.” Tämä valitettavasti lukee väärässä kohdassa. (Juha Mäenpää)

– Hallitusohjelman suurimpia voittajia ovat työssä käymättömät ulkomaalaiset suurperheelliset, joiden vastikkeettomat tulonsiirrot nousevat. Heidän elämäänsä helpotetaan moni tavoin, ja raha siihen kaivetaan suomalaisen duunarin taskusta. (Ano Turtiainen)

Ano Turtiainen on se kansanedustaja, joka piti saamaansa rikostuomiota sulkana hattuun. Eilen hän julkaisi törkeän kommentin ebolaan kuolleista. Jussi Halla-aho vastaa kysymykseen kommentin sopivuudesta, että kansanedustajan arvo on jakamaton.

Olen hänen kanssaan samaa mieltä, sillä nollaa ei voi jakaa.

puheenaiheet politiikka yhteiskunta
Kommentit (30)
  1. Hakkaraiselta vapautuvasta paikasta käydään eduskunnassa kovaa kisaa. Ano Turtiainen ja Sheikki Laakso ovat vissiin vahvoilla.

    Arvannette paikan ??

  2. Kalle-Ville Ruohonen
    14.6.2019, 09:11

    Säälittävää ja sivistymätöntä örvellystä nämä Persujen kommentit. Luulisi, että nämä aivopierut on päästetty Nurmeksen ABC:n pöytäparlamentissa, mutta ei; näitä typeryyksiä lausuttiin Suomen eduskunnassa!
    Mikä pöyristyttävintä: osa kanssa taputtaa ja vaatii lisää. Naisetkin.

Kommentointi suljettu.