Yhden asian puolue

Kuten eilen kerroin, niin joidenkin perussuomalaisten kansanedustajien suurin huoli on yhä mahdollisten turvapaikanhakijoiden livahtaminen maahan. Heidän huolensa tästä asiasta näyttää kasvavan koko ajan.

Perussuomalaisia on sanottu yhden asian puolueeksi, ja nyt viimeistään kansanedustajat itse todistavat sen olevan totta. Heitä ei oikeasti kiinnosta mikään muu kuin maahanmuuton ja tarkemmin sanoen turvapaikanhakijoiden vastustaminen. He ratsastavat yhä vain samalla kuluneella keppihevosella, vaikka maassa on poikkeustila, liikkumista rajoitetaan, yritykset ovat hätää kärsimässä ja lähes jokaisessa perheessä on arkielämän hankaloitumisen lisäksi huoli myös toimeentulosta.

Se ei tunnu huolettavan perussuomalaisia, vaikka puolueen puheenjohtajalle on annettava tunnustus asiallisesta viestistä kansalaisille. Se on ihan eri maailmasta kuin näiden muiden näkyvien kellokkaiden huuto.

Kansanedustajat eivät näköjään tunne lakia, josta metelöivät. Jos he viitsisivät lukea valmiuslain, niin he löytäisivät sen 5 §:stä selityksen sille, miksi valmiuslaki ja sen nojalla annettavat asetukset eivät koske turvapaikanhakua. Siellä sanotaan näin:

Tätä lakia sovellettaessa on noudatettava Suomea sitovia kansainvälisiä velvoitteita ja kansainvälisen oikeuden yleisesti tunnustettuja sääntöjä.

Oikeus hakea turvapaikkaa perustuu Suomea lainsäädännön tavoin velvoittaviin kansainvälisiin sopimuksiin, ja valmiuslaki ei ulotu niihin. Hallituksella ei ole toimivaltaa niihin asioihin, jotka kuuluvat kansainvälisen oikeuden alaan, ja oikeus hakea turvapaikkaa on juuri sellainen asia.

Sanotaan se vielä kerran, jotta hitaammatkin lukijat ymmärtävät: hallituksella ei ole oikeutta rajoittaa turvapaikanhakua valmiuslain nojalla. Jotta sellainen oikeus voitaisiin antaa, olisi valmiuslakia ja rajavartiolakia muutettava. Puolueen eduskuntaryhmällä näyttää olevan niin kiire metelöidä asiasta, että he eivät ennätä tehdä tällaista lakialoitetta. Itse ongelma on tällä hetkellä mitätön, sillä maiden sulkiessa rajojaan Suomeen asti ei edes pääse turvapaikanhakijoita.

Yleensä sanojen löytäminen ei tuota minulle ongelmia, mutta nyt tuottaa. Olen suorastaan mykistynyt tällaisen typeryyden ja oman hännän nostamisen edessä. Kun koko muu maa puhaltaa yhteen hiileen, niin yhden puolueen kansanedustajat kusevat siihen.

Itselleenhän he siinä haittaa tekevät, sillä suurin osa kansalaisista alkaa ihmetellä tätä toimintaa. Kun kyse on oikeasta vastuunkannosta, niin kuinka moni oikeasti haluaa antaa päätösvallan yhden asian liikkeelle? Yhä useampi sanoo, että lopettakaa nyt se vouhottaminen ja keskittykää tärkeisiin asioihin.

puheenaiheet politiikka yhteiskunta laki
Kommentit (62)
 1. Äkkiä poikkeuslaki, jolla persujen kansalaisten turvallisuudenvastainen mölyäminen kaikilla tahoilla kielletään. Kaikissa kanavissa ja eduskunnassa.

 2. Riitta Hämäläinen
  19.3.2020, 09:56

  Vahvaa myötähäpeää koen lappeenrantalaisena, että täältä on äänestetty Jani Mäkelän kaltainen vastenmielinen tyyppi eduskuntaan. Hän ei ymmärrä tai ei halua omien tavoitteidensa eteenpäin ajamiseksi ymmärtää mitä tarkoittavat kansainväliset sopimukset.

  1. Olen täsmälleen samaa mieltä. Jani Mäkelän käyttäytyminen esim. twitterissä on ala-arvoista ja toivoisin, että Lappeenrannan seudun ihmiset huomaisivat tämän. Hänhän on myös Lappeenrannan kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja. Toinen vastenmielinen tapaus on entinen kansaedustaja Reijo Tossavainen Savitaipaleelta

  2. Jussi Salminen
   19.3.2020, 13:34

   Hieman lohdutusta voisi yrittää etsiä siitä, että Mäkelähän on joutsenolainen, joka on lappeenrantalainen vain kuntaliitoksen vuoksi.

Kommentointi suljettu.