Maailmanlopun kultti

Eilinen juttuni Greta Thunbergistä sai aivan käsittämättömän raivokkaan vastaanoton. Olen kyllä tottunut saamaan sontaa niskaani rasismia ja äärioikeistoa koskevista jutuistani, mutta enpä arvannut ilmastonmuutoksen olevan niin herkkä asia. Tämä bingolappu täyttyi moneen kertaan.

Kuulemma olen liittynyt maailmanlopun kulttiin, jossa fanitetaan lapsellisen ja aikuisten hyväksikäyttämän pikkutytön profetointia, vaikka kaikkihan tietävät ilmaston muuttuneen aina. Tällaisen humpuukin sijaan minun pitäisi kirjoittaa oikeista ongelmista, kuten vaikkapa köyhyydestä ja eriarvoisuudesta. Niille sentään poliitikot voisivat halutessaan tehdä jotain. Jos nyt ruvetaan rajoittamaan kulutusta ilmastonmuutoksen nimissä, niin köyhältä viedään pihamaalta se vanha auto, tai ainakin sillä ajaminen tehdään liian kalliiksi. Lisäksi viedään köyhän lasten suusta lihan lisäksi leipäkin.

Ilmastonmuutos kiistetään ilmeisesti viimeiseen hengenvetoon asti. Jos Raamatun kertomus Nooasta ja vedenpaisumuksesta olisi totta, niin voin kuvitella arkin ympärillä ivanneiden ihmisten puheet: Aina on satanut vettä, eikä ennenkään ole hukuttu. Tuommoinen maailmanlopun meininki on silkkaa typeryyttä ja fanaattisuutta, ja kukahan tuostakin rahat nyhtää omaan taskuunsa. Varmaan se puutavaran myyjä.

Semmoinen omassa lätäkössään rypevä on ihminen aina ja kaikkialla. Minun autoni, minun saasteeni, minun makkarani. Ei tarvita jotain ruotsalaistyttöä kertomaan miten on elettävä. Ehkä kaikkein kummallisinta on, että jotkut yleensä ihan järkevinä pitämäni ihmiset hyppäävät tässä asiassa salaliittoteoreetikoiden kelkkaan mitään kyselemättä. Taustalla on punavihreä salaliitto, joka toimii Sorosin rahoilla ja jonka tarkoituksena on tuhota länsimainen yhteiskunta.

Ihanko oikeasti joku kuvittelee, että on olemassa jokin öljy- ja muuta ökyteollisuutta rikkaampi voima, joka on ostanut kaikki johtavat ilmastotieteilijät valehtelemaan? Vastaus on kyllä. Niin oikeasti kuvittelee yllättävän moni. He eivät usko kuukävelyn olleen lavastettu tai maan olevan litteä, mutta tähän salaliittoon he uskovat. He uskovat, koska haluavat uskoa. He linkittävät öljyteollisuuden rahoittamia tutkimuksia, joissa ilmastonmuutosta vähätellään. He sanovat Greta Thunbergiä harhaanjohdetuksi ja hyväksikäytetyksi, koska ei 16-vuotiaan, ärsyttävän kakaran haluta kertovan aikuisille totuuden sanoja.

Kun nyt salaliitoista puhutaan, niin miettikääpä tätä.

Kuva: Facebook, Power To The People

En minä tähänkään salaliittoon usko, sillä se ei ole mikään salaliitto. Se on selkeän avoimesti rahalla ostettua informaatiovaikuttamista.

Uskokaa minun puolestani ihan mihin tahansa, mutta älkää tulko minulle sanomaan mitään hurahtamisestani maailmanlopun kulttiin. Minä en pidä Greta Thunbergiä profeettana, vaan todenpuhujana. Täytän kohta 62 vuotta, ja minulle lapsettomana on ihan herttaisen yhdentekevää tukehdutteko, hukutteko vai kärvennyttekö te lapsinenne ja lastenlapsinenne hengiltä joskus vuoden 2050 jälkeen. Se asia ei liikuta enää minua.

***
Jos kommentointi edes yrittää olla samanlaista kuin eilen, niin se loppuu kokonaan ja hyvin pitäksi aikaa.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (92)
 1. Onpas muutama todella yllättävä taho Foxin rahoittajien joukossa. Jos hyvin käy, osa lopettaa sponsoroinnin tuollaisen saastapuheen takia.

  1. Eipä noissa nyt mitään yllättävää ole. Fox on iso kanavaverkko, joten ihan ymmärrettävää, että isot firmat haluavat rahoittaa, ja saada vastineeksi näkyvyyttä. Ja disneyn kanssa nyt muutenkin käyty kauppaa.

   1. Raili Sergejeff
    25.9.2019, 10:59

    Hassua, luin ensin, että iso KANAverkko.

    No, voisihan se olla, sellainen kaakattava ja kiekuva pieniälyisten kokoontumisalue, joka on aidattu kanaverkolla.

    Iso kukko siellä keskellä hallitsee ja ohjailee päättömästi syöksähtelevää laumaa.

 2. BINGO!
  Olipa Greta kauko-ohjattu,harhaanjohdettu, kaltoinkohdeltu jne niin ilmasto lämpenee, jäät sulavat,myrskyt lisääntyvät.
  Saku, kaksi julkaisusi viimeistä lausetta pistivät ajattelemaan. Toivottavasti joku muukin katsoo eteenpäin. Mehän emme tosin ole edes maisemissa kuin korkeintaan muutaman dekadin.

Kommentointi suljettu.