Natsikatsaus

Eilen järjestettiin Turussa natsimarssi ja natsien vastainen mielenosoitus, mutta todennäköisesti moni ei edes huomannut sitä. Uutisten mukaan kansallismieliset siellä pitivät Turun terrori-iskun muistotilaisuuden, ja sille järjestetettiin vastamielenosoitus. Asioista mitään tietämätön pääsee taas kysymään, että mitäs pahaa muistotilaisuudessa on ja miksi ääripään piti järjestää vastamielenosoitus.

Se muistotilaisuus ei ollut uhrien kunnioittamiseksi järjestetty muistotilaisuus, vaan sellaiseksi naamioitu äärioikeiston eli natsien voimannäyttö. Sen järjesti Kansallismielisten liittouma eli juuri se sama äärioikeistolaisten nationalistien yhteenliittymä, joka kesäleirillään harjoitteli jousiammuntaa vasemmistopoliitikkojen kuviin. Mukana olivat mm. PVL ja Soldiers of Odin. Jostain syystä medialle tuottaa suunnattomia vaikeuksia sanoa natseja natseiksi.

Kuva: Varisverkosto

Mukana oli myös perussuomalaisten  kansanedusja Vilhelm Junnila, joka piti tilaisuudessa puheen Jussi Halla-ahon siunauksella.

Kuva: rotvalli.ninja

Taas sattui perussuomalaisten kansanedustaja samaan kuvaan natsien kanssa. Ei siitä ole kuin neljä vuotta, kun Olli Immoselle sattui sama vahinko. Siitä nousi sellainen meteli, että Immonen erotettiin määräajaksi eduskuntaryhmästä. Nyt ei ole odotettavissa mitään seurauksia, vaan puolueen puheenjohtaja piti osallistumista jo etukäteen hyvänä asiana.

Aina voi sanoa, että tuossa on Aurajoki välissä ja että mistä sen tietää ovatko nuo taustalla töllistelevät natseja. Juuri tätä selitystä varten tilanne onkin järjestetty sillä tavalla kuin on. Ihan sattumalta ja vahingossa Odinin sotilaat juuri tuolle kohdalle sattuivat seisomaan, eikä kansanedustaja tietenkään voinut tietää heidän olevan siellä. Ja aina voi sanoa, että Odinin sotilaat eivät ole mitään natseja ja sitä paitsi ei meillä natseja olekaan, eivät ainakaan nuo, koska ei näy natsiunivormuja eikä koppalakkeja.

Ne koppalakit ja univormut ovat mennyttä aikaa, joten ei kannata muistella Pekka Siitointa. Nykyisin univormut ovat toisenlaisia.

Toisenlaiset ovat ajatkin, ja vuosia jatkunut siedätyshoito on tehnyt tehtävänsä. Natsit marssivat avoimesti kaduillammme ja vihapuhe kokoistaa. Siltä on helppo sulkea korvat, kuten suurin osa tekeekin. Kannattaa kuitenkin vilkaista joskus vaikkapa vain lehtiuutisten kommenttiraitoja ja lehtien Facebook-sivuja. Esimerkiksi uutinen Helsingin koulutoimen varautumisesta al-Holin leiriltä mahdollisesti joskus palaavien lasten koulunkäyntiin tuotti lehden Facebook-sivulle sellaista puhetta, että monien kommentoijien lisäksi myös lehdestä olisi voinut tehdä rikosilmoituksen.

Ihan sama on tilanne suunnilleen kaikissa muissakin lehdissä ja uutissivuilla. Huono tai kokonaan puuttuva moderointi on muutamassa vuodessa muuttanut kommenttiosiot ja lehtien somesivut suunnilleen lukukelvottomiksi. Vihapuhe kukoistaa, ja sen joukkoon järkipuhetta ja oikea tietoa yrittävä saa vastaansa lynkkausjoukon raivon. Vihan ääni voimistuu, ja kun järkevät vaikenevat ja väistyvät, niin järjettömät jäävät yllyttämään toisiaan.

Puhehan on vain puhetta, sanotte. Niinhän se on, mutta entä sitten, kun on puhuttu tarpeeksi ja ryhdytään tekoihin? Miettikää sitä ihan itse.

***
Koska minä moderoin kommentteja ja olen kyllästynyt tällaisten juttujen tuottaman sonnan lapiointiin, niin kommentointi on suljettu.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (0)