Kauheat Silakat

-Taas oli Silakoissa uhkailtu perussuomalaisia ampumisella. Vois kyllä oikeesti miettiä mitä kirjoittelee.

Tällainen kommentti ilmestyi eilen illalla blogini Facebook-sivulle, ja rupesin ihmettelemään, että mitähän nyt taas. Asia oli yhtä helppo selvittää kuin vaikkapa MV:n takavuosina uutisoiman suvakin kääntymyksen selvittäminen valeuutiseksi, joten paljastan valeuutisen jo ennen kuin yksikään media ennättää haastatella Huhtasaarta hänen henkisistä kärsimyksistään uhkailevien Silakoiden uhrina.

Tarinan tausta löytyy toissapäiväisestä jutustani. Huhtasaari puolusti naispuolisen tutkijan joukkoraiskaamisesta fantasioinutta Junes Lokkaa. Kun sitä paheksuttiin, niin Huhtasaari katsoi joutuneensa maalitetuksi ja uhatuksi. Hän jatkoi samasta aiheesta kysymällä, milloin ampuminen alkaa.

Idean tähän postaukseensa hän sai ilmiselvältä trollilta, joka osallistui äärioikeiston nousun vastustamisesta Twitterissä käytyyn asialliseen keskusteluun epäasiallisesti.

Suomessa ei takuulla ole ketään Jönssi Keskitattia, ja profiilia vilkaisemalla huomaa tämän valetilin fanittavan äärioikeistoa. Trollauksen tarkoitus on trollata, mutta Huhtasaarelle ja yllättävän monille hänen kannattajilleen trollaus menee täydestä. Tai oikeastaan en usko Huhtasaaren itsekään tätä uskovan, mutta monille muille se riittää. Se riittää siksi, että Huhtasaaren kannattajat eivät tiedä eivätkä viitsi selvittää tarinan alkuperää. Riittää, että Huhtasaari sanoo jotain.

Näin syntyy vaihtoehtoinen totuus, joka jatkaa leviämistään. Sen mukaan Silakkaliike on väkivaltainen, perussuomalaisia vastustava ja uhkaileva organisaatio. Oikein hyvässä lykyssä joku toimittaja nielee Huhtasaaren puheet sellaisinaan ja kirjoittaa tappouhkauksesta ja Silakkaliikkeen vaarallisesta luonteesta, ja jos toimittaja paljastaakin jutun valheeksi, niin aina voi sanoa koko tarinan olleen vitsi.

Minun näkemäni mukaan Silakkaliikkeessä on viikonlopun kokoontumista käsitelty vain positiivisessa hengessä. Pieni vastamielenosoittajien joukko uhkaili Silakoita uuniin laittamisella, mutta liikkeessä on pohdisteltu lähinnä sitä, uskaltaisiko näitä tyyppejä mennä halaamaan.

Mutta näin näitä asioita koetaan. Huhtasaari ja muut populistit elävät itse luomistaan uhka- ja viholliskuvista. Heidän pitää koko ajan kertoa kannattajilleen kaikkialla vaanivista väkivaltaisista vihollisista, joita he vastustavat uhkauksista huolimatta ja joilta vain he voivat kansan pelastaa. Kun niitä oikeita vihollisia ei löydy, niin niitä tehdään.

Tämän asian selvittämiseen ja kirjoittamiseen minulta meni puolisen tuntia. Huhtasaarelta ja hänen puolestaan työtä tehneeltä trollilta kului aikaa omiin twiitteihinsä ehkä muutama sekunti. Valehteleminen on aina helpompaa kuin valheen paljastaminen.

puheenaiheet politiikka yhteiskunta
Kommentit (72)
 1. Riitta Häkkinen
  4.2.2020, 09:53

  Ei me periksi anneta. Silakoiden mielenilmauksessa 1.2. oli lämmin ja hyvä tunnelma. Ja sillä jatketaan.

  Reaktiot silakoihin ovat aika isot ja lasaamittaiset siihen nähden, että samat tahot vähättelevät Silakat-liikkeen merkitystä. 😊

 2. On huolestuttavaa, että yksi mepeistämme osallistuu somessa paitsi kansalaisille kettuiluun, myös suoranaiseen valehteluun.

  Kun Stubb twiittaili lenkkeilystään, häntä pilkattiin. Kun Huhtis aukoo päätään twitterissä, häntä kompataan.

  Huhtiksen nettikäyttäytyminen muuttui mielestäni radikaalisti presidentinvaalien yhteydessä. Mediahuomio ja kuuden prosentin kannatus taisivat nousta huppuun.

  1. Joni Pelkonen
   4.2.2020, 10:40

   Käytös muuttui myös, kun julkisuudessa puitiin Huhtasaaren harrastamaa opintohuijausta. Ilmeisesti hän katkeroitui paljastuksista ja niiden aiheuttamasta häpeästä ja luottaa nykyään vain niihin jotka tuolloin puolustivat häntä, eli äärioikeistolaisiin hörhöihin.

Kommentointi suljettu.