Takinkääntöä

Viime päivinä minulle on kerrottu, että sekä Rinteen hallitus että minä olemme kaikkien aikojen takinkääntäjiä. Rinteen hallituksen lupaukset paljastuvat kohta kohdalta katteettomiksi. Ensin vappusatanen kutistui olemattomiin, sitten 0,7:n hoitajamitoitusta ei tulekaan, aktiivimalli pysyy voimassa ja viimeisenä temppunaan hallitus peruutti tunnin junan. Minä olen muuttunut hallituksen kovimmasta kriitikosta sen kritiikittömäksi kannattajaksi, koska ideologia on sokaissut silmäni.

Voi hyvä helvetti sentään. En tiedä miten moneen kertaan nämä asiat pitäisi selittää, jotta tieto menisi perille. Ei vappusatasta koskaan luvattu kerralla, ja ensi alkuun on tulossa pienimpiin eläkkeisiin 50 euron korotus nettona. Hoitajamitoitusta ja aktiivimallin purkamista valmistellaan, mutta lakeja ei säädetä sormia napsauttamalla, vaan valmistelemalla, laatimalla vaikutusarvio ja ottamalla huomioon lausuntokierroksella esille tulleet näkökohdat. Sipilän hallituksen aikana oli tapana säätää jonkinlainen laki, katsoa mitä tapahtuu ja luvata korjata valuviat sitten, jos niitä ilmenee. Näin luvattiin tehdä aktiivimallille, mutta edes etukäteen tiedossa olleita epäkohtia ei korjattu, saati sitten havaittuja.

Minun muuttumiseni hallituksen vastustajasta sen kannattajaksi on kummallinen väite. Minkään hallituksen arvosteleminen tai kannattaminen poliittisista syistä ei kiinnosta minua tippaakaan. Arvostelen tai kannatan hallituksen tekoja. Olen viimeiset neljä vuotta arvostellut mm. aktiivimallia sekä keppiin ja tukileikkauksiin perustuvaa työvoimapolitiikkaa yleensä, kikyä, sotesekoilua terveydenhoidon yksityistämissuunnitelmineen sekä liikenneverkoston pilkkomisaikeita tavoitteena yhtiöittäminen ja sitä kautta yksityistäminen. Kun nykyinen hallitus on päättänyt ruveta korjaamaan juuri arvostelemiani epäkohtia, niin miksi ihmeessä arvostelisin sellaista hallitusta? Jos niin tekisin, niin silloinhan minä vasta takinkääntäjä ja räkyttävä rakkikoira olisin.

Pitkäaikaiset lukijani muistavat ehkä, että olen arvostellut SDP:tä enemmän kuin moni muu. Kataisen ja Stubbin hallitusten aikana arvostelin työvoimapolitiikkaa ihan samalla tavalla kuin Sipilänkin hallituksen aikana, vaikka työministerinä oli demari. Muutenkaan minulla ei ole mitään estoja arvostella demareita, vasemmistoliittolaisia tai vihreitä, kun siihen on aihetta. Rinteen hallitus on vasta aloittanut toimintansa ja eduskunta on kesätauolla, joten mitään arvosteltavaa ei vielä ole. Siis minulla ei ole, mutta poliittisten silmälaisen läpi katselevilla näkyy olevan sitäkin enemmän.

Minua on vaadittu kirjoittamaan minuuttijunasta ja milloin mistäkin. Kuten tänä aamuna vastasin asiaa tivanneelle somessa, niin minunko pitäisi kirjoittaa ihan kaikista asioista? Eikö tässä maassa kukaan muu enää kirjoita blogia? Miksi minulta tekstiä vaativat eivät kirjoita itse? Sillä tavalla he ainakin saisivat mieleisiään juttuja, sillä minä en kirjoita tilaustöitä.

Siitä minuuttijunasta en ole kirjoittanut mitään. Liikenneministeri Sanna Marinin ilmoituksesta ottaa taksilaki uudelleen käsittelyyn olen kirjoittanut yhdessä jutussa sen verran, että pidän enemmän kuin tarpeellisena korjata Anne Bernerin aiheuttama toimivan taksiliikenteen täystuho.

Minuuttijunasta minun ei tarvtse kirjoittaa mitään, sillä sanomalehti Karjalaisen Pekka Puustinen sanoi siitä kaiken tarvittavan jo viime perjantaina. Kolumni näkyy vain tilaajille, mutta pelkkä otsikko kertoo oleellisen. Sisältöä referoin sen verran, että Pohjois-Karjalasta katsoen on mahdotonta ymmärtää, että koko Suomen menestys riippuu Helsingin ja Turun väliä reissaavien yhdensuuntaisen työmatkan lyhenemisestä kymmenellä minuutilla, varsinkin jos se juna ei edes pysähdy väliasemilla. Jos nykyinen työmatka on ajallisesti liian pitkä, niin lääkkeeksi sekä Puustinen että minä tarjoamme samaa reseptiä, jota meille itsäsuomalaisille aina tarjotaan: muuttakaa työn perässä.

No niin, nyt on sitten minuuttijunakin käsitelty. Noin yleisenä ohjeena kaikille takinkäännöstä puhuville sanon, että hankkikaa nyt itse ensin mielipide jostain asiallisesta asiasta ja pysykää sen takana johdonmukaisesti muutamia vuosia. Jos kannatitte Sipilän hallitusta ja vastustatte Rinteen hallitusta ilman asiaperusteita, niin olette pelkkä poliittinen trolli.

puheenaiheet politiikka yhteiskunta
Kommentit (29)
  1. Paras pitää joka tapauksessa esillä niitä asioita, joista olet aiemminkin ansiokkaasti kirjoittanut. Esimerkiksi tämä Vake. Mitähän sille nyt sitten tapahtuu?

    1. Se onkin mielenkiintoinen kysymys ja on yksi monista puhalluksista, jotka edellinen hallitus teki.

  2. Tuskin menee perille.

Kommentointi suljettu.